Πώς αισθάνεστε τώρα; (Μέρος δεύτερο) - Page 152
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 152 of 175 FirstFirst ... 52102142150151152153154162 ... LastLast
Results 2,266 to 2,280 of 2617
    Senior Member
    κι εμένα με πιάνει ίλιγκος σε μπαλκονια κλπ.

Senior Member
    Υπαρχει διαφορα μεταξυ υψοφοβίας και ακροφοβίας. Στην ακροφοβια φοβασαι επειδη βρισκεσαι στην ακρη του γκρεμού / μπαλκονιού / πανω στη στέγη κτλ. Δεν εχει να κανει με το ποσο ψηλα εισαι.... Η υψοφοβία ειναι η φοβια λογω του τεραστιου υψους, π.χ. η θεα μέσα απο το αεροπλάνο οταν πετάει ψηλά. Εκει δεν υπαρχει ακροφοβία, γιατι εισαι μεσα σε σκάφος και οχι διπλα σε σημειο πτώσης.

Quote Originally Posted by Player View Post
    Η φοβία με την οδήγηση ξεκίνησε πριν τρία χρόνια όταν κόλλησα σε κίνηση και πήγε να με πιάσει κρίση πανικού και από τότε δεν οδηγάω στην Αθήνα δυστυχώς.
    Αγχώνομαι χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
    Κλειστοφοβία Ε; Χμμ... Τα τελευταία τρία χρόνια αποφεύγω και τα ασανσέρ φοβούμενος μην κολλήσει η πέσει κανένα ρεύμα και μεινω μέσα.
    Έχω οπότε κάποιου είδους κλειστοφοβία, όπως και υψοφοβια.
    Όλες τις φοβιες τα τελευταία 3-4 χρόνια τις έχω αναπτύξει.
    Η φοβία πάντα ξεκινάει από ενα περιστατικό το οποίο εκείνη τη στιγμή βιώνεται απο τον παθόντα με έντονα αρνητικά συναισθήματα τα οποία, πέραν της απογοήτευσης και της ψυχολογικής κατάπτωσης, έχουν ως πυρήνα και οδό πουθενά αλλού παρα στο πως θα το αποφυγω στο μέλλον. Το ατομο γίνεται πια πιο επιφυλακτικό με οτιδήποτε του φαίνεται πως σχετίζεται ή ειναι συναφες και δύναται να ξαναοδηγησει σε τέτοιο ή παρόμοιας φύσης συμβάν. Σιγά σιγα όλα αυτά τα σχετικά και παρόμοια ή που θεωρεί πως οδηγούν σ αυτα τα αποφεύγει πάση θυσια. Το αποτέλεσμα μια γενικευμένη κατάσταση φοβιας για πολλά πια πράγματα.

Μονο με εκλογίκευση, αναγνώριση της διαστρεβλωσης δηλαδή τοποθέτηση των πραγμάτων μεσα στη σκέψη στις αντικειμενικες τους διαστάσεις και ως επέκταση αυτού εκθεση ολοένα και περισσότερο σ αυτά που μας φοβιζουν, είναι η λυση. Η συνειδητοποίηση και ως απόρροια της η εκθεση πρέπει να γίνονται το συντομότερο δυνατό πριν δηλαδή το ατομο έχει ηδη χασει πολλες καλες ευκαιρίες στη ζωή του λόγω του φόβου. Καθε φορα που εκτιθεσαι σε κάτι που σε φοβιζει ανακαλυπτεις ποσο ευκολο ηταν να το κανεις και ποσο δύσκολο σου το εμφανιζε ο φόβος.

Senior Member
    Σήμερα πήγα δουλειά για 3 ώρες και γύρισα με άδεια λόγω το ότι δεν ένιωθα καλά.. μάλλον πρέπει να πάω σε ψυχίατρο να εντοπίσει την αιτία που μου συμβαίνουν όλα αυτά.. θα κλείσω ραντεβού άμεσα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Η φοβία πάντα ξεκινάει από ενα περιστατικό το οποίο εκείνη τη στιγμή βιώνεται απο τον παθόντα με έντονα αρνητικά συναισθήματα τα οποία, πέραν της απογοήτευσης και της ψυχολογικής κατάπτωσης, έχουν ως πυρήνα και οδό πουθενά αλλού παρα στο πως θα το αποφυγω στο μέλλον. Το ατομο γίνεται πια πιο επιφυλακτικό με οτιδήποτε του φαίνεται πως σχετίζεται ή ειναι συναφες και δύναται να ξαναοδηγησει σε τέτοιο ή παρόμοιας φύσης συμβάν. Σιγά σιγα όλα αυτά τα σχετικά και παρόμοια ή που θεωρεί πως οδηγούν σ αυτα τα αποφεύγει πάση θυσια. Το αποτέλεσμα μια γενικευμένη κατάσταση φοβιας για πολλά πια πράγματα.

Μονο με εκλογίκευση, αναγνώριση της διαστρεβλωσης δηλαδή τοποθέτηση των πραγμάτων μεσα στη σκέψη στις αντικειμενικες τους διαστάσεις και ως επέκταση αυτού εκθεση ολοένα και περισσότερο σ αυτά που μας φοβιζουν, είναι η λυση. Η συνειδητοποίηση και ως απόρροια της η εκθεση πρέπει να γίνονται το συντομότερο δυνατό πριν δηλαδή το ατομο έχει ηδη χασει πολλες καλες ευκαιρίες στη ζωή του λόγω του φόβου. Καθε φορα που εκτιθεσαι σε κάτι που σε φοβιζει ανακαλυπτεις ποσο ευκολο ηταν να το κανεις και ποσο δύσκολο σου το εμφανιζε ο φόβος.
    Πρέπει να εκτίθεται το άτομο που φοβάται και σε αυτήν την περίπτωση εγώ, αλλά δεν μπορω, είναι δύσκολο δυστυχώς φίλε.
    Τώρα μόλις ξαναπάω στο ψυχίατρο μου θα του πω για τις φοβίες και όχι για το άγχος άσχετα άμα είναι συνδεδεμένα αυτά τα δύο.

Senior Member
    Χαλιά, γιατί ενώ έκανα τρέξιμο μια ώρα, περπάτησα άλλο τόσο , βγήκα πήγα έξω για καφέ και γύρισα τώρα πριν καμιά ώρα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να παραγγείλω παγωτό και γλυκό μαζί.
    Πάει η διατροφή και η άσκηση περίπατο.
    Από αύριο συνεχιζω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Player View Post
    Χαλιά, γιατί ενώ έκανα τρέξιμο μια ώρα, περπάτησα άλλο τόσο , βγήκα πήγα έξω για καφέ και γύρισα τώρα πριν καμιά ώρα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να παραγγείλω παγωτό και γλυκό μαζί.
    Πάει η διατροφή και η άσκηση περίπατο.
    Από αύριο συνεχιζω.
    Δεν πειράζει. Για μια φορά δεν έγινε και τίποτα.

Senior Member
    Εγώ αισθάνομαι σ**** εδώ και μία εβδομάδα και δεν θέλω να μιλήσω στο γιατρό μου δεν θέλω να μιλήσω στους φίλους μου θέλω να μιλήσω σε έναν άγνωστο να του τα πω τι τρέλα που με δέρνει να μου πει δύο συμβουλές χωρίς να με κρίνει και τι σ**** να κάνω

Senior Member
    Quote Originally Posted by tony View Post
    Εγώ αισθάνομαι σ**** εδώ και μία εβδομάδα και δεν θέλω να μιλήσω στο γιατρό μου δεν θέλω να μιλήσω στους φίλους μου θέλω να μιλήσω σε έναν άγνωστο να του τα πω τι τρέλα που με δέρνει να μου πει δύο συμβουλές χωρίς να με κρίνει και τι σ**** να κάνω
    Γιατί δεν μοιράζεσαι αυτό που σε απασχολεί εδώ;

Senior Member
    Δεν μπορώ δημόσια δυστυχώς......

Senior Member
    Τότε πως θα βοηθηθείς; Αν δεν το λες πουθενά καταλήγεις να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου και δεν πρέπει. Νιώθεις χειρότερα με αυτόν τον τρόπο.

Senior Member
    Εκτός και αν μιλήσεις σε κάποιον ειδικό. Αλλά λες ότι ούτε εκεί θες..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Τότε πως θα βοηθηθείς; Αν δεν το λες πουθενά καταλήγεις να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου και δεν πρέπει. Νιώθεις χειρότερα με αυτόν τον τρόπο.
    Έτσι είμαι εδώ και 4 χρόνια άλλοτε καλύτερα άλλοτε χειρότερα. Αλλα χωρίς ελπίδα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Εκτός και αν μιλήσεις σε κάποιον ειδικό. Αλλά λες ότι ούτε εκεί θες..
    Μιλάω με το ψυχίατρο μου αλλά ....

Senior Member
    Δεν κερδιζεις τιποτα με το να κρατας ολα τα μυστικά για τον εαυτο σου. Μπορεις να μιλησεις σε ψυχιατρο, ψυχολογο αλλά και σε αλλους, ανωνυμα. Επισης δεν χρειαζεται να το δημοσιευσεις στο φορουμ καθως υπαρχουν και τα προσωπικά μηνύματα.