Είμαι άπιστη... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 93
    Senior Member
    Originally posted by marina38

Συχνά είναι όντως θέμα κατάλληλου ανθρώπου. Άλλες τόσες φορές όμως, είναι θέμα δικής μας ετοιμότητας. Μπορεί ο \'κατάλληλος\' άνθρωπος να είναι δίπλα μας, αλλά εμείς να μην είμαστε έτοιμοι να αφοσιωθούμε σε μια σχέση μαζί του. Για πολλούς λόγους, όπως χαμηλή αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση, ελλιπής αυτογνωσία, ή απλά ακατάλληλη στιγμή, ή ακόμα και λόγω των προσδοκιών που έχουμε από μια σχέση.

Αν και διαφωνώ με την άποψη ότι στον ψυχολόγο πηγαίνουν όσοι έχουν κατάθλιψη, φοβίες κλπ, αφού δεν έχεις καν δοκιμάσει μόνη να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις-επιδιώκεις και γιατί, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να σκεφτείς λίγο περισσότερο ή και απλά να χαλαρώσεις και να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο να ζήσει και να μάθει από τις εμπειρίες.
    συμφωνω με οσα γραφει η Μαρίνα. Απο το αρχικο σου μνμ εγω τουλαχιστον καταλαβα οτι ψαχνεις να επιβεβαιωσεις μια χαμηλη εκτιμηση, φερνοτας διπλα σου οποιον θελησεις, αλλα οταν ερχεται η ωρα να αναμετρηθεις ουσιαστικα με τον εαυτο σου μεσα σε μια σχεση, φευγεις μακρυα. πραγματικα πιστεύω πώς κρατώντας στη σχεση σου, τον άλλο μακρυα, ουσιαστικα αρνεισαι να ερθεις κοντα με τον ιδιο σου τον εαυτο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Εν τούτοις , βλέποντας την συμμετοχή, αναθεωρώ εκ βάθρων την άποψη μου και παραδέχομαι πως ζητώ πράγματι πολλά περισσότερα απ\' όσα μπορεί να δώσει σαν βήμα διακίνησης ιδεών ένα φόρουμ ψυχολογίας...

Το να απιστεί κανείς στις σχέσεις του, είναι προφανέστατα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα από θέματα πολιτικής...
    θα ηθελα να σχολιασω αυτο που γραφεις. Νομιζω πώς αρκετες φορες σαν να παραπονιεσαι για το τί σχολιάζεται στο φορουμ κ τί οχι. Για τον καθενα ειναι σημαντικο κατι διαφορετικο, απο την άλλη υπάρχει μια κοινη ανησυχια για συγκεκριμενα θεματα. Εγω προσωπικα συμμετεχοντας σε ενα φορουμ ψυχολογιας δεν περιμενω το κυριως θεμα να ειναι η πολιτικη κατασταση της χωρας.Ή το οποιο πολιτικο ζητημα, ανα πασα στιγμη. Οσο κ αν πιστεύω πώς ολοι περναμε μεσω των πραξεων μας μια πολιτικη...

Εκτος των άλλων δεν βρισκω κ ευστοχο το να συγκρινω ενα προσωπικο θεμα με ενα πολιτικο. Το να ταλαιπωρειται καποιος στις σχεσεις του, μπορει να ειναι ενα προσωπικο θεμα που ομως αγγιζει πολλους σε ενα φορουμ ψυχολογιας. Αν καποιος θελει να συζητησει κ κατα βαση να κινηθει γυρω απο πολιτικα ζητηματα, μπορει να το κανει εκτενεστερα σε εναν χωρο οπου το κυριως θεμα του ειναι αυτο.

Τελος, αν ειδες κατα διαστήματα σκανε θεματα και πολιτικα εδω. Δε νομιζω να ζητησε κανεις να αποκλειστουν απο το χωρο αυτο...Εκτος απο ελαχιστους. Παρολα αυτα καταλαβαινω οτι δυσανασχετεις για θεματα ψυχολογιας σε χωρο ψυχολογιας. Ή τουλαχιστον για την εκταση που λαμβανουν...στον χωρο τους!Αναρωτιεμαι γιατι....Οπως αναρωτιεμαι πώς παιζει τοσο σημαντικο ρολο για σενα το ποσοι θα υποστηριξουν κατι, ειτε ειναι μια ιδεα ειτε μια αποψη, ειτε κατι άλλο.

