Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 435
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 435 of 435 FirstFirst ... 335385425433434435
Results 6,511 to 6,517 of 6517
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Γκαμόρα_ View Post
    Το βιβλίο που πρέπει να διαβάσω για να περάσω σε ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ είναι 982 σελίδες.
    Ούτε τον πρώτο τόμο του Κεφάλαιου του Μαρξ δεν έχω αξιωθεί να διαβάσω με τόσες σελίδες, και πρέπει να κάτσω τώρα να αξιωθώ να διαβάσω αυτές τις μλκιες για να πάρω τα λεφτά.
    Κλαίω με μαύρο δάκρυ.
    Βιβλία χιλίων σελίδων έχω να διαβάσω από τη σχολή. Ελπίζω τουλάχιστον να λέει κάτι πρακτικό και όχι μόνο θεωρίες, νομοθεσία, κώδικες δεοντολογίας κλπ. Στον ιδιωτικό τομέα που είναι πολύ πιο οργανωμένος από το γραφειοκρατικό τέρας που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο και ΟΤΑ, ποτέ δε δίνουν τόμους ολόκληρους. Πληρώνουν σεμινάρια διαδικτυακά, έχουν ερωτήσεις στυλ multiple choice και γίνεται real time εκπαίδευση δίπλα σε έναν έμπειρο.
    Πλέον το δημόσιο δε συμφέρει από καμία άποψη, αν έχεις εναλλακτική να πιάσεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με 8ωρο.

Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Βιβλία χιλίων σελίδων έχω να διαβάσω από τη σχολή. Ελπίζω τουλάχιστον να λέει κάτι πρακτικό και όχι μόνο θεωρίες, νομοθεσία, κώδικες δεοντολογίας κλπ. Στον ιδιωτικό τομέα που είναι πολύ πιο οργανωμένος από το γραφειοκρατικό τέρας που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο και ΟΤΑ, ποτέ δε δίνουν τόμους ολόκληρους. Πληρώνουν σεμινάρια διαδικτυακά, έχουν ερωτήσεις στυλ multiple choice και γίνεται real time εκπαίδευση δίπλα σε έναν έμπειρο.
    Πλέον το δημόσιο δε συμφέρει από καμία άποψη, αν έχεις εναλλακτική να πιάσεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με 8ωρο.
    Για να πάρω μια πιστοποίηση είναι ευρωπαϊκού βεληνεκούς, αλλά ρε συ Τζοάννα, τόσο διάβασμα, αλήθεια, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνω.
    Το ξέρω, στο ιδιωτικό τομέα κάνουν σεμινάρια τακτικά, έχω κάνει όταν δούλευα πολλά σε κάθε δουλειά και ήταν πολύ βοηθητικά στην εργασία.
    Πλέον δεν φτάνουν όποιες γνώσεις έχεις, πρέπει πάντα να τις διευρύνεις και όλο σου ζητούν περισσότερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Γκαμόρα_ View Post
    Για να πάρω μια πιστοποίηση είναι ευρωπαϊκού βεληνεκούς, αλλά ρε συ Τζοάννα, τόσο διάβασμα, αλήθεια, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνω.
    Το ξέρω, στο ιδιωτικό τομέα κάνουν σεμινάρια τακτικά, έχω κάνει όταν δούλευα πολλά σε κάθε δουλειά και ήταν πολύ βοηθητικά στην εργασία.
    Πλέον δεν φτάνουν όποιες γνώσεις έχεις, πρέπει πάντα να τις διευρύνεις και όλο σου ζητούν περισσότερα.
    Έτσι είναι δυστυχώς. Αλλά και χίλιες σελίδες είναι μεγάλο μανίκι βρε παιδιά! Δεν είμαστε και 20χρονα. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε υποχρεώσεις, ανάγκη να δουλέψουμε για να έχουμε εισόδημα, η μνήμη και η συγκέντρωση και η ενέργεια έχουν μειωθεί, πώς να το κάνουμε. Και αυτό το κάνει δύσκολο.
    Τι πιστοποίηση θα πάρεις αν επιτρέπεται; Αν μπορεί να σου εξασφαλίσει και κάτι έξτρα πέρα από το Δημόσιο, τότε μην το συζητάς. Είναι δύσκολο, αλλά και μόνο οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν αξίζουν τον κόπο.

Senior Member
    Ο μισθός μου εξανεμίζεται γρήγορα, ενώ έχω πάρει αύξηση και προαγωγή. Εξακολουθώ να ζω όπως ζούσα και πριν 3-4 χρόνια, δεν προέκυψε καμιά καινούργια ανάγκη. Όχι μόνο δε με φτάνει, αλλά ζω πολύ χειρότερα από ότι πριν. Ενοίκιο δεν έχω. Μένω σε ιδιόκτητο διαμέρισμα. Τα βασικά: ρεύμα, ρούχα-παπούτσια, σουπερμάρκετ, άντε και κανένα θέατρο, εστιατόριο ή καφέ. Φεύγει ο μισθός μου σαν ατμός.
    Πάω σουπερμάρκετ κάθε φορά και δεν καταλαβαίνω τι ψώνισα κι έκανα τέτοιο λογαριασμό! Έκοψα τον καφέ απ' έξω που αγόραζα. Έκοψα κι από ένδυση/υπόδηση και διασκέδαση. Προσπαθώ να ζω μόνο από τον μισθό μου, καθώς εισοδήματα από την πατρική περιουσία δε θέλω να τα ακουμπήσω για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων και για να κάνω κάτι στο μέλλον, αλλά δυστυχώς δε με παίρνει. Δε βγαίνω παιδιά μόνο με τον μισθό μου και θέλω και παιδί τρομάρα μου. Δεύτερη δουλειά δεν μπορώ να βρω χρόνο.
    Έχει απαξιωθεί τελείως η εργασία. Μετά σου λέει δημογραφικό ζήτημα...

Senior Member
    Aφου μετρας την ποιοτητα ζωης σου με τα πραγματα που αγοραζεις και οχι πως νοιωθεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Aφου μετρας την ποιοτητα ζωης σου με τα πραγματα που αγοραζεις και οχι πως νοιωθεις.
    Σε όλες τις χώρες έτσι τη μετράνε. Δε χρειάζεσαι ρεύμα; Φαγητό να μαγειρεψεις, καθαριστικά και απορρυπαντικά, είδη προσωπικής περιποίησης; Δε χρειάζεσαι να ντύνεσαι καλά στον χώρο εργασίας σου; Δεν έχεις ανάγκη να πας κάπου μια στο τόσο; Ένα κομμωτήριο; Βενζίνη για να μετακινηθείς; Service; Αν προκύψει κάποιο έκτακτο έξοδο; Υποχρεώσεις φορολογικές, τέλη δεν πρέπει να τα πληρώσεις; Αυτά. Δε φτάνει ο μισθός πλέον.

Senior Member
    Μονη σου διαλεγεις τι υποχρεωσεις θα εχεις, και ποση σκλαβια θα αντεξεις. Τα περισσοτερα που λες ειναι πολυτελειες. Πες δεν με φτανει ο μισθος να κανω φιγουρα και να νοιωθω κατι περισσοτερο απο τους υπολοιπους. Φαντασου να ειχες παιδι, θα το γεμιζες με ανασφαλειες για 5 ζωες.