Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 265
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 265 of 355 FirstFirst ... 165215255263264265266267275315 ... LastLast
Results 3,961 to 3,975 of 5311
    Senior Member
    Σκέφτομαι αύριο να κάνω μια νέα προσπάθεια σχετικά με την καταπολέμηση του άγχους ,των κρίσεων ,της κατάθλιψης (ίσως έχω).
    Αν έχετε καμία ιδέα πείτε την.
    Τι πρόκειται να βοηθήσει; Εσάς τι σας βοήθησε;

Senior Member
    Δε θα αφήσω τα κουτάκια της κοινωνίας να με καθορίζουν. Κι ένα απ΄αυτά είναι η "ηλικία", λες και κανένας δεν έχει δει νέους που να είναι γερασμένοι και ηττημένοι, ή μεγάλους που να είναι δυνατοί, σίγουροι και "νέοι". Όσο για τη βία, ποτέ δε θα μπω στο παιχνίδι του η βία ανήκει στο χέρι του άλλου κι όχι στο δικό μου. Γιατί να το κάνω; Αυτό είναι ηττοπάθεια και μοραλισμός. Δηλαδή ένας θέλει να με δείρει, εγώ δεν μπορώ να τον δείρω. Τι σόι λογική είναι αυτή; Κι από πότε το κουτάκι των χρόνων έχει να κάνει με τις μεθόδους που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί στη ζωή του; Τον τρόπο μου τον διαλέγω εγώ και μόνο εγώ.

Senior Member
    όσο ζούμε πρέπει να μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε ανεξάρτητα με την ηλικία.
    η βία είναι λύση όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. επειδή μια τέτοια κοινωνία ονειρευόμουν, δεν θέλω να προδώσω αυτά τα πιστεύω. ότι μπορούν να τα καταφέρουν οι ανθρώποι χωρίς βία.

βρίσκω πολύ δύσκολο να ζεις έξω απο τα κουτάκια της κοινωνίας αν ζεις μέσα στην κοινωνία. θέλει τσαγανό.

σκέφτομαι πως είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες στον άνθρωπο να χάσει τον μπούσουλα αν έχει πολλές φορές μπερδευτεί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    όσο ζούμε πρέπει να μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε ανεξάρτητα με την ηλικία.
    η βία είναι λύση όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. επειδή μια τέτοια κοινωνία ονειρευόμουν, δεν θέλω να προδώσω αυτά τα πιστεύω. ότι μπορούν να τα καταφέρουν οι ανθρώποι χωρίς βία.

βρίσκω πολύ δύσκολο να ζεις έξω απο τα κουτάκια της κοινωνίας αν ζεις μέσα στην κοινωνία. θέλει τσαγανό.

σκέφτομαι πως είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες στον άνθρωπο να χάσει τον μπούσουλα αν έχει πολλές φορές μπερδευτεί.
    Υπάρχει ένα τέρας με πολλά πλοκάμια απέναντι στον καθένα. Το τέρας απλά δεν γίνεται να χτυπηθεί με ευχολόγια, πασιφισμό, που καταλήγουν στην ουδετεροποίηση. Ωστόσο θα συμπληρώσω ότι η βία δεν είναι φετίχ, με αυτό το σκεπτικό το αναλύω το ζήτημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά αν η βία βγει έξω από τα εργαλεία, δε βλέπω πώς γίνεται. Στη ζωή μας θα συναντήσουμε πολλούς που θα θελήσουν να μας πατήσουν και ήδη μας αντιμάχονται, θυμάμαι το παλιό χίπικο που βάζανε ένα λουλούδι μέσα σ' ένα όπλο και γελάω. Για εμένα δεν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό, αλλά και γελοίο ταυτόχρονα. Σαν ένα, οκ, κάτσε να δώσεις ένα χαδάκι στον εχθρό σου, γιατί είσαι τρυφερή ψυχή. Να δεις για πότε θα σου γυρίσει μπάτσα. Οπότε όχι, δεν είναι λύση όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, για μένα μιλάω πάντα, δεν το αναλύω έτσι. Μάλιστα, γιατί να μην προλάβω αυτόν που θέλει να χτυπήσει/κακοποιήσει/ματώσει; Τι με σταματάει αν όχι η Ηθική; Και από πού προέρχεται αυτή η Ηθική; Ποιον βολεύει; Εμένα; Nope.

Senior Member
    «Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου του 2024, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο, διαφορετικά γνωστό ως η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου ή αλλιώς η μικρότερη μέρα του έτους. Στην Αθήνα, ο ήλιος ανέτειλε στις 07:37 και έδυσε στις 17:09 και ως εκ τούτου η μέρα διήρκεσε μόλις 9 ώρες και 31 λεπτά. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί, επίσης, την πρώτη ημέρα του χειμώνα για το βόρειο ημισφαίριο, ενώ το νότιο υποδέχεται το καλοκαίρι»

καλά ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ

Senior Member
    Ακριβως αυτο που λεει το αγριμι.απο ολες τις οπτικες τιποτα δεν ανατρεπεται με τν πασιφισμο και τις κλαψομουνικες διαμαρτυριες.
    Οι ισοροποιες ειναι οντως λεπτες και θα μπερδευτεις.Αλλα θα βρεις τον εαυτο σου,γιατι επιβαλλεται για σενΑ.

Ενας "ηθικος" κωδικας για μενα,υπαρχει παντως.Οσο μαλακια και αν ακουγεται.Ειναι η δικη μου θεωρηση και δε μπορω να με αναιρεσω.
    Δεν ξερω αν βγαζουν νοημα,αυτα που λεω

Senior Member
    @sumac, ναι, για μένα τουλάχιστον βγάζουν νόημα.
    Επίσης θα έλεγα ότι κρατάω κάποια ηθική, τις δικές μου αξίες. Είναι ένα core αξιών, προσωπικών, έτσι το χαρακτηρίζω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by salvador View Post
    «Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου του 2024, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο, διαφορετικά γνωστό ως η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου ή αλλιώς η μικρότερη μέρα του έτους. Στην Αθήνα, ο ήλιος ανέτειλε στις 07:37 και έδυσε στις 17:09 και ως εκ τούτου η μέρα διήρκεσε μόλις 9 ώρες και 31 λεπτά. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί, επίσης, την πρώτη ημέρα του χειμώνα για το βόρειο ημισφαίριο, ενώ το νότιο υποδέχεται το καλοκαίρι»

καλά ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ
    Αντεύχομαι salvador!

Senior Member
    Quote Originally Posted by salvador View Post

καλά ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ
    και καλά Σατουρνάλια! Τι αντιγραφή έπεσε για να επιβληθεί στον κόσμο το νέο παραμύθι με σκοπό να κερδίσουν χρήματα και την εξουσία ...
    Σχετικά με το ηλιοστάσιο από 2/12 -12/12 νυχτώνει νωρίτερα από όλες τις άλλες μέρες του χρόνου αλλά ξημερώνει κάθε μέρα αργότερα μετά συνεχίζει να ξημερώνει αργότερα έως 31/12 και για κάνα δεκαήμερο ξημερώνει αργότερα από κάθε μέρα του χρόνου ενώ νυχτώνει καθημερινά λίγο αργότερα.
    Η μικρότερη σε διάρκεια μέρα αλλά για όσους κοιτάνε μόνο την ανατολή ή την δύση είναι άλλες οι ημερομηνίες.
    Γενικά η ώρα εξαρτάται και από την περιοχή που ζει κάποιος, από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα υπάρχει περίπου 40 λεπτά διάφορα στο φως της μέρας σε σύγκριση με την ώρα και όχι με την διάρκεια της μέρας/ νύχτας.

Senior Member
    πολύ ενδιαφέροντα όσα παρέθεσες αχβαχ! ο κρόνος ο θεός ή ο πλανήτης; γενικότερα έχουν πέσει τρελλά κόπι πέιστ στις θρησκείες, από τις παλιές στις νέες.

άγγελος με τους αγγέλους και σκυλί με τα σκυλιά.

αν και δεν ανήκω στο φάσμα, ταυτίστηκα σε πολλά και πώς τοποθετείται απέναντι στην κοινωνικοποίηση των νευροδιαφορετικών

Senior Member
    Δε θα ήθελα να χτίσω καμία ταυτότητα γύρω στη νευροδιαφορετικότητα επίσης. Αν απορρίπτω τις στατικές ταυτότητες και τις πολιτικές τους, γιατί να μην απορρίψω κι αυτήν; Και, να πω εδώ, ότι επισκέφθηκα πρόσφατα χώρους, στο ίντερνετ βέβαια, που η ταυτότητα της νευροδιαφορετικότητας συντάσσεται, και αυτό που είδα ήταν φοβιστικό, απίστευτο policing, ορθολοξία, κάθετη απολυταρχία ταυτότητας, gate keeping, τύπου δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη και σε χτυπάνε με ραβδιά ορθότητας. ΔΕΝ θα πάρω. Είμαι εγώ, καμιά άλλη και δε θα μπω ούτε σε αυτό το κουτάκι. Δεν είναι ότι δεν ταυτίστηκα με πολλά βιώματα που ανέφερε η Κατερίνα, όντως ταυτίστηκα, αλλά νομίζω πως θα ήθελα να ασχοληθώ με το πώς κι αυτή θα γίνει άλλη μία δικαιωματική σημαία μελλοντικά, στο εξωτερικό έχει ήδη γίνει με κοινότητα νευροδιαφορετικών που ζητάνε αναγνώριση της διαφορετικότητας θεσμικά και από την κοινωνία. Θα ζητάει και θα "κερδίζει" δικαιώματα, ένα παιχνίδι ουδετεροποίησης κι αυτό, άλλη μία λέξη για να στραφείς να βρεις το ανήκειν. Δε θέλω ν' ανήκω πουθενά, αυτή είναι η διαφορά. Το είδα το παιχνίδι και με το LGBTI+, δε γίνεται χωρίς κριτική σε αυτές τις πολιτικές ταυτοτήτων. Ένα χαρακτηριστικό τους είναι η αφαιρετική Ιδεολογία του safe space, το οποίο είναι εντελώς ουτοπικό, καθώς τίποτε δε μπορεί να είναι safe πάνω στη γη, εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ίδιοι μέσα στο χρόνο, την εμπειρία, τις ερμηνείες των βιωμάτων μας, πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να υπάρξει;

Ωστόσο user, thanks, γιατί το σκέφτηκα κι αυτό. Και, επίσης, γιατί βρήκα μέσα σε αυτό το podcast channel, αυτό εδώ! Τη ζωή της Frida Kahlo, της οποίας γνώριζα ήδη όλη τη βιογραφία, αλλά έβαλε στο νου μου κάποια βιώματά της και σκέψεις της κάτω από διαφορετικό ερμηνευτικό focus.
    https://www.youtube.com/watch?v=NcZ2rzskiSk

Senior Member
    ca fait rien
    είχα ακούσει την ιστορία της Βιρτζίνια Γουλφ και τον ατομικό της αγώνα. είχε μια μοναχική ζωή λόγω συνθηκών και φύσης κι ήταν σαγηνευτικό για μένα που βρήκε μια ισορροπία στην καθημερινή ζωή που να της δίνει ανακούφιση.
    μια μέρα ίσως να μην υπάρχει ανισότητα. ;;;

Σκέφτομαι ότι είναι οι τελευταίες μου γιορτές καθώς πιστεύω ότι έχω κάτι σοβαρό κ θα πεθάνω.....

Senior Member
    Πολύ μπροστά πάμε ως κοινωνία.
    Σαν χθές θυμάμαι που έβλεπε/άκουγα για αγόρια που δεν τολμούσαν να πάρουν τηλέφωνο σε ένα κορίτσι για να μην το σηκώσει ο πατέρας της. Δεν τολμούσαν και ενήλικοι να περάσουν να την πάρουν φανερά από το πατρικό της. Τα κορίτσια παρακαλούσαν την μάνα να πείσει τον πατέρα να βγούνε έξω βράδυ ή για να πάνε σε μια γιορτή , που να τολμήσουν να του αντιμετωπίσουν και να μαλώσουν μαζί του αν είχε αντίθετη άποψη.
    Θα έγραφα και για την αντίδραση του πατέρα αν έπιανε την κόρη του με αγόρι αλλά ας το αποφύγω καλύτερα...
    Σε μια πλούσια γειτονιά της Θεσσαλονίκης μάθαμε πως μια 16χρονη μάλωσε με τον 64χρονο πατέρα της μέσα στο σπίτι του και ο 14χρονος γκόμενος που "έτυχε" να πάει επίσκεψη με μαχαίρι ως δώρο στον πεθερό του επιτέθηκε για να υπερασπιστεί την τιμή της σχέσης του!!! Περίμενα να τον κατηγορήσουν πως βίαζε, χτυπούσε, και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν να πουν οι δημοσιογράφοι αλλά τελικά το ζευγαράκι του Πανοράματος τον παράτησαν αβοήθητο και έφυγαν μαζί να ζήσουν τον έρωτα τους, αλλά τον συνέλαβε η αστυνομία μετά από ώρες.
    Κρίμα που δεν ανέβασαν και ένα βίντεο να δούμε τον καυγά. ο πατέρας είναι καλά πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
    Τι θα γίνει άραγε στη συνέχεια?

Senior Member
    δεν ξέρουμε τί ιστορικό έχουν αυτοί οι ανθρωποι, πρώτη φορά ακούω την ιστορία, μου θυμίζει ένα κορίτσι παλιά που είχε επιτεθεί στη μάνα του με την υποστήριξη των φίλων της. σε αυτή την ηλικία τα παιδιά μιλάνε τα λένε όλα μεταξύ τους ένα δε βρεθηκε να πει κάτι στους γονείς του; αυτοί δεν αντέδρασαν; δεν έμαθαν τρόπους συμπεριφοράς στον πιτσιρικά;