Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 292
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 292 of 382 FirstFirst ... 192242282290291292293294302342 ... LastLast
Results 4,366 to 4,380 of 5725
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Βλέπω οτιδήποτε αναφέρεται είσαι περίεργος να το αναζητήσεις.. χμμμμ
    Εισαι οντως παρατηρητική κοπέλα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Εισαι οντως παρατηρητική κοπέλα...
    Είμαι, μου το αναγνωρίζω. Ή μάλλον έχω διαίσθηση.. εσύ όμως.. μήπως είσαι λίγοοοο δειλός;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    μήπως είσαι λίγοοοο δειλός;
    Απο που προκύπτει αυτο;

Senior Member
    Απο που προκύπτει αυτο;
    Ααααα.. σκέψου.. δεν θα στα δίνω όλα στο πιάτο.

Senior Member
    Με γριφους μιλας γερόντισσα...

Senior Member
    Με γριφους μιλας γερόντισσα...
    Α και τώρα κοπιάρουμε βλέπω. Μάλιστα…

Senior Member
    Σκέφτομαι ότι βαρέθηκα......

Senior Member
    Τους τελευταίους μήνες δυσκολεύομαι να βάλω σε τάξι το σπίτι.. το εχω αφήσει γενικώς μπουρδελο. Όταν το παίρνω απόφαση να καθαρίσω, ξεκινάω πχ με τη κουζίνα, καθαρίζω και μετά σταματάω εκεί. Δηλαδή για τς υπόλοιπους χώρους του σπιτιού μετά από μέρες θα συμμαζεψω. Τι σας βοηθάει να ξεκινήσετε το συμμάζεμα ( εκτός από καθαρίστρια) ?

Senior Member
    Σε ηλικία 105 ετών πέθανε ο Τζον Χέμινγουεϊ (1920-2025), ο τελευταίος Βρετανός πιλότος που μετείχε στη Μάχη της Αγγλίας. Με καταγωγή από την Ιρλανδία, κατατάχτηκε στη RAF λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιου Πόλεμο. Ο Τζον Χέμινγουεϊ στα 21 του βρέθηκε να μετέχει στη Μάχη της Αγγλίας, στην επική μάχη της RAF απέναντι στις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές της ναζιστικής Γερμανίας, κατά της Βρετανίας.

Το αεροσκάφος του ίδιου του Χέμινγουεϊ καταρρίφθηκε τέσσερις (4) φορές!!! αναφέρει το BBC. Η πρώτη και η δεύτερη φορά ήταν τον Αύγουστο του 1940 στο Έσεξ, αλλά επέζησε. Το 2019 βρέθηκε ξανά το αεροσκάφος του, ένα Huirricane, με τα χειριστήρια των οπλικών συστημάτων σε θέση λειτουργίας. Κατέπεσε σε μάχη άλλη μία φορά στη Βρετανία, λόγω κακοκαιρίας και άλλη μία στο μέτωπο της Ιταλίας. Αν και βρέθηκε σε εχθρικό έδαφος, κατάφερε να ενωθεί ξανά με τα συμμαχικά στρατεύματα. Μηνύματα για τον θάνατο του Χέμινγουεϊ εξέδωσαν ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και άλλοι αξιωματούχοι.

Φανταστειτε να πεσετε με το αεροπλανο 4 φορες και να συνεχισετε να πολεμάτε.... Ηθικο διδαγμα: Οτι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει να συνεχίζεις!

Senior Member
    ε προφανώς αυτό ήθελε να κάνει. να γίνει ήρωας. δεν κρίνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    ε προφανώς αυτό ήθελε να κάνει. να γίνει ήρωας. δεν κρίνω.
    Επταψυχος.... Επεζησε 4 συντριβες αεροσκαφους και τελικά έζησε 105 χρόνια. Καμια φορά η κ@λοφαρδία δεν έχει όρια!

Επταψυχος.... Επεζησε 4 συντριβες αεροσκαφους και τελικά έζησε 105 χρόνια. Καμια φορά η κ@λοφαρδία δεν έχει όρια!
    Δεν είχε άγχος, κατάθλιψη και λοιπά συναφή, και είχε και δυνατό οργανισμό. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος, μα είμαι σίγουρος πως αυτός είναι.
    γιάννης

Senior Member
    ΛΟΑΤΚΙ βρικόλακας; Ναι, υπάρχει και αυτό το είδος δολοφόνου. Σπανιο μεν, υπαρκτό δε....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Τι σας βοηθάει να ξεκινήσετε το συμμάζεμα ( εκτός από καθαρίστρια) ?
    Κατ' αρχήν στην περίπτωση μου δεν «παίζει» καθαρίστρια. Το συμμάζεμα δεν είναι κάτι φοβερό γιατί έχω μια τάση να μην προκαλώ ακαταστασία. Οπότε ποτέ δεν έχω πολλή δουλειά. Αλλά δεν έχω εμμονές και με την τάξη.

Η εικόνα του ακατάστατου σπιτιού είναι κάτι που ποτέ δεν μου άρεσε και πάντα απέφευγα να την δημιουργώ. Π.χ. δεν αφήνω ρούχα σκόρπια, αλλά όταν επιστρέφω στο σπίτι τα παπούτσια μένουν στην είσοδο σε ειδική θέση και τοποθετώ τα ρούχα που φοράω έξω, στις κρεμάστρες τους. Και οι θέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες. Για τα άπλυτα υπάρχει ειδικό καλάθι (χωριστό για τα εσώρουχα). Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποφύγεις το χάος.

Στην κουζίνα που αναφέρεις, είμαι καθημερινά (προφανώς) και τελειώνοντας δεν αφήνω τίποτα πίσω μου που να θέλει συμμάζεμα. Πάντα πλένω, στεγνώνω, τακτοποιώ και καθαρίζω όταν λερωθεί κάτι, όσος όγκος εργασίας κι αν είναι. Κι αυτό βοηθάει ώστε την επόμενη φορά να μην έχεις περισσότερη δουλειά. Μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματικά, αραιά και πού, ειδικός καθαρισμός σε γωνίες για σκόνες, ίχνη τροφών ή άλατα, συντήρηση/αλλαγή στα φίλτρα νερού αλλά αυτά δεν είναι καθημερινή ρουτίνα. Παρομοίως και στο υπόλοιπο σπίτι με άλλα αντικείμενα και χώρους.

Κάποτε, μια παλιά συμμαθήτρια με κάλεσε στον χώρο της (έτυχε και μέναμε στην ίδια γειτονιά για ένα διάστημα - δε θυμάμαι μόνο πώς με ξετρύπωσε ) και τρόμαξα όταν είδα την κουζίνα. Το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο, και δεν το ξαναείδα από τότε. Πιθανόν να ήταν το αποτέλεσμα αναβλητικότητας και συσσώρευσης όγκου εργασίας που από κάποιο σημείο και μετά έγινε δύσκολα διαχειρίσιμος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Κατ' αρχήν στην περίπτωση μου δεν «παίζει» καθαρίστρια. Το συμμάζεμα δεν είναι κάτι φοβερό γιατί έχω μια τάση να μην προκαλώ ακαταστασία. Οπότε ποτέ δεν έχω πολλή δουλειά. Αλλά δεν έχω εμμονές και με την τάξη.

Η εικόνα του ακατάστατου σπιτιού είναι κάτι που ποτέ δεν μου άρεσε και πάντα απέφευγα να την δημιουργώ. Π.χ. δεν αφήνω ρούχα σκόρπια, αλλά όταν επιστρέφω στο σπίτι τα παπούτσια μένουν στην είσοδο σε ειδική θέση και τοποθετώ τα ρούχα που φοράω έξω, στις κρεμάστρες τους. Και οι θέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες. Για τα άπλυτα υπάρχει ειδικό καλάθι (χωριστό για τα εσώρουχα). Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποφύγεις το χάος.

Στην κουζίνα που αναφέρεις, είμαι καθημερινά (προφανώς) και τελειώνοντας δεν αφήνω τίποτα πίσω μου που να θέλει συμμάζεμα. Πάντα πλένω, στεγνώνω, τακτοποιώ και καθαρίζω όταν λερωθεί κάτι, όσος όγκος εργασίας κι αν είναι. Κι αυτό βοηθάει ώστε την επόμενη φορά να μην έχεις περισσότερη δουλειά. Μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματικά, αραιά και πού, ειδικός καθαρισμός σε γωνίες για σκόνες, ίχνη τροφών ή άλατα, συντήρηση/αλλαγή στα φίλτρα νερού αλλά αυτά δεν είναι καθημερινή ρουτίνα. Παρομοίως και στο υπόλοιπο σπίτι με άλλα αντικείμενα και χώρους.

Κάποτε, μια παλιά συμμαθήτρια με κάλεσε στον χώρο της (έτυχε και μέναμε στην ίδια γειτονιά για ένα διάστημα - δε θυμάμαι μόνο πώς με ξετρύπωσε ) και τρόμαξα όταν είδα την κουζίνα. Το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο, και δεν το ξαναείδα από τότε. Πιθανόν να ήταν το αποτέλεσμα αναβλητικότητας και συσσώρευσης όγκου εργασίας που από κάποιο σημείο και μετά έγινε δύσκολα διαχειρίσιμος.

γενικά πάντα ήμουν ακατάστατη αλλά τώρα έχει ξεφύγει τελείως..μακάρι να τα έκανα και εγώ έτσι αλλά βαριέμαι..δλαδη οταν μαγειρεύω βαριέμαι να πλύνω τα πιάτα αμέσως μετά. Εκεί που έχω μεγάλο θέμα είναι με τα ρούχα, οταν βάζω πλυντήριο μετά οτάν στεγνώσουν τα πετάω στο καναπέ...δηλαδή για να μπω στη διαδικασία του σιδερώματος, διπλώματος παίζει να έχουν μαζευτεί 2-3 πλυντήρια..