Results 31 to 45 of 93
Thread: Είμαι άπιστη...
-
17-06-2009, 11:08 #31
Νεαρή ανώριμη και κακομαθημένη (οι χαρακτηρισμοί είναι δικοί σου..) αστερία, το πρόβλημα σου κατά την άποψη μου είναι πως διακατέχεσαι από το σύνδρομο του \"that\'s the one i was waiting for\"...
Πρόσεξε λίγο τι έχεις γράψει..
Η ίδια λες πως στην αρχή κάθε σχέσης είσαι κατενθουσιασμένη , μόλις συνταιριάζεις με κάποιον λες από μέσα σου\"ΝΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ\", παραδέχεσαι πως ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είσαι ερωτευμένη, οι σχέσεις σου κατά κανόνα (πλην της τρίχρονης) είναι βραχύβιες.
Έχω την εντύπωση πως δημιουργείς προσδοκίες σε κάθε νέα σου σχέση, οι οποίες όμως από τη στιγμή που δεν είσαι ερωτευμένη - όπως νομίζεις - με τη πάροδο του χρόνου αυτοδιαψεύδονται, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να αποκολήσεις από τη σχέση σου προφανώς λόγω ενοχικού συνδρόμου για την συμπεριφορά σου, μια και σ\' αρέσει εν τω μεταξύ να φορτώνεις τα κεφαλάκια των συντρόφων σου με κερατοειδείς αποφύσεις δίκην ταράνδων....
Το σημείο καμπής ξεκινά από τη στιγμή που δεν απολαμβάνεις το σεξ με εκείνον που θα προσδοκούσες κάτι διαφορετικό ή που θα σε γέμιζε τόσο πολύ, που δεν θα είχες την ανάγκη να ικανοποιείς τις βιολογικές σου ανάγκες με άλλους.
Το πρόβλημα σου κατά τη γνώμη μου , είναι πως κανείς απ\' όλους όσους είχαν την ατυχία να σε γνωρίσουν, δεν ήταν εκείνος που περιμένεις, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις γνωρίσει ακόμη τον άνθρωπο που η παρουσία του στη ζωή σου, θα γέμιζε κάθε σου σκέψη, θα έκανε τη καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα, θα σ\' έκανε να χοροπηδάς ακόμη και στον ύπνο σου...
Κάθε αρχικός ενθουσιασμός σου κατέληγε σε μια απογοήτευση που δεν μπορούσες να καταλάβεις, υποσυνείδητα όμως το ήξερες και έβρισκες διέξοδο στο... κεράτωμα .
Δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία...
Στη θέση σου δεν θα πετούσα χρήματα για να πάω σε ψυχολόγο και να μου πει αυτά που ενδόμυχα γνωρίζω.
Το ότι πήρες την απόφαση να γράψεις σ\' ένα φόρουμ για το πρόβλημα που δημιουργεί η συμπεριφορά σου στους άλλους, αν μη τι άλλο δείχνει πως δεν είσαι αναίσθητη και με την αυτοκριτική σου δείχνεις να είσαι σε καλό δρόμο. Απλά δεν έχεις γνωρίσει τον άνθρωπο που θα κάνει τις προσδοκίες σου πραγματικότητα και σ\' αυτό το τομέα θέλει λίγη υπομονή. Η κάθε νέα σχέση , θέλει κάποιο λίγο χρόνο για να ωριμάσει και να φανεί προς τα που βαδίζει.
