αλλαγη γιατρου. - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 27 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 196 to 210 of 396
    Senior Member
    Originally posted by ferro
    Originally posted by researcher
    Originally posted by ferro
    θελω αλλα σε αυτη την φαση που ειμαι στα down μου δεν μπορω...τους εχω μεγαλη αναγκη.
    τι εννοεις?

θες να πεις δυο τρια πρακτικα πραγματα?
    π.χ. αν δεν ηταν οι γονεις να με ελεγχουν θα επινα ασυστολα(ημουν πρωην αλκοολικη).
    ή αλλο παραδειγμα θελω να με πηγαινουν εκεινοι στον γιατρο γιατι φοβαμαι πως αμα παω μονη μου θα πιω τα λεφτα σε μπιρες.
    καταλαβα

εννοεις δεν το ελεγχεις?

ειναι σαν οταν το κανες να εισαι π.χ. σαν υπνοβατης και οι γονεις σου σε οδηγουν να κανεις το σωστο?

Senior Member
    ναι ακριβως.

Junior Member
    εαν νιωθεις οτι το ποτο σε κυριευει και δεν μπορεις να το κοντρολαρεις με την λογικη υπαρχει μια λυση.Η αναγκαστικη διαχειρηση του.θα γεμισεις το ψυγειο μπυρες και θα μαθεις τον εαυτο σου να πινει μονο 1 την εβδομαδα.Οταν σου ξαναερχετε η σκεψη και η διαθεση για να πιεις θα πηγαινεις θα ανοιγεις το ψυγειο θα της βλεπεις και θα μαθεις να κανεις αυτοματα την δευτερη σκεψη οτι δεν πρεπει να πιεις γιατι εχεις πιει αυτη που ορισε η θεραπεια σου.Ετσι τον πρωτο καιρο ισως πινεις καποιες παραπανω αλλα οταν το κανεις με λογικη για μεγαλο χρονικο διαστημα πανω απο 4-5 μηνες για να κοντρολαρεις την σκεψη σου καποια στιγμη θα μαθεις να αυτοελενχεσαι.Το να σε κυνηγαει η μανα σου δεν ειναι λυση.Το ιδιο ισχυει για ναρκωτικα.Ο μοναδικος τροπος για να καταλαβεις οτι θεραπευτηκες ειναι να εχεις την ουσια πανω σου και να την πετας στα σκουπιδια η να την εχεις εκει χωρις να την κανεις.Θελει δυνατους χαρακτηρες η παραπανω διαδικασια και δευυτερον δεν ειναι για ολους τους τυπους εξαρτησης.Ειναι σιγουρα για την εξαρτηση που εχει να κανει κυριως με την συνηθεια και τον τροπο ζωης.Το ψυχολογικο μερος η το σωματικο μονο με ειδικους.Αλλα το πρακτικο δεν γινετε να το μαθεις απο γιατρους.Μονο απο ανθρωπους που περασαν την ιδια φαση.Εγω παιδια εχω κρατησει στο ψυγειο μπουκαλι μπυρα για 4 μηνες που σε αλλες φασεις πιναμε ας πουμε στην καθησια μας καμια εξαδα και τρεχαμε και στο περιπτερο να παρουμε την δευτερη παρτιδα.Δωστου και κανας μπαφος και γινομουν αεροπλανο.Δεν ειχα σκεφτει ποτε οτι μια μερα θα αντιμετωπιζα απο ολα αυτα τρομερο προβλημα στην ποιοτητα ζωης.Μενω μονος μου μιας και εχω χωρισει 2 χροννια τωρα και με την πρωην γυναικα μου πιναμε παρεα τουλαχιστον μπαφους.Χωρισα για αυτο το λογο.Δεν δεχτηκε ποτε οτι επρεπε να κανω εγω τουλαχιστον προσπαθεια μεσα στο σπιτι για να μην κανουμε εκει χρηση χασις.Ενιωθε οτι την καταπιεζω για να κανει και αυτη το ιδιο.Μετα απο 3,5 χροννια στο ιδιο σπιτι αναγκαστηκα να την χωρισω η να με χωρισει δεν εχει σημασια γιατι δεν γινοταν να θεραπευτω απο την εξαρτηση στο χασις και το ποτο.Δυναμη θελει παιδια και θεληση.Εγω επινα και κοκα αλλα περιστασιακα.Καθημερινα μπαφους και ποτα.αυτα και σορυ εαν κουρασα.

Senior Member
    Originally posted by perastikos11
    θα γεμισεις το ψυγειο μπυρες και θα μαθεις τον εαυτο σου να πινει μονο 1 την εβδομαδα.
    Κάτι σαν κινέζικο μαρτύριο μου κάνει αυτό........

Πάντως περαστικέ μπράβο για την δύναμη που έδειξες και τον προσωπικό σου αγώνα.

Junior Member
    Για το αλκοολ που ειναι ελευθερο στην κοινωνια δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες.Δεν ειναι ναρκωτικα που πρεπει να εχεις παρεες που κανουν το ιδιο για να βρισκεις.Το ποτο το πουλαει και η κυρα-μαρια στο ψιλικατζιδικο της καθε γειτονιας.Σε ευχαριστω αρσι μου εαν και πιστεψε με ακομα και τωρα ταλαιπωρουμε.Δεν ειναι ευκολο γιατι ηταν πολλα τα χροννια της χρησης.Πανω απο 15 χροννια επινα ολα αυτα τα διαολια.Ευτηχως παιδια δεν μου αφησαν κατι πολυ σοβαρο.Μονο κρισεις πανικου που και που και σε σχεση παντα με πραγματικα γεγονοτα.Ποτε δεν ξεφυγα..το bespar με βοηθαει αλλα και αυτο μονο σε καταστασεις που νιωθω οτι παει να με ξαναπιασει.Και αργει το ******** να πιασει αλλα δεν παιρνω με τιποτα βανζοδιαζεπινες που να τρελλαθω καλυτερα η να πιω ολο το βοσπορο που λεει και το τραγουδι.Χειροτερη εξαρτηση αυτα..

περαστικέ....έχεις πολύ δίκιο....
    Το χειρότερο απ\' όλα είναι η παρέα...Όπου και να πάμε, είτε για φαγητό, είτε για ...ποτό θα πιούμε. Σπανια να δω κάποιον που θα πάρει αναψυκτικό ή χυμό.
    Θεωρώ πως όλα μα όλα είναι υποκατάστατα ευτυχίας και ακόμη χειρότερα γαλήνης. Εμένα μου αρέσει να πίνω, (ευτυχώς όχι καθημερινά και όχι τραγικές ποσότητες).
    Μου αρέσει όμως και διακσεδάζω. Απ\' την άλλη έχω ένα φίλο μου που ούτε πίνει, ούτε καπνίζει και όταν βγαίνουμε είναι μια χαρά χωρίς τέτοιου είδους υποκατάστατα. Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές του τις αντιμετώπισε με φιλική κουβέντα και ανάλυση.
    Μερικές φορές τον ζηλεύω πραγματικά και κάπως έτσι προσπαθώ να κόψω το κ...τσίγαρο που θεωρώ τον μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο εθισμό μου και να μη πίνω έτσι για χάρη γούστου....(Άσε που παχαίνει και από πάνω το σκασμένο)

Senior Member
    Για το αλκοολ που ειναι ελευθερο στην κοινωνια δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες.Δεν ειναι ναρκωτικα που πρεπει να εχεις παρεες που κανουν το ιδιο για να βρισκεις.Το ποτο το πουλαει και η κυρα-μαρια στο ψιλικατζιδικο της καθε γειτονιας.Σε ευχαριστω αρσι μου εαν και πιστεψε με ακομα και τωρα ταλαιπωρουμε.Δεν ειναι ευκολο γιατι ηταν πολλα τα χροννια της χρησης.Πανω απο 15 χροννια επινα ολα αυτα τα διαολια.Ευτηχως παιδια δεν μου αφησαν κατι πολυ σοβαρο.Μονο κρισεις πανικου που και που και σε σχεση παντα με πραγματικα γεγονοτα.Ποτε δεν ξεφυγα..το bespar με βοηθαει αλλα και αυτο μονο σε καταστασεις που νιωθω οτι παει να με ξαναπιασει.Και αργει το ******** να πιασει αλλα δεν παιρνω με τιποτα βανζοδιαζεπινες που να τρελλαθω καλυτερα η να πιω ολο το βοσπορο που λεει και το τραγουδι.Χειροτερη εξαρτηση αυτα..
    Kαι πάλι σε συγχαίρω παίρνοντας παράδειγμα απ\'τον εαυτό μου(είχα κολήσει ένα διάστημα με αλκοόλ γύρω στα 2 χρόνια-καμία σχέση βέβαια με τη 15ετία τη δική σου και το συνδυασμό με ουσίες κλ.π.))αλλά και από φίλους ή γνωστούς με χρόνια χρήση διάφορων.
    Πιστεύω πως θέλει πολύ δύναμη και θέληση.

Πάντως αυτό με το γεμάτο ψυγείο μπίρες μπορώ να το κάνω τώρα στο χαλαρό αλλά τότε(όταν ήμουν στην προσπάθεια να το κόψω) δεν υπήρχε περίπτωση να τις αφήσω!!!!Τώρα βασικά δεν πίνω.Μόνο όταν βγω και πάλι καταλαβαίνω τα όρια μου.

Τότε που λες,για κανέναν χρόνο έκοψα εντελώς,μα εντελώς το έξω και το έριξα σε άλλες ασχολίες.Έκανα 2-3 ώρες την ημέρα χορό,ζωγράφιζα,έπαιζα παιχνίδια...οτιδήποτε άλλο απ\'το να βρίσκομαι σε επαφή με το αλκοολ.Μετά από ένα μεγάλο διάστημα(κανένα χρόνο)μου πέρασε η εξάρτηση.Ευτυχώς!γιατί πριν ήμουν σε φάση που δε διαννοούμουν 1 μέρα να μην πιω.
    Το όριο μου να το κόψω ήταν όταν πίνοντας μισό μπουκάλι μπίρας σπίτι έπεσα στο ίσιωμα(μέθυσα με μισό μπουκάλι!!!!!αν είναι δυνατόν!!!!που τώρα 5 μπίρες να πιω,δεν καταλαβαίνω τπτ).