Ελπιζω να μην παρεις το μηνυμα μου, ως δειγμα κακοπροαιρετης κριτικης. Ηθελα μονο να σου πώ τί μνμ λαμβανω απο το \"παραπονο\" ή την διαμαρτυρια σου αυτη...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Μην αισθάνεσαι άσχημα asterias1985. Θα σου πω μια ιστορία, ένα προσωπικό μου βίωμα μήπως αισθανθείς πιο άγια.

Κάποτε μου άρεσε μια κοπέλα (πριν από αρκετά χρόνια). Εκείνο το έτος δεν είχα σταθερή σχέση (από εδώ και από εκεί δηλαδή). Την κυνηγούσα για μήνες, εκείνη τα είχε με άλλον και εμένα δεν με σκότιζε και ιδιαίτερα (αν ήθελα πήγαινα και αλλού). Μετά από μερικές μέρες μου έκανε το κλικ μια άλλη κοπέλα (περισσότερο του γούστου μου θα έλεγα). Μέσα στις επόμενες εβδομάδες φίλησα την κοπέλα που μου έκανε κλικ. Την επόμενη μέρα μου είπε πως τα έχει με ένα καλό παιδί και ότι θα έπρεπε να περιμένω να χωρίσει αυτή μαζί του για να συνεχίσει με μένα. Την επόμενη της επόμενης μέρας έγινε το εξής. Η κοπέλα που κυνηγούσα για μήνες τσακώθηκε με τον φίλο της, έστειλε την κολλητή της (η οποία λόγω συμπάθειας με \"βοήθησε\" θα έλεγα :) να με κάνει \"γκόλ\" από το μεθύσι και στο τέλος της βραδιάς να μου πει το εξής. \"Πάρε την ... και κάνε αυτό που θες\". Τελικά σούταρα αυτήν που μου έκανε κλικ και πήδηξα αυτήν που με μέθυσε.

Συμπέρασμα. Θα κολλήσεις με κάποιον όταν νιώσεις να απειλείσαι από άλλο θηλυκό. Όσο κατάλληλος και να είναι ένα άντρας για σένα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τον διατηρείς μεθυσμένο.

Junior Member
    Αυτό που προκύπτει είναι οτι είμαι ενα ανασφαλές άτομο που ζητάει συνεχώς επιβεβαίωση.Και το παράξενο είναι οτι όσοι με ξέρουν έχουν να λένε για μια δυναμική κοπέλα που ξέρει τι ζητάει απο τη ζωή της.Και πέφτουν όλοι έξω γιατι δεν ξέρουν τα \"κατορθώματα\" μου.

Συμφωνώ απόλυτα με τη bourbourina...

Ένας \"τέλειος\" άντρας όπως τον περιγράφεις, αν είχε μπει στην ψυχή σου θα το είχε πάρει είδηση και απ\' την μυρωδιά σου ακόμη.
    Επίσης....και γω μπι.....μέχρι να γνωρίσω τον τωρινό μου σύντροφο τους είχα απατήσει όλους!!!!
    Τώρα, (και εύχομαι να κρατήσει αυτό γιατί δεν ξέρεις), ούτε να φλερτάρω αθώα δεν μου έρχεται παρόλο που είναι στη φύση μου και μου αρέσει...

Senior Member
    Να δώσουμε και μετάλλιο περηφάνιας δηλαδή?

Originally posted by vince
    για ποιο πράγμα βινς?

Banned
    Originally posted by nature
    Αναρωτιέμαι krino, τι είναι αυτό που σε κάνει να συμβουλεύεις όλο τον κόσμο να πάει άμεσα σε ψυχολόγο.
    Αναρωτιέμαι επίσης αν εσύ πηγαίνεις με την ίδια ευκολία όπως συμβουλεύεις.
    Τέλος, συμφωνώ με τη Θεοφανία ότι η συζήτηση με φίλους και με τον εαυτό μας αποτελεί μία μορφή ψυχοθεραπείας, κοινωνική και συγχρόνως οικονομική, πριν φτάσουμε στον ψυχολόγο, αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό.

Οταν διακρινω οτι δεν μπορει να διαχειριστει καποια εσωτερικα του ζητηματα τι θα προτεινες να πω?
    Ψαξε μεσα σου οπως λεει η θεοφανια?
    Και τι σημαινει αυτο το ψαξε μεσα σου?
    Γιατι να μην το ειχε κανει προχθες και θα το κανει αυριο?
    Ειναι τελικα τοσο απλο και μπορουν να το κανουν ολοι?

Αν με ρωτησεις εμενα,
    σε ψυχολογο δεν εχω παει ποτε, τα δικα μου ζητηματα τα λυνω μονος μου, τα ζυγιζω και βγαζω συμπερασματα.
    Αυτο ομως ειμαι εγω και μεχρι εκει.
    Περα απο αυτο υπαρχουν χιλιαδες κοσμου, που δεν θα το δουν αυτο το εργο ποτε για χιλιους δυο λογους παλι.

Η προτροπη να παει καποιος σε ψυχολογο ειναι για να βρει ενα εμπειρο συνομιλητη αφου αρνειται να ειναι αυτος ο εαυτος του.
    Ο ψυχολογος δεν εχει κανενα λογο να σου κρυψει αυτο που στην ουσια θες να κρυψεις.
    Και η λυτρωση ερχεται ακριβως σε αυτο το σημειο:
    Οταν βρεις αυτο που θες να κρυψεις και το ερμηνευσεις.
    για οσους δεν μπορουν να το κανουν, δεν βλεπω αλλο δρομο.
    Εκτος αν θελουμε να πεταμε πυροτεχνηματα.
    Εμενα με ενδιαφερει η ουσια ομως και εμμενω σε αυτη.
    Και η ουσια δεν μπορει να διαχωριζει φοβιες ναι, και ερωτικα προβληματα οχι.

Η φιλη που εβαλε το θεμα,
    δεν εχει απλως ενα ερωτικο προβλημα,
    αλλα ενα συνολικο θεμα στο πως διαχειριζεται την ζωη της ολοκληρη.
    Συνεπως ειτε μπαινει σε μια διαδικασια τετοια η παει και την κανει με την βοηθεια ενος ειδικου.
    Ο διαχωρισμος οτι σε ψυχολογο παμε, αμα εχουμε αγχος και φοβιες, ενω τα ερωτικα μας τα λυνουμε μονοι μας ειναι το λιγοτερο ατυχης.

Banned
    Originally posted by Θεοφανία
    Συμφωνώ απόλυτα με τη bourbourina...
    Επίσης....και γω μπι.....μέχρι να γνωρίσω τον τωρινό μου σύντροφο τους είχα απατήσει όλους!!!!

ωραιες ειστε εσεις....

σε λιγο θα ζητατε και παρασημο ε?
    :cool:

Banned

πες τα ρε βινς....
    γιατι εδω πανε να μας τρελλανουν.....

Senior Member
    Originally posted by krino
    Αναρωτιέμαι krino, τι είναι αυτό που σε κάνει να συμβουλεύεις όλο τον κόσμο να πάει άμεσα σε ψυχολόγο.
    Τέλος, συμφωνώ με τη Θεοφανία ότι η συζήτηση με φίλους και με τον εαυτό μας αποτελεί μία μορφή ψυχοθεραπείας, κοινωνική και συγχρόνως οικονομική, πριν φτάσουμε στον ψυχολόγο, αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό.

................................
    Αν με ρωτησεις εμενα,
    σε ψυχολογο δεν εχω παει ποτε, τα δικα μου ζητηματα τα λυνω μονος μου, τα ζυγιζω και βγαζω συμπερασματα.
    Περα απο αυτο υπαρχουν χιλιαδες κοσμου, που δεν θα το δουν αυτο το εργο ποτε για χιλιους δυο λογους παλι.
    ............................
    ...Και χιλιάδες άλλοι, σαν εσένα, εμένα, τη Θεοφανία, κλπ, που λύνουν τα προβλήματά τους με τη κουβέντα με φίλους, με βοήθεια αντίστοιχων βιβλίων αυτοβοήθειας, με συμμετοχή σε φόρουμς, κ.λ.π.
    Ένα κορίτσι 24 χρονών, που ίσως είναι φυσιολογικό να μην έχει κατασταλλάξει σε θέματα σχέσεων, κατά τη γνώμη μου, αξίζει πριν φτάσει σε ψυχολόγο, να δοκιμάσει την πιο \"φυσική\" και οικονομική λύση της μοιρασιάς των αποριών της με τους φίλους της.

πες τα ρε βινς....
    Φαντάζομαι πως εσύ και ο βινς δεν έχετε υποπέσει ποτέ στο θανάσιμο αμάρτημα της απιστίας οπότε και βάζετε πρώτοι το λίθο....την ευχή σας σεβασμιότατοι....

Senior Member

πες τα ρε βινς....
    Φαντάζομαι πως εσύ και ο βινς δεν έχετε υποπέσει ποτέ στο θανάσιμο αμάρτημα της απιστίας οπότε και βάζετε πρώτοι το λίθο....την ευχή σας σεβασμιότατοι....
    Το θετικό είναι πως σε μερικές χώρες του κόσμου απιστία θεωρείται μόνο η σεξουαλική πράξη.

Το αρνητικό είναι πως συνήθως σε αυτές τις χώρες οι άντρες έχουν την επιλογή πολλών συντρόφων σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Η απιστία δεν είναι γένους θηλυκού ή αρσενικού αλλά μια μόδα όπως είναι και το ομαδικό σεξ και διάφορα άλλα.

Το ωραίο είναι πως υπάρχει επιλογή.

Το άσχημο είναι πως δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Είτε βαδίζει κανείς με την \"μόδα\" είτε βαδίζει σαν γεροπαράξενος..

Banned

................................
    Αν με ρωτησεις εμενα,
    ............................
    ...Και χιλιάδες άλλοι, σαν εσένα, εμένα, τη Θεοφανία, κλπ, που λύνουν τα προβλήματά τους με τη κουβέντα με φίλους, με βοήθεια αντίστοιχων βιβλίων αυτοβοήθειας, με συμμετοχή σε φόρουμς, κ.λ.π.
    Ένα κορίτσι 24 χρονών, που ίσως είναι φυσιολογικό να μην έχει κατασταλλάξει σε θέματα σχέσεων, κατά τη γνώμη μου, αξίζει πριν φτάσει σε ψυχολόγο, να δοκιμάσει την πιο \"φυσική\" και οικονομική λύση της μοιρασιάς των αποριών της με τους φίλους της.

δεν μπορω να μιλαω αφηρημενα.
    για την συγκεκριμενη κοπελα,
    απο οσα διαβασα,
    εκρινα οτι θα την βοηθουσε πιο πολυ να απευθυνθει σε ειδικο παρα στη παρεα της.
    Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

Εσυ πχ αν εβαζες καποιο ζητημα,
    θα σου ελεγα πες τα με τους φιλους σου....

Banned

πες τα ρε βινς....

δεν μπορω να μιλησω για το βινς,
    θα μιλησω για μενα.

Εχω πει πολλες φορες οτι ενα πραγμα που συχαίνομαι ειναι το ψεμα, και να κανουμε οτι βολευει την παρτη μας.

Οτι απιστια εχω κανει, την εχω κανει παρον με την συντροφο μου και ποτε πισω απο την πλατη της.
    Δεν εχω κοροιδεψει ποτε καμια γιατι δεν θα ηθελα να ημουν στη θεση της.
    Και αυτα δεν τα γραφω ετσι για το θεαθηναι, αλλα γιατι ξερω οτι τα διαβαζει και η συντροφος μου.
    Μην κανεις αυτο που δεν θελεις να σου κανουν λεει ενα γνωμικο.

Λιθο δεν εχω να βαλω κανενα εγω,
    αμα εσυ δεν εχεις προβλημα εμενα μου περισευει.
    Βεβαιως δεν θα μοιρασουμε και παρασημα για αυτο....
    τις ευχες θα στις δωσει σιγουρα ο παπας της ενοριας σου που αμα του τα πεις θα σου πει οτι συγχωρεισαι....

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast