ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ SOS!!!!!!!!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    νομιζω Μαιρη πώς θα ειχε μια αξια να δεις εσυ πώς μπαινεις στη θεση να απολογεισαι, να νιωθεις πώς φταις για ολα κλπ. Γιατι ακομα κ αν αυτος δημιουργει τις προυποθεσεις, συμβαλεις κ εσυ με καποιον τροπο σ αυτο...Δλδ του δίνεις το περιθώριο να το κανει.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    το κάνω γιατί ξέρει οτι θέλω να είμαστε μζί και να μην χωρίσουμε. Το κάνει γιατί μόλις πει κάτι για χωρισμό βάζω τα κλάματα, και μετά θυμώνω με τον εαυτό μου.
    Χθες επίσης γύρισε και μου είπε οτι έχω υπερβολική αδυναμία στα ανηψια μου, πιο πολύ και από τη μάνα τους!!!!!!!!!!!!!!!! και αυτό τον αγχώνει, γιατί εγω θέλω οικογένεια και παιδιά και αυτος αγχώνεται.

Banned
    Μαίρη, ας πάρουμε καταρχήν τα δεδομένα: τα πράγματα στη δική σου ζωή φαίνεται να είναι τακτοποιημένα, σταθερή δουλειά, καλές σχέσεις με οικογένεια. Ο αρραβωνιαστικός σου από την άλλη φαίνεται να έχει ζήσει πιο αβέβαιες ή ψυχοφθόρες καταστάσεις που είναι λογικό να του δημιουργούν μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Πάντως και οι δύο μοιάζετε να έχετε σημαντική ανασφάλεια, διαφορετικού είδους ο καθένας: εκείνος αγχώνεται για να αποδείξει την αξία του και εσύ για να διαφυλάξεις τη σταθερότητα που έχεις συνηθίσει.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι βέβαια να είστε ο ένας ο ψυχοθεραπευτής του άλλου, αλλά πώς θα επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά και θα δείχνετε το ενδιαφέρον σας προς τον άλλον, κατευνάζοντας τις τυχόν αμφιβολίες και ανασφάλειες, αντί να τις ενισχύετε.

Από την πλευρά σου, θα μπορούσες καταρχήν να σκεφτείς, γιατι τρομάζεις τόσο πολύ στην ιδέα ενός χωρισμού. Και να σκεφτείς ποια είναι τα στοιχεία στα οποία ταιριάζετε, γιατί δηλαδή θέλεις να είσαι, όχι γενικά μέσα σε μια σχέση με προοπτική το γάμο-οικογένεια, αλλά με το συγκεκριμένο άνθρωπο.

Αν νομίζεις ότι υπάρχουν περισσότερα που σας ενώνουν παρά σας χωρίζουν, περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές, τότε πάμε στο επόμενο βήμα: να δεις τι είναι αυτό που τον ενοχλεί. Για παράδειγμα, μήπως αισθάνεται \'περιττός\' μέσα στο καλά τακτοποιημένο σου και δεμένο οικογενειακό πλαίσιο? Μήπως ανησυχεί ότι ενδιαφέρεσαι για την πατρική οικογένεια περισσότερο από τον ίδιο? Μήπως σκέφτεται ότι αν τυχόν αποκτήσετε παιδιά τότε όλο το ενδιαφέρον σου θα στραφεί εκεί και θα νιώθει εντελώς παραγκωνισμένος? Μήπως σκέφτεται ότι θέλεις να είσαι μαζί του περισσότερο από φόβο μην χωρίσετε, παρά από γνήσιο ενδιαφέρον για εκείνον?

Junior Member
    marina
    νομιζω οτι με όλα αυτα που μου έφραψες χτύπησες φλέβα.....
    με προβλήμάτισες πάρα πολύ και ....σε ευχαριστώ για αυτό

Junior Member
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ
    ΣΟΒΑΡΑ
    να τον ταρακουνήσω, να ρισκάρω και να του ζητησω να μεινουμε χωριστα για ένα διαστημα. Με θεωρει δεδομένη και δεν κάνει τίποτα για να φτιάξει η κατάσταση. Τον αγαπάω και τον θέλω, αλλα οχι με αδιέξοδα και ανασφάλειες.

Junior Member

ΑΠΙΣΤΙΑ

Exω σοβαρες ενδείξεις οτι με κερατώνει, λέει ψέματα για το που είναι, δεν απαντάει στα τηλέφωνα όταν είναι έξω,μόνο στα μηνύματα.Λέεί οτι λόγω δουλείας δεν έρχεται στο σπίτι μας και μένει σπίτι του. Φυσικά αν του το πω θα με περάσει για τρελλή!!!!!Μια φορα είπα οτι ξέρω οτι μου λέει ψέματα και βγήκε και από πάνω. Εχω ανεκτεί τόσα. Τι να κάνω? Να προσπαθήσω να μάθω την αλήθεια ή να φύγω! Πράγμα δύσκολο χωρίς αποδείξεις

Senior Member
    Μαιρη
    γεια σου!

αισθανομαι οτι ειτε εχεις αποδειξεις ειτε οχι

το γεγονος πως δεν αισθανεσαι ασφαλης

ειναι καλο να συζητηθει

δες και την αποψη του

ηρεμα

και μετα αποφασισε

;)

Junior Member
    Οταν προσπαθώ να πω κάτι λέει οτι είναι δικό μου προβλημα και να μην σκέφτομαι πολύ. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ εχω δεκτει πολλα του χω δωσει τα πάντα και με ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ

Senior Member
    Originally posted by ΜΑΙΡΗ30
    Οταν προσπαθώ να πω κάτι λέει οτι είναι δικό μου προβλημα και να μην σκέφτομαι πολύ. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ εχω δεκτει πολλα του χω δωσει τα πάντα και με ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ
    τι εννοεις οταν λες οτι του εχεις δωσει τα παντα?και σε τι σε εκμεταλλευεται?θελεις να μας πεις?

Senior Member
    τα παντα τα δινουμε οχι για τον αλλον

αλλα γιατι δεν ξερουμε να κανουμε ισοτιμες σχεσεις

αυτη ειναι η αποψη μου

μεχρι εδω ειναι οντως δικο σου το προβλημα

απο κει και περα

τα πραγματα ειναι απλα

λες δεν συζηταει

οκ.

η βρισκεις τροπους να μπορεσετε να συζητησετε

γιατι αν δεν συζητησεις με τον ανθρωπο αου με ποιον θα συζητησεις?

η του δινεις προθεσμια καμποσο καιρο ακομη αφου του εχεις ξεκαθαρισει με τον καλυτερο για σενα τροπο τι θες

η καθεσαι και τρως αυτο το σκηνικο γιατι προφανως παιρνεις πραγματα που εμεις εδω στο φορουμ ειναι αδυνατον να τα γνωριζουμε

η μετρας τι εχεις και τι θελεις και μετα αποφασιζεις

εγω παντως ειμαι της γνωμης για προσπαθεια ειλικρινους συνενοησης

κι οχι βρισιδια εν βρασμω ψυχης

παντως επισης το ξαναλεω

ο.τι δινουμε το δινουμε απο αναγκη κι οχι απο αγαπη μεσα σε μια σχεση πολλες φορες

ο αλλος εκμεταλλευεται την αναγκη κι οχι την αγαπη

γιατι αν ηταν αγαπη

δε θα υπηρχε η λεξη εκμεταλλευση

εσυ θα ελεγες δινω και τι καλα ο αγαπουλης μου παιρνει...

αχου το μωρε...

Junior Member
    ΑΠΌ την αρχή της σχέσης ζητούσε κατανόηση.Γι αυτόν είναι να είναι ήσυχος εκείνος και να μην τον ενοχλώ με τα δικά μου θέλω και προβλήματα. Μόνο εκέινος έχει δίκιο και εγώ ναι μωρό μου ναι αγάπη μου!!
    Ναι ήταν η ανάγκη η δική μου να νιωθω οτι με χρειάζεται. Πίστευα βαθιά μέσα μέσα μου οτι έτσι θα τον κρατήσω, όταν με έχει ανάγκη.Δεν διεκδίκησα τίποτα για τον εαυτό μου ποτε, πάντα υποχωρούσα και ζητούσα συγγνώμη. Από ένστικτο ξέρω οτι υπάρχει άλλη γιατί τωρα έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα. Αφήσα να γίνω η μάνα που ποτε δεν ένιωσε δίπλα, που έστω και στο σπίτι ήταν πάντα απών και τώρα το μωρό μου μεγάλωσε και θέλει γυναίκα!!!!!! Εχούμε να κάνουμε έρωτα 3 μήνες γιατί πάντα είαι κουρασμένος!!!!!!!!! και εγώ το ΑΝΕΧΟΜΑΙ. Πονάει πολύ, φοβάμαι να , αλλά η ψυχή μου έχει αδειάσει. Του δώσα και δεν ζήτησα τίποτα!!!!!!!!!!!

Senior Member
    πιστευω πως ειναι πολυ σημαντικο

που καταλαβες πως εσυ εδινες χρονο και ενεργεια σε αυτον τον ανθρωπο

χωρις να παινεις η να ζητας τα αντιστοιχα για σενα

μεσα σε μια σχεση ειναι δυο και οχι ενας

ναι μπορεις να του κανεις για λιγο την καλη μανουλα

οταν κι αυτος σου κανει αντιστοιχα για λιγο τον καλο μπαμπα

τωρα αν αυτο γινεται μονοπλευρα

δηλαδη συνεχως τον φροντιζεις σαν παιδοκομος

λογικο ειναι να θελει και μια γκομενιτσα

αηδιατικα εκμεταλλευτικο

ομως σε αυτη η στην επομενη σχεση λαβε τα μετρα σου

αγαπητη Μαιρη

για το καλο της σχεσης

ειναι κριμα

να σε χρησιμοποιει ετσι

αλλα φυσικα

το θυμα βρισκει το θυτη

και το θυτη το θυμα

ας μην εισαι θυμα και στην επομενη σου σχεση

ας μην εισαι θυμα ουτε τωρα

παιρνω αυτα δινω αυτα

τελος

ομως βαλτα κατω

μελετησε καλα

μην το μετανιωσεις

και γενικως αποφασιζε νηφαλια και οχι εν βρασμω

ο,τι εχεις να αποφασισεις

Senior Member
    Originally posted by ΜΑΙΡΗ30
    ΑΠΌ την αρχή της σχέσης ζητούσε κατανόηση.Γι αυτόν είναι να είναι ήσυχος εκείνος και να μην τον ενοχλώ με τα δικά μου θέλω και προβλήματα. Μόνο εκέινος έχει δίκιο και εγώ ναι μωρό μου ναι αγάπη μου!!
    Ναι ήταν η ανάγκη η δική μου να νιωθω οτι με χρειάζεται. Πίστευα βαθιά μέσα μέσα μου οτι έτσι θα τον κρατήσω, όταν με έχει ανάγκη.Δεν διεκδίκησα τίποτα για τον εαυτό μου ποτε, πάντα υποχωρούσα και ζητούσα συγγνώμη. Από ένστικτο ξέρω οτι υπάρχει άλλη γιατί τωρα έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα. Αφήσα να γίνω η μάνα που ποτε δεν ένιωσε δίπλα, που έστω και στο σπίτι ήταν πάντα απών και τώρα το μωρό μου μεγάλωσε και θέλει γυναίκα!!!!!! Εχούμε να κάνουμε έρωτα 3 μήνες γιατί πάντα είαι κουρασμένος!!!!!!!!! και εγώ το ΑΝΕΧΟΜΑΙ. Πονάει πολύ, φοβάμαι να , αλλά η ψυχή μου έχει αδειάσει. Του δώσα και δεν ζήτησα τίποτα!!!!!!!!!!!
    ετσι οπως το βλεπω εγω, πηρες κι εσυ αυτο που χρειαζοσουν.
    η που νομιζες οτι χρειαζοσουν....
    πηρες οπως λες και μονη σου την επιβεβαιωση οτι σε χρειαζοταν, πηρες μια σταθερη σχεση , πηρες δεν ξερω τι αλλο και του εδωσες αυτα που μας λες, αυτα που ζητουσε.
    γιατι κανενας δεν δινει αν δεν παιρνει....

το θεμα ειναι αν εξακολουθει να σε καλυπτει αυτο που παιρνεις απο αυτον.

