Results 4,981 to 4,995 of 5708
Thread: Τι σκεφτεστε (μερος τριτο)
-
30-05-2025, 13:41 #4981
- 31-05-2025, 01:53 #4982
Συγκλονιστική επιθανάτια εμπειρία
''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
01-06-2025, 00:39 #4983
εχει δει κανείς το '' μαύρη χήρα '' στο νετφλιξ ?
01-06-2025, 07:50 #4984
δεν μας ειπε ομως τι πηρε και τα εβλεπε τα μπλε... προσεξες μηπως το σημειο που ειπε "δεν θελω να σχολιασω το πως (απο τι) πεθανα";;;; παω στοιχημα οτι πηρε κατι μπλε..
ρε συ, τοσα χρονια ιντερνετ, ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι καθε βαρεμενος και ημιχαζος βγαινει στο γιουτουμπ και λεει οτι παπαντζα του κατεβει στο κεφαλι; εσυ τα μαζευεις αυτα και τα θεωρεις αποδειξεις για κατι;;;; θα ηταν αστειο, αν δεν ηταν τοσο θλιβερο...
01-06-2025, 17:42 #4985
Οποιος έχει στοιχειώδη ευφυία μπορεί να διακρίνει ποιος λέει παπάτζες και ποιος περιγράφει αληθινό βίωμα.
Δεν χρειάζομαι αποδείξεις άλλων για να μου επιβεβαιώσουν κάτι,έχω τις δικές μου.
Απλά είναι υπέροχο να ξέρεις ότι αυτό που βίωσες προσωπικά και νόμιζες ότι μόνο εσύ το βίωσες,το έχουν βιώσει και άλλοι.
Και δεν γίνεται να πεθάνεις από ψυχεδελικά...Είσαι ιατρικά ανενημέρωτη επί του θέματος.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
01-06-2025, 17:51 #4986
Λοιπόν,ανακάλυψα σειράρα!
Electric dreams...10 επεισόδια.
Είναι σαν το Black Mirror αλλά μερικά επεισόδια είναι ακόμα καλύτερα.
Οι ιστορίες του Philip K. Dick στις οποίες βασίστηκε,γράφτηκαν την δεκαετία του 70'...
02-06-2025, 00:53 #4987
Στο netflix;
03-06-2025, 15:00 #4988
Συνεχώς γυροφέρνουν στο μυαλό μου τα λόγια του ποιητή "κι αν δεν έκανες τη ζωή που ήθελες τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις μες τες συνάφειες του κόσμου".
Κι όμως εκεί που θεωρώ πως δεν πρέπει να υπερεκτιμώ τον εαυτό μου, που πρέπει επιτέλους να τον βάλω στο σωστό του μέτρο, το ένστικτο, η διαίσθηση μου αν θέλετε, μου λέει πως αρκετά απ αυτά που κάνω, αρκετά απ αυτά που είμαι, και μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, είναι κατώτερα αυτών που όντως μπορώ, κι αυτό όχι πάντα εξαιτίας μου, δηλαδή λόγω χάλια ψυχολογίας στο τώρα ή ως απόρροια του παρελθόντος, αλλά και λόγω αδικίας, λόγω του ότι όσο και να το παλέψεις άμα ο κόσμος σου προσέδωσε ορισμένη αξία δεν του μεταβάλλεις αυτό που σε όρισε. Για να μεταβάλεις εικόνα είναι όπως λέμε να φτύσεις αίμα σε βαθμό που πλησιάζει το κυριολεκτικά.γιάννης
03-06-2025, 15:17 #4989
μου τη σπάνε οι γείτονες..
03-06-2025, 15:19 #4990
Μίλκο όποιος έχει στοιχειώδη ευφυΐα ξέρει να ξεχωρίσει το βίωμα απ το παραλήρημα. Και στην περίπτωσή σου το βίωμα μυρίζει καμένο νευρικό σύστημα από χιλιόμετρα.
Ρε φιλε πες την αλήθεια, έπινες τίποτα πακια πιο παλιά και βραχυκύκλωσε το σύστημα;. Γιατί αυτά που πιστεύεις δεν είναι εμπειρίες είναι απλά τα αποκαΐδια από το φλιπ που έφαγες τότε.
Ήξερα άτομα σαν εσένα, πολλοί ξεκίνησαν με κάτι δήθεν ανοίγματα συνείδησης και κατέληξαν να μιλάνε με το ταβάνι, να λένε ότι βλέπουν ενέργειες, οντότητες και αλήθειες που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν. Και στο τέλος δεν μπορούσαν να βρουν ούτε το δρόμο για το ΚΤΕΛ.