Υ.Γ. Βλέποντας τον \"πιπεράτο\" τίτλο, θέλησα εκ προοιμίου να σνομπάρω το θέμα και δεν το άνοιξα ούτε κάν για να το διαβάσω.Η σε λίγη ώρα απογείωση της συμμετοχής, υπερνίκησε την αρχική μου σκέψη και όχι μόνο διάβασα το θρεντ, αλλά το δυστύχημα είναι πως τελικά είχα και κάτι να πω. Και λέω \"δυστύχημα\", ορμώμενος από την σε προηγούμενα θρέντς συζήτηση περί θεματολογίας στο φόρουμ, όπου ο υποφαινόμενος διατηρούσε την άποψη πως όλα τα θέματα μπορούν και πρέπει να συζητούνται σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας χωρίς στεγανά, απλά θεώρησα πως ο καθένας ιεραρχεί διαφορετικά τα θέματα και κατέταξα το τόπικ χωρίς καν να το διαβάσω σε θέμα ήσσονος ενδιαφέροντος για μένα από τον τίτλο και μόνο . Εν τούτοις , βλέποντας την συμμετοχή, αναθεωρώ εκ βάθρων την άποψη μου και παραδέχομαι πως ζητώ πράγματι πολλά περισσότερα απ\' όσα μπορεί να δώσει σαν βήμα διακίνησης ιδεών ένα φόρουμ ψυχολογίας...
Το να απιστεί κανείς στις σχέσεις του, είναι προφανέστατα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα από θέματα πολιτικής...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 17-06-2009, 11:16 #32
Originally posted by asterias1985
Το θέμα είναι οτι για άλλη μια φορά περιμένω απο άλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.Δεν έχω καν κανει την προσπάθεια μήπως μπορέσω κι απο μόνη μου να καταλάβω τί μου συμβαίνει ωστε να μπορέσω να με βοηθήσω και να δώσω μια λύση.Με τη μια σκέφτηκα να πάω σε ψυχολόγο χωρίς να αποπειραθώ καθόλου να προσπαθήσω να καταλάβω γιατι κάνω ό,τι κάνω..
Συμφωνώ με τη νάτ και την ανώνυμη. Στον ψυχολόγο πάμε όταν ανακαλύψουμε πως δεν μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας το πρόβλημα, αλλα αφού πρώτα προσπαθήσουμε .....Θεωρώ πως είναι κάτι σαν τζόκερ ο ψυχολόγος.
Αν με το παραμικρό τρεχουμε εκεί έχουμε κάψει το χαρτί.
Εγώ που πέρασα τη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής μου, το πάλαιψα με νύχια και με δόντια μόνη μου και μετά από πολύ-πολύ καιρό μπορώ να πω πως πια είμαι καλά και αυτό το οφείλω στη δύναμη μου και τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου....
17-06-2009, 11:36 #33
Λοιπόν sabb,δε μπορώ να μην παραδεχτώ οτι έχεις δίκιο στα περισσότερα απο αυτά που μου γράφεις.Ξέρω οτι με τις περισσότερες σχέσεις που έχω κάνει δεν υπήρξα ποτέ ερωτευμένη.Κι ενώ ήξερα οτι δεν μου ταίριαζαν σαν άνθρωποι,εγώ μόνο και μόνο για να μη χωρίσω και μείνω μόνη μου εξιδανίκευα τον σύντροφο μου και παρέμενα μαζί του..Αυτό δεν δικαιολογεί την απάτη απο μέρους μου βέβαια..Κι ερχόμαστε σε ένα άλλο σημείο..Ο τελευταίος μου σύντροφος με τον οποίο ήμασταν μαζί 7 μήνες(τον ήξερα κι απο πρίν βέβαια) και με τον οποίο χωρίσαμε πριν 1 μήνα,ήταν ότι ζητούσα πάντα απο έναν άνθρωπο.Ένα απίστευτα καλό παιδί,που με αγαπούσε σαν τρελός,που ήταν τρυφερός και προστατευτικός,όμορφος απο καλή οικογένεια,με τη δουλίτσα του και το σπιτάκι του.Μέναμε μαζί και περνούσαμε απίστευτες στιγμές..Τους πρώτους 5 μήνες.Φέρθηκα τόσο καλά και με τόση αγάπη σ\'αυτόν τον άνθρωπο και ξαφικά μετά απο 4-5 μήνες σχέσης άρχισα να είμαι λίγο πιό αδιάφορη και μετά άρχισα και του έβγαζα και νεύρα.Σημειωτέον(σας παρακαλώ μή με \"κράξετε\"!)τον είχα κερατώσει 5(!!!) φορές και μάλιστα σε μία περίοδο της σχέσης μας που ήμασταν απίστευτα δεμένοι και αγαπημένοι.Δε μου έλειπε ΤΙΠΟΤΑ!!!Τα είχε όλα αυτό το παιδί!Γιατι να φερθώ τοσο ύπουλα σ\'αυτόν ρε γαμώτο?
17-06-2009, 11:46 #34
Κατά πάσα πιθανότητα , ούτε αυτός ήταν ο εκλεκτός σου...
Μπορεί να πληρούσε τις προυποθέσεις, αλλά δεν σε γέμιζε σαν άνθρωπο.
Τις περισσότερες φορές ξέρεις, είναι θέμα χημείας, τόσο απλά...
Το να περνάς καλά, απίστευτα όπως λες, τους πρώτους μήνες και μετά - χωρίς λόγο - να εμφανίζεις συμπτώματα αδιαφορίας, κάτι στη χημεία σας δεν πήγαινε καλά.
Όσο πιο νωρίς το αντιλαμβάνεται κανείς αυτό, τόσο πιο εύκολη γίνεται η υπόθεση σε σχέση με τον σύντροφο του. Δεν προλαβαίνεις να δεθείς και να του δημιουργήσεις αδιέξοδα στη σχέση, την τελειώνεις σύντομα και πας γι\' άλλα.[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
17-06-2009, 11:57 #35
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι μόλις βρώ τον κατάλληλο θα σταματήσω να απατώ την σχέση μου?Μακάρι να είναι έτσι..Πάντως είναι τρελό το όλο σκηνικό..Με την τελευταία μου σχέση ,ετα απο 1-2 μήνες που ήμασταν μαζί μου είχε φύγει η όρεξη να έρθουμε σε επαφή και έπινα ωστε να \"φτιάξω διάθεση\"και να μου έρθει η ερωτική επιθυμία..Ένω με τους άλλους με τους οποίους τον απαούσα δεν είχα κανένα πρόβλημα διέγερσης..Διαβάζω αυτά που γράφω και τρελαίνομαι!
17-06-2009, 12:11 #36
Originally posted by marina38
Χριστίνα αυτό που διαβάζω είναι ότι δεν αντέχεις να είσαι μόνη, αλλά ούτε και \'μαζί\' με κάποιον. Είναι σαν να παίρνεις αξία από την προσοχή των άλλων, απολαμβάνεις να γοητεύονται από εσένα, αλλά όταν έρχονται πολύ κοντά σου, αμέσως σκέφτεσαι τι να κάνεις για να τους απομακρύνεις.
Ένα κομάτι λοιπόν έχει να κάνει με δική σου ανασφάλεια. Ένα άλλο κομάτι έχει να κάνει με τον κατάλληλο άνθρωπο. Μήπως πιστεύεις ότι ενώ έχεις ανάγκη την προσοχή, δεν την αξίζεις? Μήπως ότι ο εκάστοτε φίλος σου, όσο κι αν σε λατρεύει, τελικά θα σε απορρίψει, γιατί αν σε γνωρίσει πραγματικά δεν θα του αρέσεις πια ή δεν θα μπορεί να σε καταλάβει?
Όπως και να έχει, το να αποδεχτείς τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να δεις τι θέλεις από μια σχέση / έναν άνθρωπο, είναι πράγματα που ναι μεν ίσως ανακαλύψεις μόνη σου μέσα από την εμπειρία και την ενδοσκόπηση, αλλά νομίζω ότι η συνεργασία με έναν ψυχολόγο θα σε ωφελήσει. Οπότε θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει λόγος να το αναβάλεις για το φθινόπωρο. Εσένα τι είναι αυτό που σε κάνει να το προγραμματίζεις για τότε και όχι τώρα?
Συχνά είναι όντως θέμα κατάλληλου ανθρώπου. Άλλες τόσες φορές όμως, είναι θέμα δικής μας ετοιμότητας. Μπορεί ο \'κατάλληλος\' άνθρωπος να είναι δίπλα μας, αλλά εμείς να μην είμαστε έτοιμοι να αφοσιωθούμε σε μια σχέση μαζί του. Για πολλούς λόγους, όπως χαμηλή αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση, ελλιπής αυτογνωσία, ή απλά ακατάλληλη στιγμή, ή ακόμα και λόγω των προσδοκιών που έχουμε από μια σχέση.
Αν και διαφωνώ με την άποψη ότι στον ψυχολόγο πηγαίνουν όσοι έχουν κατάθλιψη, φοβίες κλπ, αφού δεν έχεις καν δοκιμάσει μόνη να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις-επιδιώκεις και γιατί, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να σκεφτείς λίγο περισσότερο ή και απλά να χαλαρώσεις και να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο να ζήσει και να μάθει από τις εμπειρίες.
17-06-2009, 12:19 #37
Μαρίνα έχεις απόλυτο δίκιο.Απλά ξέροντας τον χαρακτήρα μου θεωρώ οτι αυτός ο άνθρωπος είναι τυχερός που έφυγε μακρυα μου κι εγώ άτυχη που τον έχασα εξαιτίας της παράδοξης συμπεριφοράς μου..
17-06-2009, 12:24 #38
Μαρίνα έχεις απόλυτο δίκιο.Απλά ξέροντας τον χαρακτήρα μου θεωρώ οτι αυτός ο άνθρωπος είναι τυχερός που έφυγε μακρυα μου κι εγώ άτυχη που τον έχασα εξαιτίας της παράδοξης συμπεριφοράς μου..Μάκια...
17-06-2009, 12:31 #39
Βρε Φοίβη μου,πιό όμορφα δεν μου εχει ξαναφερθεί άνθρωπος και με τόση λατρεία και θα σου πώ ενδεικτικά οτι ένα βράδυ με έπαιρνε στο κινητό κι εγώ δεν το σήκωνα γιατι ήμουν με κάποιον άλλον και φαντάζεσαι τι έκανα..5 φορές το έκανα αυτό.
Σου φαίνομαι για σωστός ανθρωπος?Σώθηκε το παιδί,πίστεψέ με!
17-06-2009, 12:42 #40
Κατα τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν σωστοί και λάθος άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι απλά. Κι όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, δεν μπορώ να σε κρίνω ούτε να σε κακολογήσω για τη συμπεριφορά που περιγράφεις. Πίσω απο τις συμπεριφορές σου ακούω μια ψυχή που φωνάζει να την ακούσουν. Είμαι σίγουρη πως έχει πολλά αξιόλογα και μοναδικά πράγματα να αφηγηθεί.
Μάκια...
17-06-2009, 12:46 #41
Απλά δε θέλω να ξαναπληγώσω κανέναν.Όυτε την οικογένεια,ούτε τους φίλους μου,όυτε τις σχέσεις μου.Και μέχρι στιγμης δεν το καταφέρνω.Είναι μια αρχή το γεγονός οτι συνειδητοποίησα το πρόβλημα μου και σκοπευώ να σκεφτώ και να \"δουλέψω\"πάνω σε πολλά πράγματα.Με βοηθάνε πολύ οι κουβέντες σας,πραγματικά..
17-06-2009, 12:48 #42
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι μόλις βρώ τον κατάλληλο θα σταματήσω να απατώ την σχέση μου?Μακάρι να είναι έτσι..Πάντως είναι τρελό το όλο σκηνικό..Με την τελευταία μου σχέση ,ετα απο 1-2 μήνες που ήμασταν μαζί μου είχε φύγει η όρεξη να έρθουμε σε επαφή και έπινα ωστε να \"φτιάξω διάθεση\"και να μου έρθει η ερωτική επιθυμία..Ένω με τους άλλους με τους οποίους τον απαούσα δεν είχα κανένα πρόβλημα διέγερσης..Διαβάζω αυτά που γράφω και τρελαίνομαι!
Εγω διακρινω ενα κοριτσι φρεσκο 24 χρονων, που θελει καλως ή κακως να φαει την ζωη και τους ανδρες με το κουταλι! Γουστο σου και καπελο σου.
Εισαι ο τυπος της μοιραιας γυναικας που για σενα οι ανδρες δεν ειναι τιποτα παρα μονο μια προκληση. Βλεπεις καποιον, θελεις να τον κατακτησεις, μολις σου ανηκει δεν εχει πια ενδιαφερον για σενα. Του \"την κανεις\" και ετσι συναισθηματικα αποφευγεις το δεσιμο, παιρνεις το ρισκο να σε ανακαλυψουν, κανενας δεν το παιρνει χαμπαρι, που σημαινει οτι κανενας δεν φροντιζει να σε γνωρισει ουσιαστικα, αλλιως θα σε ειχε παρει χαμπαρι.
Δεν εισαι διατεθειμενη να παραδωθεις σε εναν αντρα, απλα και μονο γιατι ειναι καλο παιδι, στοργικος, και αγαπησιαρης.
Θελεις να κατακτηθεις και να κυριαρχηθεις απο εναν αρσενικο που να σε ικανοποιει σε ολα τα επιπεδα.
Δεν εχει βρεθει ακομα, μολις βρεθει θα το καταλαβεις
Εγω γνωρισα τον αντρα μου στα 28 και μεχρι τοτε σαν και εσενα δεν ειχα αφησει κανενα που να μην τον εχω απατησει.
Την πιο μακροχρονια σχεση 6 χρονια, ειχα απιστησει 17 φορες!
Ειχα πει οτι ή ειναι τελειως κουτος ή δεν εχει φροντισει να με γνωρισει, αλλιως θα το ειχε καταλαβει εστω και μια φορα οτι ειχε φαει κερατο.
Εν ολιγοις, πιστη δεν χρωστας σε κανεναν , παρα μονο σε αυτον που θα σε κερδισει και θα σε κατακτησει ολοκληρωτικα.
Ολα τα αλλα ειναι ενοχες απο την ανατροφη μας και τα ταμπου που μας εχουν βαλει σε σχεση με το τι ειναι σωστο και τι λαθος σαν κοινωνικη συμεπριφορα.
Προσεχε την υγεια σου και ζησε οσο περισσοτερο μπορεις την ζωη σου. Δεν χρειαζεσαι ψυχολογο, ενα αρσενικο θελεις και δεν το εχεις βρει.
Keep looking!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
17-06-2009, 12:53 #43
Τον εαυτό σου, Χριστίνα μου?
Γιατί πραγματικά έχω την αίσθηση οτι αυτός που πληγώνεται περισσότερο απο τη συμπεριφορά σου είσαι εσύ η ίδια.
Ναι το οτι συνειδητοποίησες τι συμβαίνει είναι μια πολύ καλή αρχή. Απο κει και πέρα θα δεις πού θα σε βγάλει όλο αυτό. Χαίρομαι πραγματικά που το φόρουμ είναι εδώ και που οι απαντήσεις μας σε βοηθάνε στις αναζητήσεις και τις σκέψεις σου.Μάκια...
17-06-2009, 12:57 #44
Originally posted by boubourina
Ειχα πει οτι ή ειναι τελειως κουτος ή δεν εχει φροντισει να με γνωρισει, αλλιως θα το ειχε καταλαβει εστω και μια φορα οτι ειχε φαει κερατο.
Μα νομίζω ότι απλά δεν είχαν μπορέσει να με γνωρίσουν, δεν είχα μπορέσει να τους γνωρίσω, ε τι να κάνουμε δεν ταιριάζουν όλοι με όλους :)
Αλλά από εκεί και πέρα Χριστίνα, συμφωνώ με αυτό το τελευταίο που έγραψε η Φοίβη.
17-06-2009, 13:09 #45
Θέλω να πιστεύω boubourina οτι μόλις βρώ τον κατάλληλο δε θα θέλω ούτε καν να με αγγίξει κάποιος άλλος..Συμπέρασμα:Πότέ δεν έχω ερωτευτεί κάποιον πραγματικά.Έχω περάσει απο φάσεις ενθουσιασμού μάλλον..
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή