Άγχος ασθένειας και σωματοποιηση άγχους
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Άγχος ασθένειας και σωματοποιηση άγχους

Καλησπέρα τον περασμένο Οκτώβριο είχα έναν ανγχωδη μήνα και ξαφνικά ξαφνικά είχα κατι ανεξήγητους πόνους και έψαχνα στο Google και μου έχει γίνει η σκπ εμμονή ιδέα και έχω περάσει σχεδόν από όλους τους ψυχοσωματικους πόνους από τότε μετά αποφάσισα να παω σε έναν ψυχίατρο και μου είπε ότι έχει σωματοποιηθει το άγχος και πυροδοτεί τους φόβους μου μου έγραψε ένα φάρμακο to entact 20mg που της πρώτες μέρες ένοιωθα απαίσια και από τότε απέκτησα αίσθηση καύσης στο σώμα αλλά πάει και έρχεται πολύ σπάνια και γενικά μετά από 2 βδομάδες νοιωθο καλύτερα έχει κανείς κάποια ανάλογη εμπειρία η κάτι ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ

Senior Member
    Είναι συχνό φαινόμενο τα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Έχω κι εγώ κυρίως ένα δερματολογικό που με το φάρμακο που παίρνεις μου είχε περάσει αλλά όταν το έκοψα εμφανίστηκε πάλι. Το στρες φταίει για πολλά. Κάψιμο που λες δεν αισθανομουν. Αυτό το φάρμακο ενδείκνυται για το άγχος κι αφού ήδη αισθάνεσαι καλύτερα αυτό είναι θετικό. Ίσως επειδή ξεκίνησες απευθείας και δεν πήγε σταδιακά σε 20 mg να ήταν πιο έντονη η παρενέργεια που περιγράφεις αλλά επειδή με χαμηλότερη δόση παίρνει χρόνο πολύ να δράσει κι εσύ φαίνεται να χρειαζοσουν πιο γρήγορα βοήθεια προφανώς γι'αυτό επέλεξε ο γιατρός αυτή τη δοσολογία άμεσα. Βοηθάει και στις έμμονες σκέψεις το φάρμακο. Καλό θα ήταν όμως παράλληλα να έκανες και ψυχοθεραπεία εάν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.

Senior Member
    Ας πούμε για παράδειγμα από τότε που το πήρα με ενοχλούν τα έντονα φώτα και τα ψυχοσωματικα για μια βδομάδα είχαν φύγει αλλά εχθές σε μια στιγμή άγχους εμφάνισα τσιμπήματα και καψιμο στα πόδια και γενικά λόγο εντονης κρίσης ενός μήνα τώρα που ειμαι καλύτερα έχω ανάγκη για ξεκούραση εσύ πόσο καιρό τα έπαιρνες και πόσο καιρό κάναν για να επιδρασουν??

Senior Member
    Δινουν οι γιατροι μαγνησιο με βιταμινη ντε συμπληρωματα διατροφησ ψαξε το

Senior Member
    Σίγουρα και αυτό σε τι οφελει έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία??

Senior Member
    Κοίτα, είχα λίγο θολή όραση κι εγώ για κάποιο διάστημα που ήταν εμφανής στα νέον φώτα. Είχα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα με 5 mg, μετά και για κάνα δίμηνο έπαιρνα 10, και επειδή η διάθεσή μου δεν είχε βελτιωθεί πολύ πήγαμε στα 20. Δημιουργεί μια αίσθηση κόπωσης είναι αλήθεια και μείωση λίμπιντο και δυσκολία στον οργασμό. Αλλά υποχωρούν οι παρενέργειες μην ανησυχείς. Στο δίμηνο σίγουρα θα έχεις μια καλή εικόνα. Το πήρα κάνα εξάμηνο. Γενικά δεν είναι όλα παρενέργειες των φαρμάκων. Επειδή είμαστε πολύ αγχώδεις είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και καθετί που μας συμβαίνει από το πιο ανεπαίσθητο προσπαθούμε να το κατανοήσουμε, αποδίδοντας το κάπου. Η πραγματικότητα είναι ότι το σώμα μας είναι ανήσυχο και θορυβώδες και χίλια δυο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το παραμικρό. Και σταμάτα να ψάχνεις στο ίντερνετ για ασθένειες. Η εσωστρέφεια δεν βοηθάει, πρέπει να ξεφύγεις από το μοτίβο αρνητικών σκέψεων και από το να ασχολείσαι τόσο με τον εαυτό σου.

Senior Member
    Ωραία σε ευχαριστώ επίσης κάτι άλλο υπήρχαν μέρες που δεν ένιωθες καλά με το φάρμακο κατά την διάρκεια της μέρας η κάποια εναλλαγή διάθεσης??

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jr1983 View Post
    Ωραία σε ευχαριστώ επίσης κάτι άλλο υπήρχαν μέρες που δεν ένιωθες καλά με το φάρμακο κατά την διάρκεια της μέρας η κάποια εναλλαγή διάθεσης??
    Ψυχοσωματικά έχω και εγώ πολλά με αποτέλεσμα παλιότερα έτρεχα συνέχεια σε γιατρούς και όλοι μου έλεγαν ότι φταίει το άγχος
    Τώρα έχω θέμα με το στομάχι καλά φταίω και εγώ λίγο αλλά είναι και το άγχος
    Όσο για το χάπι είχε δώσει ένας ψυχίατρος στην μαμά μου cypralex ίδια ουσία είναι και την πήγε κατευθείαν 20μγ είχε τέτοιες ζαλάδες που έπεσε
    Και εγώ πλέον τον εχω τέτοιο άχτι αυτόν τον γιατρό

Senior Member
    Οκ δηλαδή σαν τι συμπτώματα είχες δηλαδή η μάνα σου τι εννοείς έπεσε??

Senior Member
    Εγώ είχα πονοκεφάλους ,ζαλάδες, στομαχόπονος,μουδιάσματα

Η μάνα μου ζαλιζοταν πολύ και έπεσε κάτω
    Ρώτησα την δικιά μου ψυχίατρο και μου είπε ήταν επειδή της πήγε κατευθείαν στα 20 μγ ήθελε σιγά σιγά για να συνηθίσει ο οργανισμός

Senior Member
    Είναι αλήθεια ότι η εσιταλοπραμη (entact, cipralex) έχει ως παρενέργεια μια θολούρα, ζαλάδα κλπ η οποία υποχωρεί με τον καιρό οπως και οι περισσότερες εφόσον η ώρα λήψης του φαρμάκου είναι πάνω κάτω σταθερή. Σωστό είναι επίσης ότι η σταδιακή αύξηση της δόσης μειώνει την ένταση των παρενεργειών (όπως και η σταδιακή μείωση). Από κει και πέρα σίγουρα θα υπάρχουν τέτοιες μέρες με οποιοδήποτε φάρμακο. Το δικό μου πρόβλημα με το φάρμακο αυτό είχε να κάνει κυρίως με το ότι δεν κοιμόμουν σχεδόν καθόλου όταν ξεκίνησα την αγωγή και αρχικά δεν με βοήθησε καθόλου σε αυτό με αποτέλεσμα να πρέπει να παίρνω ζαναξ μέχρι να αρχίσει να δουλεύει το cipralex ως αντικαταθλιπτικό και να μειώνει την αϋπνία. Επίσης αλλάζοντας την ώρα λήψης του για διάφορους λόγους παρετεινα τις παρενεργειες του σε βαθμό που με κούρασε ιδίως επειδή δεν μου αρέσει να αισθάνομαι μαστουρωμενος, δεν είχα τη διαύγεια που ήθελα. Τέλος πάντων. Ίσως στο μέλλον να το ξαναπάρω.

Senior Member
    Ωραία σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση εγώ από χθες έχω ξεκινήσει και βιταμίνη μαγνησίου σε αναβράζον και νοιώθω πάρα πολύ καλύτερα δηλαδή νοιωθο σαν όλο αυτό να μην το πέρασα ποτέ ένα πράγμα

Senior Member
    Εδώ και 3-4 μέρες νιώθω ότι δεν είμαι καλά, αισθάνομαι ζεστός, παίρνω ένα παναντολ και αισθάνομαι καλύτερα μετά από λίγη ώρα πάλι τα ίδια, αισθάνομαι ότι θα αρρωστήσω και γενικά μετά το εμβόλιο είμαι ευαίσθητος στην άρρωστο φοβία!

Senior Member
    Όλα από το ανγχος είναι κάτσε χαλάρωσε πάρε και καμιά βιταμίνη μαγνησίου και θα είσαι κομπλέ εγώ εδώ 2 μέρες που παίρνω μαγνήσιο νοιωθο καλύτερα από ποτέ ναι μεν ακόμα έχω κάποιες εμμονές άρρωστο φοβίας αλλά φεύγουν οπότε κάτσε και ηρέμησε και μην τα σκέφτεσαι