Υπερτροφια αριστερής κοιλιας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Ηπια υπερτροφια αριστερής κοιλιας

Παιδιααα έχει δείξει κάποιο υπερηχογραφημα σας κάτι τετοιο;;; Είπα να ρίξω μια ματιά στις σημειώσεις του καρδιολόγου σήμερα και έχω φάει την φρίκη της ζωής μου μιας και έχω μονίμως αρρυθμίες τσιμπήματα και πόνους. Με ρωτούσε συνεχώς ποτε εκανα τελευταία φορά γυμναστικη τι άθλημα τι ένταση κτλ φαντάζομαι λόγω αυτού αλλά δεν μου το ανέφερε. Και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του η με άλλον γιατι έχουν φύγει διακοπές. Διαβάζω για αιφνίδιο θάνατο και άλλα τέτοια σε διάφορα καρδιολογικα σαιτ και νιώθω απαίσια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elenas View Post
    Παιδιααα έχει δείξει κάποιο υπερηχογραφημα σας κάτι τετοιο;;; Είπα να ρίξω μια ματιά στις σημειώσεις του καρδιολόγου σήμερα και έχω φάει την φρίκη της ζωής μου μιας και έχω μονίμως αρρυθμίες τσιμπήματα και πόνους. Με ρωτούσε συνεχώς ποτε εκανα τελευταία φορά γυμναστικη τι άθλημα τι ένταση κτλ φαντάζομαι λόγω αυτού αλλά δεν μου το ανέφερε. Και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του η με άλλον γιατι έχουν φύγει διακοπές. Διαβάζω για αιφνίδιο θάνατο και άλλα τέτοια σε διάφορα καρδιολογικα σαιτ και νιώθω απαίσια
    Για αρχη κουλαρε.Αν κυνδινευες απο αιφνιδιο θανατο ειμαι σιγουρη θα σου ειχε αναφερει κατι.Αναφερεται σε ηπια οποτε δε χρειαζεται να φανταζεσαι διαφορα.Τα τσιμπηματα και οι ταχυκαρδιες μαλλον από αγχος ειναι .Έχεις υψηλη πιεση?Εχεις καποιο ιστορικό στην οικογενεια σου?Ποσο χρονων εισαι?Μιλα μαζι του μετα τις γιορτες να σου πει τα περι γυμναστικης αν γυμναζεσαι και ρωτα τον .Πιθανοτατα θα σου πει οτι δεν ειναι τπτ ...θα το παρακολουθεις όταν κανεις ελεγχο και αυτο.Μην αγχωνεσαι.Κι εμενα μου έχει βρει μια μικρη πρόπτωση μητροειδούς...θα το ελεγχουμε καθε τοσο και προχωραμε.

Senior Member
    Είμαι 25
    Πίεση έχω όταν αγχώνομαι. Φαντάζομαι όπως όλοι οι άνθρωποι όταν ζορίζονται. Οικογενειακό ιστορικό με πίεση έχω και από αυτο πέθανε και νέα η γιαγιά μου. Γυμναστική δεν κανω καθόλου για αυτο έχω αγχωθεί διαφορετικά θα το απέδιδα εκεί. Δυστυχώς αδυνατώ να τουε εμπιστευτώ γιατι ο ένας μιυ βρήκε προπτωση, ο άλλος δεν βρήκε αλλά βρήκε αυξημένο περικαρδιο υγρό, ο τρίτος τιποτα από αυτά αλλά υπερτροφια. Πως να μην πάει ο νους μου στο κακο;

Senior Member
    Είμαι 25
    Πίεση έχω όταν αγχώνομαι. Φαντάζομαι όπως όλοι οι άνθρωποι όταν ζορίζονται. Οικογενειακό ιστορικό με πίεση έχω και από αυτο πέθανε και νέα η γιαγιά μου. Γυμναστική δεν κανω καθόλου για αυτο έχω αγχωθεί διαφορετικά θα το απέδιδα εκεί. Δυστυχώς αδυνατώ να τουε εμπιστευτώ γιατι ο ένας μιυ βρήκε προπτωση, ο άλλος δεν βρήκε αλλά βρήκε αυξημένο περικαρδιο υγρό, ο τρίτος τιποτα από αυτά αλλά υπερτροφια. Πως να μην πάει ο νους μου στο κακο;
    Δεν ανεβαζουν πιεση ολοι οταν ζοριζονται.Ποση πιεση εχεις δλδ οταν αγχωνεσαι?Για ν διαφωνουν μεταξυ τους φανταζομαι ειναι κατι που ειναι σε πολυ μικρο βαθμό οποτε καποιος το αξιολογει και καποιος αλλος οχι.Τωρα αυτο στο λεω κρινοντας τα δικα μου.Εφοσον εχεις ιστορικο θα προγραμματισεις μια φορα το χρονο και θα κανεις ενα check up σε καρδιολογο.Βρες εναν που να σου κανει και να σε βλεπει.Τωρα για τη γυμναστική ο δικός μου καρδιολόγος με τρωει γενικά οτι πρέπει ναγυμνάζομαι και οτι η καρδια θελει γυμναστική.Μου είπε όμως οχι πολλά βάρη που ετσι κι αλλιως δεν εκανα.Για τη γυμναστική εγω θα σου ελεγα ρωτα τον και προσπαθησε να βάλεις λίγη αεροβια στη ζωη σου...περπατημα εστω.Κατα τ αλλα ηρεμησε δεν υπαρχει καποιος κινδυνος αυτη τη στιγμή ουτε κατι περισσοτερο που ν αμπορεις να κανεις.Αυτα καμια φορα είναι και γονιδιακα να ξερεις...δεν ειναι οτι κατι εκανες εσυ λαθος ή οτι κατι κακο συμβαινει.Το λεω γιατι εισαι και μικρος.

Senior Member
    Κοπέλα είμαι. Ανεβαίνει στο 19 και μόλις ο κόσμος μου κατέρρευσε χχαχα γιατι νομιζα ήταν κοινό σε όλους. Καρδιολογικο έλεγχο κάνω ούτως η άλλως κάθε 6 μήνες γιατι δεν με αφήνουν οι σκέψεις να ηρεμήσω. Ναι και εμενα μου είπε να βάλω αερόβια γιατι θα βοηθήσει και με αναπνοές ωστόσο ακόμα και το τετράγωνο της γειτονιάς που κάνω κουράζομαι και δεν έχω ανάσες οχι να αρχίσω να τρέχω κιόλας. Είναι που έχω τις έκτακτες και δε ηρεμώ με τιποτα. Στο μυαλό μου αυτή την στιγμή συνδέονται και με την υπερτροφια. Στον ύπνο μου πλέον βλέπω καρδιές και καρδιογραφηματα (κυριολεκτικά) και αναγνωρίζω ότι αυτο φτάνει στα όρια της εμμονής αλλά για 1 φορά στην ζωή μου δεν θέλω να καταφύγω στα χάπια...

Senior Member
    Κοπέλα είμαι. Ανεβαίνει στο 19 και μόλις ο κόσμος μου κατέρρευσε χχαχα γιατι νομιζα ήταν κοινό σε όλους. Καρδιολογικο έλεγχο κάνω ούτως η άλλως κάθε 6 μήνες γιατι δεν με αφήνουν οι σκέψεις να ηρεμήσω. Ναι και εμενα μου είπε να βάλω αερόβια γιατι θα βοηθήσει και με αναπνοές ωστόσο ακόμα και το τετράγωνο της γειτονιάς που κάνω κουράζομαι και δεν έχω ανάσες οχι να αρχίσω να τρέχω κιόλας. Είναι που έχω τις έκτακτες και δε ηρεμώ με τιποτα. Στο μυαλό μου αυτή την στιγμή συνδέονται και με την υπερτροφια. Στον ύπνο μου πλέον βλέπω καρδιές και καρδιογραφηματα (κυριολεκτικά) και αναγνωρίζω ότι αυτο φτάνει στα όρια της εμμονής αλλά για 1 φορά στην ζωή μου δεν θέλω να καταφύγω στα χάπια...
    A...με συγχωρεις ρε κορίτσι...στην κοσμαρα μου.Δεν χρειαζεται να κανεις και καθε εξαμηνο...μια φορα το χρονο αρκει.Κουραζεσαι και δεν εχεις ανασες γιατι εισαι αγυμναστη οχι γιατι εχεις καποιο προβλημα με την καρδια.Μην μπαινεις σε αυτο το τρυπακι και πειθεις τον εαυτο σου οτι εχεις καποιο προβλημα γιατι ετσι μονο χειροτερα γινεσαι.Εγωεχω κανει και ενα ablation λογω αρρυθμιων που παθαινα.Ημουνα τοσο φοβισμενη που ξεκινησα γυμναστηριο και με τοπαραμικρο με το που ανεβαζα λιγο παλμους σταματαγα τις ασκησεις.Ευτυχως ομως δε σταματαγα το γυμναστηριο.Σιγα σιγα οσο δυναμωνα και συνηθιζε ο οργανισμος ειχα καλυτερες αναπνοες,περισσοτερες αντοχες και λιγοτερους παλμους.Και η φοβια μου καλμαρε και καταλαβα οτι μονη μου δημιουργω το προβλημα.Οκ εχω αρρυθμιες ...εχω και την πρόπτωση αλλα οκ δεν πεθαινω κιολας.Ουτε κι εσυ.Οποτε μη χαλας τις μερες σου ετσι.Και οι εκτακτες να ξερεις το πιθανοτερο ναειναι ψυχοσωματικες.Δλδ αν πηγαινεις καθε 6μηνο στον καρδιολογο στα 25 σου στα εξηντα τι θα κανεις?Για σκεψου το.Και νασου πω και κατι...πηγαινε γραψου σε κανενα τμημα zumba...και κορμι θα φτιαξεις και το μυαλο σου θα ξεκολλησει.Το προβλημα ειναι στο μυαλο οχι στην καρδια.Οι σκεψεις ειναι λαθος...αυτο πρεπει να διορθωσεις.Κι εσυ κι εγω.αν οικονομικα αντεχεις πηγαινε να μιλησεις με καποιον ψυχολογο.Ασε τα χαπια για τωρα.Εγω για να ειμαι ειλικρινης σε στιγμες που δεν το ελεγχω και καταλαβαινω οτι μου ερχεται η κριση πανικου ή κανενα βραδυ που εχω ταχυπαλμιες και αρχιζω ν ασκεφτομαι οτι κατι εχω παιρνω μισο zanaxακι και ηρεμω.Αλλα ως εκει και μια στο τοσο.

Senior Member
    Παρά το ablation έχεις ακόμα τις αρρυθμίες; Ναι το ξέρω ότι κατά κύριο λόγο είναι ψυχοσωματικα. Παλεύω 4 χρόνια σχεδόν με ψυχοσωματικα όλα τα έχω συνηθίσει(δυσπνοιες κτλ) τις έκτακτες αδυνατώ και όταν βρίσκονται σε έξαρση δεν μπορώ καν να βγω έξω. Μην νομίζεις έχω και στιγμές που επικρατεί η λογική αλλά μετά από ριπες εκατακτων εξαφανίζεται αυτή. Ψυχοθεραπεία/υπνοθεραπεια κάνω εδώ και 1 εξάμηνο. Δεν βλέπω κάποια διαφορά και τελειώνουν τα λεφτά οπότε μάλλον σύντομα θα την παρατήσω. Σκεφτόμουν να πάω χορό που έκανα και παλιά αλλά δεν το παίρνω απόφαση μιας και φοβάμαι να πάω μέχρι και στο μάρκετ 2 βήματα πιο κάτω. Κουβαλω πάντα λεξοτανιλ μαζί μου αλλά φοβάμαι γενικα τα χάπια οπότε και όταν πάω να παθω κρίση δεν το παίρνω. Τα θέλω και τα παθαίνω στο τέλος...

Senior Member
    Δεν εχω τις παθολογικες αρρυθμιες που ειχα...αυτες ευτυχως σταματησαν.Αλλα καποιες φορες ανεβαζω παλμους.Οχι 180 οπως τοτε πιο λιγο.Αλλα αμα εχεις τη φοβια ολα σε τρομοκρατουν.Εχω και με το θυροειδη μου θεμα οποτε και απο κει εχω ταχυπαλμιες.Γενικα κατα περιοδους παω...μπορει για 2 χρονια να ειμαι καλα και μετα για 4 μηνες να μ επιασει η αρρωστοφοβια να κολλησω σε ενα συμπτωμα και να βγαλω οτιψυχοσωματικο κυκλοφορει.
    Εγω θα σου πω τι πιστευω και αυτο ακολουθω για να ξεμπλοκαρω τον εαυτο μου.Εφοσον καταλαβαινω οτι το προβλημα ειναι στη σκεψη αρα η λυση ειναι να μηνσκεφτομαι.Ο μονος τροπος να το πετυχω αυτο ειναι ν αμην εχω χρονο να σκεφτω.Οταν με πιανει η αρρωστοφοβια αντι ν ακλειστω προσπαθω ναφορτωσω το προγραμμα μου με πολλα πραγματα ωστε να μην εχω χρονο ελευθερο.Δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται.Γιατι θελεις να κατσεις και λιγο να χαλαρωσεις .Αλλα αν χαλαρωσω θ α αρχισουν τα ψυχοσωματικα.Τεσπα καπως ετσι καταφερνω σιγ σιγα και επανερχομαι.καλα εννοειται οτι οι γιατροι ειναι οι καλυτεροι μου φιλοι και οτι κανω συχνα εξετασεις.Μη φανταστεις.Να πας χορο...ακομα καλυτερα.ξεκινα ρε συ...αν μια μερα δε νιωθεις καλα δεν πας.αν στη μεση του μαθηματος δε νιωθεις καλα σταματα.αλλα μη το παρατησεις.Θα δεις σιγα σιγα θα εισαι ολο και καλυτερα.Και ξερεις μπορεις να το πεις κιολας.Εγω στο γυμναστηριο που σου λεω το ειχα πει στον προπονητη...εχω αυτο το θεμα με φοβιες ..αν με βλεπεις στη μεση της προπονησης να βγαινω απο το μαθημα αφησε με.και με βοηθησε πολυ να ξερεις...συμβουλευτηκα και πως το χειριστηκε και πως με βοηθουσε να ριχνω παλμους.Τα λεξοτανιλ δεν ξερω το θεωρω δυνατο σα χαπι ...ετσι το εχω στο μυαλο μου δλδ δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε οποτε μπορει να μην ισχυει.δεν ξερω τα lexotanil που λες ποσο δυνατα χαπια ειναι...εγω δε θα τα επαιρνα.Αλλα μισο zanaxακι δεν εβλαψε ποτε κανεναν.Ο γιατρος τι λεει για τις εκτακτες?Γιατι γενικα οι εκτακτες δεν ειναι κατι επικινδυνο.

Senior Member
    Ααα έκανες κατάλυση για υπερκοιλιακες ταχυκαρδιες και τέτοια οχι έκτακτες δηλαδή. Ταυτίζομαι απόλυτα όσον αφορά το γεμάτο πρόγραμμα. Κάθε φορά που ασχολούμαι με κάτι και οι σκέψεις μου κολλάνε εκεί φεύγουν τα περισσότερα ψυχοσωματικα όταν αρχίσω να χαλαρώνω και να κάθομαι σπίτι βγαίνουν όλα. Ωστόσο αυτή την περίοδο τελείωσα από δουλειά σεζόν και αδυνατώ να βρω άλλη λόγω άγχους που μου δημιουργεί έκτακτες και το αντίστροφο. Το ίδιο μου πε και η ψυχολόγος χρειαζόμαστε μια ρουτίνα να μην ασχολούμαστε με το σωμα μας. Πως την αποκταμε όμως εν μέσω κοβιντ. Δεν έχω κάνει το εμβόλιο λόγω άγχους, όσες φορές έκλεισα ραντεβού άλλες τόσες δεν εμφανίστηκε, και δεν μπορώ να πάω πουθενά.
    Δεν έχω ιδέα ποιο είναι δυνατό ποιο οχι όλα αστα να πάνε είναι. Παλιά είχα ζαναξ ο νέος ψυχίατρος πριν 1μιση χρόνο μου έδωσε τα λεξοτανιλ γιατι σε κρίση πανικού δρουν πιο γρήγορα μου είπε. Τα έχω πάρει όμως συνολικά καμια 5αρια φορές και αυτα σε μέρες που είχα κάθε κανονικό χτυπο και μια έκτακτη. Ο καρδιολόγος δεν θέλει καν να βάλω χολτερ και μου είπε απαξ και συνεχίσουν ναναι πολλές ακόμα και όταν ηρεμήσεις ελα να δούμε τι τύπου είναι αν είναι κοιλιακες θα το διερευνήσουμε με μαγνητικές αν βγουν οκ θα σου δώσω ένα χαπάκι. Σε προηγούμενα χολτερ κλασικά το 24 ωρο αυτό ένιωσα 1 η καμια και ο καρδιολόγος άρχισε να μου λέει ότι ειναι στο μυαλό μου. Δυστυχώς μένω σε νησί έχουμε λιγους γιατρούς και αυτοί ότι ναναι και δεν είναι κανείς εξειδικευμένος. Χαπι για αρρυθμίες δεν θέλω είναι άχρηστα και από ότι διάβασα γεννάνε άλλες αρρυθμίες. Κατάλυση θα ήθελα πάρα πολύ αλλά ο γιατρός ήταν κάθετος οτι λόγω ηλικίας δεν θέλει ηλεκτροφυσιολογικη(;;; μελέτη. Δεν με χαλάνε να σου πω την αλήθεια οι μονηρεις έκτακτες. Τις είχα συνηθίσει δε με αγχώναν. Στην πρώτη καραντίνα όμως άρχισα να νιώθω ριπες 3-4εκτκατων που είναι απίστευτα τρομακτικό...