Results 16 to 30 of 46
Thread: το παλευω.. νομιζω
-
13-06-2009, 12:34 #16
Μαρία σου έστειλα μνμ
- 14-06-2009, 00:35 #17
Originally posted by anwnimi
Μαρία
προσπάθησε να μη σε απασχολεί τόσο το ότι χρειάστηκε να αλλάξεις χάπια που οι οδηγίες γράφουν διαφορετικές ενδείξεις. Σημασία έχει να το ξεπεράσεις. Και θα το ξεπεράσεις.
Πες στον εαυτό σου: \"Ότι κι αν είναι αυτο που μου συμβαίνει, θα περάσει. Θα καταφερω, με τη βοήθεια των χαπιών, ενός καλού γιατρού που με εμπνέει και του έχω εμπιστοσύνη, καθώς και με τη δική μου θέληση, να το ξεπεράσω.\"
Κάποτε, που είχα ξεφύγει, ανησυχούσα περισσότερο για την ταμπέλα αυτού που μου συνέβαινε και αυτό με οδηγούσε ακόμα περισσότερο, με ταχύτητα, στον πάτο. Μια στιγμή όμως, το δέχτηκα. Είπα, ότι και να μου συμβαίνει, το αποδέχομαι, θα ζήσω αν χρειαστεί με αυτό, θα με φροντίσω. Και μόνο αυτή η σκέψη λειτούργησε... άρχισε να με γαληνεύει... Και νομίζω ότι από εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, σταμάτησα να κατηφορίζω κι άλλο...
εχθες ειχα φαει φρικη γιατι ειναι αντιψυχωσικα κ οτι η ψυχ με κοροιδευει λεγοντας μου εντονο αγχος, ισως να μην ηθελε να με ταραξει κ αλλο στην κατασταση που βρισκομουν ή να προσπαθησε ν αποφυγει την υποτροπη, αλλα θελω να γνωριζω τι μου συμβαινει. δεν μου μενει τιποτα αλλο παρα να μιλησω στα ισα κ να παρω τις απαντησεις μου. εχω δεθει γμτ κ δεν θελω να παω αλλου, αλλα ισως να χρειαζεται μια 2η γνωμη, δεν θελω να γινω ζομπι κ το χειροτερο οτι εκτος απο εδω στο φορουμ που γραφω δεν μπορω να μιλησω σε κανεναν, ο φοβος μου οτι κατι θα με πειραξει, καποια παρενεργεια κ οτι δεν μπορω καν να πω τι εχω ή οτι πηρα αυτο το φαρμακο κ αισθανομαι ετσι, με πνιγει ακομα περισσοτρο. τι σκατα, θα περασει κ αυτο, δεν ειμαι η μονη, υπαρχουν κ χειροτερα.. ουφ.. προσπαθω ν αντεξω..
edit
σας ευχαριστω όλους που μου απαντήσατε κ είστε εδω, παιρνω κουραγιο.. ευχαριστω ;)
14-06-2009, 12:23 #18
Μαρία μου ξέχνα τις ταμπέλες και πες στον εαυτό σου πως ότι κι αν είναι, θα το αποδεκτώ και θα το αντιμετωπίσω...
Πρώτα συζήτησε ειλικρινά με το γιατρό σου...
Από την άλλη, επειδή ίσως ο γιατρός μιλήσει με ταμπέλες (αφού θα του ζητάς ειλικρίνεια), ίσως αυτό να σε ταράξει περισσότερο.
Αποφάσισε εσύ τι αντέχεις τώρα, τη δεδομένη στιγμή.
Θα μιλήσω για μένα: Μερικές φορές η στήριξη και η εις βάθος ανάλυση του τι σου συμβαίνει είναι πολύ καλύτερα από το να ζητάς να σου το ταμπελοποιήσουν...Ειδικά τη στιγμή που είσαι μέσα σε αυτό.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
15-06-2009, 11:33 #19
hey εσυ με την ωραια υπογραφη που ακους στο nick anwnimi, πιστευω πως το να ξερεις τι εχεις, ίσως να μπορεις να το αντιμετωπισεις κ καλυτερα. δεν δικαιουμαι να γνωρίζω άλλωστε το τι μου συμβαίνει;
την αληθεια δεν αντεχω κ γι αυτο λαλησα, που \"ειδα\" τελικα τι συμβαινει κ οτι \"ζω\" ενω εχουν πεθανει πολλα μεσα μου.
15-06-2009, 11:47 #20
Μαρία κανόνισες να πας σε άλλο γιατρό?
Μου φαίνεται πολύ παράξενο εν μέσω θεραπείας να πυροδοτηθεί κάτι άλλο ακόμα πιο έντονο απ\'την κατάθλιψη.Η γιατρός σου τι λέει?
Άσχετο με το δέσιμο που νιώθεις μήπως πρέπει να απευθυνθείς αλλού?μήπως είναι απλά παρενέργεια των φαρμάκων?ότι σου συμβαίνει μου φαίνεται πολύ παράξενο γιατί λογικά μετά από τόσο καιρό έπρεπε να δεις βελτίωση κ όχι να νιώθεις ότι η κατάσταση χειροτερεύει....
Ποια είναι η θέση της?Πως αντιδράει?βγαίνουν συναισθήματα για τα ψυχοσωματικά,ανακαλύπτεις αλήθειες κ ΄λαλάς΄ όπως λες αλλά σε όλο αυτό έχει ευθύνη η γιατρός που είναι υπεύθυνη για την προστασία της υγείας σου.
Δεν ξέρω,γνώμη μου είναι να ψάξεις για άλλη γιατρό.
15-06-2009, 11:59 #21
well θα δω έναν ψυχίατρο σήμερα που θα μου γράψει τα φάρμακα, ο οποίος είναι πολύ καλός κ γι αρχη θα ρωτήσω όλες τις απορίες μου. ύστερα θα περιμένω τη συνάντηση με την ψυχ μου, να μιλήσω ξεκάθαρα για να πάρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι, ελπίζω ότι θα μου τις καλύψει. μετα υπάρχει το σκεπτικο για 2η γνώμη σε κάποιον άλλον ειδικό, να καταλάβω που βρίσκομαι κ πως θα κινηθώ.
προσωπικα θελω να κόψω ολα τα φαρμακα, τις ψυχοθεραπείες κ ολα τα σχετικα για ενα διάστημα για να δω πως θα \'μαι, φοβαμαι όμως μηπως πετάξω μ αυτον τον τρόπο όλη την προσπάθεια που εχω κάνει έναν χρόνο τώρα.
ποια η θεση της κ πως αντιδραει ρωτας.. χμμ.. με συνταγογράφηση για αρχη κ αυτο ειναι που με εχει νευριάσει
15-06-2009, 12:52 #22
Περιμένουμε νέα λοιπόν....
φιλιά Μαρία:) κ γράψε τι έγινε.....
Κ όσον αφορά για το κόψιμο της θεραπείας,εγώ λέω καλύτερα αλλαγή της θεραπείας κ ψάξιμο......
Ο δρόμος είναι δύσκολος για να τον περπατήσεις εντελώς μόνη.
15-06-2009, 15:29 #23
Μαρία, φυσικά και έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να ξέρεις τι σου συμβαίνει.
Εγώ προσπάθησα να μιλήσω προσωπικά για μένα, του τι αντέχω και του τι όχι, τ όταν ειδικά είμαι μέσα στο πρόβλημα και όχι εκ των υστέρων. Αυτό όμως που συμβαίνει για μένα δεν ισχύει για όλους, σωστά μιλάς. Απλά επειδή μίλησες κι εσύ για το φόβο της ταμπέλας και το πόσο σε ανησυχεί, γι\'αυτό σου έγραψα ότι σου έγραψα.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
15-06-2009, 16:24 #24
Μαρια μην αγχωνεσαι. Ζητα την γνωμη ενος δευτερου γιατρου. οτι και να ειναι θα το περασεις. και οχι μονη σου φυσικα. εδω ειμαστε κι εμεις. ολοι νομιζω.. δεν νομιζω να υπαρχει κατι που να μην μπορουμε να το ξεπερασουμε.
Κι εγω νιωθω αθλια. και εσυ ησουν αυτη που με εμψυχωνες τις πρωτες μερες, θυμασαι? δεν μπορει να εχεις την δυναμη να εμψυχωσεις καποιον και να τα καταφερνεις και να μην μπορεις να εμψυχωσεις τον εαυτο σου και να τον βοηθησεις.. ετσι νομιζω. ολα στο χερι μας ειναι. και τα χερια ολων μας εδω μεσα κανουν ενα χερι βοηθειας πολυ μεγαλο...
να εισαι δυνατη. το αξιζεις και μπορεις.
ειμαι εδω κι εγω αν σε βοηθαει..
η σκεψη μου ειναι μαζι σου αληθεια
15-06-2009, 16:51 #25
Originally posted by mstrouf
well θα δω έναν ψυχίατρο σήμερα που θα μου γράψει τα φάρμακα, ο οποίος είναι πολύ καλός κ γι αρχη θα ρωτήσω όλες τις απορίες μου. ύστερα θα περιμένω τη συνάντηση με την ψυχ μου, να μιλήσω ξεκάθαρα για να πάρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι, ελπίζω ότι θα μου τις καλύψει. μετα υπάρχει το σκεπτικο για 2η γνώμη σε κάποιον άλλον ειδικό, να καταλάβω που βρίσκομαι κ πως θα κινηθώ.
προσωπικα θελω να κόψω ολα τα φαρμακα, τις ψυχοθεραπείες κ ολα τα σχετικα για ενα διάστημα για να δω πως θα \'μαι, φοβαμαι όμως μηπως πετάξω μ αυτον τον τρόπο όλη την προσπάθεια που εχω κάνει έναν χρόνο τώρα.
