Results 1 to 3 of 3
Thread: Απόγνωση
-
23-12-2021, 17:02 #1
Απόγνωση
Καλησπέρα,
Είμαι 26 χρόνων κοπέλα και μέχρι τα 24 είχα μια όμορφη και ομαλή ζωή, δύσκολη στα οικονομικά της αλλά ψυχολογικα πολύ σταθερή και δυνατή.
Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζω βαριές συνεχές και αλλαγές στην διάθεση μου και στα συναισθήματα μου. Είχα δυσκολίες να βρω δουλειά, μάλωσα με δύο πολύ καλές μου φίλες που εν μέρη αισθανομουν ανακούφιση μιλώντας μαζί τους, οι γονείς μου είναι σχετικά αδιάφοροι, δεν έχω ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί τους.
Τους τελευταίους δύο μήνες, από την στιγμή που ξεκίνησα να κάνω τα ραπίντ τεστ λόγω το ότι δεν επιθυμώ να εμβολιαστω (φοβάμαι επειδή είμαι αλλεργική καθώς ιδεολογικά είμαι σχετικά αντίθετη), ο περιορισμός που δεν μπορώ να πάω πουθενά, έξω, σε καταστήματα κτλπ. με έριξαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Όμως από μέσα Νοεμβρίου μέχρι σήμερα αντιμετωπίζω μια κατάσταση που είναι τελείως άγνωστη για μένα και μου δημιουργεί ακόμα πιο πολύ κακό. Αισθάνομαι έλλειψη συγκέντρωσης σε καταστάσεις ομιλίας, επαφής, διαβάσματος, λανθασμένη άρθρωση, λανθασμένη σκέψη και έκφραση. Αποσυντονισμος. Συχνές καθημερινές ζαλάδες.
Πρωινους πονοκεφάλους και μούδιασμα κεφαλής. Με πονάνε τα μάτια καμιά φορά. Έχω απίστευτη υπνηλία. Γενικώς μια στεναχώρια που μου συμβαίνει αυτό διότι με αποτρέπει στην καθημερινότητα. Προσπαθώ να ξεχαστω και να κάνω διάφορα αλλά βλέπω ότι ο πόνος στο κεφάλι γίνεται πιο έντονος όταν κάνω πράγματα που επιβαρύνουν το κεφάλι μου. Δεν ξέρω. Παραιτήθηκα από την δουλειά μου γιατί δεν άντεχα να μην μπορώ να λειτουργώ φυσιολογικά (ρεσεψιόν-δεν περνούσα καλα στη δουλειά επίσης-κακο κλίμα και περιβάλλον).
Έμεινα δύο με τρεις εβδομάδες εκτός και κοιμήθηκα και ξεκουράστηκα μέχρι να ξανά ξεκινήσω αλλού δουλειά και δεν πέρασαν ποτέ αυτά τα συμπτώματα.
Σε μια συνέντευξη που πήγα αισθάνθηκα τρομερό πονοκέφαλο και μετά έπεσα για ύπνο όλο το απόγευμα.
Τρομερή αλλαγή στη ζωή μου. Φοβάμαι. Ανησυχώ. Το κεφάλι μου το νιώθω έντονο και βαρύ, να μουδιάζει αρκετά συχνά.
Αύριο έχω πάρει παραπεμπτικό για να κάνω εξετάσεις αίματος.
Άλλα συμπτώματα: σύγχυση, κόπωση, τρέμουλο,
- 23-12-2021, 17:49 #2
Καλησπέρα.
Όταν με το καλό κάνεις τις εξετάσεις σου και εφόσον δεις ότι δεν έχεις κάτι παθολογικο, καλό θα ήταν να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο για αρχή για να εκτιμήσει την κατάσταση σου
Εγώ είμαι στα 27 και από τα 24 παλεύω με διαταραχή γενικευμένου άγχος με τα συμπτώματα που αναφερειε και επειδή έχω κόψει τα φάρμακα μου ήρθε η κατάθλιψη και τώρα αναγκάστηκα να αρχίσω πάλι φαρμοκοθεραπεια
23-12-2021, 18:58 #3
Όταν τα βλέπεις όλα μαζί τα προβλήματα, σου φαίνονται βουνό σου φαίνονται όλα χάλια κι άλυτα και όλο αυτό το βουνό πέφτει και σε πλακώνει και κάπως έτσι αρχίζουν και τα ψυχοσωματικά και οι διαταραχές.
Πιάσε ένα ένα τα θέματα και κοίτα τι μπορείς να κάνεις. Π.χ. στο θέμα φιλίας. Υπάρχει περιθώριο επανασύνδεσης με τις φίλες που τσακώθηκες, είναι κάτι που το θέλεις και κάτι εφικτό; Αν όχι, κοίτα πως θα κοινωνικοποοιηθείς και θα γνωρίσεις νέο κόσμο.
Είναι δύσκολο να βρεις μία δουλειά πλήρους ωραρίου και με καλά λεφτά; Βρες κάτι πρόχειρο μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο και στο μεταξύ αξιοποίησε τον χρόνο σου επικοδομητικά, προετοιμάζοντας τον εαυτό σου.
Μέσα στην πανδημία γίναν και ωραία πράγματα, φίλοι που είχαν χαθεί χρόνια επικοινωνήσαν και βρεθήκαν από κοντά, άνθρωποι που θέλαν εδώ και χρόνια να γυμναστούν αλλά τους είχαν φάει τα κλαμπ και οι καφετέριες αρχίσαν περπάτημα και ποδηλασίες, άλλοι που δεν ξεκουνούσαν από τον τόπο τους πήγαν εκδρομές στη φύση ή σε γειτονικές περιοχές ακόμα κι αν τρώγανε ένα πικ νικ και περπατούσαν τριγύρω, άνθρωποι που φρικάραν χάνοντας τις δουλειές τους ξεκουράστηκαν, ανασκουμπώθηκαν και επαναξιολόγησαν τις επιλογές τους, άλλοι έκαναν σεμινάρια, άλλοι σκέφτηκαν δημιουργικά και βρήκαν τρόπους να έχουν ένα μικρό εισόδημα που μπορεί να το διατηρήσουν κι όταν έρθουν καλύτερες μέρες σαν κάτι παράλληλο, άλλοι κάναν μαθήματα ξένων γλωσσών μέσω ίντερνετ και αυξήσαν τα προσόντα τους κάνοντας και καινούριες γνωριμίες.
Ξέρω ανθρώπους που παρα το θέμα με τα self tests κτλ, αντί να γκρινιολογάνε με την γενικότερη εικόνα και να χαραμίζουν την ενέργειά τους και το χρόνο τους, κοιτάξαν πως θα οργανώσουν τη ζωή τους οι ίδιο και θα φιάξουν την δική τους καθημερινότητα γύρω από τα νέα δεδομένα. Αφού πρέπει να κάνω rapid για να δω τη γριά θεία μου ή για εργασιακούς λόγους ή για να ταξιδέψω ή ξέρω κι εγώ τι, παράλληλα θα το αξιοποιήσω να πάω κομμωτήριο το απόγευμα ή να πάω για καφέ έξω τώρα που έχει καλό καιρό.
Προσπάθησε να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να τα βάλεις σε σειρά.
Σαφέστατα και δεν είναι κακό να κάνεις ένα τσεκάπ, αντίθετα είναι καλό και υγιέστατη να αισθάνεσαι, να κάνεις κάποιες βασικές εξετάσεις μια φορά το χρόνο αν δεν συντρέχει άλλος λόγος. Απλά αν δεν βρεθεί κάτι, μην πέσεις στην παγίδα να τρέχεις από γιατρό σε γιατρό όλη την ώρα.
Ζόρισε τον εαυτό σου να σκεφτεί πιο ψύχραιμα και θετικά και κάνε μία αρχή να λύσεις αυτά που σε απασχολούν. Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις, ο ψυχολόγος είναι μία σημαντική βοήθεια. Απλά να θυμάσαι ότι και οι ειδικοί δεν έχουν μαγικό ραβδάκι, είναι απλά μία βοήθεια . Σε βοηθάνε να βοηθήσεις η ίδια τον εαυτό σου. Την δουλειά την κάνεις εσύ.