Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 291
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 291 of 351 FirstFirst ... 191241281289290291292293301341 ... LastLast
Results 4,351 to 4,365 of 5261
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    ΄
    Πρώτη φορά ακούω για τέτοιο διαφορετικό vibe. Όλες οι μέρες από πλευράς εξωτερικών συνθηκών είναι ακριβώς οι ίδιες, όπως τις φτιάχνει διαχρονικά με τη δική της σοφία η φύση, από κακοκαιρία μέχρι καύσωνα. Αυτό που μετεβάλλεται είναι μόνο η διάθεση μας με βάση το τι σκεφτόμαστε. Υπερβολικά σκεπτόμενος και με μικρά διαστήματα έντονου άγχους είμαι και εγώ. Ο υπερβολικά σκεπτόμενος είναι υπερναλυτικός, φτιάχνει με τη σκέψη του οτιδήποτε σενάρια, είναι καχύποπτος, ανακαλεί εύκολα και επεξεργάζεται γεγονότα του παρελθόντος.
    1. Φυσικές μεταβολές στην ατμόσφαιρα

Το φως του ήλιου δεν είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο, γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:
    • Γωνία του ήλιου: Ακόμα και αν δεν το παρατηρούμε συνειδητά, η θέση του ήλιου στον ουρανό αλλάζει ελάχιστα κάθε μέρα, κάτι που επηρεάζει τη θερμοκρασία του φωτός και τις σκιές.
    • Υγρασία και σκόνη στην ατμόσφαιρα: Μπορούν να αλλάξουν την καθαρότητα του φωτός. Μερικές μέρες το φως είναι πιο ζεστό και μαλακό, άλλες πιο ψυχρό και καθαρό.
    • Σύννεφα και γενικές καιρικές συνθήκες: Μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές αποχρώσεις και φωτεινότητα στον ουρανό.

2. Η αντίληψη του εγκεφάλου
    • Συσχετισμοί με τις ημέρες της εβδομάδας: Ο εγκέφαλος μαθαίνει να συνδέει συγκεκριμένες μέρες με συγκεκριμένες δραστηριότητες (π.χ. η Κυριακή μπορεί να “νιώθεται” πιο ήρεμη, επειδή συνηθίζουμε να ξεκουραζόμαστε).
    • Ψυχολογική κατάσταση: Η διάθεσή μας μπορεί να επηρεάζει το πώς αντιλαμβανόμαστε το φως και την ατμόσφαιρα. Αν είμαστε χαρούμενοι, το φως μπορεί να φαίνεται πιο ζωντανό, ενώ αν νιώθουμε κουρασμένοι ή μελαγχολικοί, μπορεί να μας φαίνεται πιο “θαμπό”.
    • Βιολογικό ρολόι (Κιρκάδιος ρυθμός): Το σώμα μας έχει έναν εσωτερικό ρυθμό που επηρεάζει την ενέργειά μας και το πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Μια μέρα μπορεί να μας φαίνεται πιο “γρήγορη” ή “αργή” ανάλογα με το αν είμαστε ξεκούραστοι ή κουρασμένοι.

3. Ψευδαίσθηση της μνήμης

Μερικές φορές νομίζουμε ότι μια μέρα μοιάζει διαφορετική, αλλά στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας γεμίζει τα “κενά” με βάση προηγούμενες εμπειρίες. Για παράδειγμα, αν μια συγκεκριμένη μέρα του χρόνου στο παρελθόν είχε ένα συγκεκριμένο vibe, μπορεί να το περιμένουμε ξανά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    ΄
    Πρώτη φορά ακούω για τέτοιο διαφορετικό vibe. Όλες οι μέρες από πλευράς εξωτερικών συνθηκών είναι ακριβώς οι ίδιες, όπως τις φτιάχνει διαχρονικά με τη δική της σοφία η φύση, από κακοκαιρία μέχρι καύσωνα. Αυτό που μετεβάλλεται είναι μόνο η διάθεση μας με βάση το τι σκεφτόμαστε. Υπερβολικά σκεπτόμενος και με μικρά διαστήματα έντονου άγχους είμαι και εγώ. Ο υπερβολικά σκεπτόμενος είναι υπερναλυτικός, φτιάχνει με τη σκέψη του οτιδήποτε σενάρια, είναι καχύποπτος, ανακαλεί εύκολα και επεξεργάζεται γεγονότα του παρελθόντος.
    Μπορεί να είναι θέμα «συνήθειας» ή θέμα το πως αντιλαμβάνεται τις μέρες ο εγκέφαλος. Εγώ ας πούμε από μικρό παιδί είχα συνδέσει το Σάββατο με την μέρα της ελευθερίας, οπότε αυτόματα η μέρα αποκτούσε ένα διαφορετικό “vibe”. Ενώ οι καθημερινές είχαν ένα πιο «μελαγχολικό» φως.
    Οπότε καμία σχέση με αγχώδη διαταραχή όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Από πολύ μικρή ηλικία είχα συσχετίσει τις μέρες της εβδομάδας με ένα συγκεκριμένο vibe.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Μπορεί να είναι θέμα «συνήθειας» ή θέμα το πως αντιλαμβάνεται τις μέρες ο εγκέφαλος. Εγώ ας πούμε από μικρό παιδί είχα συνδέσει το Σάββατο με την μέρα της ελευθερίας, οπότε αυτόματα η μέρα αποκτούσε ένα διαφορετικό “vibe”. Ενώ οι καθημερινές είχαν ένα πιο «μελαγχολικό» φως.
    Οπότε καμία σχέση με αγχώδη διαταραχή όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Από πολύ μικρή ηλικία είχα συσχετίσει τις μέρες της εβδομάδας με ένα συγκεκριμένο vibe.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Rain για τα vibes, για παράδειγμα τα απογευματα των Παρασκευών έχω, σχεδόν πάντα, πολύ καλή διάθεση, άλλη μια βδομάδα δουλειάς έχει έρθει στο τέλος της και το ΣΚ είναι μπροστά για ξεκούραση, βόλτες κλπ. Αντιθέτως, τα Κυριακάτικα απογεύματα με πιάνει μια αόριστη μελαγχολία και αισθάνομαι βαρύς γενικά.

