Η θεούσα της διπλανής πόρτας - Page 49
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 49 of 90 FirstFirst ... 39474849505159 ... LastLast
Results 721 to 735 of 1341
    Senior Member
    η αθεος εισαι η πιστευεις το να πεις θελω να μου αφερεσω τη ζωη μου δε ειναι λυση στο προβλημα .οταν αυτο το κανεις μετα δε εχει επιστροφή ουτε α το μετανιωσα θελω να γυρισω .
    Last edited by asperger39; 05-04-2024 at 20:55.
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    άσπι, έχουμε πολύ διαφορετικά ερεθίσματα, εμπειρίες, απόψεις και χαρακτήρα. Και ξαναλέω, όποιος είναι πιστός έχει -το παραδέχεται ή όχι- υποστεί πλύση εγκεφάλου, που δεν την κρίνει ως αρνητική επιρροή στην εξέλιξή του, απλά γιατί έχει εσωτερικεύσει τις θρησκευτικές διδαχές. Αυτό δεν τις κάνει σωστές, ούτε φυσικές, ούτε θετικές.
    Το να μου αρνείται κάποιος πως το σώμα είναι δικό μου και μπορώ να το κάνω ό,τι γουστάρω εγώ, δεν είναι για περηφάνια, όντως, αν το έχω αυτό εσωτερικεύσει. Κι είναι φυσικό να ντρέπεται η Κύκνος, εφόσον θεωρεί πως το σώμα της και η διαχείρισή του είναι θέμα του θεού.

Senior Member
    εγω ειπα οτι το να κανεις κακο στον εαυτο σου δε ειν λυση . τωρα ο καθενας οτι θελει ας πιστευει εγω οφειλα να το πω οτι τον εαυτο μας πρεπει να τον προσεχουμε .

Senior Member
    Καλά,εξυπακούεται ότι είναι καλύτερο να είναι κάποιος καλός άνθρωπος και άθεος παρά κακός άνθρωπος και θεοσεβούμενος
    Αφού δεν μπορείτε να αφιερώσετε 15 λεπτά για να ακούσετε έναν άνθρωπο που εμφορείται απο Θεία Χάρη, αφιερώστε 3.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    E, γι αυτό δεν τον ακούμε. Έχουμε σπουδαιότερα πράγματα να κάνουμε
    με τον χρόνο μας. Ο χρόνος μας, έχει ήδη δοθεί στη μελέτη των θρησκευτικών
    διδαχών, εκτός αν νομίζετε ότι ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε, "από δω και πέρα θα είμαι άθεη". Διαβάσαμε, δεν μας είναι άγνωστα αυτά που λένε οι ιεροκήρυκες.
    Κι η αθεία μας είναι βασισμένη πάνω σε αυτά που ακούγαμε πως ήταν από "θεία χάρη", αλλά ποτέ καμιά απόδειξη δε μας δινόταν για το τι στο διάλο είναι αυτή η επινόηση του θεού. Ούτε οι πιστοί συμφωνούν καν στο τι είναι! Πιστεύουν ό,τι να'ναι ο καθένας για το περιέχει η Ιδέα του θεού. Ο φιλικός πιστός πάει με τη ιδέα ενός αθώου, φιλικού θεού, γιατί αυτή τον έλκει, γιατί μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά του. Αλλά έλα μου που οι αντιφάσεις υπάρχουν και δεν τις εξηγεί κανείς, τις κάνουν γαργάρα και ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Δηλαδή, εκτός από το γεγονός της τραυματικής εμπειρίας που είχες (με την απόπειρα αυτοκτονίας, που σου αναφέρω ότι λυπάμαι για την εμπειρία σου αυτή), η πίστη σου στο θεό σε τι σε βοηθά; Στο να έχεις εκτός της τραυματικής εμπειρίας σου και ενοχές που προστίθενται στο συναισθηματικό πεδίο. Κι αυτές οι ενοχές είναι κάτι που ένας άθεος δεν έχει. Δεν πιστεύει ότι είναι "αμαρτία" η αυτοκτονία, αυτό σημαίνει ότι την κρίνει με διαφορετική ματιά, πιο ανοιχτή σε αποχρώσεις.

Δηλαδή. Έγραψες ότι η αυτοκτονία είναι "αμαρτία". Σε ποιες περιπτώσεις; Σε όλες;
    Αλήθεια, θεωρείς ότι το σώμα σου δε σου ανήκει, αλλά ανήκει σε κάποια αόρατη υπερφυσική οντότητα που δε σε αφήνει να το διαθέτεις σύμφωνα με τις δικές σου, και μόνο, επιλογές;
    Είναι λογικό να ντρέπεσαι. Η ντροπή, η ενοχή, είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ των θρησκειών, κι ο πιστός είναι υποχείριο στα συναισθηματικά αυτά εργαλεία.
    Εξάλλου, δε μπορώ να βάλω στην ίδια κατηγορία κάθε είδους αυτοκτονία, υπάρχουν οι λεγόμενες Λογικές αυτοκτονίες, που βασίζονται στο δικαίωμα του θανάτου. Ξέρω ότι θα σε ξαφνιάσει η φράση. Υπάρχει δικαίωμα στο θάνατο; Φυσικά, όπως και στη ζωή.
    Το σώμα μου μου ανήκει. Εγώ θα αποφασίσω γι αυτό, αν για παράδειγμα είχα καρκίνο που είχε φτάσει σε τελικό στάδιο, δε θα σκεφτόμουν πως είμαι αμαρτωλή αν ήθελα να επιλέξω τον αυτομηδενισμό, την παύση της ζωής μου. ΔΙΚΗ μου είναι, ό,τι θέλω την κάνω. Δικό μου το σώμα, προς αυτοδιαχείριση.

Τι έχεις να πεις γι αυτά τα επιχειρήματα;
    Θα σου πω, ναι...

Ρωτάς σε τι με βοηθάει η πίστη μου στο Θεό... Ως ένα βαθμό, με βοηθάει στο να αντέχω (τώρα πια, γιατί την περίοδο που έκανα τις απόπειρες προφανώς και δεν άντεχα να ζω... Εδώ να πω σ' ευχαριστώ που το βλέπεις συμπονετικά το θέμα) την ζωή και τις δυσκολίες της γιατί σκέφτομαι ότι δεν τελειώνουν όλα εδώ κι ότι όσοι έχω χάσει βρίσκονται κάπου αλλού κι ίσως μια μέρα ξαναβρεθούμε... Μου δίνει μια μικρή ελπίδα...

Τώρα όσον αφορά την αυτοκτονία, αυτά που θα πω σίγουρα δεν με κάνουν καλή χριστιανή αλλά σαν άνθρωπος κάνω κι εγώ αμαρτίες... Πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να δίνουμε τέλος στη ζωή με ιατρικές μεθόδους όταν ο άνθρωπος υποφέρει όπως στο παράδειγμα που λες με τον καρκίνο... Δέχομαι ότι η θρησκεία το θεωρεί αμαρτία αυτό αλλά μέσα μου δεν το νιώθω αμαρτία... Όμως έχεις δίκιο και στο σημείο που αφορά τις ενοχές, όντως με βαραίνουν και καμιά φορά σκέφτομαι ότι αν μου συμβεί κάτι και πεθάνω πριν προλάβω να εξομολογηθώ θα καταλήξω στην κόλαση... Μάλλον είμαι λίγο μπερδεμένη...

Πάντως και το λέω ειλικρινά ο μόνος λόγος που αντιδρώ σε κάποια πράγματα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι γιατί πραγματικά δεν έχω δει κανέναν εδώ να προσπαθεί να πείσει για τη χριστιανική θρησκεία και νιώθω ότι κάποιοι δέχονται άδικη επίθεση... Υπήρξε μόνο μία περίπτωση πριν αρκετά χρόνια που ένα μέλος ήθελε να φέρει τους υπόλοιπους στον ίσιο δρόμο κι εκεί επίσης αντέδρασα για την προσπάθεια προσηλυτισμού και που μας έβγαζε όλους αμαρτωλούς, δεν ήταν καθόλου εντάξει ο τρόπος του...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

καλησπερα κυκνε. ειδα θεμα θρησκευτικο και εσπευσα οπως βλεπεις χαχαχα. νομιζω πως οι πειρωστεροι βλεπουν την εκλισια καθαρα με την σχηματικη ενοια γτ αυτο προβαλει κυριος. αλλα αυτα εινια κυριος σχηματα που υπαρχουν για να κανουν πιο βατα για τον κοσμο την ενοια της πνευματικης ζωης. πισω απο τα δωγματα και αυτα ολα υπαρχει η πνευματικξη φυση του ανθωρπου. και στην ουσια αυτα εκει ποσκοπουν. και εγω παλια ειναι επειχηρησει να δωσω τελος. μεγαλωσα σε λιγο δυσκολο οικογενειακο κλημα. αλλα ειχα και εχω καποια ψηχολγικα θεματα. η εκλισια δεν σου λεει να μην πεθανεις αν ταλαιποριεσαι. απλα σου λεει κατσε να υπομενεις γτ μεσα απο το μαρτυριο εξηλεωνεται η ψυχη και αυτο σε συφαιρει συμφωνα με την πνευματικη φυση. δλδ οτι εχεις να κερδησεις απο καθε τι κακο ακομα και απο εναν θανατο σκετο μαρτυριο οποτε μην βαλεις τελος προορα για να γλητωσεις τον πονο.

δεν ξερειςε και εγω ποσα χρονια ελεγα γιατι να πηγαινουν πολλα πραγματα ετσι. σε ενα αλλο ποστ εγραφα για τις δυσκολιες μου με το αλλο φυλλο και πως μεγαλωνωντας τις ξεπερασα αλλα ακομα με το ερωτικο κομματι εχω θεμα. φτενε και οι γονεις μικρο που με ειχαν σκασει. με ειχανε κανει πολυ προβληματικο γτ η ιδιοι δεν μπορουσαν να ελενξουν τον εαυτο τους. τεσπα πανε αυτα τωρα. απλα πιστευω η ερωτικη ζωη και το ποτε θα μπει κανεις σε αυτην εχει πολυ μεγαλη σημασια για την αυτοεκτημηση του ανθωρπου και επεισης τον επιρεαζει πολυ. και αυτο που με πειραζει περισωτερο ειναι πως μεγαλωνωντας καταλαβαινω οτι θα μπορουσα ξκαι εγω να εχω τις ευκαιριες μου και σαν εφηβος αλλα και σαν ενηλικας. τωρα ειμαι 28. ομως εγω ημουν το προβλημα πανταν κυριος. και ποσες ευκαιριες η ποσα πραγματα πηγανε χαμενα και λες κριμα και αμαρτια αλλα τι να κανουμε αποδεχωμαστε την μοιρα μας.

Senior Member
    Ήρθε η θρησκεία να ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες τις ανθρωπότητας. Ο Παράδεισος επινοήθηκε από όλες τις θρησκείες, μπροστά στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο. Και ήρθε και η Εξουσία που τον χρησιμοποίησε για να χειραγωγήσει τις μάζες. Κάντε υπομονή, θα απολαύστε τον παράδεισο, παραμύθια της Χαλιμάς. Το καρότο του παραδείσου έπιασε τόπο. Όσο υπάρχουν πρόβατα, οι λύκοι δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ πεινασμένοι.

Γεμάτα τα νοσοκομεία από παιδιά με καρκίνο, που είναι ο Θεούλη σας;

τι ειδους ατομα μαζευει συνηθος η εκλισια?

Senior Member
    πανε και σωστα ατομα μα κι πολλοι δυθενιαριδες για μοστρα κι κοινωνικο μπλα μπλα που το παιζουν θεοσεβουμενοι μα τον συνανθρωπο τους ειναι ικανοί να τον πλακώσουν στο ξυλο εξω .

Senior Member
    Quote Originally Posted by belphegor22 View Post
    τι ειδους ατομα μαζευει συνηθος η εκλισια?
    Αμόρφωτους
    Φασίστες
    Χουντικούς
    θρησκόληπτους
    ΝΔκράτες - ΧΑυγίτες
    Σιωνιστές και Αντισημίτες ταυτόχρονα
    Μισούν όσους τους λένε τα ΜΜΕ να μισούν (φοιτητές, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες αριστερούς κλπ)

το σωστα ειναι σχετικο, ας πουμε εγω πιστυεω κυριος αν βγαλουμε εξω τον παραγωντα ηλικια. τοτε μηλαμε για ατομα σε αδιεξοδο, πεταμενους που λεμε, αποογητευμενους απ ρτην ζωη. και ατομ απου θελουν μια δευτερη ευκαιρια. ατομα που πηγε κατι ποολλυ λαθος στην ζωη τους. η που ψαχνουν ενα εναλακτικο νοημα να ζουνε ακομα γτ το στανταρ κοινονικο απετυχε για αυτους. γενικα οσοι ελπιζουν πλεον σε μια ευλογια γιανα δουνε ασπρη μερα

δεξιους καραμανλικους δηλαδη κλειστομυαλους κωλοεγωισταρους δλδ?

Senior Member
    το να πιστεύεις κι να πας στον ναο του θεου με αξιες ηθος σεβασμο στο συνάνθρωπο οπως ειπε ο χριστος ειν που αξίζει. μα η δηθενιά κι η θεατρίνιλα ειναι που χαλαν ολη την εικόνα απο τραγοπαπες κι κοσμο με μια μυτη να κοιτα το ταβανι απο ψωροπερηφάνια κι περιφρόνηση στον διπλανο .

Page 49 of 90 FirstFirst ... 39474849505159 ... LastLast