που απ οτι μας λες δεν ειναι καν το ιδιο γιατι εχεις υποψιες οτι σε απατα.
    ακομα και να μην υπαρχει αλλη γυναικα, ειναι πολυ δυσοιωνο συμπτωμα η ελλειψη σεξ στην σχεση και θα πρεπει να το σκεφτεις πολυ σοβαρα.
    μη θεωρεις αυτοσκοπο την διατηρηση της σχεσης πασει θυσια, και προς θεου μη προχωρησεις σε γαμο με την σκεψη οτι θα λυσει καποια προβληματα...
    ασε στην ακρη του μυαλου σου τις υποψιες για την απιστια, δεν μπορεις να το αποδειξεις , οποτε δεν μπορεις να κανεις καμια αλλη συζητηση απο το να τον ρωτησεις γι αυτο, κι αν το αρνηθει δεν μπορεις να επιμεινεις...

αυτο ομως που εχει νοημα να κανεις εναι να δεις αν η σχεση οπως διαμορφωνεται σε καλυπτει η οχι και τα συμπερασματα σου να του τα πεις και να τον ρωτησεις τι θελει κι ο ιδιος απο την σχεση αυτη πλεον....δεν χρειαζεσαι αποδειξεις της απιστιας για να του πεις οτι οι κινησεις του, να μενει μονος, να βγαινει μονος κλπ, δειχνουν σε σενα οτι απομακρυνεται απο την σχεση σας...

Senior Member
    Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος έχει ανάγκη απο μαμά αφού την εξασφάλισε μετά μπορεί να έχει τα υπόλοιπα.Μαίρηηηηηηηηηηηη φύγε κορίτσι μου μην αναλώνεσαι δεν αξίζει να χάνεις τα χρόνια σου για κάτι που δεν αξίζει.Μαίρηηηηηηηηηηηηηη� �η φύγε απο μια σχέση που είναι προβληματική και να λες ότι είσαι και τυχερή που δεν προχώρησες σε γάμο και παιδιά.Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτός ο άνθρωπος δεν είναι μόνο η προσωπική μου εμπειρία η αδελφική μου φίλη παντρεύτηκε έναν άνδρα που αν τον δεις θα πεις ότι ήταν μοντέλο,όμως η μάνα του μετά την γέννα αρρώστησε και πέθανε μετά απο χρόνια σε ψυχιατρική κλινική.Ο πετέρας του όταν η γυναίκα του αρρώστησε χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε άλλη με την ποία δεν έκανε άλλα παιδιά.Τον μεγάλωσε η μητριά..Ομως ποτέ δεν ένιωσε το χάδι της μάνας παντρεύτηκε και το μόνο που πήρε απο αυτόν η γυναίκα του ήταν το γενετικό υλικό του.Δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα του και γενικότερα δεν υπάρχει συζυγική σχέση έχουν πλέον αδελφοποιηθεί απλώς ζούνε μαζί γιατί τα παιδιά είναι μικρά.Οικονομικό πρόβλημα η φίλη μου δεν αντιμετωπίζει και ξέρεις τι μου είπε;Φαντάζομαι ότι έχω μεγάλα παιδιά και παντρεύονται μετά τον γάμο και το γλέντι έρχεται η ώρα να γυρίσουμε σπίτι εκείνη την ώρα του λέω.Εσύ πού πάς;στο σπίτι θα γυρίσω μόνη εσύ δεν έχεις καμμιά δουλειά εδώ τελείωσαν οι δρόμοι μας στο καλό.Το πρόβλημα είναι όταν το ζούμε δεν μπορούμε να σκεφτούμε όσο λογικά χρειάζεται αν έδωσες εσύ τα πάντα εγώ να δεις τι έδωσα.Τώρα αναλογίζομαι τι έκανα υποχωρήσεις ποτέ δεν ζήτησα τίποτε ήμουν πάντα για τα δύσκολα και υπέφερα κιόλας δεν σκεφτόμουν το κακό που έκανα στον εαυτό μου και στην σωματική και στη ψυχική υγεία μου.Είμαι θυμωμένη με μένα ποτέ δεν ήμουν σύντροφος πάντα ήμουν η μάνα που δεν είχε.Ξέρεις πόσο τυχερή είσαι που μπορείς και βλέπεις το πρόβλημα;Αλήθεια σου λέω αν πονάς να δεις τι πόνος είναι όταν έχεις οικογένεια.Ας μπορούσα να γυρίσω για μια΄μερα τον χρόνο πίσω.Και ποτέ μην υποτιμάς τον εαυτό σου για κανέναν όλα έχουν όρια και εγώ είμαι εκείνη που ξεπέρασα τα όρια τις αντοχές μου και έπιασα πάτο δεν ήλθε κανείς να με στηρίξει δεν σκέφτηκε κανείς τι έκανα, που όταν τα θυμάμαι απορώ πως μπόρεσα να τα καταφέρω μου και αισθάμομαι θυμό και για τον εαυτό μου.Εφτασα να ζητήσω βοήθεια απο τον ιδιο αλλά δεν πήρα τίποτε.Ξέρεις πως προσγειώνεσαι ανώμαλα;δεν ζήτησα πολλά ένα παράδειγμα να σου δώσω.Πριν αρχίσει η κατάθλιψη υπέφερα απο ιλίγγους βρέθηκα στο κρεββάτι και γυρνούσε το ταβανι πήρα τον γιατρό και μου είπε να πάρω χάπια για τον ίλιγγο.Αλλος άνδρας στα χάλια που ήμουν θα πήγαινε την γυναίκα του στο νοσοκομείο.Εγώ ζήτησα να πάει στο φαρμακείο 9 το βράδυ επιδή ήταν κλειστά δεν μπορούσε να πάει σε διανυκτερεύον φαρμακείο και μου είπε άσε αύριο.Πεθαίνω χάνομαι δεν μπορώ και ακούω την μάνα μου άσε θα πάω εγώ.Πήγε λες και μου έκανε την μεγαλύτερη χάρη σε μένα που έτρεχα μεσάνυχτα σε φαρμακεία σε νοσοκομεία σε δικαστήρια σε ότι μπορείς να φανταστείς ήμουν γραμματέας, μάνα ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.Ξέρεις πως του φαίνεται τώρα που στα 50 μου αρχίζω να βάζω όρια σιγά σιγά;το παίζει και θύμα που τα βρήκε όλα έτοιμα.Και πριν λίγες μέρες μου είπε ότι όταν ξεμπαρκάρει βρίσκει χειρότερες φουρτούνες στο σπίτι γιατί του είπα πως έπαθε μια αιμορραγία μεγάλη το παιδί μας απο την μύτη και τρέχαμε στο νοσοκομείο.Φυσικά δεν είναι εδώ είναι στο νησί του κάνει και τα μπανάκια του.Ποτέ μην επιτρέψεις να σε θεωρήσουν δεδομένη στις σχέσεις παίρνεις και δίνεις

Junior Member
    Αγαπητή giota.
    Τα λόγια είναι σαν να βλέπω το παρόν και το ίσως το μέλλον αυτής της σχέσης. Η αλήθεια είναι οτι τρόμαξα με όσα διάβασα.Δεν έχω τη δύναμη, ξέρω οτι έτσι θα είναι πάντα. Για να φύγω πρέπει να αγαπήσω κάτι από μένα, δεν ξέρω τι. όλη αυτή η κατάσταση με έχει παγώσει και αμφιβάλλω πολύ για τον εαυτό μου, έχω ΄χασει τη δύναμή μου. Νιώθω οτι δεν είμαι γυναίκα, οτι είμαι άχρηστη και δεν αξίζω τίποτα. Σκέφτομαι οτι αν εκέινος έχει άλλη σχέση, καλά κάνει και έχει, διότι εγω το επέτρεψα.Οταν αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα σεξουαλικά, έγω καθόμουνα και δεν έκανα κα΄τι δραστικό, μόνο τον κανακευα!!!!!! Θα περάσει μωρό μου....κτλ. Οταν γυρίζω σπίτι μου όσο καλή δίαθεση και να έχω, όταν είναι και εκείνος εκεί, με κάνει χάλια, όλο παράπονα για την δουλειά και το πόσο κουράζεται. Δεν βρίσκω σημείο επαφής, μόνο το τι κάνει εκείνος τον νοιάζει.ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!!!!!!
    Χρωστάω πολλά στον εαυτό μου....αυτόω δεν αγάπησα ποτέ και αφήνω το καλύτερο κομματι μου να το εκμεταλλέυονται άλλοι.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast