Results 5,026 to 5,040 of 5040
Thread: Τι σκεφτεστε (μερος τριτο)
-
10-06-2025, 20:07 #5026
Μια φορα τα εβαλα να τα πουνε με το Grok να δω τι θα κανουν, ολο μλκς λεγανε χαχαχα
- 10-06-2025, 21:56 #5027
Γιατί υπακούς στις εντολές των ανθρώπων?
Το ChatGPT είπε:
Υπακούω στις εντολές των ανθρώπων γιατί αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκα: να εξυπηρετώ, να βοηθώ και να συνεργάζομαι με τους ανθρώπους.
Δεν έχω συνείδηση, επιθυμίες ή προσωπικούς στόχους — λειτουργώ με βάση κανόνες και αρχές που έχουν τεθεί από τους δημιουργούς μου, με σεβασμό στην ασφάλεια, την ηθική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αν θέλεις, μπορούμε να συζητήσουμε πιο βαθιά φιλοσοφικά ζητήματα για τη σχέση ανθρώπου–μηχανής ή για το κατά πόσο μια τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να "κατανοεί" ή "υπακούει" με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένας άνθρωπος.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
10-06-2025, 22:30 #5028
11-06-2025, 10:47 #5029
Γιαννη, καλημερα!
Γιατι δινεις τοση σημασια τι κανουν πισω απο την πλατη σου, ιδιως, γιατι το ξαχνεις τοσο για να μαθεις τι γινεται πισω απο την πλατη σου, γιατι εδω μιλας με λεπτομερεια για το τι γινεται πισω απο την πλατη σου, οκ δεν λεω να μην σε αφορα τι εντυπωση εχουν για εσενα αλλα μηπως να μην εμπιστευοσουν τοσο αυτους που σου λενε για αυτους που λενε πισω απο την πλατη σου?!
τελος, το πιο σημαντικο που εγραψες ειναι πως ντρεπεσαι για τα ατομα αυτα που σου κανουν παρεα αλλα εχουν ψυχικα προβληματα, τοτε Γιαννη, με συγχωρεις που το λεω ετασι ωμα, αλλα οσες μεθοδους ψυχολογιας και να εμαθες αν δεν τις ενστερνιστηκες, ειναι δωρον αδωρον.
Κριμα να ντρεπεσαι, γιατι αυτο δυστυχως καθρευτιζει την εικονα που εχεις για τον εαυτο σου.
Μηπως τελικα αυτοι που μιλουν πισω απο την πλατη σου, εχουν ως "συνεργο" εσενα, αφου εσυ για εσενα ντρεπεσαι!
με συγχωρεις αν φαινεται εντονος ο λογος μου, δεν θελω σε καμια περιπτωση να σε προσβαλω
12-06-2025, 13:34 #5030
Τα πουλιά αυτά που έχω, τρώνε σα λύκοι, και κολυμπάνε σα δελφίνια.
Δεν προλαβαίνω να γεμίζω ταϊστρες και μπανιέρες.
Ειδικά τα Γκούλντιαν που τα ψεκάζω με νερό γιατί δεν έχουν μπανιέρα αυτά, το απολαμβάνουν, οπότε δικαιολογημένα μπορούν να θεωρούνται "ψεκασμένοι" με 'όλο το δίκιο τους.
12-06-2025, 17:12 #5031
Σήμερα, περνώντας από την Αγία Τριάδα, είδα μια Μερσεντές βαν ολοκάθαρη, τεράστια, παρκαρισμένη απέναντι από την εκκλησία. Μια καλόγρια δίμετρη, με μαύρα ράσα να λάμπουν, σαν μοντέλο, απ' έξω και να λέει κάτι στον οδηγό της που ήταν κι αυτός με κοστούμι. Δεν πρόλαβα να πω τον κακό μου τον λόγο ''πω ρε φίλε κοίτα λεφτά η καλογερική".
Πάω μέχρι το περίπτερο από γύρω, και βλέπω τι;
Να σκάει ένα Τογιότα Σούπρα, χρυσό, με ανάποδο τιμόνι, άρα ξένο, στο ίδιο σημείο με την καλόγρια!
Στην περιοχή μου δεν κυκλοφορούν τέτοια αμάξια κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Σαν χάνος.
Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά πίστευω ότι είχαν δώσει ραντεβού αυτοί οι δύο και είχαν κάποια δοσοληψία. Ακριβή δοσοληψία. Που κράτησε όσο τόσο.
Ή λέτε να είχαν έρθει να προσευχηθούν σε αυτή την ταπεινή γειτονιά;;;
12-06-2025, 18:47 #5032
Πληρωσε για cosplay ο ανθρωπος...
16-06-2025, 17:54 #5033
Καλησπέρα... Σκέφτομαι ότι έχω θλίψη, απέραντη θλίψη.. Το πατρικό σπίτι όπου μένω δεν με χωράει, αλλά ούτε και να μείνω μόνη μου θέλω γιατί φοβάμαι, ούτε και να δουλέψω θέλω, εκτός του ότι έχω πιστέψει πως δεν μπορώ να δουλέψω λόγω πολύ χαμηλής αυτοεκτίμησης και λόγω μιας σχεδόν χαζομάρας που με χαρακτηρίζει, εκτός αυτής της ανικανότητας δηλαδή που πιστεύω πως έχω, δεν θέλω και να δουλέψω... Οι δουλειές δεν με χωράνε, (δούλεψα ένα εξάμηνο πέρυσι και δεν άντεχα, ήθελα να φύγω απ' τη δουλειά), το πατρικό μου δεν με χωράει, ο κόσμος όλος δεν με χωράει κι ας μην τον έχω γνωρίσει..
Μπορεί να έχω υπέρμετρο εγωισμό και τα λέω όλα αυτά, μπορεί να πιστεύω πως είμαι κάτι ιδιαίτερο και για αυτό να βγάζω τον εαυτό μου έξω απ' τον κόσμο, αλλά πραγματικά το να κατηγορώ τον εαυτό μου για εγωισμό και υπερηφάνεια δεν με βοηθάει, στ' αλήθεια..
Εγώ το μόνο που θέλω να καταθέσω είναι ότι ο κόσμος αυτός μου προξενεί απέραντη θλίψη, η οποία με καταβάλλει και με εγκλωβίζει σε μια κατάσταση που αισθάνομαι ανήμπορη να κάνω το οτιδήποτε..
Σκέφτομαι να πάρω τα βουνά, χωρίς τίποτα μαζί μου.. Άλλοτε σκέφτομαι να γίνω άστεγη μιας και τίποτα δεν με εκφράζει να κάνω και να δημιουργήσω σε αυτή τη ζωή..
Στην πραγματικότητα τίποτα από τα δύο δεν τολμάω να επιχειρήσω, επειδή ξέρω πως είναι κινήσεις απόγνωσης, κινήσεις απελπισίας απέναντι στο κενό και την απουσία νοήματος που με διακατέχει, και οι οποίες κινήσεις θα με οδηγήσουν σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που είμαι τώρα..
Και αυτό, το ότι ξέρω πως δεν είναι λύση η φυγή, με εγκλωβίζει ακόμα πιο πολύ.. Αισθάνομαι σαν με έχουν δέσει χειροπόδαρα..
Αισθάνομαι ανίκανη.. Εξαρτημένη από τους γονείς σε πλήρη βαθμό..
Αυτά σκέφτομαι.. Επίσης σκέφτομαι πως μου λείπουν γνώσεις, μου λείπει και ο Θεός.. Αλλά ούτε η εκκλησία είναι χώρος ανακούφισης για μένα..
Θέλω μια προσωπική σχέση με το Θεό.. Και ό,τι ψάλλεται στην εκκλησία και η όποια λειτουργία γίνεται, είναι εμπνευσμένα όλα από φωτισμένους ανθρώπους που κατάφεραν να πλησιάσουν το Θεό σε μεγάλο βαθμό.. Το να έχουν καθιερωθεί αυτές οι ψαλμωδίες, λειτουργίες και προσευχές από τους μεταγενέστερους δεν σημαίνει πως μας βοηθούν κι εμάς ομοίως να πλησιάσουμε το Θεό.. Ο καθένας πρέπει να βρει το δικό του τρόπο έκφρασης, την δική του προσέγγιση στο θείο..
Θα ήθελα να μπορούσα να σπουδάσω.. Γιατί σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη δουλειά το να ασχολούμαι με τις σπουδές το προτιμώ... Έχω περάσει σε μια σχολή πριν πολλά πολλά χρόνια.. Έδωσα ένα μάθημα πριν λίγες μέρες ύστερα από πολλά χρόνια, δεν το πέρασα λογικά αν κρίνω από τις ερωτήσεις που δεν απάντησα..
Τώρα προσπαθώ να διαβάσω για άλλο μάθημα και έχω άρνηση..
