Results 16 to 30 of 90
Thread: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
-
18-06-2009, 13:45 #16
Originally posted by nature
Ασε με να ελπίζω, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο, ότι μπορεί και να είμαστε Ευρωπαίοι. Απλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το αποδείξουμε...
εχεις δει διαφορους ευρωπαικους δεικτες σε ποια θεση ειναι η ελλαδα?
εχει νοημα να το συζητησεις περαιτερω?
- 18-06-2009, 17:44 #17
Originally posted by krino
Originally posted by Helena
ναι οντως κακουγουστο αστειο ειναι σαββα..καταπινουμε την καμηλα κανονικοτατα...
μπραβο για τη διακοπη του καπνισματος
για πια διακοπη καπνισματος μιλαμε?Dum spiro spero (?)
18-06-2009, 17:54 #18
το να κοβει καποιος το καπνισμα,
ειναι ευχης εργον, αυτο δεν το συζηταμε.
Παντως με ολη αυτη την υστερια*
εμενα μου ερχεται ορεξη να το συνεχισω....
:P:P:P
* και την παντελής έλλειψη συνολικης πολιτικης για το θεμα,
που θα αρχιζει απο το δημοτικο σχολειο και θα προχωραει.
18-06-2009, 19:42 #19
Originally posted by krino
Με στεναχώρησες, γιατί πρώτος επιβεβαίωσες αυτό που είπα πριν.
Οτι οι Ελληνες το έχουν σε κακό να πειθαρχήσουν.
γενικευεις και αυτο δεν ειναι σωστο.
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις να πειθαρχήσεις σε κάτι που είναι για καλό σκοπό?
ποιος ειναι ο καλος σκοπος?
το καρα-δηθεν ευρωπαικο προφιλ αποστειρωσης του ελληνικου υπουργειου υγειας?
Πώς τότε απαιτείς από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να αγοράζει γάζες?
δηλαδη αν εγω δεν ειμαι υπερ για την απαγορευση του καπνισματος, το υπουργειο υγειας δεν θα παιρνει γαζες?
προφανως κανεις πλακα, αλλιως θα με κανεις να υποθεσω οτι κανεις προπαγανδα υπερ αυτης της πολιτικης που ειναι της πλακας....
Γιατί να πειθαρχήσει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου?
πειθαρχει οντως?
εισαι 101% σιγουρη?
εισαι σιγουρη οτι δεν κονομαει ο ταδε διοικητης απο Χ μιζες?
Επετρεψε μου να μην σε θεωρω, τοσο πια αφελη....
Πιστεύω ότι εσύ κάνεις πλάκα.
Αν δεν κατάλαβες πως τα συνέδεσα αυτά τα 2 (την πειθαρχία των ελλήνων με τα νοσοκομεία που είχες αναφέρει) μου κάνει εντύπωση.
Ειλικρινά...
Πιστεύω ότι δεν θέλει διευκρίνιση.
Αν επιμένεις να μην καταλαβαίνεις πάντως, μπορώ να το πω πιο αναλυτικά.
18-06-2009, 19:49 #20
να το πεις,
θα περιμενω να δω γιατι θα εχω αρκετα να πω.
18-06-2009, 20:06 #21
Προσωπικά, απλά ελπίζω το όλο θέμα του καπνίσματος να μην εξελιχθεί όπως η ποτοαπαγόρευση στην Αμερική των 60ς. Ας μην γίνει το τσιγαράκι κρυφή απόλαυση.. για όνομα της κοινωνίας μας.. και της όποιας πειθαρχίας..
18-06-2009, 20:21 #22
κατσε βρε βινς,
τολμανε να απαγορεψουν την κυκλοφορια του τσιγαρου?
Ξερει κανεις μηπως ποιο ειναι το ετησιο κερδος απο τους φορους?
18-06-2009, 20:24 #23
Στη γειτονιά μου, όπως παντού στη χώρα μας, το αλαλούμ με το πάρκιγκ των αυτοκινήτων καλά κρατεί. Είναι αυτό που είπες πριν όταν έγραφες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες....
Εχω φωνάξει 100 φορές, την αστυνομία, τον Δήμο, την Τροχαία....
Οταν ψάχνω για παρκάρισμα και οι μόνες ελεύθερες θέσεις, είναι οι \"παράνομες\", προτιμώ να κάνω 10 κύκλους στα γύρω τετράγωνα ή να παρκάρω 3 δρόμους πιο πέρα παρά να πω: δεν βαριέσαι, Ελλάδα είναι, αφού δεν γράφουν κανέναν, ας επωφεληθώ να βολευτώ...
Αντίθετα, σκέπτομαι ότι έχω μεγαλύτερη ευθύνη, αφού ξέρω 5 πράγματα παραπάνω και έχω ταξιδέψει και έχω γνωρίσει τι σημαίνει οργάνωση και πειθαρχία, να μεταφέρω αυτή τη γνώση και τη συνήθεια και στη πατρίδα μου.
Οταν όλοι καταπατάνε μία ουρά και στέκονται μπουλούκι οριζόντια, εγώ προσπαθώ να την τηρήσω κάθετα και ας είμαι μόνη μου. Πιστεύω ότι μεταδίδω πάλι τις γνώσεις μου.
Αν έλεγα Ελλάδα είναι ας κάνουμε εδώ μπουλούκι και στην Αγγλία θα τηρώ τη σειρά, τότε πώς θα βοηθήσω?
Τώρα για τις μίζες που είπες, συμφωνώ όπως όλοι ότι οι διοικητές και διευθυντές και παρατρεχάμενοι Δημ. οργανισμών παίρνουν μίζες. Αυτό το ξέρουν όλοι.
Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν. ...
Αυτό όμως που δεν έχουν μπει στον κόπο να σκεφτούν, όπως μάλλον και εσύ, γιαυτό σου είπα πως με στεναχώρησες, είναι ότι πίσω από τις μίζες, κρύβεται (εκτός από απληστία και φιλαργυρία) και έλλειψη πειθαρχίας.
Τι πειθαρχίας?
Μα φυσικά πειθαρχίας στους Νόμους της χώρας μας!!!!!
Γιαυτό λέω ας πειθαρχούμε πρώτα στο πάρκιγκ, στο νόμο του καπνίσματος, σε καθημερινά πράγματα... Είναι μία εξάσκηση που ο Ελληνας την έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο....
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιον που του κόβουν κλήση στο δρόμο να λέει: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ?
18-06-2009, 20:24 #24
Τι λες τώρα ...οι καλύτεροι πελάτες είμαστε για τον Mr. Malboro, την Camel, τον Prince,τον Παπαστράτο..
Πρώτα φουγάρα οι Έλληνες ..κάτσε να βρω και ένα link..
Δύο..
http://www.nonsmokersclub.com/content/view/25/2/
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.05.2007,id=93518364
18-06-2009, 20:39 #25
Στη γειτονιά μου, όπως παντού στη χώρα μας, το αλαλούμ με το πάρκιγκ των αυτοκινήτων καλά κρατεί. Είναι αυτό που είπες πριν όταν έγραφες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες....
Εχω φωνάξει 100 φορές, την αστυνομία, τον Δήμο, την Τροχαία....
Οταν ψάχνω για παρκάρισμα και οι μόνες ελεύθερες θέσεις, είναι οι \"παράνομες\", προτιμώ να κάνω 10 κύκλους στα γύρω τετράγωνα ή να παρκάρω 3 δρόμους πιο πέρα παρά να πω: δεν βαριέσαι, Ελλάδα είναι, αφού δεν γράφουν κανέναν, ας επωφεληθώ να βολευτώ...
Αντίθετα, σκέπτομαι ότι έχω μεγαλύτερη ευθύνη, αφού ξέρω 5 πράγματα παραπάνω και έχω ταξιδέψει και έχω γνωρίσει τι σημαίνει οργάνωση και πειθαρχία, να μεταφέρω αυτή τη γνώση και τη συνήθεια και στη πατρίδα μου.
Οταν όλοι καταπατάνε μία ουρά και στέκονται μπουλούκι οριζόντια, εγώ προσπαθώ να την τηρήσω κάθετα και ας είμαι μόνη μου. Πιστεύω ότι μεταδίδω πάλι τις γνώσεις μου.
Αν έλεγα Ελλάδα είναι ας κάνουμε εδώ μπουλούκι και στην Αγγλία θα τηρώ τη σειρά, τότε πώς θα βοηθήσω?
Τώρα για τις μίζες που είπες, συμφωνώ όπως όλοι ότι οι διοικητές και διευθυντές και παρατρεχάμενοι Δημ. οργανισμών παίρνουν μίζες. Αυτό το ξέρουν όλοι.
Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν. ...
Αυτό όμως που δεν έχουν μπει στον κόπο να σκεφτούν, όπως μάλλον και εσύ, γιαυτό σου είπα πως με στεναχώρησες, είναι ότι πίσω από τις μίζες, κρύβεται (εκτός από απληστία και φιλαργυρία) και έλλειψη πειθαρχίας.
