Πώς αισθάνεστε τώρα; (Μέρος δεύτερο) - Page 97
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 97 of 175 FirstFirst ... 47879596979899107147 ... LastLast
Results 1,441 to 1,455 of 2625
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Καλησπέρα!

Παλιότερα κι εγώ ξενυχτούσα γιατί φοβόμουν να κοιμηθώ αλλά τώρα ευτυχώς έχω βελτιωθεί αρκετά σ' αυτό το θέμα...
    Η νύχτα είναι ωραια

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    γιατί το ι φουντ; μακρυά είναι το μαγαζί να δεις από κοντά τα φαγητά; είσαι ευχαριστιμένος από το τί έρχεται;
    Ι φουντ γιατί διαλέγω ανάμεσα σε εκατοντάδες μαγαζιά και βλέπω βαθμολογίες, ώρα αναμονής και τέτοια.

Κοντά μου δεν έχει μαγαζί οπότε μονόδρομος το ντελιβερι.

Όπως και να έχει δεν πήρα και θα προσπαθήσω να μην ξαναπάρω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σπουργίτι View Post
    Μεγάλο μπράβο απο μένα. Συνέχισε έτσι
    Σε ευχαριστώ σπουργιτι.

Το μόνο κακό είναι ότι κάνω τρέξιμο τώρα και όχι βάρη προσωρινά μέχρι να χάσω λίγα κιλά , λόγω φόβου τραυματισμού.

Senior Member
    α εντάξει η αλήθεια είναι πως δεν τρώω συχνά απ έξω και δεν έχω καλή γνώμη, εκτός και μόνο σουβλάκια που είναι πανάκριβα πλέον.
    στην περιοχή σου αν καλέσεις απευθείας το μαγαζί ποιά είναι η διαφορά;

Senior Member
    α εντάξει η αλήθεια είναι πως δεν τρώω συχνά απ έξω και δεν έχω καλή γνώμη, εκτός και μόνο σουβλάκια που είναι πανάκριβα πλέον.
    στην περιοχή σου αν καλέσεις απευθείας το μαγαζί ποιά είναι η διαφορά;
    Και καλά κάνεις και δεν τρως είναι ανθυγιεινό.

Μια μπορεί να τύχει να μην έχω κάρτα, την άλλη να μην έχω το τηλέφωνο του μαγαζιού, ενώ άμα μπεις ι φουντ διαλέγεις τα πάντα, ακόμη και ποια μαγαζιά είναι πιο κοντά η σε πόση ώρα θα στα φέρουν.
    Βέβαια δεν λέει κανονικά να παίρνεις απο ι φουντ γιατί το μαγαζί χάνει ένα 15-20% που δίνει στο ι Γουντ για κάθε παραγγελία που γίνεται μέσω του απ'.

Quote Originally Posted by asperger39 View Post
    Αληθινοί και ψεύτικοι φίλοι – πως τους ξεχωρίζεις;
    Οι φίλοι μας είναι η δεύτερη οικογένειά μας, η οικογένεια που επιλέγουμε. Όταν είμαστε μακριά από τους γονείς και τους συγγενείς μας και δεν έχουμε κανέναν άλλο να μοιραστούμε όσα νιώθουμε, οι φίλοι μας αποτελούν το κύριο υποστηρικτικό μας σύστημα. Είτε νιώθουμε μόνοι, αναστατωμένοι, θλιμμένοι, είτε υποφέρουμε από ένα χωρισμό, οι φίλοι μας θα είναι πάντα στο πλευρό μας και θα μας δίνουν το φωτεινό παράδειγμα. Αλλά στις μέρες μας, οι αληθινοί φίλοι είναι δύσκολο να βρεθούν. Ακόμη και αν πιστεύουμε ότι έχουμε βρει αληθινούς φίλους, μπορεί να εξαπατηθούμε ή να πληγωθούμε αργότερα. Και πολλές φορές ορισμένοι αποδεικνύονται ψεύτικοι φίλοι και γίνονται οι χειρότεροι εχθροί μας.

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν ένα άτομο είναι αληθινός μας φίλος ή απλά ένας φίλος που θα προδώσει ή θα μας εγκαταλείψει στις δυσκολίες της ζωής; Υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να μας δείξουν αν οι φίλοι σας είναι αληθινοί ή ψεύτικοι.

1. Σας αποδέχονται όπως είστε, ακόμη και με τα ελαττώματά σας.
    Ένας αληθινός φίλος δεν θέλει να σας αλλάξει. Στην πραγματικότητα, η αληθινή φιλία σημαίνει ότι ο άλλος αγκαλιάζει τα πάντα σε εσάς, τα προτερήματά σας αλλά και τα ελαττώματά σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να του αρέσουν και να συμφωνεί με όλα όσα λέτε ή κάνετε, αλλά δεν σας πιέζει ή δεν προσπαθεί να αλλάξει την προσωπικότητά σας. Νιώθετε ο εαυτός σας μαζί του. Αυτό συμβαίνει επειδή ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους, έχετε βρει έναν άνθρωπο που βλέπει τα θετικά σας στοιχεία ακόμη και όταν δεν τα βλέπετε εσείς.

2. Σας στηρίζουν στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές.
    Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διαχωρίζει τους αληθινούς από τους ψεύτικους φίλους. Στις δύσκολες στιγμές, ένας αληθινός φίλος δεν θα σας αφήσει μόνο σας. Αντιθέτως, θα σας προσφέρει τη βοήθειά του όπως μπορεί και θα σας κάνει να νιώσετε καλά. Οι ψεύτικοι φίλοι συχνά θα σας εγκαταλείψουν επειδή θέλουν να είναι δίπλα σας μόνο όταν τα πράγματα πάνε καλά, και θεωρούν τα προβλήματά σας βάρος για εκείνους.

3. Χαίρονται για τις επιτυχίες σας.
    Οι ψεύτικοι φίλοι νιώθουν ζήλια και ανταγωνισμό όταν επιτυγχάνετε κάτι σπουδαίο στη ζωή σας, αλλά οι αληθινοί φίλοι θα γιορτάσουν τις επιτυχίες σας. Για να καταλάβετε αν μια φιλία είναι αυθεντική ή όχι, απλά παρατηρήστε ποιος μένει κοντά σας όταν καταφέρνετε τους στόχους στη ζωή σας ή όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Μερικοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη χαρά σας, αλλά οι πραγματικοί φίλοι θα νιώθουν χαρούμενοι για εσάς.

4. Νιώθετε άνετα μαζί τους, και ξέρουν πολλά πράγματα για εσάς που πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν.
    Γνωρίζουν τα μυστικά σας, τα όνειρά σας και τις ιδιοτροπίες σας, που μοιράζεστε μόνο με ανθρώπους που νιώθετε άνετα. Ξέρουν λεπτομέρειες για την προσωπική και ερωτική σας ζωή, τις πιο όμορφες παιδικές σας αναμνήσεις αλλά ίσως και ντροπιαστικές ιστορίες που δεν θα μοιραζόσασταν με κανέναν άλλο. Θέλουν να σας γνωρίζουν ουσιαστικά και όχι επιφανειακά. Αυτό διαχωρίζει τους αληθινούς φίλους από τους ψεύτικους.

5. Οι αληθινοί φίλοι βρίσκουν χρόνο για εσάς.
    Δεν είναι ανάγκη να τους τηλεφωνείτε ή να τους στέλνετε εσείς πάντα μήνυμα για να συναντηθείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή και εκείνοι δείχνουν το ενδιαφέρον και την πρωτοβουλία να σας δουν, και επικοινωνούν συχνά μαζί σας. Δεν νιώθετε ότι πρέπει να τους κυνηγάτε για να είναι στη ζωή σας, προσπαθούν για την φιλία σας και βρίσκουν χρόνο για εσάς. Δεν σας μιλούν μόνο όταν σας χρειάζονται, θα έρθουν σε εσάς γιατί σας νοιάζονται ως φίλοι και σας θέλουν στη ζωή τους.

αληθινοί φίλοι, ψεύτικοι φίλοι
    6. Σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι.
    Όταν βλέπετε τους φίλους σας νιώθετε αναζωογονημένοι, γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή και όχι το αντίθετο. Η αυθεντική φιλία είναι ο τέλειος συνδυασμός ενέργειας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Διαφορετικά, αν μονάχα ο ένας δίνει ενέργεια τότε έχετε να κάνετε με ένα ενεργειακό βαμπίρ. Για να καταλάβετε αν η φιλία σας με κάποιον είναι αληθινή, δώστε προσοχή στο πως νιώθετε μετά από τις συναντήσεις σας. Ένας πραγματικός φίλος θα σας κάνει να νιώθετε όμορφα για τον εαυτό σας και τη ζωή και όχι θλίψη και μιζέρια.

7. Σας λένε την αλήθεια, ακόμη και αν δεν σας αρέσει.
    Οι αυθεντικοί φίλοι θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα σας καλοπιάσουν για να σας καθησυχάσουν. Θα σας πουν την αλήθεια ακόμη και αν πονά (αλλά με καλό τρόπο). Και εσείς μαθαίνετε να το εκτιμάτε αυτό, επειδή δεν το κάνουν πολλοί άνθρωποι. Θα σας πουν την αλήθεια όχι για να σας ρίξουν ψυχολογικά, αλλά για να σας βοηθήσουν να πάρετε δύσκολες αποφάσεις στη ζωή σας και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

8. Δεν θα σας κατηγορήσουν αν κάνετε λάθος, θα σας συγχωρήσουν.
    Μην περιμένετε την “τελειότητα” από τους πραγματικούς φίλους και δεν θα πρέπει περιμένουν και αυτοί το ανάλογο. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι και να ζητάτε την έγκρισή τους. Ξέρουν ότι θα κάνετε λάθος κάποια στιγμή, και ίσως δεν χρειάζεται καν να ζητήσετε “συγνώμη” αν είναι κάτι μικρό. Απλά το αφήνετε πίσω σας και γνωρίζουν ότι έχετε καλές προθέσεις. Αν πρόκειται για κάτι πιο μεγάλο, μπορούν να συγχωρέσουν μετά από μια ειλικρινή συγνώμη.

9. Οι αληθινοί φίλοι δεν μιλούν για εσάς πίσω από την πλάτη σας.
    Οι πραγματικοί φίλοι ποτέ δεν θα σας σχολιάσουν όταν δεν είστε παρόντες. Συμπεριφέρονται ως ενήλικες και ότι έχουν να πουν θα το πούνε μπροστά σας. Σας σέβονται και ποτέ δεν θα διαδώσουν φήμες πίσω από την πλάτη σας και προτιμούν τις συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

10. Δεν ζηλεύουν αν έχετε και άλλους φίλους.
    Οι πραγματικοί φίλοι έχουν εμπιστοσύνη στη φιλία σας, δεν σας ανταγωνίζονται και δεν ζηλεύουν ούτε προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή σας. Σας δίνουν την ελευθερία να έχετε και άλλους φίλους και δραστηριότητες στη ζωή σας επειδή γνωρίζουν ότι η φιλία σας είναι σταθερή, σαν βράχος. Συνειδητοποιούν ότι δεν μπορείτε να είστε συνέχεια μαζί για να κρατήσει η φιλία σας.

11. Έχετε πολλές όμορφες αναμνήσεις μαζί που δεν μπορείτε να τις μετρήσετε.
    Έχετε μια τόσο στενή φιλία με αμέτρητες ώρες μαζί που έχετε γελάσει, έχετε μοιραστεί πράγματα και έχετε δημιουργήσει τόσο όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις
    Όπως κάθε σχέση, έτσι και η αληθινή ΦΙΛΙΑ απαιτεί επένδυση χρόνου, ενέργειας και φροντίδας και από τα δύο μέρη. Ωστόσο, το σημάδι που θα σας δείξει ότι έχετε ένα πραγματικό και όχι ένα ψεύτικο φίλο, είναι ότι πραγματικά είναι εκεί για εσάς στις δύσκολες στιγμές της ζωής σας. https://www.therapia.gr/alithinoi-fi...eftikoi-filoi/

Ωραία αυτά που γράφεις και με βρίσκουν σύμφωνο. Πάω ένα βήμα πιο πίσω. Σημασία έχει να κατορθώσεις να κάνεις φίλους, να είσαι δηλαδή αποδεκτός για φίλος και όχι απλά γνωστός από αυτούς που προσεγγίζεις επειδή τους γουστάρεις ως άτομα για φίλους. Αν δεν το επιτύχεις αυτό ή αν από παιδικής ηλικίας κανείς δεν σου χάραξε μέσα σου τον τρόπο να το επιτυγχάνεις αυτό, θα περάσεις όλες τις φάσεις της ζωής σου από τα πρώτα μαθητικά χρόνια μέχρι να γεράσεις με ελάχιστους έως κανέναν φίλους, κι όταν λέω ελάχιστους εννοώ τον κάθε περιπτωσάρα που στο βάθος του νου σου δεν τον θες για φίλο αλλά λόγω της αποτυχίας αποδοχής αποδέχτηκες αυτό ως αναγκαίο συμβιβασμό για να μην είσαι πλήρως μόνος και έστω να χεις μια βοήθεια σε ώρες ανάγκης. Άμα δεν έχεις αυτό το θέμα ερχόμαστε και συζητάμε αυτά που γράφεις. Μόνο το 8 θα σχολίαζα. Αν προσπαθείς να το παίζεις άψογος και τέλειος και να τους λες σε όλα ναι πρώτα θα σε εκμεταλλευτούν και θα πάψουν να σε σέβονται και έπειτα θα σε παρατήσουν. Το αν χαίρεται κανείς με τις επιτυχίες ή μαραζώνει για τις αποτυχίες σου το καταλαβαίνεις από το ύφος του προσώπου του εκείνα τα δευτερόλεπτα που του λες την κουβέντα. Οι φιλίες που υπάρχουν σήμερα είναι μείγμα χαβαλέ και λυκοφιλίας, δεν υπάρχουν οι φιλίες που έχουν ως κέντρο καλοσύνη, αποδοχή, αρχές ηθικής, ηπιότητα, αγνότητα.
    γιάννης

Senior Member
    αυτό με τα ποσοστά δεν το ήξερα.
    εγώ παραγγέλνω καφέ από αππλικέισο του ίδιου του καφέ πχ γρηγόρης, έβερεστ. κι εκεί το ίδιο γίνεται;

Senior Member
    αυτό με τα ποσοστά δεν το ήξερα.
    εγώ παραγγέλνω καφέ από αππλικέισο του ίδιου του καφέ πχ γρηγόρης, έβερεστ. κι εκεί το ίδιο γίνεται;
    Ναι, τα τσιμπάει η εταιρεία.
    Αλλά εκεί είναι λιγότερο το ποσοστό.
    Γενικά αν θες να βοηθήσεις κάποιο μαγαζί μην παίρνεις απο απ'.

HarleyQuinn
    Guest
    Ένα σου γέλιο με χτυπά και μ' ανασταίνει

Senior Member
    σαν τις σφαλιαρίτσες που δίνουν σε κάποιον που λιποθύμισε.

HarleyQuinn
    Guest
    σαν τις σφαλιαρίτσες που δίνουν σε κάποιον που λιποθύμισε.
    Τι όμορφα που το διατύπωσες! Έτσι ακριβώς καρδιά μου

Senior Member
    Τικ τακ τικ τακ.

