Zoloft
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Zoloft

Zoloft

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το ζολοφτ εμπειρίες όσοι το έχετε πάρει ...Πηγα σε ψυχίατρο γιατί παθαίνω κρίσεις πανικού.. Εχω χάσει κιλά.. Εχω διάφορες φοβίες και ήπια κατάθλιψη όπως μου είπε. Ξεκίνησα με μισό ζολοφτ των 50 από χθες.. Νιώθω όμως ότι δεν έχω όρεξη να φάω... Κλαίω.. Μια συνερχομαι.. Μια μαυριζω..Δεν είμαι καλά.. Είχατε παρενέργειες;Αν ναι πότε έφυγαν;

Senior Member
    Θέλουν αρκετό χρόνο τα αντικαταθλιπτικα για να δείξουν την πλήρη δράση τους , έχω διαβάσει και για περιπτώσεις 2-3 μηνών... αλλα συνήθως καταλαβαίνεις αν σου ταιριάζει σαν φάρμακο μέσα σε δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα βλέποντας σταδιακή βελτίωση της κατάστασης σου. Να ξέρεις πως όσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικα στην αρχή συνήθως νιώθουν χειρότερα μέχρι να νιώσουν καλύτερα. Κάνε υπομονή και θα ανταμειφθείς

Ναι είμαι στο να συνεχίσω η να το κόψω..θελω να γίνω καλά γιατί δεν αντέχω να ζω έτσι γι αυτό ζήτησα βοήθεια μετά από καιρό που τυραννιεμαι...

Senior Member
    Αν αντέχεις τις παρενέργειες αξίζει να κάνεις υπομονή.
    Είναι πολύ νωρίς ακόμη και όλα τα αντικαταθλιπτικα έχουν παρενέργειες στην αρχή δυστυχώς

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. Γενικά αντέχω.. Απλά έχω πολλές ανασφάλειες και θέλω ενθάρρυνση... Αν ξέρω ότι θα καλυτέρευσω θα το παλέψω...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Agapi38 View Post
    Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το ζολοφτ εμπειρίες όσοι το έχετε πάρει ...Πηγα σε ψυχίατρο γιατί παθαίνω κρίσεις πανικού.. Εχω χάσει κιλά.. Εχω διάφορες φοβίες και ήπια κατάθλιψη όπως μου είπε. Ξεκίνησα με μισό ζολοφτ των 50 από χθες.. Νιώθω όμως ότι δεν έχω όρεξη να φάω... Κλαίω.. Μια συνερχομαι.. Μια μαυριζω..Δεν είμαι καλά.. Είχατε παρενέργειες;Αν ναι πότε έφυγαν;
    Τι εννοείς έχασες κιλά; Πόσα κιλά πριν πόσο καιρο; Το ηθελες η απλώς έγινε; Έτρωγες η δεν ετρωγες; Κοιμόσουν τις νυχτες; Εκείνη την περίοδο ήσουν σε εγρηγορση η ήταν όλα νορμαλ;;

Από τον Αύγουστο και μετά άρχισα να χάνω κιλά από 51-52 που ημου πάντα έχω φτάσει στα 47.παντα ήμουν αγχώδης αλλά το τελευταίο διάστημα υποφέρω σταδιακά από κρίσεις πανικού και διάφορες φοβίες μέσα σε αυτό είναι πολλές φορές να μη μπορώ να καταπιώ εύκολα και να μη θέλω να φάω πολύ.. Εχω κάνει εξετάσεις αίματος πήγα και σε ενδοκρινολογοσ όλα λένε καλά. Πήγα σε ψυχίατρο και μου έδωσε το ζολοφτ. Δύο μέρες που το παίρνω δεν είμαι καλά πάντως..

Senior Member
    Είναι νωρίς ακόμα θέλει τουλάχιστον 15 μέρες και σε άλλους περισσότερο για να δεις διαφορα

Ευχαριστώ πολύ! Τώρα ας πούμε έχω πονοκέφαλο και δε μπορώ να κοιμηθώ με τιποτα.. Μάλλον είναι μια παρενέργεια του φαρμάκου.. Πρέπει να το παλεψω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Agapi38 View Post
    Ευχαριστώ πολύ! Τώρα ας πούμε έχω πονοκέφαλο και δε μπορώ να κοιμηθώ με τιποτα.. Μάλλον είναι μια παρενέργεια του φαρμάκου.. Πρέπει να το παλεψω.
    καλησπερα και απο μενα. δεν σου εγραψε ο ιατρος σου και καποιο ηρεμιστικο χαπι να το παιρνεις παραλληλα με το αντικαταθλιπτικο σου, οποτε χρειαστει, πχ σε δυσκολες κρισεις η δυσκολες στιγμες ;
    ρωταω γιατι συνηθως συνταγογραφουν και ηρεμιστικα οταν ξεκινας αγωγη με αντικαταθλιπτικο.

Καλησπέρα ναι μου έγραψε το πήρα σήμερα γιατί δε την πάλευα. Πήρα μισό το πρωί και τώρα μου έχει φύγει η επήρεια και άρχισε η ταραχή παλι..ταχυκαρδία και ναυτία να μη μπορώ να φάω.. Είναι φυσιολογικό αυτό; ο γιατρός λέει ναι.. Δε ξέρω είμαι απελπισμένη..
    .

Senior Member
    Κ εγώ ξεκίνησα ζολοφτ εδώ και δέκα μέρες. Μάλιστα επειδή αύξησα απότομα τη δόση την Πέμπτη μέρα από τα 50 στα 100 ένιωσα πολλή ταραχή. Βέβαια από την πρώτη μέρα μπορώ να πω ότι είχα ένα γενικευμένο άγχος,ταχυκαρδίες,μου ανέβηκε η πίεση. Μου είπαν ότι περίπου 10 μέρες κραταει αυτή η ανησυχία. Άρα υπομονή και μακάρι να δούμε διαφορά με το φάρμακο. Έχεις φοβίες που τις σκέφτεσαι όλη μέρα;

Μου έχει κοπεί η όρεξη και έχω σαν ναυτία δε τρώω και φοβάμαι μη πάθω ανορεξία και φοβάμαι πιο πολύ.. Εσύ? Θέλω στήριξη!

Senior Member
    Νομίζω το έχει σαν παρενέργεια να κοπεί η όρεξη αλλά όλα φεύγουν τις πρώτες μέρες ....κ εγώ κάνω υπομονή.επαιρνα παλιά ladose,αλλά όλοι επέμεναν ότι είναι καλύτερο το ζολοφτ. Ναυτία κ κόμπο στο στομάχι έχω κι εγώ μάλλον από το φάρμακο. Καταλαβαίνω ότι θέλεις στήριξη,ακριβώς το ίδιο νιώθω κ εγώ...εμένα φαντάσου με έχει πιάσει μια εμμονή με τον ύπνο ακόμα κι αν κοιμάμαι. Δεν υπάρχει λογική...

Εγώ χθες δε μπορούσα να κοιμηθώ υπήρχε σύγχυση στο μυαλό μου.. Τελικά λαγοκοιμηθηκα κάπως.. Ξύπνησα με ταραχη και ταχυκαρδιες πήρα το φάρμακο μαζί με ηρεμιστικο. Το θέμα είναι ότι δουλεύω κι ολας και μου είναι όλα δύσκολα...θελω να γίνω καλά να έχει αποτέλεσμα όλο αυτό..

Page 1 of 2 12 LastLast