Τι πειθαρχίας?
Μα φυσικά πειθαρχίας στους Νόμους της χώρας μας!!!!!
Γιαυτό λέω ας πειθαρχούμε πρώτα στο πάρκιγκ, στο νόμο του καπνίσματος, σε καθημερινά πράγματα... Είναι μία εξάσκηση που ο Ελληνας την έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο....
Πόσες φορές έχουμε ακούσει κάποιον που του κόβουν κλήση στο δρόμο να λέει: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ?
18-06-2009, 21:59 #26
συμφωνω απολυτα με την απαγορευση του καπνισματος σε δημοσιουσς χωρους.ειμαι καπνιστης πανω απο 10 χρονια και και ομως καταλαβαινω οτι οι αλλοι δεν φταινε σε τιποτα να αναπνεουν τον καπνο μου.παντως σε αυτη τη χωρα δυσκολα θα εφαρμοστει γιατι πολλυ απλα εδω δεν εφαρμοζεται τιποτα.
18-06-2009, 22:28 #27
Vince, ναι, στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα, αλλά αν τουλάχιστον εμείς που τα εντοπίζουμε και τα συνηδειτοποιούμε, δεν δείχνουμε ότι τα ενστερνιζόμαστε και τα εφαρμόζουμε, τότε ποιος θα το κάνει? Ο εξυπνάκιας που κάνει τον καμπόσο στον τροχονόμο που ...τόλμησε να του βάλει κλήση γιατί πέρασε με κόκκινο?
Αν πούμε όλοι ότι δεν αλλάζει ο Ελληνας, τότε πραγματικά δεν έχει καμία ελπίδα να αλλάξει ούτε σε 5 γενιές.
18-06-2009, 22:40 #28
Αν δεν καταλάβουμε πως το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι πάνω απ\' όλα ζήτημα παιδείας, γιατί όπως λέει κι ο tomasliak , οι άλλοι δεν μας φταίνε σε τίποτε να αναπνέουν την κάπνα μας, όσο και να μετατοπίζουμε το θέμα από πραγματικό πρόβλημα σε αντίσταση κατά της επιβολής μέτρων και να το παίζουμε επαναστάτες χωρίς αιτία, χάνουμε το δάσος...
Σε πρόσφατη ομήγυρη με κάποιους γνωστούς αλλά όχι τόσο γνωστούς, όπου άνοιξε η συγκεκριμένη συζήτηση, ειπώθηκε το εξής αμίμητο :
\"..έλα μωρε, θα βγαίνουμε όλοι οι καπνιστές έξω κι επειδή είμαστε πιο πολλοί και θα κάνουμε ωραία παρέα, θα βγαίνουν κι οι αντικαπνιστές για να μη νοιώθουν μόνοι και θα τους πετάμε το καπνό στη μάπα να μη μας το παίζουν ξύπνιοι...\"
Η μεταφορά είναι σχεδόν αυτούσια, άντε να μου ξέφυγε ένα κόμα.....
Περιττό να πω, πως η ομήγυρη αυτή με είδε για τελευταία φορά, γιατί δεν έκανε πλάκα - δυστυχώς...
Είναι η ίδια μαγκιά του ελληνάρα όπως λέει πολύ σωστά κι η nature , που θα μπεί πρώτος με κουτοπονηριά αντί να κάτσει στην ουρά...
...θα κάνει προσπέραση από δεξιά και θα σε βρίσει που πηγαίνεις μόνο με 150 με όριο ταχύτητας 120
... θα μπει στη βοηθητική λωρίδα του αυτοκινητόδρομου ταχείας, παρεμποδίζοντας ασθενοφόρα ή οχήματα πρώτης βοήθειας και θα υπομειδιάσει αυτάρεσκα νοιώθοντας ο πιο μάγκας στο κόσμο, όταν όλοι οι άλλοι είναι \"ζώα\" που μποτιλιάρονται...
...θα λαδώσει για να γίνει η δουλειά του στο δημόσιο
...θα παρκάρει πάνω στην ειδική διάβαση για τα αναπηρικά καροτσάκια, εμποδίζοντας τη πρόσβαση σε μια κατηγορία ανθρώπων με ειδικές ανάγκες..
