Results 1 to 3 of 3
Thread: Αγχος ξανά
-
27-12-2021, 14:04 #1
Αγχος ξανά
Καλησπέρα, σας παρακολουθώ καιρό αλλά πρώτη φορά γράφω στο forum. Υποφέρω από αγχος κ αρνητικές σκέψεις. Πέρσι τέτοια εποχή επισκέφτηκα ψυχιατρο κ ακολούθησα αγωγή με αντικαταθλιπτικά κ ψυχοθεραπεία. Πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ κ σε 6 μήνες με οδηγίες του γιατρού τα έκοψα. Γενικά η θεραπεία είχε αποτέλεσμα κ ήμουν πολύ καλά κ χωρίς τα χάπια. Αλλά έχω ένα μήνα που το άγχος κ οι αρνητικές σκέψεις επέστρεψαν. κ δεν είμαι καλά... Έχετε παρόμοια εμπειρία?Όλο αυτό με τα χάπια ήταν παροδικό? Υπάρχει κάποιος που ξαναπήρε χάπια ή τα κστσφέρατε χωρίς αυτά?
- 27-12-2021, 21:28 #2
Τι αρνητικές σκέψεις κάνεις;;;δυστυχώς ανάλογα με τις περιστάσεις το άγχος εμφανίζεται ξανά σε περιόδους της ζωής μας. Πιστευεις είναι διαχειρισιμο;
27-12-2021, 21:48 #3
Από την εμπειρία μου και την διερεύνηση που έχω κάνει σχετικά με τα αντικαταθληπτικα....
Αυτά λειτουργούν σαν τα παυσίπονα, εφόσον είσαι τυχερός και δουλέψουν.
Δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος, παρά μόνο τα συμπτώματα ,λέγοντας και πάλι ΕΑΝ είσαι τυχερός και τα δεχτεί ο οργανισμός σου !.
Το καλό είναι, οτι όσο αισθανόμαστε καλά με αυτά, βλέπουμε την ζωή με καλύτερο μάτι, και έχομε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην διαβίωση μας που μπορεί να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το αίτιο.
Δυστυχώς εάν δεν κάνουμε τίποτα, και τα διακόψουμε, τα συμπτώματα θα επανέλθουν καμια φορά και χειρότερα..
Επίσης ένα 75% περίπου θα έχει να αντιμετωπίσει και τα συμπτώματα απόσυρσης μετά την διακοπή, και να καταλήξει να είναι χειρότερα και από πριν τα φάρμακα...
Εγώ τα πήρα για 13 χρόνια γιατί επαναπαυτηκα , με βοήθησαν πολύ, αλλά οπότε προσπαθούσα να τα διακόψω, ήταν ένας εφιάλτης και τα ξανάρχιζα...
Τελικά με πολύ πολύ σταδιακή διακοπή, και κάνοντας συγχρόνως τις απαραίτητες αλλαγές στην ζωή μου ,τα κατάφερα, και τώρα είμαι πολύ καλά και χωρίς φάρμακα εδώ και 10 χρόνια.