Results 16 to 30 of 93
Thread: Είμαι άπιστη...
-
16-06-2009, 16:53 #16
Μοιάζει σαν να σε ρουφάει τελειώς η σχέση, είτε είναι είτε δεν είναι στη ζωή σου. Σαν το κέντρο σου να μην είναι ο εαυτός σου αλλά να είναι η σχέση. Έχω καταλάβει καλά?
Απο την άλλη, όταν αποκτήσεις αυτή την πολυπόθητη σχέση σπεύδεις να την καταστρέψεις εσύ η ίδια.
Ακούω πολύ καλά αυτό που λες, οτι εσύ η ίδια κρίνεις οτι χρειάζεσαι βοήθεια. Ταυτόχρονα όμως έχω την αίσθηση, και ίσως να κάνω λάθος, οτι κάτι σε σταματά απο το να ζητήσεις αυτή τη βοήθεια. Είναι αλήθεια ή απλά είναι η ιδέα μου?Μάκια...
- 16-06-2009, 16:55 #17
Originally posted by Θεοφανία
Το ότι έχεις προβλήματα συμπεριφοράς στη σχέση σου δεν σε κάνει και άρωστη.
οποιος παει σε ψυχολογο, ειναι αρρωστος?
να δουμε τι αλλο θα διαβασουμε...
16-06-2009, 16:58 #18
Originally posted by krino
Εννοώ φυσικά πως στον ψυχολόγο πάνε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν φοβίες, άγχη, καταθλίψεις. Όταν έχεις πρόβλημα με το γκόμενο μπορείς να το λύσεις και μόνη σου....
16-06-2009, 17:31 #19
Εννοώ φυσικά πως στον ψυχολόγο πάνε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν φοβίες, άγχη, καταθλίψεις. Όταν έχεις πρόβλημα με το γκόμενο μπορείς να το λύσεις και μόνη σου....
ετσι λες εσυ?
και οταν δεν μπορεις τι κανεις, χτυπας το κεφαλι σου στο τοιχο και λες, \"δεν θα παω θα το λυσω μονη μου\"???
τιποτα δεν ειναι αυτονοητο.
16-06-2009, 17:46 #20
Κρίνο...για άλλη μια φορά έχουμε διαφορετική άποψη...θεμιτό.
Πιστεύω ακριβώς αυτό που είπα: πράγματα που μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας και να μάθουμε μέσα από αυτά τον εαυτό μας, κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται ψυχολόγο. Κατά τα άλλα...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει το λύνει μόνος του...
16-06-2009, 17:46 #21
Χριστίνα, άλλα ενδιαφέροντα εκτός απο τα γκομενικά έχεις? Εκτός δουλειάς εννοώ. Χόμπι κλπ....
Μήπως, λέω, νοιώθεις πως μόνο ως γκόμενα μετράς και όχι ως σχέση? Δλδ οκ νοιώθεις καλά με την εξωτερική σου εμφάνιση... με το περιεχόμενο όμως, μυαλό, στιλ, συζητήσεις κλπ είσαι ευχαριστημένη απ τον εαυτό σου? Πιστεύεις πως το ενδιαφέρον που κεντρίζεις είσαι ικανή να το κρατήσεις... ή μήπως όχι και γι αυτό σαμποτάρεις τη σχέση υποσυνείδητα?
Ρωτώ απλώς, οκ? δεν συμπεραίνω.
16-06-2009, 18:00 #22
Χριστίνα αυτό που διαβάζω είναι ότι δεν αντέχεις να είσαι μόνη, αλλά ούτε και \'μαζί\' με κάποιον. Είναι σαν να παίρνεις αξία από την προσοχή των άλλων, απολαμβάνεις να γοητεύονται από εσένα, αλλά όταν έρχονται πολύ κοντά σου, αμέσως σκέφτεσαι τι να κάνεις για να τους απομακρύνεις.
Ένα κομάτι λοιπόν έχει να κάνει με δική σου ανασφάλεια. Ένα άλλο κομάτι έχει να κάνει με τον κατάλληλο άνθρωπο. Μήπως πιστεύεις ότι ενώ έχεις ανάγκη την προσοχή, δεν την αξίζεις? Μήπως ότι ο εκάστοτε φίλος σου, όσο κι αν σε λατρεύει, τελικά θα σε απορρίψει, γιατί αν σε γνωρίσει πραγματικά δεν θα του αρέσεις πια ή δεν θα μπορεί να σε καταλάβει?
Όπως και να έχει, το να αποδεχτείς τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου, να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να δεις τι θέλεις από μια σχέση / έναν άνθρωπο, είναι πράγματα που ναι μεν ίσως ανακαλύψεις μόνη σου μέσα από την εμπειρία και την ενδοσκόπηση, αλλά νομίζω ότι η συνεργασία με έναν ψυχολόγο θα σε ωφελήσει. Οπότε θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει λόγος να το αναβάλεις για το φθινόπωρο. Εσένα τι είναι αυτό που σε κάνει να το προγραμματίζεις για τότε και όχι τώρα?
16-06-2009, 18:04 #23
Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει το λύνει μόνος του...
γιατι ξερεις κανενα που να ΜΗΝ θελει να λυσει τα προβληματα του?
το οτι διαφωνουμε, δεν μου λεει κατι.
Θελω επιχειρηματα, εαν και εφοσον υπαρχουν.
16-06-2009, 18:31 #24
Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει το λύνει μόνος του...
γιατι ξερεις κανενα που να ΜΗΝ θελει να λυσει τα προβληματα του?
το οτι διαφωνουμε, δεν μου λεει κατι.
Θελω επιχειρηματα, εαν και εφοσον υπαρχουν.
Kαι γω θέλω ένα τζετ γεμάτο ευρώ...σόρι αλλά πνίγομαι. Πιστεύω πως έγινα σαφής και αν όχι, δεν τρέχει και τίποτα, ο καθένας έχει τις απόψεις του και είπαμε καλώς ή κακώς αυτή είναι η δική μου....
16-06-2009, 18:36 #25
σόρι αλλά πνίγομαι.
νο προμπλεμ,
αμα βρεις σωσιβιο, ενημερωσε με.
16-06-2009, 18:37 #26
σόρι αλλά πνίγομαι.
νο προμπλεμ,
16-06-2009, 18:39 #27
σόρι αλλά πνίγομαι.
νο προμπλεμ,
αιμ σουρ δατ γιου ντου,
αι κηπ ταιμινγ ιτ, ραιτ ναου.
16-06-2009, 22:46 #28
Αναρωτιέμαι krino, τι είναι αυτό που σε κάνει να συμβουλεύεις όλο τον κόσμο να πάει άμεσα σε ψυχολόγο.
Αναρωτιέμαι επίσης αν εσύ πηγαίνεις με την ίδια ευκολία όπως συμβουλεύεις.
Τέλος, συμφωνώ με τη Θεοφανία ότι η συζήτηση με φίλους και με τον εαυτό μας αποτελεί μία μορφή ψυχοθεραπείας, κοινωνική και συγχρόνως οικονομική, πριν φτάσουμε στον ψυχολόγο, αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό.
16-06-2009, 23:37 #29
Όσον αφορά το θέμα του ψυχολόγου
πιστεύω ότι κάποιος φτάνει εκεί όταν βλέπει
ότι παρά τις επανηλημμένες προσπάθειες που καταβάλλει (ή που νομίζει ότι καταβάλλει)
και παρά τις \"ψυχοθεραπευτικές\" φιλικές σχέσεις
δεν βρίσκει άκρη στο θέμα του
και το γεγονός αυτό τον κάνει πραγματικά να΄μη νιώθει ευτυχισμένος.
Δεν είναι πιστεύω κακό για θέματα σχέσεων να αποφασίσει να αρχίσει κάποιος ψυχοθεραπεία. Ίσα, ισα. Αρκεί βέβαια να νιώθει ο ίδιος πραγματικά ότι τη χρειάζεται.
Κι εμείς οι υπόλοιποι, με τα άγχη, τις καταθλίψεις κτλ που πηγαίνουμε, στην ουσία τα θέματα των σχέσεων (κάθε είδους) συζητάμε...Γιατί όταν οι σχέσεις είναι δυσλειτουργικές αυτό φανερώνει μη επαφή με τον εαυτό μας. Και η μη επαφή με τον εαυτό, σε κάποιους ανθρώπους δημιουργεί πανικό, κατάθλιψη κτλ. Σε άλλους όχι. Όμως, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει κάποιος, αν πραγματικά νιώθει ότι μόνος του δεν μπορέι να βρει λύση, και ότι αυτό τον κάνει δυστυχισμένο, μπερδεμένο, συγχυσμένο, είναι πιστεύω ωφέλιμο να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία.
Και εκεί, δεν είναι καθόλου εύκολα, δεν θα χάσει το ταξίδι για να φτάσει κατευθείαν στην Ιθάκη. Ο ψυχολόγος απαγορεύεται να σου πει τι θα κάνεις. Μέσω της ψυχοθεραπείας, θα είναι πιο συγκεντρωμένος στο ταξίδι του αποκτώντας σιγά σιγά περισσότερη επαφή με τον εαυτό του. Γιατί στην ουσία, μιλώντας στον ειδικό και έχοντας αλληλεπίδραση, είναι σαν να μαθαίνουμε επιτέλους να μιλάμε στον εαυτό μας και να τον ακούμε...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
17-06-2009, 11:07 #30
Το θέμα είναι οτι για άλλη μια φορά περιμένω απο άλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.Δεν έχω καν κανει την προσπάθεια μήπως μπορέσω κι απο μόνη μου να καταλάβω τί μου συμβαίνει ωστε να μπορέσω να με βοηθήσω και να δώσω μια λύση.Με τη μια σκέφτηκα να πάω σε ψυχολόγο χωρίς να αποπειραθώ καθόλου να προσπαθήσω να καταλάβω γιατι κάνω ό,τι κάνω..
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή