Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 219
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 219 of 355 FirstFirst ... 119169209217218219220221229269319 ... LastLast
Results 3,271 to 3,285 of 5313
    Senior Member
    Επίσημα, ψυχιατρικά και με τη βούλα είμαι 67% ανάπηρη εδώ και 6 χρόνια. Αυτό τι σου λέει; Ότι είμαι μαλθακή;

Senior Member
    Πάλι αισθάνομαι πως παει να πέσει η ευθύνη στον ασθενή για την αρρώστια του.
    επειδή έχω κι εγω κάνει λίγα μεν τα έχω κάνει δε, χιλιόμετρα στην ψυχική ανακατοσούρα ας αστειευτώ αν μου επιτρέπεται, έχω να πω εκ πείρας πως, μεγάλο ρόλο παίζει σε τί περιβάλλον βρίσκεσαι.
    έχω μπορέσει να είμαι καλά χωρίς να είμαι 100% καλά, επειδή στην ροή του χρόνου δεν είχα τοξικότητα και αρνητικότητα από τη μία κι απο την άλλη ήμουν ελεύθερη να παίρνω αποφάσεις ατομικά για τον εαυτό μου και να τις επεξεργάζομαι.
    τώρα που δεν τα βγάζω και καλά τα μερόνυχτα, είναι επειδή υπάρχει αυτή η πεποίθηση ότι είναι λάθος μου που δεν είμαι καλά κι άρα πρέπει να τα λουστώ ξερω γω.
    συμφωνώ στο κομμάτι της πειθαρχείας όμως αυτή αποκτάται μέσα από προσπάθεια με κάποιον ειδικό, αφού πρώτα "ξεφορτωθείς" κάποιο μεγάλο κομμάτι ψυχικού άλγους ας πούμε. τί πειθαρχεία να φτιάξεις αν είσαι ετοιμόρροπο;

Senior Member
    Σκέφτομαι ότι ένας μήνας διακοπές σε νησί,με καθημερινό μπάνιο και αλλαγή ρουτινας και ασχολιών μπορεί να είναι πιο ευεργετικό από 50 συνεδρείες ψυχοθεραπείας.
    Οσο αναμασάμε τα προβλήματα,τόσο αυτά εξακολουθούν και υπάρχουν...Για να φύγουν χρειάζεται αντικατάσταση.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Επίσημα, ψυχιατρικά και με τη βούλα είμαι 67% ανάπηρη εδώ και 6 χρόνια. Αυτό τι σου λέει; Ότι είμαι μαλθακή;
    Μια χαρά είσαι, τίποτα δεν έχεις...Αυτά είναι δικαιολογίες για να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη της συμπεριφοράς σου.

Senior Member
    Ολες αυτες οι παθήσεις είναι αποτέλεσμα του εσφαλμένου σύγχρονου τρόπου ζωής.
    Μεχρι και πριν από 50 χρόνια που δεν υπήρχαν αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά και ηρεμηστικά πως ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι?
    Αλλαζαν τροπάριο και βελτίωναν την ζωή τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Μια χαρά είσαι, τίποτα δεν έχεις...Αυτά είναι δικαιολογίες για να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη της συμπεριφοράς σου.
    Το ξέρω ότι είμαι μια χαρά γιατί είμαι λειτουργική και δουλεύω. Αλλά αν ήθελα, σύμφωνα με κράτος και την ψυχιατρική, θα καθόμουν σπίτι μου και θα πληρωνόμουν λόγω αναπηρίας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Ολες αυτες οι παθήσεις είναι αποτέλεσμα του εσφαλμένου σύγχρονου τρόπου ζωής.
    Μεχρι και πριν από 50 χρόνια που δεν υπήρχαν αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά και ηρεμηστικά πως ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι?
    Αλλαζαν τροπάριο και βελτίωναν την ζωή τους.
    Οι πληροφορίες σου είναι λάθος.

Οθωμανική αυτοκρατορία
    Το πρώτο άσυλο στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1838 στην Κέρκυρα, υπό βρετανική διοίκηση. Το 1840 Άγγλοι ίδρυσαν στην Κεφαλονιά ένα άσυλο, παρόμοιο με αυτό της Κέρκυρας. Το 1885 λειτούργησε ένα στην Μαγνησία.

Το 1780 ιδρύεται το νοσοκομείο του Σταυροδρομίου και το 1839 το νοσοκομείο του Επταπυργίου. Το 1748 ιδρύεται το Γραϊκικό νοσοκομείο της Σμύρνης, με τμήμα φρενοκομείου. Με δωρεά κτίζεται το 1750 το νοσοκομείο στην Χίο και περιελάμβανε τμήμα ψυχασθενών.

Στην Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκαν από τους Οθωμανούς το 1465 το νοσοκομείο του Τζαμιού Φατίχ (το πρώτο φρενοκομείο) και το 1527 το νοσοκομείο του Τζαμιού στο Σουλεϊμάν.

Στην Ανδριανούπολη το 1485 ιδρύεται ένα νοσοκομείο που δέχεται και ψυχικά ασθενείς. Σε όλα τα παραπάνω ιδρύματα οι ασθενείς αντιμετώπιζαν ποικίλα προβλήματα (ψυχωτικοί, μανιακοί, αλκοολικοί, άποροι, ορφανά κ.α.). Η θεραπεία περιελάμβανε υδροθεραπεία με χαμάμ ή μασάζ, καθήλωση με αλυσίδες ή μανδύα καθήλωσης. Συχνά μάλιστα, χρησιμοποιούνταν καθαρτικά και άλλα "ιαματικά" σκευάσματα.

Και συνεχίζονται οι ιδρύσεις φρενοκομείων αλλά δεν χρειάζεται να τις παρεθέσω. ¨Ηδη λοιπόν από το 1838 υπήρχαν ιδρύματα και έτσι οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τις ασθένειες τους, με τα τότε μέσα και όχι όπως λες ότι δεν υπήρχε τίποτε μέχρι πριν 50 χρόνια. Μελέτα πρώτα κάτι και ύστερα βγάζε συμπεράσματα. Και σου ξανά λέω, μιλάμε για σοβαρές ασθένειες και όχι για καταθλιψούλες και μελαγχολίες ή υπαρξιακές ανησυχίες.

Senior Member
    Βρε,τα άσυλα ήταν για περιπτώσεις βαριάς σχιζοφρένειας όπου ο ασθενής είχε χάσει εντελώς επαφη με την πραγματικότητα και δεν ήταν λειτουργικός.
    Το 99% των ψυχικών παθήσεων σήμερα είναι κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχες, κρίσεις πανικού, διπολική, οριακή, εθισμός στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά ή στον τζόγο.
    Παθήσεις που μπορείς να τις διαχεριστείς αν υπάρχει ισχυρή και ειλικρινής βούληση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Το ξέρω ότι είμαι μια χαρά γιατί είμαι λειτουργική και δουλεύω. Αλλά αν ήθελα, σύμφωνα με κράτος και την ψυχιατρική, θα καθόμουν σπίτι μου και θα πληρωνόμουν λόγω αναπηρίας.
    Και τότε ήταν που θα γινόσουν πραγματικά άρρωστη...Η απόσυρση και η αργοσχολία είναι μητέρες πολλών παθήσεων.

Senior Member
    αχ βαχ.

παλιά οι γυναίκες λεγόντουσαν υστερικές επειδή υπήρχε αμορφωσιά και έλλειψη ποιότητας ζωής-όχι λεφτά.

ο Χαλεπάς, ο Βαν Γκογκ, η Σύλβια Πλαθ; και σίγουρα υπήρχαν και πιο παλιά. τα ψυχοφάρμακα τα ανακάλυψαν κατα τύχη, όταν τα έδωσαν για θεραπεία σε απόστρατους πολέμου.

δε μπορώ να ακούω τέτοια πράματα, οτι φταίει ο τρόπος ζωής κι ότι πριν τα πράματα ήταν καλά. που τις κλείνανε στο υπόγειο ή τους δένανε στον κήπο. έχω ακούσει παλαβά πράματα τόσα χρόνια που ασχολούμαι κι εγώ με ζωές άλλων. τους διπολικούς πχ τους έλεγαν σεληνιασμένους και τους έδειχναν με το δάχτυλο. τώρα είναι πετυχημένοι συγγραφείς και κωμικοί και χαίρουν αγάπης και αποδοχής. αυτό άλλαξε, όχι η ασθένεια ήρθε, η επιστήμη ήρθε.

στο τελευταιο μήνυμα Χάρλεϋ με περιγράφεις.

Senior Member
    Οι πιο πολλοί είναι καταπιεσμενοι δεν έχουν πρόβλημα

Senior Member
    Πουταναρες ακούστε τι έμαθα τόσα εγκλήματα που γίνονται βρήκα την αιτία εσείς είστε παιδάκια δεν μπορείτε να τα κάνετε αυτά είναι όλα στημένα από τους Αμερικανούς κ τον μητσοτακη τα βάζουν στα φαγητά αυτά που έμαθα εγώ είναι τα εξής
    Άμα φύγει το παιδί εξωτερικό σημαίνει ότι εκμεταλευεται
    Άμα είσαι γκευ καλό παιδί είσαι άστο
    Άμα είσαι μαλακας είσαι άντρας
    Άμα παίρνεις ναρκωτικά θες να δουλέψεις
    Όλα είναι στημένα μπράβο μαλακισμενα

Senior Member
    Παίξατε τη χώρα στα ζάρια μπράβο κ πάλι μπράβο το ήξερα ότι είστε άχρηστοι μπράβο στον αρχιδα τον τραμπ μπράβο βλαμμένα

Senior Member
    Δε σασ νοιάζει η θεραπεία καλά να πάθετε

Senior Member
    Ποιος μίλησε για σχιζοφρένεια καιφρενοκομεία?
    Μάλλον έχετε πρόβλημα κατανόησης λόγου.
    Δεν υπήρχαν φάρμακα πριν από 50 χρόνια...Τους δίναν λάβδανο και μορφίνη για ηρεμιστικά.
    ειδικά στην Ελλάδα την δεκαετία του 90 άρχισαν να γίνονται ευρέως διαδεδομένα τα ψυχοφάρμακα.
    Στο χωρίο του πατέρα μου την δεκαετία του 60 κανένας δεν είχε ψυχιατρικές διαταραχές εκτός από τον τρελό του χωριού που και αυτός ζουσε μια σχετικά φυσιολογική ζωή.
    Και ο Βιζυηνός πέθανε σε ψυχιατρείο γιατι δεν υπήρχαν φάρμακα.
    Αλλά αυτά είναι ακραίες περιπτώσεις.