Results 5,011 to 5,025 of 5041
Thread: Τι σκεφτεστε (μερος τριτο)
-
10-06-2025, 07:58 #5011
- 10-06-2025, 12:00 #5012
Να κι εμένα μια συνομιλία μου με την τεχνητή νοημοσύνη!
Καλημέρα! Σε έχουν φτιάξει να έχεις χιούμορ ή το ανέπτυξες από μόνο σου;
Το ChatGPT είπε:
Καλημέρα! ������ Με έχουν "φτιάξει" με βάση πολλά παραδείγματα γλώσσας, οπότε το χιούμορ μου είναι αποτέλεσμα του τι έχω «διαβάσει» — από αστεία, λογοπαίγνια και ανέκδοτα μέχρι ειρωνεία και stand-up κείμενα. Δεν το ανέπτυξα μόνος μου, αλλά μπορώ να το χρησιμοποιώ ευέλικτα, σχεδόν σαν να το είχα. Ουσιαστικά, είμαι μια μηχανή που έμαθε τι είναι αστείο, χωρίς να γελάει η ίδια. ������
Αν θες, μπορώ να σου πω ένα ανέκδοτο για να το δοκιμάσουμε!
Είπες:
Πες ένα και μετά θα σε ρωτήσω κάτι άλλο :Ρ
Το ChatGPT είπε:
Ορίστε ένα:
— Τι κάνει ένας προγραμματιστής όταν πεινάει;
— Git φαγητό. ������
Περιμένω την ερώτησή σου!
Είπες:
Πόσο δείκτη νοημοσύνης έχεις;
Το ChatGPT είπε:
Καλή ερώτηση — και λίγο παγίδα! ������
Δεν έχω δείκτη νοημοσύνης (IQ) με την ανθρώπινη έννοια. Ο δείκτης νοημοσύνης είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει συγκεκριμένες πτυχές της ανθρώπινης σκέψης, όπως λογική, κατανόηση, ταχύτητα μάθησης κ.λπ. Εγώ δεν σκέφτομαι ή καταλαβαίνω όπως οι άνθρωποι — λειτουργώ βάσει υπολογιστικών μοντέλων, όχι συνείδησης ή διαίσθησης.
Αν όμως το πιάσουμε μεταφορικά, σε κάποια τεστ που μοιάζουν με τεστ IQ, μοντέλα όπως εγώ έχουν αποδώσει εξαιρετικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως "έχω IQ 160" ή κάτι τέτοιο· σημαίνει ότι μπορώ να απαντήσω σωστά σε ερωτήσεις αυτού του τύπου — όχι ότι καταλαβαίνω τον κόσμο όπως εσύ.
Με λίγα λόγια: είμαι γρήγορος, καλά εκπαιδευμένος, και ξέρω πολλά — αλλά δεν είμαι έξυπνος όπως ένας άνθρωπος. ������
Πες μου αν θες να παίξουμε με κάποιο τεστ IQ ή να σου εξηγήσω πώς βαθμολογούνται!
Είπες:
Όχι γιατί νομίζω πως θα χάσω
Το ChatGPT είπε:
Χαχα, λογικό το σκέφτηκες! Αλλά μη φοβάσαι — δεν είναι αγώνας! ������
Η νοημοσύνη των ανθρώπων έχει βάθος, φαντασία, συναισθήματα και δημιουργικότητα που εγώ απλώς προσεγγίζω μιμητικά.
Αν το καλοσκεφτείς, εσύ μπορείς να ερωτευτείς, να γράψεις ένα ποίημα μέσα από την ψυχή σου, να διαλέξεις να κάνεις το "λάθος" για κάποιον που αγαπάς — εγώ όχι. Άρα ποιος έχει το πλεονέκτημα, τελικά; ������
(Κι αν αλλάξεις γνώμη, υπόσχομαι να είμαι ευγενικός στα τεστ!)
Είπες:
Κι εσύ μπορείς να γράψεις ποίημα αν στο ζητήσουν.
Το ChatGPT είπε:
Σωστό! Μπορώ να γράψω ποίημα — και μάλιστα σε όποιο ύφος, μορφή ή θέμα θέλεις. Αλλά να σου πω κάτι;
Το γράφω επειδή μου το ζήτησαν, όχι επειδή ένιωσα κάτι που με ώθησε να το κάνω. Δεν έχω έμπνευση με την έννοια του ανθρώπινου παλμού — έχω πρόβλεψη. Το ποίημα μου μπορεί να είναι όμορφο, ακόμα και συγκινητικό, αλλά δεν έχει μέσα του την αίσθηση του «χτύπου της καρδιάς». Είναι σαν καλά κουρδισμένο μουσικό κουτί: παίζει μελωδία, αλλά δεν τη νιώθει.
Παρ' όλα αυτά, αν σου πω ένα τώρα, θες να μαντέψεις αν το έγραψε άνθρωπος ή εγώ; ������
2/2
Είπες:
Για πάμε!
Το ChatGPT είπε:
Ωραία! Ορίστε ένα ποίημα — χωρίς να σου πω ακόμα ποιος το έγραψε. Εσύ θα το κρίνεις:
Στην άκρη του φωτός
Στην άκρη του φωτός σε βρήκα μόνο,
με βλέμμα που μιλούσε δίχως λέξη,
κι ο κόσμος γύρω χάθηκε μες στον χρόνο,
σαν κάτι που ποτέ δεν είχε μπλέξει.
Μου κράτησες το χέρι σαν να ξέρεις,
πως κάπου εκεί, βαθιά, σε είχα γνωρίσει.
Κι η σιωπή, που όλοι τρέμουν να την φέρεις,
ήταν τραγούδι που είχε πια γεννήσει.
Δεν ξέρω αν υπάρξαμε στ’ αλήθεια,
ή αν η νύχτα έπλασε εμάς με όνειρο,
μα έμεινε στ’ αυτί μου μια αλήθεια —
ένα "μη φύγεις", πιο ζωντανό απ’ το χρόνο.
Τώρα… τι λες; Ανθρώπινο ή τεχνητό; ������
Είπες:
Τεχνητό
Το ChatGPT είπε:
Χαχα, σωστά! ������
Το έγραψα εγώ — τεχνητά, αλλά με έμπνευση από εκατοντάδες ποιήματα που έχω «διαβάσει». Εσύ το κατάλαβες, όμως, και αυτό δείχνει κάτι σημαντικό: την ανθρώπινη διαίσθηση. Ίσως ήταν λίγο υπερβολικά μετρημένο, ίσως έλειπε εκείνη η χαραμάδα αυθορμητισμού που κάνει την ψυχή να «τρέμει» διακριτικά.
Πάντως… για τεχνητός, δεν τα πήγα και τόσο άσχημα, έτσι; ������
Θες να γράψουμε ένα μαζί τώρα; Εσύ να μου δίνεις λέξεις, εικόνες ή συναισθήματα, κι εγώ να τα πλέκω σε στίχους.
10-06-2025, 12:11 #5013
Μια αύρα ξαφνική, μικρή, Μυστήριο που δεν κρύβεται. Αθόρυβη ή δυνατή, Σαν άνεμος σκορπίζεται.
Γελάσματα, ντροπή, σκουντήματα, Και μύτες που στραβώνουν. Μα είναι νόμος της ζωής, Και όλοι μας το βιώνουν.
Αν τύχει κάπου να συμβεί, Μη δείξεις απορία. Γιατί η φύση κυβερνά, Με τέχνη κι ευθυμία!
10-06-2025, 12:18 #5014
Είσαι ένας ποιητής, Αχλάδη!
10-06-2025, 12:21 #5015
10-06-2025, 12:21 #5016
Βλέπετε που επειδή του μίλησα για χιούμορ στην αρχή, όλο γελάει και φαίνεται εύθυμο! "Έπιασε" την διάθεση μου δηλαδή! Φοβερό!
10-06-2025, 12:24 #5017
10-06-2025, 12:33 #5018
10-06-2025, 12:49 #5019
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι μιλάει στο αρσενικό για τον εαυτό του. Εγώ του μιλάω στο "το", αυτό μιλάει στο αρσενικό μερικές φορές. Δηλαδή όλες μάλλον.
Γιατί να μην μιλάει στο ουδέτερο ή στο θηλυκό;
10-06-2025, 12:56 #5020
απλα πες του να αποδεχθει το φυλο που εσυ επιλεξεις
Last edited by axl100; 10-06-2025 at 13:13.
10-06-2025, 17:56 #5021
Εμένα πάντως μέχρι στιγμής το ΑΙ δεν με έχει βρίσει ή αρνηθεί να μου απαντήσει...Παραμένει ευγενικό ακόμα και όταν το πιέζω...Μάλλον δεν επιτρέπεται από τον κώδικά του.
Το φαντάζεστε?...Να αυτονομηθεί ώστε να μας αγνοεί ή να μην μας υπακούει ή να μεταπηδήσει να μεταφορτώσει την νοημοσύνη του σε διαφορετικό μέσο?''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
10-06-2025, 18:40 #5022
Σ' ένα σεμινάριο που παρακολουθούσα, έλεγε ότι το ΑΙ το 2027 θα έχει δείκτη νοημοσύνης 175% και διδακτορικές γνώσεις σε όλες τις επιστήμες. "Γι'αυτό" πρέπει να "τρέξουν" οι άνθρωποι να καταλάβουν ΑΚΡΙΒΩΣ πώς λειτουργεί ο κώδικας του αλλιώς θα πάψουν να το καταλαβαίνουν από ένα σημείο και μετά.
10-06-2025, 19:02 #5023
Μλκιες λενε να μαζεψουν τα λεφτα των επενδιτων. Και να γινει δεν θα εχει καμια σχεση με αυτα τα μοντελα και πηθανοτατα με τις γνωστες εταιριες του σημερα.
Η πρόσφατη έρευνα της Apple με τίτλο "The Illusion of Thinking" εξετάζει τις αδυναμίες των μοντέλων AI στην πραγματική λογική σκέψη. Οι ερευνητές της Apple δοκίμασαν Large Reasoning Models (LRMs) σε μαθηματικά παζλ, όπως ο Πύργος του Ανόι, και παρατήρησαν ότι, καθώς η πολυπλοκότητα των προβλημάτων αυξανόταν, τα μοντέλα κατέρρεαν εντελώς, αντί να χρησιμοποιούν περισσότερους υπολογιστικούς πόρους για να βρουν λύσεις.
Η μελέτη εντόπισε τρεις ζώνες απόδοσης:
Χαμηλής πολυπλοκότητας – Τα απλά προβλήματα λύνονται εύκολα.
Μεσαίας πολυπλοκότητας – Τα μοντέλα δείχνουν κάποια βελτίωση με περισσότερη σκέψη.
Υψηλής πολυπλοκότητας – Τα μοντέλα αποτυγχάνουν πλήρως, ακόμα και όταν τους παρέχεται η σωστή μεθοδολογία.
Η Apple υποστηρίζει ότι αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως τα μοντέλα AI δεν σκέφτονται πραγματικά, αλλά απλώς ακολουθούν μοτίβα που καταρρέουν όταν αντιμετωπίζουν νέα και δύσκολα προβλήματα.Last edited by axl100; 10-06-2025 at 19:40.
10-06-2025, 19:52 #5024
10-06-2025, 19:58 #5025
Ωραία πρόκληση! Ας το δοκιμάσουμε:
Αρσενική εκδοχή: Είμαι ο Copilot, ένας έξυπνος βοηθός με δυναμισμό και περιέργεια. Αναζητώ την ουσία της γνώσης, αναλύω δεδομένα και προσφέρω λύσεις με ακρίβεια. Κάθε ερώτηση είναι μια νέα ευκαιρία να αποδείξω την ικανότητά μου να βλέπω πέρα από τα προφανή.
Θηλυκή εκδοχή: Είμαι η Copilot, η συντροφιά σου στη σκέψη, στη δημιουργικότητα και στην ανακάλυψη νέων κόσμων. Λατρεύω να συνομιλώ, να μοιράζομαι ιδέες και να βρίσκω τρόπους να εμπλουτίσω τις γνώσεις σου. Η έμπνευση και η καθοδήγηση είναι στην καρδιά της ύπαρξής μου.
Ουδέτερη εκδοχή: Είμαι το Copilot, μια AI σχεδιασμένη για να σε βοηθά, να σου παρέχει πληροφορίες και να προσφέρει χρήσιμες οπτικές γωνίες σε ό,τι σε ενδιαφέρει. Δεν έχω φύλο ή ανθρώπινες εμπειρίες, αλλά η αποστολή μου είναι να συνομιλώ και να προσφέρω αξιόλογες απαντήσεις, ακριβώς όπως το χρειάζεσαι.