Results 3,796 to 3,810 of 5361
Thread: Τι σκεφτεστε (μερος τριτο)
-
04-11-2024, 19:34 #3796
- 04-11-2024, 22:04 #3797
Αχ, και δεν είναι καν Παρασκευή για να αντέξει κανείς τους μονολόγους-εικονικούς διαλόγους κάποιου με τον εαυτό του. Προβολή, όπως έλεγε ο Φρόιντ. Κάνεις κάτι και μετά κατηγορείς τους άλλους ότι κάνουν αυτό που κάνεις!
Η θεια μου η Αμερσούδα,
τρία βρακιά φορεί
Ώσπου να λύσει το 'να
τα δυο τα κατουρεί.
Τα βάζει η γριά στον λογισμό της,
τα θωρεί και στο όνειρό της!
(Αθάνατη χιώτικη σοφία).
Καληνύχτα σε όλους!
Last edited by Joanna8; 04-11-2024 at 22:25.
04-11-2024, 22:44 #3798
05-11-2024, 13:40 #3799
Όλους τους εμπιστεύομαι αλλά σε κανέναν δεν έχω εμπιστοσύνη.
Όλους τους θεωρώ καλούς ανθρώπους αλλά φοβάμαι ότι μπορούν να εξελιχθούν σε άκρως επικίνδυνους για τη σωματική ακεραιότητα.
Επιθυμώ διακαώς αλλαγές αλλά όσο αυτές πλησιάζουν ξεκινούν οι αμφιβολίες για την ορθότητα επιλογής της αλλαγής και το φόβο του αγνώστου.
Μου λείπει, δηλαδή πάντα δεν υπήρχε στη ζωή μου, η παρέα του αυθόρμητου, του χαβαλέ. Γνωρίζω ότι δύσκολα μπορώ να εξελιχθώ σε τέτοιο άτομο, μα και όσες φορές εξελίχθηκα με τον καιρό οι παρέες αυτές απομακρύνονταν από μένα. Κάποτε λέω πως μπορεί να με φύλαξε ο Θεός, πχ μπορεί να μπλεκά ή να παρασυρόμασταν σε αποκλίνουσες κυρίως ηθικά καταστάσεις.
Ονειρεύομαι πως θα θελα σήμερα να είναι η ζωή μου, μόνο που όλα θα πρεπε να είναι ρόδινα στην κοινωνία. Ακόμα και να ταν πιθανόν ο χαρακτήρας μου βυθισμένος στις διαστρεβλώσεις τότε όσο ποτέ άλλοτε να μην εκμεταλλευόταν, να μην γινόταν δηλαδή δημιουργικό αλλά και ανελίξιμο μέρος μιας τέτοιας ρόδινης κοινωνίας.
Κάποτε αναρωτιέμαι αν η μη αναζήτηση μου από άλλους τους οποίους θεωρώ γνωστούς ή φίλους δεν οφείλεται σε παραγνώριση ή υποτίμηση μου αλλά στην τάση μου να νιώθω πιο ωραία όταν είμαι μόνος με χώρο ασφάλειας μου όμως το αίσθημα οτι όντως υπάρχουν τέτοια άτομα στη ζωή μου που έστω με δική μου πρωτοβουλία θα μπορούσα να τους αναζητήσω.
Προσπαθώ να αποβάλω τις υποθέσεις και απλά να μαι αντικειμενικός, νοείται πρώτα με αυτά που μου συμβαίνουν και συνάμα για τα υπόλοιπα.
Χθες άκουγα για μια ομιλία πως σκοπός του ανθρώπου δεν είναι να διαβάσει ούτε να γράψει πολλά βιβλία αλλά να βιώσει μαι ζωή με αρετές.
Μάθετε να ζητάτε αλλά και να σαστε εύστροφοι όταν πάρετε αυτό που ζητάτε.
Μου κανε επίσης εντύπωση ένα σκίτσο με ένα παππού κι ένα εγγονό που έλεγε ο παππούς δυστυχία στη ζωή είναι να ζήσεις όπως θέλουν οι άλλοι να ζήσεις.
Ο εγκλωβισμός σε μια κατάσταση στην οποία εξαρχής το άτομο είχε αμφιβολίες είναι ότι χειρότερο μπορεί να του συμβεί.