03-06-2025, 18:08 #4991
Τόσα ξέρεις,τόσα λες φίλε Τομ Μορέλο(κανέναν σοβαρό καλλιτέχνη δεν βρήκες?Τι είναι αυτά που ακούς?
Είσαι αναπαυμένος στην άγνοια της μηδενιστικής και ορθολογιστικής σου τυφλότητας.
Και δυστυχώς όπως σε βλέπω με την κλειστόμυαλη λογική που έχεις,θα πεθάνεις χωρίς ποτέ να μάθεις ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ύπαρξης.
Καληνύχτα Κεμάλ!...Καλόν ύπνο!''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
03-06-2025, 20:15 #4992
Οσο προετοιμασμένος και να είσαι την πρώτη φορά,όσα και να έχεις διαβάσει,τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτό που θα συμβεί.
Η πραγματικότητα γίνεται κομματάκια...
Και αυτο με το οποίο αντικαθίσταται,όυτε ένα κόμμα,ούτε μια τελεία δεν προέρχεται από αυτόν εδώ τον κόσμο.
04-06-2025, 10:51 #4993
05-06-2025, 08:46 #4994
Θέλω να εκφραστώ, μα πολλά θέματα γυροφέρνουν στη σκέψη μου σε βαθμό λες και έχουν ανακατευθεί μεταξύ τους, σε τέτοιο βαθμό που αδυνατώ να τα ξεχωρίσω, να τα βάλω σε τάξη απλά και μόνο για να μπορώ να εκφραστώ γι αυτά. Αυτό απλά για να πω τον πόνο ή προβληματισμό μου, κι ας μην περιμένω να μου πουν ή να με βοηθήσουν στη λύση. Διότι τη λύση όποιας μορφής κι αν είναι, μόνο εγώ μπορώ να τη δώσω. Μόνο που η λύση σπάνια είναι ατομικό ζήτημα, διότι για να πετυχεις κάτι ή να βγεις από μια δυσκολία προϋποθέτει βοήθεια.
Αυτούς που θέλουν καποιον για καβάντζα είτε για υποτιθέμενη παρέα ή για εκμετάλλευση, στην καθημερινότητα μου ή στο φόρουμ από νωρίς τους καταλαβαίνω ως τέτοιους. Με κρατάει κοντά τους η έλλειψη παρέας, το παρά τίποτα που λένε κι η ελπίδα ότι στο τελος θα τους μετατρέψω σε φίλους. Εξαρχής καταλαβαίνω ότι η αλληλοκατανόηση κι ειλικρίνεια είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ομως αν τους κρατήσω ο πύχης φιλίας θα μορφωθεί πολύ χαμηλά και κατά τα λοιπά απλά θα τους φορτώνομαι. Δεν μετανιώνω για όλους αυτούς που τους παράτησα. Τους φέρνω όμως στη σκέψη μου συχνά φτιάχνοντας όμορφες στιγμές πλάκας και κουβέντας. Αν στη θέση τους έβαζα θετικά, ενθουσιώδη, ειλικρινή άτομα που να με αγαπούν δεν θα υπήρχαν τέτοιες παραστάσεις στο νου μου. Ίσως θα πρεπε να εξασκήσω τον εαυτό μου ευκαιρίες γνωριμιών με τέτοια άτομα να τις μετέτρεπα σε αληθινές φιλίες. Κάποιες φορές το προσπάθησα, δηλαδή το πάλεψα βάζοντας πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσα, μα απέτυχα και μείναμε καλοί γνωστοί και τίποτα περισσότερο.
Φτιάχνω στη σκέψη μου πως είχα από τα 25 μου δημιουργήσει σχέση και σύντομα γάμο κι έπειτα παιδιά και ήμουν και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας με δουλειά δική του. Άλλοτε φέρνω στη σκέψη μου γυναίκες, που είχα γνωρίσει πριν μερικά πια χρόνια αλλά ξεκόψαμε μάλλον με δική τους πρωτοβουλία κι ίσως λόγω της αβεβαιότητας μου αν ήταν αυτές οι κατάλληλες. Φτιάχνω παραστάσεις στη σκέψη μου όμορφες πως προχωρήσαμε μάλλον σε γάμο κι είχαμε και παιδί ή παιδιά. Όμως μου είναι λύσεις συντροφίας, κατανόησης, αλληλοστήριξης, μέσα στο αίσθημα της μοναξιάς στο τώρα και του πόνου λίγου ή πολύ λόγω της μοναξιάς. Σχέσεις δηλαδή σαν μοίρασμα αυτών των αισθημάτων με κοινό σκοπό όμως την βελτίωση ως κίνηση προς πρόοδο.
Άνθρωποι σε χώρους δουλειών με βλέπουν για εύκολο, υπολογίζουν ότι δεν έχω δύναμη κι είτε μου γυρίζουν την πλάτη ενώ θα μπορούσαν να με βοηθήσουν είτε με εκμεταλλεύονται.
Θέλω να πάω ένα ταξίδι. Μπορώ να το σχεδιάσω με κάθε λεπτομέρεια και να ξέρω από πριν που ακριβώς θα βρεθώ και τι θα δω. Μα αυτό που μου λείπει είναι το ή τα κατάλληλα άτομα, με όλη τη σημασία της λέξης κατάλληλα.
Ακόμα η σκέψη μου, φτιάχνει και επαναλμβάνει τα ίδια αρνητικά φανταστικά περιστατικά ιδεοψυχαναγκαστικού χαρακτήρα με οικεία μου άτομα ή άτομα καθημερινής συναναστροφής. Τα διώχνω, μα αφού, έστω όχι για πολύ χρόνο, έχουν ήδη κάνει οι σκέψεις αυτές τον κύκλο τους. Οι ΙΨΔ αυτές και γενικά οι ΙΔΨ είμαι βέβαιος πια πως έχουν πραγματικό έρεισμα, δηλαδή αρνητικά βιώματα. Οι ΙΨΔ αφορούν αναμόχλευση αρνητικών βιωμάτων και επεξεργασία τους, κι ο λόγος είναι ότι άφησαν απωθημένο, μάλλον πλήγωσαν.
Κάποιος πνευματικός μου χε πει κάποτε πως τις δυνάμεις τις βρίσκουμε μέσα μας. Κι είχε δίκιο. Όμως δεν είναι και τόσο εύκολο, αν και για να μαι σχετικά καλά κι όχι πολύ χάλια και να κινούμε κάνοντας διάφορα πάει να πει πως έστω λιγάκι ή σε κάποιο βαθμό χρησιμοποιώ αυτες μου τις δυνάμεις.
Έχω απογοητευτεί από ανθρώπους τους οποίους κατέτασσα στους φίλους, μάλλον απλά για να λέω πως έχω φίλους. Είναι αυτοί που μπορεί να τους πάρω και 4 - 5 φορές τηλέφωνο κατά διαστήματα με δική μου πρωτοβουλια κι αν έπειτα δεν τους πάρω δεν θα με αναζητήσουν στον αιώνα, εκτός από κανα μήνυμα στην ονομαστική μου εορτή. Κάποιοι προσφέρθηκαν σε κάποια ζητήματα να με βοηθήσουν, μην νομίζετε για να μου προσφέρουν κάτι μεγάλο, αλλά η προσφροά τους προσέκρουσε στη δική μου αμφιβολία. Άλλοι που ήξερα ότι είχαν τη δύναμη και τις κατάλληλες ή καλές για μένα ευκαιρίες, δεν έπραξαν τίποτα.
Το να εκφράζομαι εδώ ή αλλού για να εκτονόνωμαι δεν είναι και η κατάλληλη λύση. Θα πρέπει κανονικά αυτή την πίεση εκτόνωσης να την βγάζω σ αυτό στο οποίο θα πρέπει να βγει η εκτόνωση.
Αυτά από τα πολλά κάπως εν ολίγοις.γιάννης
05-06-2025, 18:00 #4995
Είδα για 3η φορά την καλύτερη ελληνική σειρά όλων των εποχών.
Καρυωτάκης...20 επεισόδια
Το ότι ο Καρυωτάκης είναι ο ααπημένος μου ποιητής,παίζει ρόλο στην κρίση μου,αλλά η σειρά μου προκαλεί μια νοσταλγία για μια εποχή που δεν έζησα.
Θεμα της σειράς είναι κυρίως ο μυθιστορηματικός έρωτας του Καρυωτάκη με την Πολυδούρη και η αυτοκτονία του ποιητή.
Υπάρχει ολόκληρη στο Ερτφλιξ
https://www.ertflix.gr/vod/vod.154242-karuotakes''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa