Πώς αισθάνεστε τώρα; (Μέρος δεύτερο) - Page 120
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 120 of 171 FirstFirst ... 2070110118119120121122130170 ... LastLast
Results 1,786 to 1,800 of 2553
    Senior Member
    Quote Originally Posted by TSAKALI APO TA_LIDL View Post
    οkay....εσυ ξερεις..εννοειται πως εμπιστευεσαι τον κτηνιατρο αν πορευεστε μαζι χρονια και ολα ενταξει..χαλαρωσε...απλα εθεσα καποιους προβληματισμους..στην επομενη επισκεψη απλα ρωτησε τον την αιτια της υπερτασης που συνηθως ειναι αυτα τα τρια που σου ανεφερα...μεχρι της 12/09..ψυχραιμια...καλη ενυδατωση γιατι η κορτιζονη αφυδατωνει και την κανει να ειναι νωχελικη....και διατροφη που ειμαι σιγουρη πως ηδη κανεις χαμηλη σε νατριο
    Ήρεμος είμαι και θέλω να ακούσω ό, τι έχεις να πεις, ε αν ξέρεις. Εγώ όπως βλέπεις δεν έχω ιδέα. Δεν κατάλαβα καν τι είναι αυτό. Ενώ προσπαθεί κι αυτός να μου εξηγήσει, είναι σαν και ο εγκέφαλος μου δεν θέλει να πάρει όλες τις πληροφορίες.εχω χάσει σκύλο από καρκίνο το Δεκέμβρη. Δεν ανάφερα πουθενά ότι έχει χρόνια πνευμονικη υπερταση.
    Δεν είναι ρατσα ο σκυλος.
    Θα σου πω τα γεγονότα.
    Πριν περίπου δύο μήνες, ο σκυλος έτρεχε λίγο σταματούσε, έμενε ακίνητος και μετά έπεφτε κάτω σιγά σιγά και έκανε το κεφάλι του πίσω. Μετά σηκωνόταν. Την πήγα και έκανε αναλύσεις αίματος, υπέρηχο και ακτινογραφία. Ο κτηνίατρος έδωσε αντιβίωση μια βδομάδα αλλά συνέχισε να πέφτει κάτω όταν έτρεχε λίγο. Όταν την ξαναπήγα, της ξανά έκανε υπέρηχο και ακτινογραφία. Είπε θα δώσω κορτιζόνη, αν δεν δούμε κάποια εξέλιξη θα πάρει Βιάγκρα. Την πνευμονικη υπερταση την "κατάλαβε" από τον υπέρηχο. Είπε ακόμη πως αυτό που πέφτει κάτω είναι λιποθυμία, ενώ εγώ του εξήγησα ότι έχει τις αισθήσεις της, ανταποκρίνεται. Έδωσα για ακόμη δύο βδομάδες κορτιζόνη και τώρα θα ξαναπάω Σεπτέμβρη. Δεν έχει ξανά πέσει κάτω, έχει περισσότερη ενέργεια και γενικά είναι ο σκυλος που ξέρω. Μου εξήγησε πως θα κάνουμε κι άλλες εξετάσεις ε αν συνεχίσουμε την κορτιζόνη αφού αυτή χτυπάει (η κορτιζόνη) σε άλλα όργανα. Τώρα προσπαθούμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το "πρόβλημα".
    Είχε κάποιος σκύλος δικό σου πνευμονικη υπερταση? Πώς ξέρεις όλα αυτά που μου λες? Αν έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις είμαι όλος αφτιά

Ακου...δεν μου καθονται καλα στα αυτια μου..αυτα που γραφεις και ειδικα οταν μου λες πως ειναι ο σκυλος που ξερεις πλην καποιων επεισοδιων που ξεκινησατε κορτιζονη...τωρα το ''καταλαβε'' απο τον υπερηχο χωρις παρακολουθηση γιατι οταν καταλαβαινεις υπερταση..παρακολουθεις συστηματικα για να καταληξεις σε συμπερασμα γιατι ΞΑΝΑΛΕΩ η πνευμονικη υπερταση προκαλειται κυριως απο μεταβολικο νοσημα...αυτα που σου ανεφερα...πως θα κανει εξετασεις με κορτιζονη...ολα θα ειναι σε υπεραιμια τα οργανα...και θα εχει κατακρατηση δεν θα ειναι σωστη μετρηση...
    Εχεις εναν ηλικιωμενο πλεον σκυλο..αλλα καταλαβαινω με ενεργεια και οχι νωχελικο σωστα...δεν θελω να κανω διαγνωση γιατι δεν ξερω πολλα και δεν εχω εικονα...αλλα δεν μου καθονται καλα ολα αυτα που γραφεις ή ο κτηνιατρος δεν θελει να μπειτε σε διαλογο..δεν θελω να κρινω..ειναι κτηνιατρος ξερει...απλα δεν μου καθονται καλα αυτα που μου λες..θα επεμενα στις βιοχημικες να αποκλεισω μεταβολικο νοσημα και μετα θα συνεχιζα με την εικονα που θα ειχα απο το σκυλο,ειναι ηλικιωμενη μπορει να παθαινει και μικρες επιληπτικες κρισεις...τλπ και πολλα εγραψα απλα νευριασα οταν διαβασα κορτιζονη σε πνευμονικη υπερταση..

κτηνιατρος ειμαι
    ολα καλα,απλα προσπαθησε στο επομενο ραντεβου πριν ξεκινησει ο ελεγχος,να ρωτησεις γιατι και αν υπαρχει περιπτωση η υπερταση να οφειλεται σε μεταβολικο νοσημα...ειναι 15 ετων..σιγουρα θα εχει τα θεματακια της...αλλα κορτιζονη..nope...ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα..
    Last edited by TSAKALI APO TA_LIDL; 23-08-2024 at 16:33.

Senior Member
    Ακου...δεν μου καθονται καλα στα αυτια μου..αυτα που γραφεις και ειδικα οταν μου λες πως ειναι ο σκυλος που ξερεις πλην καποιων επεισοδιων που ξεκινησατε κορτιζονη...τωρα το ''καταλαβε'' απο τον υπερηχο χωρις παρακολουθηση γιατι οταν καταλαβαινεις υπερταση..παρακολουθεις συστηματικα για να καταληξεις σε συμπερασμα γιατι ΞΑΝΑΛΕΩ η πνευμονικη υπερταση προκαλειται κυριως απο μεταβολικο νοσημα αυτα που σου ανεφερα...πως θα κανει εξετασεις με κορτιζονη...ολα θα ειναι σε υπεραιμια τα οργανα...και θα εχει κατακρατηση δεν θα ειναι σωστη μετρηση...
    Εχεις εναν ηλικιωμενο πλεον σκυλο..αλλα καταλαβαινω με ενεργεια και οχι νωχελικο σωστα...δεν θελω να κανω διαγνωση γιατι δεν ξερω πολλα και δεν εχω εικονα...αλλα δεν μου καθονται καλα ολο αυτα που γραφεις ή ο κτηνιατρος δεν θελει να μπειτε σε διαλογο..δεν θελω να κρινω..ειναι κτηνιατρος ξερει...απλα δεν μου καθονται καλα αυτα πυ μου λες..θα επεμενα στις βιοχημικες να αποκλεισω μεταβολικο νοσημα και μετα θα συνεχιζα με την εικονα που θα ειχα απο το σκυλο,ειναι ηλικιωμενη μπορει να παθαινει και μικρες επιληπτικες κρισεις...τλπ και πολλα εγραψα απλα νευριασα οταν διαβασα κορτιζονη σε πνευμονικη υπερταση..

κτηνιατρος ειμαι
    ολα καλα,απλα προσπαθησε στο επομενο ραντεβου πριν ξεκινησει ο ελεγχος,να ρωτησεις γιατι και αν υπαρχει περιπτωση η υπερταση να οφειλεται σε μεταβολικο νοσημα...ειναι 15 ετων..σιγουρα θα εχει τα θεματακια της...αλλα κορτιζονη..nope...ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα..
    Η περιγραφή που σου έγραψα πριν.. Ειναι λιποθυμία? Πότε λέμε ότι ένας σκύλος λιποθυμάει?

ναι ειναι..σηκωνεται σαν να μην εγινε τιποτα..

Senior Member
    ναι ειναι..σηκωνεται σαν να μην εγινε τιποτα..
    Μπορείς να μου πεις ξανά τι να ρωτήσω όταν πάω? Και τι εξετάσεις έπρεπε να γίνουν;Τα προηγούμενα μηνύματα σου ήταν κάπως και δεν κατάλαβα πολύ καλά τι έλεγες..

Ναι συγγνωμη προσπαθω πολυ με τον γραπτο μου λογο γιατι το forum λεει οχι greeklish

Να τον ρωτησεις ποια ειναι η αιτια της πνευμονικης υπερτασης,να ζητησεις εξετασεις αίματος για μεταβολικα συνδρομα(νεφρους,διαβητη,υ� �οθυροειδισμο),αν αποκλειστει το μεταβολικο νοσημα ως αιτια,τοτε θα πρεπει να δει ο γιατρος απο την κλινικη εικονα της μικρης και με το ιστορικο της που το ξερει αν ηταν οντως λιποθυμικο επεισοδιο ή επιληπτικο επεισοδιο

Senior Member
    Ναι συγγνωμη προσπαθω πολυ με τον γραπτο μου λογο γιατι το forum λεει οχι greeklish

Να τον ρωτησεις ποια ειναι η αιτια της πνευμονικης υπερτασης,να ζητησεις εξετασεις αίματος για μεταβολικα συνδρομα(νεφρους,διαβητη,υ� �οθυροειδισμο),αν αποκλειστει το μεταβολικο νοσημα ως αιτια,τοτε θα πρεπει να δει ο γιατρος απο την κλινικη εικονα της μικρης και με το ιστορικο της που το ξερει αν ηταν οντως λιποθυμικο επεισοδιο ή επιληπτικο επεισοδιο
    Μου ζήτησε να περιγράψω πολλές φορές τι ακριβώς παθαίνει. Και μετα είπε λιποθυμία. Αλλά θα τα πω.

okay,αρα αυτο θα ειναι,τσεκαρε και τα υπολοιπα και αν βγουν φυσιολογικα θα φτιαξετε τις αρρυθμιες που ειναι απολυτα φυσιολογικο να εχει για την ηλικια της και ολα θα ειναι καλα,απλα πατα ποδι για την κορτιζονη,καταστελλει..δεν θεραπευει...και καμουφλαρει πολλα υποκειμενα νοσηματα και δεν το θελουμε αυτο για τα ηλικιωμενα..θελουμε λιγα φαρμακα αναλογα το προβλημα εως καθολου,προβιοτικα και ελαφρια διατροφη για να ολοκληρωνουν ολοκληρωσει ηρεμα τον κυκλο τους χωρις να ταλαιπωρουνται

Senior Member
    okay,αρα αυτο θα ειναι,τσεκαρε και τα υπολοιπα και αν βγουν φυσιολογικα θα φτιαξετε τις αρρυθμιες που ειναι απολυτα φυσιολογικο να εχει για την ηλικια της και ολα θα ειναι καλα,απλα πατα ποδι για την κορτιζονη,καταστελλει..δεν θεραπευει...και καμουφλαρει πολλα υποκειμενα νοσηματα και δεν το θελουμε αυτο για τα ηλικωμενα..θελουμε λιγα φαρμακα αναλογα το προβλημα εως καθολου,προβιοτικα και ελαφρια διατροφη για να ολοκληρωνουν ολοκληρωσει ηρεμα τον κυκλο τους χωρις να ταλαιπωρουνται
    Εντάξει. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Ελπίζω να πάνε όλα καλα

θα πάνε,πορευεστε χρονια μαζι με τον κτηνιατρο,κουραρε και το αλλο σου σκυλακι που εφυγε,οποτε ολα καλα,αν ομως νιωσεις ανασφαλεια πρεπει να επιμεινεις στις ερωτησεις για να καταλαβεις και να μην εισαι μπερδεμενος

Senior Member
    θα πάνε,πορευεστε χρονια μαζι με τον κτηνιατρο,κουραρε και το αλλο σου σκυλακι που εφυγε,οποτε ολα καλα,αν ομως νιωσεις ανασφαλεια πρεπει να επιμεινεις στις ερωτησεις για να καταλαβεις και να μην εισαι μπερδεμενος
    Κάνω ερωτήσεις.. Δεν ξέρω τι πάει λάθος στη συζήτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται. Ισως κόλλησα στην πιθανότητα να είναι καρκίνος. Θα τα ξαναπώ μαζί του όταν πάω. Θα σε έχω από κοντά εσένα επειδή ταΐζω πολλά αδέσποτα ή βρίσκω συχνα άρρωστα, για να με βοηθάς. Σε πειράζω . Σε ευχαριστώ και παλι

Το καταλαβα,ειναι λογικο να παει εκει,οση αγαπη δινουν τοση ευθυνη εχουν..το ξεχνουν πολλοι αυτο οταν αποφασιζουν να παρουν,εδω παει σε αλλους που ουτε καν εχει συμπτωματα ο σκυλος επειδη το διαβασαν στο internet,ειμαι 31 το ασκω 7 εχω ακουσει ηδη πολλα χαχαχα ποτε δεν με εκπλησσουν
    Αδεσποτα..μεγαλο κεφαλαιο..συνηθιζω να τα λεω πυρινικα αποβλητα γεματα αγαπη...τι να σου πω στειρωση..οποιο καταφερεις και πιασεις και μπορεις να το στειρωνεις και στις γατες τον χειμωνα με τα κρυα ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ γιατι εχουν περισσοτερες θερμιδες...Μπραβο σου

Πραγματικα συγγνωμη για τα ελληνικα μου και το γραπτο μου αλλα εχω συνηθισει να γραφω αγγλικα και greeklish το εχω βαλλει στοχο για το 24 να γραφω καλυτερα

Senior Member
    Το καταλαβα,ειναι λογικο να παει εκει,οση αγαπη δινουν τοση ευθυνη εχουν..το ξεχνουν πολλοι αυτο οταν αποφασιζουν να παρουν,εδω παει σε αλλους που ουτε καν εχει συμπτωματα ο σκυλος επειδη το διαβασαν στο internet,ειμαι 31 το ασκω 7 εχω ακουσει ηδη πολλα χαχαχα ποτε δεν με εκπλησσουν
    Αδεσποτα..μεγαλο κεφαλαιο..συνηθιζω να τα λεω πυρινικα αποβλητα γεματα αγαπη...τι να σου πω στειρωση..οποιο καταφερεις και πιασεις και μπορεις να το στειρωνεις και στις γατες τον χειμωνα με τα κρυα ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ γιατι εχουν περισσοτερες θερμιδες...Μπραβο σου

Πραγματικα συγγνωμη για τα ελληνικα μου και το γραπτο μου αλλα εχω συνηθισει να γραφω αγγλικα και greeklish το εχω βαλλει στοχο για το 24 να γραφω καλυτερα
    Δεν ήταν τα ελληνικά πριν που δεν με βοήθησαν να καταλάβω τι λες. Ένιωσα την ένταση που είχες. Όλα καλά τώρα. Γράφε και στα κινέζικα αν θες.

Ωωωω...τι ειπες!Το ξερω..μου το λενε αρκετοι αυτες τις μερες...περναω φαση...ασχημη...γιατι γυριζουν μνημες μεσα μου αυτες τις μερες απο βιωματα για αυτο εχω κανονισει και να φυγω να μην κανει το μυαλο παιχνιδια,τεσπα,ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Senior Member
    Ωωωω...τι ειπες!Το ξερω..μου το λενε αρκετοι αυτες τις μερες...περναω φαση...ασχημη...γιατι γυριζουν μνημες μεσα μου αυτες τις μερες απο βιωματα για αυτο εχω κανονισει και να φυγω να μην κανει το μυαλο παιχνιδια,τεσπα,ΟΛΑ ΚΑΛΑ
    Να κάνεις ότι σε κάνει χαρούμενη.. Χαλαρά