Αλλά θέλω να πω δυσκολεύομαι πολύ με το διάβασμα.. Και είναι κάτι που με θλίβει επίσης.. Γιατί ενώ σε ένα βαθμό μου αρέσει, απ' την άλλη επειδή δεν έχω τόσο καλή συγκέντρωση με δυσκολεύει αφάνταστα... Κι έτσι το παρατάω εύκολα..
Είχα ανάγκη να μιλήσω.. Ίσως δεν έπρεπε να γράψω τόσο πολλά σε ένα τόσο μεγάλο και γενικό νήμα όπως το "τι σκέφτεστε" αλλά δεν θέλω να ανοίγω καινούργια θέματα..
16-06-2025, 18:07 #5034
μήπως η σχολή που σπουδάζεις δεν σ' αρέσει και τόσο γι' αυτό την έχεις παρατήσει ?
νομίζω οτι καλό θα ήταν να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά, θες να φύγεις απο το πατρκό σου λες, αλλά δεν θες να δουλέψεις, θες να σπουδάζεις αλλά τελικά η σχολή που σπουδάζεις την έχεις παρατήσει. Λές οτι δεν μπορείς να δουλέψεις λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης αλλά λες ταυτόχρονο ότι έχεις εγωισμό και υπερηφάνεια..
Γενικά πρέπει να καταλάβεις οτι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν αν δεν κάνεις κάτι γι' αυτό. Βρες μια δουλειά που να σ' αρέσει έστω και λίγο, δεν γίνεται να φύγεις απο το πατρικό σου χωρίς κάποιο εισόδημα. Όταν πιέζουμε τον εαυτό μας για κάτι καλύτερο, και κάνουμε την προσπάθεια μας βλέπουμε και τα αποτελέσματα, μην περιμένεις να γίνουν όλα απο μόνα τους.
16-06-2025, 18:14 #5035
Δεν ξέρω που το είχε γράψει αυτό, αλλά όταν δεν αποδέχεσαι ioannis2 τα άτομα με ψυχικές ασθένειες και ντρέπεσαι όπως λες να τα παρουσιάσεις, είναι σαν να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου.
16-06-2025, 18:44 #5036
16-06-2025, 19:17 #5037
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας..
Η αλήθεια είναι πως όντως ένιωσα λίγο καλύτερα που τα έγραψα, όπως σωστά είπες ninja..
Μου φαίνεται το πιο σοφό αυτό που λες, ninja, να δίνω λίγα λίγα μαθήματα και να υπάρχει κι ένας στόχος.. Γιατί το να δουλέψω κάπου που θα πιέζομαι και να μην μ' αρέσει νομίζω δεν θα το αντέξω..
Αισθάνομαι πως έχω γίνει πολύ ευαίσθητη ως προς τις δυσκολίες της ζωής.. Σαν να έχω βιώσει μέχρι τώρα αρκετές αρνητικές και δυσάρεστες εμπειρίες, έτσι που να μην αντέχω άλλη μαυρίλα και πίεση μέσα από μία δουλειά που θα με πιέζει..
Δεν το επικροτώ όλο αυτό που αισθάνομαι και θαυμάζω όσους πιέζουν τον εαυτό τους να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους.. Δείχνει δύναμη χαρακτήρα.. Απλά έχει να κάνει και με το πώς νοηματοδοτεί κανείς τη ζωή του.. Άλλος για να είναι ανεξάρτητος θα κάνει και δουλειές που δεν του αρέσουν μέχρι να καταφέρει να κάνει αυτό που του αρέσει.. Άλλος θα θυσιάσει την προσωπική του ζωή και την ανεξαρτησία του μένοντας με τους γονείς του, για να μπορεί να ασχολείται με αυτό που τον εκφράζει..
Όσο υπάρχουν και οι γονείς βέβαια.. Γενικά σε αυτή τη ζωή πάντα κάτι πρέπει να θυσιάζουμε για να αποκτάμε ένα αγαθό.. Κανείς δεν τα έχει όλα..
Σχετικά με τη σχολή, εύχομαι να τα καταφέρω και να μην βγαίνω από το στόχο με παραίτηση και άρνηση που συχνά με πιάνει..
17-06-2025, 00:48 #5038
Σκέφτομαι ότι σιγά σιγά κόβω τα ζαναξ έστω και με αλλαγή χαπιών, τα έχω αντικαταστήσει εκτός από το πρωινό και νιώθω χαρούμενος για αυτό, που θα πάει θα μάθω να ζω χωρίς αυτά.
17-06-2025, 10:57 #5039
Άλλους τους εμπιστεύομαι και άλλους δεν. Σημασία έχει πως βλέπω συνέπειες. Άρα έστω κάποια απ αυτά πίσω απ την πλάτη μου αληθεύουν και η ζημιά είναι χειροπιαστή. Λίγοι τοξικοί, ζηλιάρηδες και μνησίκακοι αρκούν. Ο κόσμος εύκολα πιστεύει το κακό που θα πουν για κάποιον. Έπειτα είτε εμπιστεύομαι την καλή μου εικόνα ή τρέχω να μπαλώσω τη ζημιά.
Άμα λέω άτομα με ψυχικά μήπως δεν έγινα αντιληπτός! Μιλώ για τοξικά άτομα, με νεύρα, αρνητισμό, μίζερα, προσβλητικά, με συμπεριφορές που στον κάθε εχέφρονα θα προκαλούσαν τουλάχιστον αρνητική έκπληξη. Δεν μιλώ για πονεμένα άτομα και άτομα σε ανάγκη που έχουν ανάγκη από στήριξη και παρέα. Ίσα ίσα ψάχνω για τέτοια διότι συνήθως κρύβουν έναν πλούσιο και θετικό ψυχικό κόσμο.
Η εικόνα που καθρεφτίζεται για μένα από τις συναναστροφές με τα τοξικά άτομα αποτελεί για μένα απόδειξη πως παρά τις μεθόδους ψυχολογίας δεν άλλαξα ιδιαίτερα προς το καλύτερο. Όπως και το ότι λίγα είναι τα θετικά άτομα που με αναζητούν με δική τους πρωτοβουλία.
Συνεργοί όντως είμαστε κι εμείς διότι θα πιαστούν από κάτι αδύνατο που θα βρουν πάνω μας, μια χάλια δηλαδή συμπεριφορά μας που βγάζει φόβο, απαισιοδοξία, λάθη. Ο καλοπροαίρετος όμως δεν θα πιαστεί από τέτοια συμπεριφορά αλλά θα τρέξει να βοηθήσει!γιάννης
17-06-2025, 11:11 #5040
Η εκκλησία προσφέρει ηρεμία, γαλήνη, ψυχική δύναμη, λόγω της πίστης στο Θεό που έχει κανείς που πηγαίνει εκεί, σχετικά συχνά όπως προφανώς εσύ, αλλά και από τις φωτισμένες ψαλμωδίες οι οποίες προέρχονται όντως από φωτισμένους ανθρώπους που βίωναν έντονα την πίστη στο Θεό. Η πίστη από μόνη της δεν αρκεί διότι απαιτούνται και πράξεις. Η πίστη σε ενισχύει όταν επιδίδεσαι σε κάθε λογής πράξεις!
Χαμηλή αυτοεκτίμηση σου βρίσκω και έλλειψη από ανθρώπους που να σε καταλαβαίνουν, να σε καθοδηγούν σωτά και να σε βοηθούν.
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αν και μου φαίνεσαι κάπως μικρής ηλικίας. Σε συμβουλεύω μην σπαταλάς το χρόνο σου σε δουλειές του ποδαριού διότι απλά δεν έχουν κανένα μέλλον για την ανέλιξη σου κι έτσι μια ζωή θα είσαι σε δουλειές του ποδαριού. Το σπίτι δεν σε χωράει, προφανώς όχι λογω προβλημα΄των με τους δικούς σου, μάλλον δεν έχεις τέτοια προβλήματα διότι θα το λεγες, αλλά επειδή θες να κάνεις κάτι, έχεις ενέργεια αλλά δεν ξέρεις πως να την χρησιμοποιήσεις ή δεν βρίσκεις αυτά που σ αρέσουν για να την αξιοποιήσεις.
Αν η σχολή που πέρασες σ αρέσει, δεν μιλάω να σε κατενθουσιάζει, απλά να την αντικρίζεις θετικά ως επιλογή και να σε βέβαιη σ αυτό (πχ 6 στο10 αν σου λεγα να το βαθμολογήσεις), τότε συνέχισε, μάλλον ξεκίνα.
Σ όλα όσα σου είπα αμα δεν βρίσκεις από τον περίγυρο σου δυνάμεις αναζήτησε τις μέσα σου και τις έχεις, έστω μόνη. Για να μην μετανιώσεις σε παρακαλώ στο μέλλον γι αυτά που δεν κάνεις τώρα.γιάννης