ποια η θεση της κ πως αντιδραει ρωτας.. χμμ.. με συνταγογράφηση για αρχη κ αυτο ειναι που με εχει νευριάσει
Τα αντιψυχωσικά δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τις βαριές περιπτώσεις. Σκέψου πως έχεις το πόδι σου στον γύψο και ότι θα είσαι στον γύψο μέχρι να επουλώσουν οι πληγές και μέχρι να μπορέσεις να σταθείς ξανά (ή και καλύτερα από πριν) στα πόδια σου..
16-06-2009, 10:49 #26
ο γιατρός που μου γραψε τα φάρμακα με καθησύχασε λέγοντάς μου οτι η ψυχ μου εδωσε το καλύτερο φάρμακο γι αυτα τα συμπτώματα. συμπτώματα που μπορεί να είναι επιπλοκές της κατάθλιψης, αλλα εξαρτάται η ενταση, η διάρκεια κ η συχνότητα, γιατί τοτε περνάμε σε κάτι άλλο κ όχι κατάθλιψη. φταιει η καχυποψία μου, μηπως είμαι υπερβολική.. μπα θελω να ξερω τι μου γινεται κ οταν δεν.. τοποθετω ενα φορτίο με άγχος να βρω τι.. ιχ..εγω ξερω οτι με ξετίναξε το συγκεκριμενο φαρμακο κ το ελαττωσα απο μονη μου, παρολαυτα η γιατρός μου είπε οτι καλα έκανα, αρκει να μην τον κοψω τελειως μεχρι να την δω. κ ειπα οταν την δω, να μην ξεχασω να λύσω τις απορίες μου κ να παρω της απαντησεις μου. θα πάρω κ την 2η γνώμη, όσο χρειαστεί για να βγεί κ να καταλήξω αναμεσα στο τι θα κανω μετα, που συνεχίζω, που σταματάω. σας ευχαριστώ για την στήριξή σας, να είστε καλά!
16-06-2009, 11:27 #27
Άντε ωραία....
Το φάρμακο λοιπόν...κ επιπλοκές κατάθλιψης....
Το ψάξιμο κ η ενημέρωση τελικά είναι ότι καλύτερο.
Καλή συνέχεια Μαρία μου...να είσαι κ συ καλά:)
17-06-2009, 15:37 #28
ολα okay με την ψυχ μου, δεν κανω πίσω όμως, θα παρω 2η γνωμη.
μου εγραψε τα seroquel xr (Αντιψυχωσικό, θεραπεία της Σχιζοφρένειας, Θεραπεία της Διπολικής Διαταραχής-Μανιοκατάθλιψης) για να εχω λιγότερες παρενέργειες, στο φαρμακείο όμως μου έδωσαν τα seroquel σκέτο, χωρίς xr, γιατι έχουν έλλειψη κ η μόνη διαφορά μου είπαν είναι στην αποδέσμευση. ξερει κανείς τιποτα γι αυτα; εκανα μια αναζητηση εδω, πολυ μπερδεμα μου φαίνεται. τα αντιψυχωσικα βοηθούν κ στο έντονο άγχος που εκφράζεται με αυτα τα συμπτωματα; αυτο δεν εχω καταλαβει..
17-06-2009, 17:50 #29
Η φίλη της μαμάς μου, (που έχασε τον άντρα της), παίρνει ηρεμιστικά μετά από συμβουλή του παθολόγου της.
Χτες καθόμουν και διάβαζα για ποιες ασθένειες είναι και τρόμαξα. Μετά θυμήθηκα εσένα και ήθελα να στο πω. Μερικά φάρμακα βοηθούν απλά σε μια κατάσταση. Δεν χρειάζεται να έχεις ότι χιερότερο λένε για να τα πάρεις.
Εγώ πήρα για επτά μέρες ένα χάπι για ένα μύκητα που έβγαλα στο μικρό μου νύχι. Μέσα έγραφε πως το δίνουν και για ασθενείς που έχουν Ειτζ. Περιττό να σου πως τι έπαθα. Πήρα τον γιατρό και γέλαγε μια ώρα.
Μη κολλάς στις λέξεις, αλλά στο αποτέλεσμα. Ας σε βοηθήσουν και ας είναι και για αλτζχάιμερ...
17-06-2009, 18:05 #30
παει η γριουλα σουπερ μαρκετ κ λεει του πωλητη, θα ήθελα λίγο αλτζχαιμερ παρακαλω..
-εεε ο πωλητης, οριστε;;; μαλλον κάποιο λάθος θα κάνετε, δεν υπαρχει τέτοιο τυρί.
μα τι λετε νεαρε κ βεβαια υπάρχει, είναι αυτο το κίτρινο το νόστιμο
-οχι λυπάμαι δεν το έχουμε.
απογοητευμένη η γριούλα φεύγει κ φτάνοντας στο ταμείο μονολογούσε, μα τι να είχε αυτός ο νεαρός, κατσε να δεις είναι μια ασθένεια που ξεχνάς, ενταμερ, ενταμερ λεει η καημένη!
Κοινωνικό άγχος φοβία
13-07-2025, 23:10 in Κοινωνικό Άγχος-Φοβία