Junior Member
    αξια!!!!!!!!εγω τωρα μονο με το φαγητο και ποτε ξανα μπυρα.Μονο κρασακι και βοτκα 1-2 ποτηρια και ως εκει.Γυμναστικη καθημερινα,αλλες ασχολιες διαβασμα και ταινιες και καθημερινος υπνος σε συγκεκριμενη ωρα τα τελευταια χρονια.Ειμαι παλι ακμαιος..οπως ποτε.μπραβο αρσι μου και για την δικη σου προσπαθεια.

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    προσπαθώ να κόψω το κ...τσίγαρο που θεωρώ τον μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο εθισμό μου
    Αχ!το τσιγάρο!!!!Ο πιο ύπουλος εχθρός.....κ εγώ έχω φοβερό εθισμό.....
    Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πως καταβάθος δε συνειδητοποιώ το κακό που μου κάνει.Και μιλάμε για 2 πακέτα την ημέρα.....

Εύχομαι να το κόψεις Θεοφανία.Κ εγώ ψιλομπαίνω σε σκέψεις να προσπαθήσω αλλά πολύ ξυστά......

Junior Member
    2 πακετα ειναι υπερβολικα αρσι.ξεκινα απο χτες κιολας να το μειωνεις σε πρωτη φαση...

Senior Member
    Ειμαι παλι ακμαιος..οπως ποτε.
    Κ έτσι να συνεχίσεις κ εσύ και όλοι μας μακριά από εξαρτήσεις!

Παράξενο πάντως που όταν είμαστε εξαρτημένοι νιώθουμε κενή την ακμαία ζωή......παράξενο παραμύθι οι ουσίες.....πλασματική ευτυχία που από πίσω ποτίζει με δυστυχία.
    Και τι ευτυχία δλδ???Πρώτο καιρό νιώθεις και μια α ευφορία,μετά τις θες απλά για να κυνηγήσεις αυτή την ευφορία που δεν έρχεται κιόλας αν δεν κάνεις παραπάνω και παραπάνω χρήση....
    Όσο για το αλκοόλ μετά από εξάρτηση απλά πίνοντάς το είναι σα να ξύπνησες από ύπνο(σαν να ξεκινάει η μέρα).

Μεγάλο παραμύθι.Και με μεγάλο τίμημα.

Senior Member
    ξεκινα απο χτες κιολας
    Καλό!!!

Το σκέφτομαι πάντως....

Junior Member
    Originally posted by Arsi
    Ειμαι παλι ακμαιος..οπως ποτε.
    Κ έτσι να συνεχίσεις κ εσύ και όλοι μας μακριά από εξαρτήσεις!

Παράξενο πάντως που όταν είμαστε εξαρτημένοι νιώθουμε κενή την ακμαία ζωή......παράξενο παραμύθι οι ουσίες.....πλασματική ευτυχία που από πίσω ποτίζει με δυστυχία.
    Και τι ευτυχία δλδ???Πρώτο καιρό νιώθεις και μια α ευφορία,μετά τις θες απλά για να κυνηγήσεις αυτή την ευφορία που δεν έρχεται κιόλας αν δεν κάνεις παραπάνω και παραπάνω χρήση....
    Όσο για το αλκοόλ μετά από εξάρτηση απλά πίνοντάς το είναι σα να ξύπνησες από ύπνο(σαν να ξεκινάει η μέρα).

Μεγάλο παραμύθι.Και με μεγάλο τίμημα.

ξυπναω καθε πρωι και ειμαι ελευθερος..αυτο τα λεει ολα.

Αρσι τα λεμε ξανα

Senior Member
    Εγω κανω προσπαθεια τον τελευταίο καιρό να κόψω το τσιγάρο. Καπνιζω 1-2 τη μερα δεν μπορω τελειως να το κοψω. Θα δειξει τωρα κανω μια ακομα προσπαθεια. Ειμαι μεχρι στιγμης 15 ωρες \"καθαρος\". :P

Senior Member
    παιδια ωραια ολα αυτα που λετε,αλλα ο ψυχιατρος μου,μου εχει απαγορευσει δια ροπαλου την μπιρα.ουτε ενα κουτακι.
    επειδη ειναι πολυ αξιολογος και του εχω εμπιστοσυνη ακολουθω πιστα την συμβουλη του.
    μην με βαζετε please σε πειρασμους.:P
    στη φαση που ειμαι δεν μπορω να το ελενξω.
    η μια μπιρα θα φερει την δευτερη,και την δευτερη την τριτη κλπ...

Page 14 of 27 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast