Results 31 to 45 of 45
Thread: ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
-
18-06-2009, 16:27 #31
σεϊτα εχουμε κατι κοινο οτι ολα ξεκινησαν στην παιδικη ηλικια,,απιστευτο κι ομως αληθινο..φοβος και αγχος ασταματητο..μην ζαλιστω μη λιποθυμησω μην παθω τη μια αρωστια μη παθω την αλλη...μην παθουν κατι οι δικοι μου ανθρωποι...ακομα και μη με ρωτησουν στο σχολειο οι καθηγητες και δεν ξερω μαθημα φοβομουν...εφτασα 26..και μια ασπρη μερα δεν ειδα..σωματικα συμπτωματα που με σκανε...και που ποτε δεν μπορω να πειστω οτι ειναι μονο αγχος...οσο για το ξεματιασμα κι εγω ψωμοτυρι το ειχα καμια 5ετια που πονουσε καθε μερα το κεφαλι μου...
- 18-06-2009, 16:59 #32
Τ οτι μοιραζομαστε τις \"εμπειριες\" που εχει ο καθενας και στο οτι δεν ειμαστε μονοι οντος δινει κουραγιο.Ελπιζω ολοι να παρουμε δυναμη ειτε με αυτο τον τροπο ειτε με οπιον αλλο και να απαλαχτουμε απο αυτα που μας βασανιζουν.Και μην ξεχνατε ενα απο τα μεγαλυτερο οπλα που εχουμε απεναντη σε ολα αυτα ειναι η υπομονη!!!!!!!!
18-06-2009, 17:22 #33
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ...
ΣΕΙΤΑ, ΝΙΩΘΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ: ΔΗΛ. ΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΚΡΑΣΙ. Ή ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ 7ΩΡΟ Ή 8ΩΡΟ ΥΠΝΟ (ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ). ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΗ, Ή ΕΙΜΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ. ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΛΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΗ, ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ. ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΑ...ΑΠΕΙΡΑ!ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΙΩΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΦΕΥΓΕΙ. ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ, ΕΝΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑ LADOSE ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ, ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΖΩΖΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ. ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΣΦΙΓΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΑΦΕΣ...
ΑΠΑΛΑΦΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΟΝΟΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ. ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΙΕΣΗ-ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ, ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ...
18-06-2009, 17:24 #34
ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ, ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ-ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ-ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ ΒΕΒΑΙΑ
18-06-2009, 20:45 #35
το να δοκιμασω να κανω κατι τι ειναι να δραστηριοποιουμαστε δηλαδη??Βασικα οταν δεν νιωθεις καλα κοι οταν εισαι σαν μεθισμενος αργος και τα σχετικα τη μπορεις να κανει??Προσωπικα μιλαω παντα και αν κανω καποιο λαθος διωρθοστε με αλα εγω οταν κανω προσπαθειεσ στη φαση που βρισκομαι (παντα ημουν φυγοπονος) και δεν τα καταφερνω η συμβαινει κανα κουλο απο αυτα που με πιανουνε ειμε 10φορεσ πιο χαλια!!!!Δηλαδη οταν εχω λιγη διαβγεια συνηθος ειμαι στενοχορημενος για αυτα που περναω η κανω κατι που δεν με ζοριζει και εινα ψιλοευχαριστο πχ υπολογιστης μια 30λεπτη βολτα με το αυτοκινιτο σε κανα χωριο εξω απο την πολη κανα χαλαρο πραγμα.Σκεφτειται ειμαι τρελος μηχανοκεφαλος καφρος που μπορει και να κοιματε πανω στη μηχανη του δηλαδη να ειμαι πανω τησ 24ωρες και τωρα δεν ανρβαινω πανω τησ γιατι κουραζομαι πιο γρηγορα η μην με πιασει κανα κουλο και φαω τα μουτρα μου!!!
(συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη)
18-06-2009, 22:10 #36
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ! ΕΙΧΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΒΟΛΤΕΣ, ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΘΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ!
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ: ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ Η ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. 9 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΩΘΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΣΧΗΜΑ. ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΩΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.
ΙΣΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ
18-06-2009, 22:17 #37
ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΛΥΝΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ Ή ΕΠΑΙΖΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
18-06-2009, 22:21 #38
κατι ευχαριστο τωρα εχω αναλαμπη δηλαδη ειμαι σχεδον καλα διαβγεια ικανοποιητικη και τα σχετικα του ανθρωπου!!!Εσενα ποσο κερο σου κρατησε αυτη η φαση??Και εγω οταν με πιανει καμια \"ακυρη δυναμη\" γυρναω σπιτι και με περνει απο κατω αλα μετα συνερχωμαι
19-06-2009, 17:57 #39
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!
Η ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ, ΕΥΤΥΧΩΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΑΜΕΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΗΠΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΑ ΚΡΙΣΕΙΣ. ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ
12-08-2009, 11:30 #40
paidia kalimera ego exo ola ma ola ta psixosomatika simptomata aisthma barous sto kefali,anatrixila,kefalalgies,aisthma koposis,aipnies,triksimo dontion,ponos sta aytia,ponos sto stomaxi ktl.ti na kano na pao se psixologo i se psixiatro?poia i diafora?eyxaristo.
24-08-2009, 02:20 #41
Γεια σας παιδια!!!Εγω απο ψυχοσωματικα εχω τα εξης:πονοκεφαλο και ημικρανιες,ζαλαδες,πονο στον αυχενα σχεδον καθε μερα,συνεχη φοβο οτι κατι εχω και θα πεθανω,μουδιασμα σε χερι και ποδι(κυριως αριστερα)..Αυτο που επιμενει περισσοτερο ομως και με ανησυχει ειναι κατι μουδιαμσατα-τραβηγματα που με πιανουν στο προσωπο..Κυριως πανω απο τα φρυδια και κοντα στο σαγονι..Εκει που καθομαι δηλαδη αρχιζει να τρεμει εσωτερικα το φρυδι μου..Αυτο με πιανει στο ακυρο και μετα αγχωνομαι και νιωθω μουδιασμενο το προσωπο μου για μερες,,Το εχει κανεις αυτο???Εχω κανει ολες τις εξετασεις και ολες βγηκαν καθαρες..Μεχρι και μαγνητικη εγκεφαλου πηγα και εκανα..Δραμα!!!
24-08-2009, 08:23 #42
εχω παντα εσωτερικο τρεμουλο και χερια ποδια και στο κεφαλι γενικα..αστα
26-08-2009, 10:35 #43
Εγω πιο πολυ νιωθω δυσπνια,ζαλη,ιλλιγκο ,τρεμουλο,πονους στηνπλατη,ταση για εμετο κ πονους στη καρδια.....τιποτα δηλ....
26-08-2009, 17:59 #44
Γειά σας! Τελικά δεν υπάρχει άνθωπος που να μην έχει περάσει από αυτή τη φάση των ψυχοσωματικών, ακόμη κι αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει!
Εγώ πριν 8 περίπου χρόνια, με έπιανε ζάλη, μούδιασμα στο πρόσωπο, ταχυκαρδία, αλλά κυρίως αυτό το συναίσθημα ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ! Δεν είχα όρεξη για τίποτα, γιατί ΦΟΒΟΜΟΥΝ!Κι όταν λέω το συναίσθημα, το εννοώ! Φόβος χωτίς να ξέρω για τί πράγμα!
Έκανα λοιπόν όοοοολες τις εξετάσεις, και παθολογικώς ήμουνα απολύτως υγιής! όλοι μου λέγανε να το ξεχάσω και θα φύγει!
Όλοι όμως πάμε στον γιατρό όταν μας πονέσει κάτι, αλλά δεν πάμε και φοβόμαστε να πάμε σε ειδικό, όταν μας πονάει....η ψυχή μας! Γιατί περί αυτού πρόκειται!
Ευτυχώς επειδή είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος σε αυτά τα θέματα, επισκέφτηκα έναν ειδικό ψυχολόγο και μάλιστα παιδοψυχολόγο, που για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό.
Με βοήθιησε να καταλάβω τί γινόταν, χωρίς ποτέ να μου πει \"ξέρεις, έχεις αυτό κι αυτό\"
Τώρα πλέον μπορώ να το αντιμετωπίσω και από τότε δεν με έχουν ξαναπιάσει ψυχοσωματικά. \'Οταν αρχίζει να συμβαίνει, ξέρω ότι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω, ότι είναι κάτι που πρεέπι να το περάσω και να το ξεπεράσω!
Χρωστάω πολλά σε αυτά τα ψυχοσωματικά που μου συνέβησαν και κυρίως στον ΦΟΒΟ που ένιωθα, γιατί αυτά με οδήγησαν και με βοήθησαν να καταλάβω και να ξεπεράσω κάποια πράγματα!
Πρέπει επίσης να πω ότι μεγάλωσα μέσα σε μία ευτυχισμένη οικογένεια, χωρίς οικογενειακά προβλήματα και φασαρίες!
Αυτό το λέω γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ψυχοσωματικά δεν συμβαίνουν κατ\' ανάγκγ μόνο σε εκείνους που έχουν τραυματικά βιώματα!!!!!
Αυτή είναι η δική μου γνώμη!
Να αγπήσουμε αυτούς τους φόβους, γαιτί αυτοί οι φόβοι μας βοηθάνε να κατανοήσουμε τον ευατό μας και να προχωρήουμε πιο πέρα! Αν βέβαια το ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!
28-08-2009, 11:10 #45
[i] Αν βέβαια το ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια