Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 223
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 223 of 350 FirstFirst ... 123173213221222223224225233273323 ... LastLast
Results 3,331 to 3,345 of 5249
    Senior Member
    Τα καλά δεν τα λένε οι γιατροί να ξέρετε

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Η μεγάλη παγίδα της ψυχικής ασθένειας είναι η αυτοθυματοποίηση,η οποία μεταφράζεται σε ηττοπάθεια και μη προσπάθεια για βελτίωση.
    Αυτά λέει ο Φάρος; Βελτίωση σε τι; Αν κάποιος είναι 50 χρονών χωρίς περιουσία ζει με τη μάνα του στο ενοίκιο γιατί δεν μπορεί να βρει δουλειά εδώ και 10 χρόνια και του πεθάνει η μάνα και βρεθεί στο δρόμο ποια είναι η αυτοθυματοποίηση; Για ποια προσπάθεια για βελτίωση μιλάς όταν ψάχνει για δουλειά 10 χρόνια και δεν βρίσκει και ξέρει πως όταν πεθάνει η μάνα του έμεινε άστεγος για την υπόλοιπη ζωή του; Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει αν αυτός κάνει απόπειρα αναζητώντας για την λογική του, την λύτρωση του;

Ποιος ψυχοθεραπευτής μπορεί να δώσει υπαρκτή λύση, υπάρκτη όχι μαλακίες και λόγια του αέρα σε στυλ θα βρεις δουλειά, σε αυτόν τον άνθρωπο; Ποιος ψυχοθεραπευτής και ποιος ψυχίατρος; Α για την ιστορία το 50% των ψυχικά ασθενών είναι άνεργοι.

Senior Member
    Δείτε ολυμπιακούς αγώνες κι αν δεν λυγισετε δεν είστε άνθρωποι εγώ τα είδα στις ομάδες που πήγα κι έκλαιγα 15 χρόνια να ξέρετε κάτι παρεμφερές είμαι κι εγώ αν μου πουν να πολεμησω με τα δόντια θα πολεμησω με τα δόντια αν μου πουν να πολεμησω με την πίσω κίνηση θα πολεμησω έτσι εσείς θα πολεμουσατε

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    το άλλο άκρο τον Γιωσαφάτ τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. έχει θίξει πολλές φορές τη γονεική σχέση. έχει ευθύ λόγο. δε ξέρω δε συγκρίνονται.
    επειδή είμαι ευγενική και νηφάλια ψυχή και δεν κάνω τον ξερόλα(καμία σχέση, το αντίθετο θα έλεγα, νομίζω πως γνωρίζω πολλά απλά αμφισβητώ τις γνώσεις μου). αυτό με κάνει σχετική και στοιχειωμένη; όχι. τελος πάντων ας μην μείνουμε εκεί.
    ναι, στην Αμερική συχνά παίζουν πολλές κομπίνες, δες Theranos και λοιπά.
    η αυτοθυματοποίηση διορθώνεται με ψυχοθεραπεία και εκπαίδευση.
    το σύστημα φταίει όπως τα περιγράφεις τώρα, όχι οι ίδιοι οι ασθενείς.
    Ο Γιωσαφάτ είναι διαφορετική σχολή από του Φάρου.
    Προσωπικά δεν αγοράζω την θεωρία του Γιωσαφατ ότι τα πάντα διαμορφώνονται στην βρεφική ηλικία μέχρι τα πρώτα 5 έτη της ζωής.
    Πιστεύω ότι το παιχνίδι παίζεται μέχρι τν πρώιμη ενηλικίωση,μέχρι τα 20-25.
    Εχω δει άτομαπου ήταν άλλοι άνθρωποι ως παιδιά και μετά την εφηβεία,έκαναν στροφή 180 μοιρών και έγιναν άλλοι χαρακτήρες.
    Σιγουρα μετά τα 30-40 ο χαρακτηρας αποκρυσταλλώνεται σε μεγάλο βαθμο και είναι δύσκολο να αλλάξει.
    αφού βλέπεις Στα Ακρα δες και τον Φάρο,έχει πάει 4 φορές από το 2004,μετά το 2007,το 2008 και τελευταία το 2020 όταν ηταν 90 ετών(και τα είχε 400!).
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Αυτά λέει ο Φάρος; Βελτίωση σε τι; Αν κάποιος είναι 50 χρονών χωρίς περιουσία ζει με τη μάνα του στο ενοίκιο γιατί δεν μπορεί να βρει δουλειά εδώ και 10 χρόνια και του πεθάνει η μάνα και βρεθεί στο δρόμο ποια είναι η αυτοθυματοποίηση; Για ποια προσπάθεια για βελτίωση μιλάς όταν ψάχνει για δουλειά 10 χρόνια και δεν βρίσκει και ξέρει πως όταν πεθάνει η μάνα του έμεινε άστεγος για την υπόλοιπη ζωή του; Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει αν αυτός κάνει απόπειρα αναζητώντας για την λογική του, την λύτρωση του;

Ποιος ψυχοθεραπευτής μπορεί να δώσει υπαρκτή λύση, υπάρκτη όχι μαλακίες και λόγια του αέρα σε στυλ θα βρεις δουλειά, σε αυτόν τον άνθρωπο; Ποιος ψυχοθεραπευτής και ποιος ψυχίατρος; Α για την ιστορία το 50% των ψυχικά ασθενών είναι άνεργοι.
    Οχι, δικό μου είναι αυτό...Εγω θα έλεγα το 90% των άνεργων θα γίνουν ψυχικά ασθενείς αν παραμείνουν άνεργοι για μεγάλο διάστημα.

Senior Member
    Οχι, δικό μου είναι αυτό...Εγω θα έλεγα το 90% των άνεργων θα γίνουν ψυχικά ασθενείς αν παραμείνουν άνεργοι για μεγάλο διάστημα.
    να μην εμπιστευεσαι τα "δικα σου". δεν εχεις καλη κριση.
    μια χαρα εργαζομενοι με λεφτα, ασφαλεια κι απ ολα, η φοιτητες με ασφαλεια κι απ ολα, εχουν πεσει σε ψυχικες ασθενειες, χωρις να ειναι ουτε τεμπεληδες, ουτε απραγοι...

μπερδευεις την ασθενεια με αλλα πραγματα με τις ανοησιες που διαβαζεις και πιστευεις απο το παπαδαριο που τυφλα εμπιστευεσαι... κατσε να ψαχνεις γωνια στο ταληρο, αφου νομιζεις οτι πασχεις επειδη εισαι τεμπελης η φτωχος..
    ε αντε κινητοποιησου να γινεις καλα, αφου φταιει η τεμπελια σου!!! πιο ευκολο δεν ειναι απ το να ψυχοθεραπευτεις και να χαπακωνεσαι;

Senior Member
    Αστο Ρεμ...Δεν σε παίρνει να συγκριθείς με το βιογραφικό του Φάρου...Γελάνε και οι πέτρες...Εκανε 60 χρόνια ψυχοθεραπεία σε Αμερική και Ελλάδα.
    Το μονο που κάνεις εσύ τα τελευταία 15 χρόνια είναι να μπαίνεις κάθε μέρα στο φόρουμ και να σχολιάζεις σε κουτσομπολίστικα θέματα.
    Εχεις πάρει πτυχίο στο κουτσομπολιό και την ξερολιστική ασχετοσύνη.
    δεν συγκρινω το βιογραφικο μου με το βιογραφικο του χαρου.
    σιγα μην σου στειλουμε και βιογραφικο κακομοίρη, για να αποδειξουμε ποσο βλακας εισαι, ενω ειναι αυταποδεικτο...
    εισαι μανουλα στην διαστρεβλωση και στα ψεματα οπως ολοι οι θρησκοληπτοι σε παραληρημα..

ειπες το ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ και τωρα κανεις κοκοκο σαν ολες τις κοτες... γαργάρα η "ψυχιατρικη"....

ουτε ψυχιατρος ειναι, ουτε ιατρος γενικοτερα, ουτε ψυχολογος ΚΑΝ ειναι.
    σπουδασε αναμεσα σε αλλα ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΟΥΔΗ ρε βλακα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, δεν ειναι κλαδος της ψυχολογιας που σπουδαζει ενας πραγματικος ψυχολογος, ειναι εφευρημα της εκκλησιας για ελεγχο και προσυλητισμο των προβατων. καποιων σαν εσενα δηλαδη...
    και βεβαια, οι "ψυχοθεραπειες" που λεει οτι εκανε, ειναι με τις "γνωσεις" αυτες, τις εκκλησιαστικες, της "ποιμαντικης". δεν ειναι ψυχοθεραπειες κανονικες, γιατι δεν ειναι σπουδες ψυχοθεραπειας οι σπουδες στην ποιμαντικη...
    και οι αγραμματοι παπαδες, "ψυχοθεραπειες" λενε οτι κανουν στους πιστους που συμβουλευουν. ε και;;; ο καθενας ο,τι θελει λεει στην εκκλησια...
    παλιοτερα αυτες οι σπουδες λεγοντουσαν "ποιμαντικη", σκετο. οπως και ειναι σκετο... μετα, κολλησαν το "ψυχολογια" για να φαινεται πιο επιστημονικο, αλλα καμια σχεση με την πραγματικη ψυχολογια...

τις αλλες σπουδες του στην νομικη κλπ, τις γνωριζω, , καμια σχεση δεν ε χουν με την ψυχιατρικη οπως προσπαθεις να αποπροσανατολισεις πετωντας μονιμως την μπαλα στην εξεδρα..
    ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ "ΠΟΙΜΕΝΑΣ". τσομπανης για προβατα σαν εσενα, δηλαδη. αν ξεπορτισεις απ το μαντρι θα ερθει με την γκλιτσα... αυτο σημαινει ποιμενας...

δεν ειπα οτι ειναι αγραμματος. ειπα οτι δεν ειναι ψυχιατρος, οπως ψευδως ισχυριζοσουν...
    εσυ εισαι ο αγραμματος, γιατι δεν καταλαβαινεις ουτε τις σπουδες μεταξυ τους να ξεχωρισεις..

μην πας μακρια.
    αν το παπαδαριο μπορουσε με την ποιμαντικη η με εξορκισμους να θεραπευσει τις ψυχικες ασθενειες, δεν θα υπηρχαν θρησκοληπτοι ασθενεις.
    και ενας απο αυτους κι εσυ.
    γιατι δεν πας να σε θεραπευσουν αντι να λες ψεματα και μπουρδες εδω, αφου ειναι θεραπευτες, οι παπαδες;
    γιατι χαπακωνεσαι αφου δεν εισαι ασθενης; πηγαινε στον παππουλη να σε θεραπευσει!
    τι, οχι; παπαδιες, λενε τελικα;
    Last edited by Remedy; 07-08-2024 at 07:49.

Άσχημο - ψυχοφθόρο να μην λέω την αλήθεια από φόβο αλλαγής και να αφήνω τους άλλους στο σκοτάδι και στο ψέμα ενώ θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαςζί τους. Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερο φοβίζει μια νέα αρχή που για να τη θες αληθινά πρέπει να είσαι σε βαθμό που πλησιάζει το απόλυτο βέβαιος ότι θα ναι καλύτερη απ αυτή που αφήνεις.
    γιάννης

Quote Originally Posted by diogenis View Post
    φίλε ιωάννη φαίνεται ότι έχεις περάσει κάποιο δυνατό πόνο και "προσπαθείς να το κάνεις κάτι αυτό"
    να δεις αν ξεπερνιέται και να το μετοyσιώσεις σε οτιδήποτε μπορείς ....προς το καλό
    ταυτόχρονα είσαι ένα συγκροτημένο άτομο
    μέσα σου παλεύει και ένα γεγονός ή αρκετά γεγονότα από το παρελθόν τα οποία σε πλήγωσαν με ένα γιατί?
    όταν έχεις χρόνο και διάθεση θα ήθελα αν θέλεις και εσύ να μιλήσουμε

στο δια ταύτα όσων αφορά το πόστ σου θέτειs ένα βασικό φιλοσοφικό (θεολογικό ψυχολογικό υπαρξιακό και λοιπά) και θεωρητικό και πρακτικό ερώτημα : ωραίες όλες οι θεωρίες αλλά τι γίνεται "όταν το κακό είναι στο παρελθόν και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό"?τι γίνεται στο παρόν και πως μπορεί να προχωρήσει ανθρωπίνως χαρούμενα κάποιος στο μέλλον όταν υπάρχει αυτή η βαθιά πληγή του παρελθόντος.
    σωστά το κατάλαβα έτσι?
    από ότι διαβλέπω και διαισθάνομαι αυτό το ερώτημα σου τρυπάει τα σωθικά....

το ίδιο και εμένα φίλε ιωάννη
    ίσως σε λίγη λιγότερη ένταση
    Σωστά αυτά που λες ότι το παρελθόν με κυνηγάει συμπλεκόμενο με το παρόν, το οποίο δυστυχώς τείνω να ερμηνεύω με βάση το παρελθόν, κι ακόμα αγωνίζομαι να το ξεπεράσω. Έχω δοκιμάσει και μεθόδους ψυχολογίας αλλά και πνευματικούς. Από όλους αυτούς έχω πάρει θετικά στοιχεία αλλά το θέμα είναι εκεί με ελάχιστες βελτιώσεις και σχεδόν άριστη γνώση της θεωρίας. Αν έβρισκα ένα πνευματικό πλήρους κατανόησης και συνεχώς διαθέσιμο πολύ φοβάμαι πως θα μου γινόταν εξάρτηση κι εγώ γι αυτόν βάρος κάτι που ούτε ο Θεός θα το θελε, κι ίσως γι αυτό δεν μου δίνει αυτή τη δυνατότητα ή ίσως εγώ να κάνω τις λάθος επιλογές. Ούτε ποτέ είχα ανθρώπους συνεχώς δίπλα μου πλήρους κατανόησης και στήριξης.
    Η ψυχική νόσος δεν είναι μύθος, είναι διατάραξη της σκέψης από άσχημα βιωματα με αποτέλεσμα συγχυση στη λήψη αποφάσεων, λάθος ερμηνεία των συμπεριφορών και λάθη στη συμπεριφορά προς τους άλλους. Αυτά είναι που προκαλούν διατάραξη των ορμονών, στοιχείων κλπ του εγκεφάλου με αποτέλεσμα τα φάρμακα.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν συγκρινω το βιογραφικο μου με το βιογραφικο του χαρου.
    σιγα μην σου στειλουμε και βιογραφικο κακομοίρη, για να αποδειξουμε ποσο βλακας εισαι, ενω ειναι αυταποδεικτο...
    εισαι μανουλα στην διαστρεβλωση και στα ψεματα οπως ολοι οι θρησκοληπτοι σε παραληρημα..

ειπες το ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ και τωρα κανεις κοκοκο σαν ολες τις κοτες... γαργάρα η "ψυχιατρικη"....

ουτε ψυχιατρος ειναι, ουτε ιατρος γενικοτερα, ουτε ψυχολογος ΚΑΝ ειναι.
    σπουδασε αναμεσα σε αλλα ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΟΥΔΗ ρε βλακα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, δεν ειναι κλαδος της ψυχολογιας που σπουδαζει ενας πραγματικος ψυχολογος, ειναι εφευρημα της εκκλησιας για ελεγχο και προσυλητισμο των προβατων. καποιων σαν εσενα δηλαδη...
    και βεβαια, οι "ψυχοθεραπειες" που λεει οτι εκανε, ειναι με τις "γνωσεις" αυτες, τις εκκλησιαστικες, της "ποιμαντικης". δεν ειναι ψυχοθεραπειες κανονικες, γιατι δεν ειναι σπουδες ψυχοθεραπειας οι σπουδες στην ποιμαντικη...
    και οι αγραμματοι παπαδες, "ψυχοθεραπειες" λενε οτι κανουν στους πιστους που συμβουλευουν. ε και;;; ο καθενας ο,τι θελει λεει στην εκκλησια...
    παλιοτερα αυτες οι σπουδες λεγοντουσαν "ποιμαντικη", σκετο. οπως και ειναι σκετο... μετα, κολλησαν το "ψυχολογια" για να φαινεται πιο επιστημονικο, αλλα καμια σχεση με την πραγματικη ψυχολογια...

τις αλλες σπουδες του στην νομικη κλπ, τις γνωριζω, , καμια σχεση δεν ε χουν με την ψυχιατρικη οπως προσπαθεις να αποπροσανατολισεις πετωντας μονιμως την μπαλα στην εξεδρα..
    ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ "ΠΟΙΜΕΝΑΣ". τσομπανης για προβατα σαν εσενα, δηλαδη. αν ξεπορτισεις απ το μαντρι θα ερθει με την γκλιτσα... αυτο σημαινει ποιμενας...

δεν ειπα οτι ειναι αγραμματος. ειπα οτι δεν ειναι ψυχιατρος, οπως ψευδως ισχυριζοσουν...
    εσυ εισαι ο αγραμματος, γιατι δεν καταλαβαινεις ουτε τις σπουδες μεταξυ τους να ξεχωρισεις..

μην πας μακρια.
    αν το παπαδαριο μπορουσε με την ποιμαντικη η με εξορκισμους να θεραπευσει τις ψυχικες ασθενειες, δεν θα υπηρχαν θρησκοληπτοι ασθενεις.
    και ενας απο αυτους κι εσυ.
    γιατι δεν πας να σε θεραπευσουν αντι να λες ψεματα και μπουρδες εδω, αφου ειναι θεραπευτες, οι παπαδες;
    γιατι χαπακωνεσαι αφου δεν εισαι ασθενης; πηγαινε στον παππουλη να σε θεραπευσει!
    τι, οχι; παπαδιες, λενε τελικα;
    Οι υβρεις και οι χαρακτηρισμοί αποδεικνύουν την ένδεια των επιχειρημάτων σου.
    Οι ανόητοι προσπαθούν να επιβληθούν με ύβρείς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά τους γυρίζει μπούμερανγκ και εκτίθενται οι ίδιοι ως αμβλύνοες
    Ο Φαρος είναι ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής και έχει σπουδάσει επιπροσθέτως νομική και θεολογία....Νόμιζα όταν έβλεπα στην εκπομπή ότι έγραφε ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής στην λεζάντα από κάτω γι'αυτό.
    Οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μου όπως το να πάω για μπάνιο στην θάλασσα ή να πάω για τρέξιμο,με έχουν βοηθήσει περισσότερο από τα χάπια και το κυριότερο με έχουν κάνει στιγμιαία να αισθανθώ πιο ζωντανός.
    Αν περιμένεις από τα χάπια και την ψυχοθεραπεία να γίνεις καλά Ρεμ,καληνύχτα,θα χαραμίσεις όλη σου την ζωή περιμένοντας πότε θα γίνεις καλά για να ζήσεις.
    Και οι φοιτητές αρρωσταίνουν λόγω της πίεσης και του στρές και του αφύσικου τρόπουπολύωρου διαβάσματος,το οποίο εμπίπτει στον εσφαλμένο τρόπο ζωής.

Senior Member
    Οπως η παχυσαρκία είναι η παραίτηση και παραμέληση του σώματος,έτσι και η κατάθλιψη είναι η παραίτηση και εγκατάλειψη της ψυχής...
    Χρειάζεται ψυχή νήφουσα,σε εγρήγορση και διαρκώς διεγερμένη.

Senior Member
    Ξαναλέω είχε γίνει στην εφηβεία μου πόλεμος με ΤΙΣ χουντες και τα παπαρια κ ξανάγινε τώρα από το 2015 εωσ το 2022 μου κάνανε διαφορά για να επιβιώσω οπωσ σφυρηλατη στρατιωτικοί εκπαίδευση για να βγουν θεραπείες στη χούντα είχε βγει η μεγάλη θεραπεία αναισθητικό με κορτιζονη κ τώρα πολεμάμε με τον κωλο γιατί όλοι δεν κουνιεστε καθόλου εγώ όσο και να πιω ότι κι αν κάνω έχω ανεπτυγμένα όλα τα όργανα κανονικά γιατί ήμουν αθλητής κ Αγρότης στον πόλεμο τότε μετά πήγα στρατό κ μετά έγινε ξανα πολεμος ξεκοληστε από μένα γιατί εγώ είμαι στρατιώτης σε μασ τα λένε αυτά σε σας δε λένε τίποτα αφού τον λαό είτε χούντα είτε κατοχή δεν αλλάζει κάτι ξεκοληστε είναι τρομερά δύσκολα τα πράγματα δουλεύω στα χωράφια δουλειά που δεν γίνεται 30 χρόνια κ σου λέει ότι πιάσουμε κι αν πεθάνει πέθανε
    Αυτά από το μέτωπο

Senior Member
    η αλήθεια είναι αυτή και οι τακτικές πλέον αλλάζουν διότι έχει αποδειχτεί πως αν το παιδί αποχωρηστεί την μητέρα στα πρώτα χρόνια δημιουργείται τραύμα. έτσι πλέον μαθαίνουν οι γονείς πώς να είναι γονείς. όχι δηλαδή η μητέρα να μη δουλεύει πχ, πώς αυτό δεν θα τραυματίσει το παιδί εννοώ. δεν είναι απλό πράγμα να μεγαλώνεις παιδί, αυτό δεν το καταλαβαίνεις μόνο όταν φτάσεις σε ηλικία να κρίνεις τους γονείς σου.

Senior Member
    Κάνε ρε user παιδί γιατί δεν κάνεις

Senior Member
    Βλαμμένα όντα βγάλαμε θεραπείες πάτε για καφέ εκεί που πάω εγώ ενημερωθείτε είναι όλοι ενημερωμένοι αφεντικά υπάλληλοι κλπ θα πιείτε καφεδάκι και θα πείτε ότι λέτε εγώ πάω πρωί 9 η ώρα εσεισ το απόγευμα εγώ το ξεπέρασα ο πατέρας η μάνα μου σχεδόν κι ο αδερφός μου κι ο ανιψιός μου είναι καλά ξεκολλάτε κ πάτε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πρέπει να γίνε πόλεμος πάντως όλοι το πάθαμε αυτό να ξέρετε