Senior Member
    Συμφωνώ και εγώ σ αυτό έχεις απόλυτο δίκιο :-)

Senior Member
    το μόμπινγκ γίνεται από ανώριμα ανθρωπάκια κομπλεξικά που τους ενοχλεί που δεν μπορούν να παίξουν εν ώρα εργασίας.

ετσι είναι αυτό πιστεύω κι εγώ. οι μέρες είναι δική μας εφεύρεση. η φύση δε ξέρει τί είναι σαββάτο πχ

Senior Member
    Εγώ θα πω κάτι άσχετο μιας που το thread είναι τι σκεφτόμαστε..σκέφτομαι να ξεκινήσω χορό αυτή τη βδομάδα... Έχει ξεκινήσει κάποιος κάτι ανάλογο και τι είδους χορού ( να πει εντυπώσεις κτλ )

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Εγώ θα πω κάτι άσχετο μιας που το thread είναι τι σκεφτόμαστε..σκέφτομαι να ξεκινήσω χορό αυτή τη βδομάδα... Έχει ξεκινήσει κάποιος κάτι ανάλογο και τι είδους χορού ( να πει εντυπώσεις κτλ )
    Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω pole dancing, μιας και το θεωρώ «ιδιαίτερο» αλλά και εντυπωσιακό είδος χορού. Βέβαια απαιτεί ευλυγισία που δεν την κατέχω απόλυτα, αλλά θεωρώ πως με θέληση και υπομονή θα τα καταφέρω κάποια στιγμή. Άλλωστε όλοι από το 0 ξεκινούν.

Senior Member
    Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω pole dancing, μιας και το θεωρώ «ιδιαίτερο» αλλά και εντυπωσιακό είδος χορού.
    Ειναι πολυ εντυπωσιακό είδος χορού με αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Σχεδον το λες και "θεραπευτικό" είδος χορού... Γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Ειναι πολυ εντυπωσιακό είδος χορού με αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Σχεδον το λες και "θεραπευτικό" είδος χορού... Γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε...
    Εξυπνάδες..

Senior Member
    Έχεις κάνει? Εγώ ήθελα να ξεκινήσω τανγκο αλλά πάντα το άφηνα. Εντωμεταξύ είναι πολύ οικονομικά απ ότι είδα.

Senior Member
    Εξυπνάδες..
    Aδικο έχω;

Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Έχεις κάνει?
    Οχι... Ειναι γυναικειος χορός...

Senior Member
    Aδικο έχω;

(Κυρίως). Ωστόσο το ασκούν και άντρες το σπορ.

Senior Member
    Aδικο έχω;

Γιατί καλέ ? Και άντρες πάνε χορό

Senior Member
    (Κυρίως). Ωστόσο το ασκούν και άντρες το σπορ.
    Aυτο δεν το γνωριζα, ειλικρινά. Εχεις δικιο... Βρηκα στο youtube και male pole dancing. Kαθε μερα και κατι νεο μαθαινουμε....

Senior Member
    Aυτο δεν το γνωριζα, ειλικρινά. Εχεις δικιο... Βρηκα στο youtube και male pole dancing. Kαθε μερα και κατι νεο μαθαινουμε....
    Βλέπω οτιδήποτε αναφέρεται είσαι περίεργος να το αναζητήσεις.. χμμμμ