ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 90 of 90
    Senior Member
    ειπα παντα σεβομενη τους μη καπνιζοντες, δεν κανω θεμα για εκεινους, κανω θεμα για την απαγορευση βαση νομου κ οτι ειναι μηδαμινο μπροστα στο να αφηνουν μεγαλομετοχους κ εταιρειες να δρουν εις βαρος των πολιτων κ να ριχνουν χαρατσι σε καποιον που κανει το τσιγαρο του!

Senior Member
    [quote]Originally posted by Nora

Όλα τα παραδείγματα που παρέθεσες, έχουν να κάνουν με προσωπικές επιλογές που οι επιπτώσεις δεν επιβαρύνουν κανένα άλλο, πέρα από τον ευατό μας.

Το τσιγάρο δυστυχώς επιβαρύνει και τον άνθρωπο δίπλα σου.
    κ αν ειναι προσωπικες επιλογες, γιατι δεν τα γνωστοποιουν παρα αποφευγουν να θιξουν το κυρος μιας εταιρειας;;; γιατι δεν επιβαλλουν νομους για την κυκλοφορια αυτων των προϊοντων; ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.. υπαρχουν κ χιλιαδες αλλα παραδείγματα

Senior Member
    Στο Σαρλσ Ντε Γκολ της Γαλλίας, της Γαλλίας υπάρχει ένα μικρό γυάλινο καπνιστήριο που προσωπικά μου φάνηκε τόσο αστείο, γιατί βλέποντας το απέξω (αφού είναι γυάλινο), έβλεπες ένα ντουμάνι και αχνά τους ανθρώπους!

Δεν διανοήθηκα καν να μπω να καπνίσω και μόνο στην σκέψη του να βγω και να μυρίζω κυριολεκτικά παντού.

Στην Νέα Υόρκη πάντως βίωσα για τα καλά, το τι σημαίνει απαγόρευση.
    Τρώγαμε σε μεγάλη παρέα, Έλληνες και 4-5 Νεοϋρκέζοι.Έξω είχε -10 υπό το μηδέν.ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ.

Ε μετά το φαγητό, οι μισοί ζητήσανε συγνώμη, βάλτανε παλτά, κασκόλ, ντυθήκαν σαν αρκούδες τελοσπάντων και βγήκανε να καπνίσουνε.Βγήκα και εγώ από περιέργεια και είδα σχεδόν το μισό μαγαζί έξω!

Είχε και τα καλά του, μιας και κάνεις γνωριμίες!

Όσο για την απαγόρευση τσιγάρου, μέσα σε μια σχέση, υπάρχει και ο συμβιβασμός και από τις 2 πλευρές αλλά και η μη ύπαρξη σχέσης (πχ...φανατικός αντικαπνιστής δεν κάνει καν σχέση με καπνίστρια κτλ κτλ)
    ΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Senior Member
    Originally posted by mstrouf
    ειπα παντα σεβομενη τους μη καπνιζοντες, δεν κανω θεμα για εκεινους, κανω θεμα για την απαγορευση βαση νομου κ οτι ειναι μηδαμινο μπροστα στο να αφηνουν μεγαλομετοχους κ εταιρειες να δρουν εις βαρος των πολιτων κ να ριχνουν χαρατσι σε καποιον που κανει το τσιγαρο του!
    Όπως και να το δεις, είναι μια αρχή..

Ασχέτως κρυφών συμφερόντων, είναι μια πολύ καλή αρχή

Banned
    χμμμ στο βερολινο το χειμωνα αν εχεις παει σε μπαρακι και ριχνει χιονι,
    πρεπει να εχεις γερα κοτσια αμα θες να κανεις τσιγαρο.

Ετσι μερικα μπαρακια βοηθανε τους πελατες και εχουν βαλει μια κρεμαστρα στην εισοδο στα μπαρ,
    οπου εχουν κρεμασει κουβερτες.....
    Ετσι ο καπνιζων παιρνει μια κουβερτα, την τυλιγεται και βγαινει εξω για τσιγαρο....
    Πολυ συμπαθητικο για να μην ξαναπαω ποτε.

Senior Member
    Originally posted by krino

Ετσι μερικα μπαρακια βοηθανε τους πελατες και εχουν βαλει μια κρεμαστρα στην εισοδο στα μπαρ,
    Ετσι ο καπνιζων παιρνει μια κουβερτα, την τυλιγεται και βγαινει εξω για τσιγαρο....
    Eγώ πάλι το βρίσκω πολύ cute και συμπαθητικό, για να επισκεφτώ το Βερολίνο

Senior Member
    Originally posted by imagine
    Αν είχαν καλύτερο εξαερισμό τα νυχτομάγαζα? Για τα εστιατόρια συμφωνώ, το πολύ-πολύ ένα μπαρ σε μια άκρη για να πηγαίνει όποιος θέλει να καπνίζει χωρίς να αναγκάζεται να βγαίνει έξω.
    ......................................
    Τα νυχτομάγαζα λέγεται κατ\' ευφημισμό ότι πουλάνε μουσική ή διασκέδαση.
    Η αλήθεια είναι ότι πουλάνε παραζάλη.......
    Το λέω και το πιστεύω βαθειά μέσα μου.
    Μέσα εκεί ψάλλεται ο ύμνος των εξαρτήσεων. Με το ένα χέρι τα ξίδια και το άλλο το τσιγάρο. Ναι, μετά από τόσο φτιάξιμο και μουγκριτά να ακούσουμε θα μας φανούν για τραγούδια.
    Και οι γκαρίζοντες λέγονται και καλλιτέχνες. Και ποζάρουν μέσα στη γκλαμουριά. Και εξάπτεται η φαντασία των κοινών θνητών. Και πλουτίζουν οι φελλοί. Και όλο αυτό αναπαράγεται και ευνοείται από τη παραζάλη.
    Αν και καπνίζω δυστυχώς, θα χαρώ να τηρηθεί ο νόμος αυστηρά στα μπουζουκομάγαζα. Να δούμε πόση πελατεία θα έχουν αν οι θαμώνες είναι άφτιαχτοι, χωρίς την επίρροια ουσιών. Γιατί πιστεύω ότι θα πίνουν και λιγότερο και θα φεύγουν νωρίτερα.
    Εγώ εφάρμοσα από πρώτη Ιουλίου το νόμο στο σπίτι μου, στον εαυτό μου. το βρήκα σαν μια καλή ευκαιρία. Καπνίζω μόνο στη βεράντα.
    Ελπίζω να το τηρήσω!!!!!!!
    Και μέχρι να πιάσει το κρύο να μην το χρειάζομαι!!!!!
    Αχχχχ, μακάρι.

Banned
    Originally posted by Nora

αν το κανεις μια - δυο φορες εχει μια πλακα,
    νομιζεις οτι εισαι εξοχη....
    Τωρα αμα δεις μια σκηνη εξω απο ενα μπαρακι,
    δεκα τυπους να ειναι τυλιγμενοι με κουβερτες και να καπνιζουν....

Οι ντοπιοι δεν το πολυκανουν κεφι, ειμαι σιγουρος για αυτο.

Senior Member
    Κοίτα και εγώ τους ντόπιους που ρώτησα εις τας Αμέρικας, στην αρχή δεν γουστάρανε, αλλά τώρα συνηθίσανε και δεν τους χαλάει.

Απλά προσαρμόζονται μέχρι να καλυτερέψει ο καιρός.

Banned
    προσωπικα δυο μερες που εχει κατσει το μετρο στην ελλαδα,
    δεν εχω αλλαξει στο ελαχιστο απο οτι εκανα και δεν προκειται.
    Ισως για καποιους επρεπε να υπαρχουν τετοια μετρα γιατι ειναι αληθεια
    οτι τιθεται θεμα σεβασμου μερικες φορες.

Αλλωστε το εχω ζησει στο εξωτερικο το μετρο και δεν αντιμετωπισα προβληματα.
    Νομιζω οτι γινεται πολυ φασαρια για το τιποτα και απο τις δυο πλευρες.

Senior Member

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω.
    Γίνε λίγο πιο σαφής αν θέλεις. Στο εξωτερικό σέβεσαι το μέτρο, αλλά εδώ δεν προτίθεσαι να το σεβαστείς αν κατάλαβα καλά?

Senior Member
    Originally posted by Nora

ομοιως Nora....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    Originally posted by nature

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω.
    Γίνε λίγο πιο σαφής αν θέλεις. Στο εξωτερικό σέβεσαι το μέτρο, αλλά εδώ δεν προτίθεσαι να το σεβαστείς αν κατάλαβα καλά?

καταλαβες λαθος,
    σεβομουνα τους μη καπνιστες απο παντα, αυτο εννοω και δεν χρειαζομουν νομους για να σβησω το τσιγαρο μου αν ενοχλουσα.

Επισης στη δουλεια μου δεν καπνιζουμε εδω και δυο χρονια, αρα δεν βλεπω γιατι να ασχοληθω ιδιαιτερα.
    Στα μαγαζια που πηγαινα - και θα συνεχισω να πηγαινω - ειναι ηδη καπνιστων, αρα δεν βλεπω που ειναι το προβλημα.

Θαμωνας μεγαλων πιστων με εγχορδα οργανα (κοινως μπουζουκια οπως λεει ο νομος ) δεν ημουν ποτε.
    Παντα προτιμουσα κλασικα παλια ταβερνακια, υπογεια ανθυγιεινα μαγερικα με μπολικη τσικνα και πολυ καλο κρασι.

Σκοπευω να συνεχισω να ζω με αυτο το ρυθμο και ημουν - ειμαι καλυμενος και πριν και μετα το νομο.

Αυτα και επονται ρεστα.

Senior Member
    ναι αλλα οταν φας το προστιμο τι θα κανεις?Και καλα εσυ πες δειχνεις κανενα τρελλοχαρτο ,θα τη πληρωσει ο ιδιοκτητης ομως στο τελος.Κριμα.Το μετρο θα εφαρμοστει και ειμαι σιγουρη.Τωρα μεχρι να το φτιαξουν ,αδειες και λοιπα θα περασει κανενας χρονος.Αντε επιτελους να σωθουμε με τα πετρελαια σας !!!!ελεος

Senior Member
    Και μη στεναχωριεστε η θα το κοψετε η θα βρειτε ταιρι οι μονοι και θα κανετε και γνωριμιες.Αυτο μονο ειναι το καλο του μετρου για τους καπνιστες και το κακο με μας τους ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ!!!!:P

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456