Senior Member
    Σήμερα τα ξημερώματα, αναγκαστικά να κάνω ευθανασία σε ένα από τα 3 σκυλάκια που φροντίζω. Χθες το πρωί ήθελε να πάμε βόλτα, ενώ τόσες μέρες δεν είχε διάθεση, λέω τέλεια. Το απόγευμα με πήρε ο γιατρός για να με ενημερώσει για τα αποτελέσματα της αξονικης που κάναμε τη Τρίτη. Καρκίνος. Το βράδυ ήταν χάλια. Τα ξημερώματα του ζήτησα να την πάω, μπας και μπορεί να την βοηθήσει. Δεν μπορούσε. Η αξονική δεν έδειξε μόνο καρκίνο. Ή θα την άφηνα να φύγει μόνη της με ρίσκο να ταλαιπωρηθεί κι άλλο ή να κάνουμε ευθανασία. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα. Όλες αυτές τις μέρες ενω ήταν χάλια, δεν έτρωγε, ήμουν φουλ δίπλα της αλλά ταυτόχρονα μακριά της. Το μυαλό μου ήταν πάντα αλλού. Μηχανισμός άμυνας, λέει η ψυχολόγος, τον ανεπτυξα για να μπορώ να επιβιώσω, με τόση βία που είχα δεχτεί σαν παιδί. Νιώθω πόνο. Έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους και μέσα στο μυαλό μου τα "τακτοποιουσα" έτσι ώστε να μην πονάω τόσο, για να με προστατέψω. Μόνο στο θάνατο ενός δικού μου ανθρώπου (οχι συγγενή) πονεσα. Αλλά όχι τόσο όσο τώρα.. Έγιναν όλα γρήγορα. Δεν εχω ξανά χάσει σκύλο. Και ποναει πολύ ρε γαμωτο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Σήμερα τα ξημερώματα, αναγκαστικά να κάνω ευθανασία σε ένα από τα 3 σκυλάκια που φροντίζω. Χθες το πρωί ήθελε να πάμε βόλτα, ενώ τόσες μέρες δεν είχε διάθεση, λέω τέλεια. Το απόγευμα με πήρε ο γιατρός για να με ενημερώσει για τα αποτελέσματα της αξονικης που κάναμε τη Τρίτη. Καρκίνος. Το βράδυ ήταν χάλια. Τα ξημερώματα του ζήτησα να την πάω, μπας και μπορεί να την βοηθήσει. Δεν μπορούσε. Η αξονική δεν έδειξε μόνο καρκίνο. Ή θα την άφηνα να φύγει μόνη της με ρίσκο να ταλαιπωρηθεί κι άλλο ή να κάνουμε ευθανασία. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα. Όλες αυτές τις μέρες ενω ήταν χάλια, δεν έτρωγε, ήμουν φουλ δίπλα της αλλά ταυτόχρονα μακριά της. Το μυαλό μου ήταν πάντα αλλού. Μηχανισμός άμυνας, λέει η ψυχολόγος, τον ανεπτυξα για να μπορώ να επιβιώσω, με τόση βία που είχα δεχτεί σαν παιδί. Νιώθω πόνο. Έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους και μέσα στο μυαλό μου τα "τακτοποιουσα" έτσι ώστε να μην πονάω τόσο, για να με προστατέψω. Μόνο στο θάνατο ενός δικού μου ανθρώπου (οχι συγγενή) πονεσα. Αλλά όχι τόσο όσο τώρα.. Έγιναν όλα γρήγορα. Δεν εχω ξανά χάσει σκύλο. Και ποναει πολύ ρε γαμωτο.
    Οντως, ειναι σαν να χανεις παιδι. Νοιωθεις πως το προδωσες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Οντως, ειναι σαν να χανεις παιδι. Νοιωθεις πως το προδωσες.
    Δεν νιώθω ότι τη προδωσα. Μέχρι το βράδυ θα πέθαινε και θα είχε τρομερούς πόνους. Τώρα την ναρκωσαν, δεν κατάλαβε τίποτα.