Είναι ο ίδιος μάγκας που από ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης ή από μόνιμη εγκεφαλική αναπηρία , θα μου \"πετάξει τον καπνό στα μούτρα\"...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
18-06-2009, 22:55 #29
Originally posted by sabb
Αν δεν καταλάβουμε πως το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους είναι πάνω απ\' όλα ζήτημα παιδείας, γιατί όπως λέει κι ο tomasliak , οι άλλοι δεν μας φταίνε σε τίποτε να αναπνέουν την κάπνα μας, όσο και να μετατοπίζουμε το θέμα από πραγματικό πρόβλημα σε αντίσταση κατά της επιβολής μέτρων και να το παίζουμε επαναστάτες χωρίς αιτία, χάνουμε το δάσος...
Σε πρόσφατη ομήγυρη με κάποιους γνωστούς αλλά όχι τόσο γνωστούς, όπου άνοιξε η συγκεκριμένη συζήτηση, ειπώθηκε το εξής αμίμητο :
\"..έλα μωρε, θα βγαίνουμε όλοι οι καπνιστές έξω κι επειδή είμαστε πιο πολλοί και θα κάνουμε ωραία παρέα, θα βγαίνουν κι οι αντικαπνιστές για να μη νοιώθουν μόνοι και θα τους πετάμε το καπνό στη μάπα να μη μας το παίζουν ξύπνιοι...\"
Η μεταφορά είναι σχεδόν αυτούσια, άντε να μου ξέφυγε ένα κόμα.....
Περιττό να πω, πως η ομήγυρη αυτή με είδε για τελευταία φορά, γιατί δεν έκανε πλάκα - δυστυχώς...
Είναι η ίδια μαγκιά του ελληνάρα όπως λέει πολύ σωστά κι η nature , που θα μπεί πρώτος με κουτοπονηριά αντί να κάτσει στην ουρά...
...θα κάνει προσπέραση από δεξιά και θα σε βρίσει που πηγαίνεις μόνο με 150 με όριο ταχύτητας 120
... θα μπει στη βοηθητική λωρίδα του αυτοκινητόδρομου ταχείας, παρεμποδίζοντας ασθενοφόρα ή οχήματα πρώτης βοήθειας και θα υπομειδιάσει αυτάρεσκα νοιώθοντας ο πιο μάγκας στο κόσμο, όταν όλοι οι άλλοι είναι \"ζώα\" που μποτιλιάρονται...
...θα λαδώσει για να γίνει η δουλειά του στο δημόσιο
...θα παρκάρει πάνω στην ειδική διάβαση για τα αναπηρικά καρεκλάκια, εμποδίζοντας τη πρόσβαση σε μια κατηγορία ανθρώπων με ειδικές ανάγκες..
Είναι ο ίδιος μάγκας που από ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης ή από μόνιμη εγκεφαλική αναπηρία , θα μου \"πετάξει τον καπνό στα μούτρα\"...
Και αναπόφευκτα μου ήρθε στο μυαλό μια συζήτηση που έχουμε αφήσει λίγο στη μέση (για τις ψυχολογικές προεκτάσεις που κρύβονται πίσω από φαινομενικά στεγνούς τομείς). Στο κείμενό σου αυτό, κάνεις μία σύντομη ψυχανάλυση του σύγχρονου Ελληνα που δεν πειθαρχεί, ξεκινώντας από ένα πεζό θέμα όπως είναι ο νόμος διακοπής του καπνίσματος!
18-06-2009, 23:21 #30
Αν το θέλεις κι έτσι κι η ψυχοσύνθεση του έλληνα, πέρα από τις όποιες γονιδιακές καταβολές της ράτσας, αποτυπώνει την αντανάκλαση της πολιτικής που αντιμετωπίζει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής..
π.χ. λαδώνει στο δημόσιο γιατί κάποιος έχει μάθει να λαδώνεται...
ή δεν μασάει από κλήσεις ή παραβάσεις γιατί έχει μπάρμπα στη Κορώνη που θα τις σβήσει..
ή γιατί αυτό που έγραψες πιο πάνω το \"ξέρεις ποιος είμαι εγώ\", δεν τ\' ακούς μόνο από πολιτικούς αλλά κι απ\' τη κουτσή Μαρία (να με συγχωρέσουν οι Μαρίες και δη οι κουτσές για τον παραλληλισμό..)
Η ψυχοσύνθεση του έλληνα δεν είναι μόνο θέμα dna, αλλά και διαμορφωμένης κουλτούρας από την εποχή της τουρκοκρατίας...
Είναι κατά την άποψη μου και ζήτημα πολιτικής - με την ευρεία έννοια....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια