Πώς αισθάνεστε τώρα; (Μέρος δεύτερο) - Page 119
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 119 of 171 FirstFirst ... 1969109117118119120121129169 ... LastLast
Results 1,771 to 1,785 of 2553
    Καλησπερα,τι κανει ο σκυλος

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μιας και έχω δει ότι πολλά άτομα εδώ μέσα έχουν ζωάκια.. Θα ρωτήσω και μπορεί κάποιος να γνωρίζει..

Ο σκύλος μου, έχει πνευμονική υπέρταση. Η αναπνοή του ειναι γρήγορη και έχει λιποθυμήσει αρκετές φορές.. Έδωσα για μια βδομάδα αντιβίωση και δεν βοήθησε κάπου και τώρα δίνω κορτιζόνη και φαίνεται να κάνει δουλειά αλλά να μην λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα αφού η πνευμονική υπέρταση είναι σύμπτωμα και όχι η αιτία. Η αιτία θα μπορούσε να είναι και καρκίνος. Πέρσι τέτοια εποχή ήταν άρρωστη η αδελφή της και την έχασα Δεκέμβριο, από καρκίνο. Και νιώθω ότι είμαι στο ίδιο έργο θεατής. Αρχές του χρόνου έφαγε και φόλα αυτή. Έτυχε σε κάποιον να έχει ο σκύλος του πνευμονική υπέρταση; Τι έκανε για να το βοηθήσει; Μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω;
    George, βρήκα αυτό. Μπορεί να μην είναι καρκίνος, και εύχομαι να μην είναι. Λένε ότι συνήθως είναι πρόβλημα της καρδιάς και δίνουν σιλδεναφίλη και πραγματικά βοηθάει. Δεν το έχω όμως αντιμετωπίσει ως τώρα σε ζώο μου, οπότε μόνο μια ιδέα ρίχνω, να το ψάξεις. Υπάρχει και η περίπτωση όπως αναφέρει της διλοφιλαρίωσης ή κάποιας θρομβοεμβολής.
    https://www.pet-sitting.gr/skylos/pn...si-se-skilous/

Πώς τα πάει σήμερα, η ζέστη φαντάζομαι το κάνει δυσκολότερο το θέμα ε;

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    George, βρήκα αυτό. Μπορεί να μην είναι καρκίνος, και εύχομαι να μην είναι. Λένε ότι συνήθως είναι πρόβλημα της καρδιάς και δίνουν σιλδεναφίλη και πραγματικά βοηθάει. Δεν το έχω όμως αντιμετωπίσει ως τώρα σε ζώο μου, οπότε μόνο μια ιδέα ρίχνω, να το ψάξεις. Υπάρχει και η περίπτωση όπως αναφέρει της διλοφιλαρίωσης ή κάποιας θρομβοεμβολής.
    https://www.pet-sitting.gr/skylos/pn...si-se-skilous/

Πώς τα πάει σήμερα, η ζέστη φαντάζομαι το κάνει δυσκολότερο το θέμα ε;
    Έχει να κάνει με το οξυγόνο του αίματος. Αυτή την στιγμή η πνευμονική υπέρταση είναι σύμπτωμα από κάτι άλλο. Που μπορεί να είναι και καρκίνος. Στους δύο μήνες αν δεν χειροτερεψει τότε μάλλον δεν είναι καρκίνος. Πέρσι είχα τον άλλον σκύλο πάλι με άλλα συμπτώματα, έβλεπα ότι είναι καρκίνος αλλά δεν το παραδεχομουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by TSAKALI APO TA_LIDL View Post
    Καλησπερα,τι κανει ο σκυλος
    Φαίνεται ότι η κορτιζόνη που δίνω τώρα την κρατάει σταθερή. 12 του Σεπτέμβρη θα την πάω πάλι για ακτινογραφία και υπέρηχο. Δεν έχει λιποθυμήσει από την μέρα που παίρνει κορτιζόνη και είμαι αισιόδοξος.

Senior Member
    Ναι, συνήθως κάνει θαύματα η κορτιζόνη, δεν είναι τυχαίο που τη δίνουν και σε καρκινοπαθείς (στον πατέρα μου είχε δώσει ο ογκολόγος όταν ήταν στα μεγάλα χάλια οργανικά). Μην το δένεις κόμπο για τον καρκίνο και προσπάθησε να σκέφτεσαι το καλύτερο και όχι το χειρότερο (easier said than done).

Η πνευμονικη υπερταση ειναι διεγνωσμενη,τι ρατσα ειναι,ηλικια,στειρωμενο/αστειρωτο,θηλυκο/αρσενικο

Senior Member
    Ναι, συνήθως κάνει θαύματα η κορτιζόνη, δεν είναι τυχαίο που τη δίνουν και σε καρκινοπαθείς (στον πατέρα μου είχε δώσει ο ογκολόγος όταν ήταν στα μεγάλα χάλια οργανικά). Μην το δένεις κόμπο για τον καρκίνο και προσπάθησε να σκέφτεσαι το καλύτερο και όχι το χειρότερο (easier said than done).
    Κάνει θαύματα ναι, αλλα δεν θεραπεύει τον καρκίνο. Την ώρα που κάνει υπέρηχο ο γιατρός, μιλάει με μια άλλη γιατρό και λένε διαφορά που δεν καταλαβαίνω. Ότι η αριστερή πλευρά είναι πιο μεγάλη από τη δεξιά και κάποια στιγμή είπε "αυτό δεν έπρεπε να φαίνεται στο υπέρηχο". Κινεζικα όλα. Είπε ακόμη, πως αν δεν έπιανε η κορτιζόνη θα δίναμε Βιάγκρα, αλλά έχω δει τρομερή αλλαγή. Το ότι δεν λιποθυμάει εμένα κάπως με ηρεμεί. Έπεφτε κατω, έκανε το κεφάλι πίσω και έμενε εκεί για λίγη ώρα. Της έφευγαν και ούρα. Πολύ δύσκολο, να μην ξέρεις πως να βοηθήσεις.

Senior Member
    Η πνευμονικη υπερταση ειναι διεγνωσμενη,τι ρατσα ειναι,ηλικια,στειρωμενο/αστειρωτο,θηλυκο/αρσενικο
    Ειναι θηλυκό, στειρωμενο,15 χρονων σχεδον.

Συγγνωμη,μήπως εννοεις εδειξε υπερτροφια στην κοιλια της στο αριστερο τμημα θες να πεις...μου φαινονται πολυ παραξενα αυτα που γραφεις,ειπε κτηνιατρος θα διναμε βιαγκρα...τι να πω...οσο ζω..ακουω...

Τλπ...υποθετω πως για να λες πνευμονικη υπερταση εχει γινει μετρηση με καθετηρα και βγηκε πανω απο 180 Hg για να σε εβαλε σε παρακολουθηση με υπερηχο ακτινογραφια και να δειχνει υπερτροφια αριστερη κοιλια αρα θα εχει μαλλον και υπερτροφια ο κολπος αριστερα..αυτο που δεν καταλαβαινω γιατι δεν εγινε τσεκ για διαβητη/νεφρικη νοσος/υποθυροειδισμος και να μπει σε αντιυπερτασικη θεραπεια ....και διατροφη χαμηλη σε νατριο..κορτιζονη nope..

Okay....αρα το αντιμετωπιζεις χρονια να υποθεσω...αρα κανει συντηρηση...ΑΛΛΑ συντηρηση κορτιζονη...γλυκοζη με διουριτικα ναι γιατι ειναι ηλικιωμενη αλλα κορτιζονη...nope..θα ελεγα να παρεις μια δευτερη γνωμη

Senior Member
    Okay....αρα το αντιμετωπιζεις χρονια να υποθεσω...αρα κανει συντηρηση...ΑΛΛΑ συντηρηση κορτιζονη...γλυκοζη με διουριτικα ναι γιατι ειναι ηλικιωμενη αλλα κορτιζονη...nope..θα ελεγα να παρεις μια δευτερη γνωμη
    Δεν έχει καιρό που το έχει πάθει. Δώσαμε αντιβίωση μια βδομάδα (μήπως έχει κάποια λοίμωξη είπε) και μετά δώσαμε για μια βδομάδα κορτιζόνη. Την ξανά πήγα και μου είπε να δώσω ακόμη δύο βδομάδες κορτιζόνη. Και τώρα μείωσε λίγο την κορτιζόνη και θα την πάω σε ένα μήνα (12/9). Κάναμε αναλύσεις την πρώτη φορά. Κάθε φορά που την πάω κάνουμε υπέρηχο και ακτινογραφία. Στον υπέρηχο ακούει και την καρδιά. Τιποτα άλλο.
    Τον ρώτησα τι ακριβώς είναι αυτό και είπε ότι το παθαίνουν άτομα που καπνίζουν πολλά χρόνια - για να καταλάβω τι ειναι-. Διάβασα στο διαδικτυο ότι η πνευμονικη υπερταση μπορεί να επηρεάσει και την καρδιά και είπε αυτός ότι δεν ισχύει. Και όταν τον ρώτησα γιατί ακούς τότε την καρδιά, είπε για ακούσω την ροή του αίματος. Αυτά είπε. Δεν κάνουμε κάτι άλλο. Τώρα βλέπουμε αν η κορτιζόνη όντως κάνει δουλειά.
    Αυτό με το Βιάγκρα το χω ψάξει και όντως δίνουν ως την τελευταία "κίνηση".

Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω μπορείς να μου πεις για να το συζητήσω με τον γιατρό.

Senior Member
    Δεν το πας και σε κάναν άλλο γιατρό; Δε βλέπω να σου μιλάει και να σε καθησυχάζει και να σε πληροφορεί όπως θα έπρεπε. Το ζώο σου είναι, θες πληροφόρηση, θα έπρεπε να στη δίνει.

Senior Member
    Δεν το πας και σε κάναν άλλο γιατρό; Δε βλέπω να σου μιλάει και να σε καθησυχάζει και να σε πληροφορεί όπως θα έπρεπε. Το ζώο σου είναι, θες πληροφόρηση, θα έπρεπε να στη δίνει.
    Με έβαλαν σε σκέψεις όλα αυτά τώρα. Μόνο αναλύσεις αίματος κάναμε (την πρώτη φορά)και τώρα κάθε φορά που πάω κάνουμε ακτινογραφία και υπέρηχο. Τίποτα άλλο. Και του έχω εμπιστοσύνη του συγκεκριμένου.

Σου ειπα...ευγενικα..δευτερη γνωμη...και βιοχημικες..αιματοκριτη,ου� �ια/κρεατινινη...τα επινεφριδια θα δωσουν την απαντηση...το βιαγκρα ...η σιλδεναφιλη δηλαδη χορηγειται για διατροφικες διαταραχες και συνηθως σε σκυλους για να παρουν κιλα οχι για την υπερταση

GEORGE αλλο κτηνιατρο και κανε βιοχημικες εξετασεις.... γιατι σαν να μου φαινεται οτι σε εκμεταλλευονται και πετας τα 80-120 καθε φορα για ακτινογραφια και υπερηχο...

καρκινος λογω πνευμονικης υπερτασης οχι...δεν υπαρχει και ειδικα σε ηλικιωμενο σκυλο με χρονια πνευμονικη υπερταση...τι σκυλος ειναι ρατσα/mix...επισης δεν μου ειπες πως βγηκε διαγνωση πνευμονικης υπερτασης...μονο παλμογραφια..βιοχημικες...τ� � δοντια της σε τι κατασταση ειναι

οkay....εσυ ξερεις..εννοειται πως εμπιστευεσαι τον κτηνιατρο αν πορευεστε μαζι χρονια και ολα ενταξει..χαλαρωσε...απλα εθεσα καποιους προβληματισμους..στην επομενη επισκεψη απλα ρωτησε τον την αιτια της υπερτασης που συνηθως ειναι αυτα τα τρια που σου ανεφερα...μεχρι της 12/09..ψυχραιμια...καλη ενυδατωση γιατι η κορτιζονη αφυδατωνει και την κανει να ειναι νωχελικη....και διατροφη που ειμαι σιγουρη πως ηδη κανεις χαμηλη σε νατριο