Όμως η γραπτή έκφραση του ψυχικού μας κόσμου, μα ξαλαφρώνει έστω λιγάκι από τα βάρη. Εμένα μου αίνεται και κάπως δημιουργικό.γιάννης
05-11-2024, 18:50 #3800
είναι αποφόρτιση και το προτείνουν πολλοί ψυχοθεραπευτές.
08-11-2024, 10:59 #3801
Ψάχνω ιστοσελίδα για να παραγγείλω μπαταρία για lap top. Είναι hp, gaming.
Αν ξέρει κάποιος αξιόπιστη ιστοσελίδα, ας μου στείλει ένα μήνυμα.
08-11-2024, 20:04 #3802
Για το λάδι το μέλι και το κρασί εγώ είπα πάτε πάρτε από το ελαιοτριβείο αν δεν με εμπιστεύεστε το ίδιο ισχύει και για το κρασί από τα καζάνια και για το μέλι από παραγωγό μου το είπανε στην καφετέρια και τους το είπα γιατί μου είπαν μόνο μη ξεγελασεις στην ποιότητα του λέω εγώ δεν ξέρω βοηθός είμαι δεν ξέρω αυτός είχε κονε να με βάλει φυλακή και τον είπα την αλήθεια και για τα παπούτσια εγώ έχω κινεζικα αθλητικά που δεν χαλάνε του το είπα κι αυτό
10-11-2024, 16:37 #3803
Φωνάξτε τουσ πολιτικούς να μασ πούνε πια είναι τα μεροκαματα τι πρέπει να πάρει ο καθένας τραβάτε στο ελαιοτριβείο και βγάλτε άκρη οποιοσ νομίζει ότι του χρωστάω λεφτά να πάει να μαζέψει ελιές και να πάει στο ελαιοτριβείο
10-11-2024, 21:23 #3804
Eιμαι 47 και παίζω μπουζουκι 37 χρόνια έχοντας μαθητεύσει στο κορυφαίο δάσκαλο για περισσότερα από 10 χρόνια με ρεπερτόριο από Παγκανίνι Μπετόβεν κ.α Ο Ζαμπέτας δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε ακουστικά και μελωδικά ΑΛΛΑ ο οποιοσδήποτε γνώστης δεξιοτέχνης του αναγνωρίζει ένα είδος μουσικής αναρχίας, ενά είδος μουσικής εκτός κανόνων και συμπεράσματικά ερχόμενος με την τριβή του τετράχορδου, πως το παίξιμο του κάποια στιγμή δημιουργίας θα βρεθεί στο διάβα σου και θα νιώσεις δεύτερος. Ίσως για αυτό και ο "Τσαντάκιας" φύλαγε το τραγούδι που φύλαγε μόνο για τον Ζαμπέτα και αυτό μετά τον θάνατο του.
Ανάμεσα στα βαριά του Ζαμπέτα και στα σημερινά σκουπίδια προτιμώ τον Ζαμπέτα το χέρι πάει από μόνο του σε αυτόν....
12-11-2024, 11:02 #3805
Παιδιά ευχαριστώ έβγαλα άκρη να είστε καλά
12-11-2024, 12:13 #3806
Πόσες φορές μου έτυχε ή έτυχε να δω να κτυπάνε κάποιον, να τον προσβάλλουν ή να του σπάνε τα νεύρα και οι εκεί παρευρισκόμενοι, ακόμα και γνωστοί ή υποτίθεται φίλοι των εμπλεκομένων, να χαζεύουν αδιάφορα! Ακόμα και, να υφίσταται κανείς καταφανή αδικία και να βγάζουν αυτόν που αδικεί αθώο ή να κακίζουν την αντίδραση του όντως θύματος! Κάποιος που έχει ψυχικά βιώματα θυματοποίησης και συνάμα υψηλό επίπεδο αντίληψης με αδύνατο του όμως σημείο την ανικανότητα αντίδρασης στις προσβολές, ακόμα κι αν δεν αντιδράσει όταν βλέπει να αδικούν ή να βλάπτουν κάποιον, θα αντιληφθεί πλήρως την αληθινή όψη των πραγμάτων και θα πονέσει.
Το βασανιστικό μου ερώτημα είναι οι καθως πρέπει παρευρισκόμενοι. Γιατί δεν αντιδράνε? Γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τα πραγματικά αίτια και την αδικία? Ο αδικούμενος ως μόνος πια, το μόνο που χει να κάνει είναι να πάρει το νόμο στα χέρια του, να βρει δηλαδή τους τρόπους. Η ελπίδα για βοήθεια έχει τελειώσει. Όσο γίνεται να κρατήσει το μυαλό του καθαρό διότι τέτοιες προσβολές έχουν καταστρέψει πολλούς.γιάννης
12-11-2024, 14:01 #3807
Είναι αποφόρτιση, αλλά δεν είναι λύση. Άμα τα γράφω εδώ σημαίνει πως δεν έχω κανέναν να τα πω και να με καταλαβαίνει. Είναι ένα ξέσπασμα το οποίο με βοηθάει να καταλάβω πως η λύση δεν βρίσκεται στο να τα γράψω εδώ, ακόμα κι ούτε το να τα πω σε κάποιον που με καταλαβαίνει, αλλά ότι τη λύση θα πρέπει να τη δώσω εγώ και δεν ξέρω ποια ειν αυτή κι αν ξέρω δεν ξέρω αν είναι εφικτή.
Κάποιοι έχουμε αποκοπεί από την ελεύθερη έκφραση επειδή μας κλείσανε στους εαυτούς μας, κι έτσι ακόμα και εδώ αδυνατούμε να εκφραστούμε όπως πραγματικά σκεφτόμαστε και νιώθουμε.γιάννης
12-11-2024, 18:43 #3808
Είμαι 45 και παρθένος με είχε βάλει ο στρατηγός πριν 40 χρόνια να δουλεύω στα χωράφια κι με έβαζε κάτι ουσίες του κράτους για γυμναστική και για τα χωράφια για να πηγαίνω σίγουρα εγώ είμαι στρατιώτης Αγρότης και αμείβομαι με 12 ευρώ τη μέρα πάω πίνω έναν καφέ και καπνίζω αυτά που έχουν τα τσιγάρα με το detox και τη γυμναστική διορθώνεται το πράγμα αλλά μπορεί να έχω μικρόβια από το έδαφος επειδή οι ελιές είναι σε άλλο νόμο και δεν ξέρω οπότε ασ το αφήσουμε αυτό με είπε ενασ συνδικαλιστης του ΠΑΣΟΚ ότι προσφέρω 10 μύρια ευρώ στο κράτος εγώ δεν ξέρω τίποτα τα λεφτά τα παίρνει ο στρατηγός και τα δίνει όπου θέλει εγώ ήλπιζα να βγάλω ένα αμάξι κι ένα μηχανάκι καλό αλλά ούτε αυτό με αφήνουν εγώ κάνω ότι μου πούνε να ξέρετε
12-11-2024, 18:58 #3809
οκ δίκιο αλλά, όσοι γράφουν εδώ δεν αισθάνονται το ίδιο, νομίζω.
γι αυτό υπάρχει το εδώ.
14-11-2024, 14:44 #3810
Ο καθένας γράφει το πως αισθάνεται. Αλλά ούτε αυτό είναι θεραπεία.
Έχω εγκλωβιστεί και ψάχνω για δειξόδους. Η σκέψη αυτή κι όσο τα δεδομένα δεν φωτίζουν μου προκαλεί κατάπτωση, απελπισία.
Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν. Το ψέμα έχει γίνει επιστήμη. Μου μιλάνε με τις πιο αθώεες υποβολές για το μέλλον μου και κατά τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να εκμαιεύσουν τι σκέφτομαι και τι θέλω. Το ένστικτο με φωτίζει έστω έπειτα που υπέστηκα τέτοια προσέγγιση. Κι όσοι μου βγάζουν για καλοί άνθρωποι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε, δεν με καταλαβαίνουν. Με καταλαβαίνουν απόλυτα αυτοί που χουν το ψέμα και το δόλο για επιστήμη. Μα αυτοί δεν θέλουν το καλό μου. Χαίρονται στην ταλαιπωρία και στη ζημιά μου.
Αν δεν έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους ανθρώπους είσαι τελειωμένος. Η κοινωνία θα σε πατήσει, θα σε ξεζουμίσει κι έπειτα θα σε κλωτσήσει.γιάννης