Ντροπαλότητα και σχέσεις - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Helendesm View Post
    Είμαι 22, φοιτήτρια ιατρικής.. η σχολή έχει πολύ άγχος και πίεση και ίσως να φταίει και αυτό… δεν έχω ενδιαφέροντα εκτός της σχολής ούτε και πολύ ελεύθερο χρόνο βέβαια… αλλά ναι το σκέφτομαι να ξεκινήσω κάτι δημιουργικό
    εισαι 4ατο ετος σωστα?
    δεν κανεις παρεες με κοπελες?

Junior Member
    Ναι τέταρτο… έχω παρέες από την σχολή αλλά δεν βγαίνουμε και τόσο συχνά…θα ήθελα να γνωρίσω κόσμο εκτός της σχολής όμως.. Απλά αυτό που δεν μου αρέσει σε εμένα είναι που είμαι τόσο ντροπαλή και δυσκολεύομαι να γνωρίσω καινούργιο κόσμο

Senior Member
    Ναι τέταρτο… έχω παρέες από την σχολή αλλά δεν βγαίνουμε και τόσο συχνά…θα ήθελα να γνωρίσω κόσμο εκτός της σχολής όμως.. Απλά αυτό που δεν μου αρέσει σε εμένα είναι που είμαι τόσο ντροπαλή και δυσκολεύομαι να γνωρίσω καινούργιο κόσμο
    μέσω των παιδιών τις σχολής μπορείς να γνωρίσεις και άλλα παιδιά ή από την πρακτική που κάνετε να γνωρίσεις και άλλους συναδέλφους

μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο gym αλλά λόγω της σχολής είναι δύσκολο να ξεκλεβεις χρόνο

Junior Member
    Κι εγώ με τη σειρά μ πιστεύω ότι δεν έχεις εκπαιδευτεί στον κοινωνικό τομέα γτ το βλέπω και από τον εαυτο μ που είμαι τελειομανής με το διάβασμα κτλ κ έχω πολύ άγχος, παραμελωντας άλλους τομείς. Πολλες φορες στο θεμα γνωριμιών είμαι σε επίπεδο παιδιού νηπιαγωγείου.(Υπερπροστατρ υτικη οικογένεια κτλ, δε πήγαινα σε πάρτυ κτλ.) . Εγω έχω και αλλο θεμα π μου δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ αυτό το κομμάτι, το. ocd (έκανα και σχετικό ποστ)
    Οι λύσεις που έχω βρει έως τώρα πέρα από την έκθεση σε νέο κόσμο που είναι για μας τρομακτική και πρέπει να γίνεται σταδιακά αλλιώς θα γυρίσει μπούμερανγκ είναι η καταγραφή ημερολογίου με ένα μικρο βήμα την ημέρα για να φθάσεις στο στόχο σου κ αντικατάσταση συμπεριφορών με άλλες. Πχ αντί να κολλας με μια συγκεκριμένη κοπέλα η παρέα στην σχολή δοκίμασε μια φορά να κατσεις με κάποιον που δεν ξέρει ς και να πιάσεις μια τυπική κουβέντα. Φαίνεται μικρό αλλά είναι το παν για αρχή. Και θα τα γράφεις αυτά στο ημερολόγιο σ και θα ξέρεις ότι εβαλλες ένα λιθαράκι σμρ.
    Αυτά.

Junior Member
    Σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις συμβουλές σας, αλήθεια! Είναι πολύ βοηθητικό να μιλάω σε άτομα που μπορούν να καταλάβουν και βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις..,
    Η αλήθεια είναι ότι στην σχολή έχουν διαμορφωθεί κάποιες κλίκες, μεσολάβησε και η καραντίνα…η πρακτική είναι κάτι που ίσως με φέρει σε επαφή κ με αλλά παιδιά..
    Είχα προσπαθήσει να κρατήσω ημερολόγιο αλλά παρατήρησα ότι με αγχώνει πιο πολύ τελικά δεν ξέρω γιατί… απλά δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις και απογοητεύομαι και από αυτό…
    Θα δοκιμάσω να ξεκινήσω τζιμ, να τολμήσω κατι διαφορετικό..
    και πάλι σας ευχαριστώ που ασχολείστε μαζί μου !

Senior Member
    Απλά πρόσεξε κοπελιά . Στο λέω , επειδή έχει συμβεί σε γνωστές μου, ηλικίας 40+ ,που είχαν κάνει τέτοιες σπουδές. Αν τύχει και έχεις μείνει χωρίς σχέσεις και άνδρες μέχρι να πας για αγροτικό , μην πέσεις στο φλτερτ κανενός άξεστου αγράμματου σε κανένα χωριό τέρμα θεού . Πολλοί σε τέτοια πόστα, επειδή οι ντόπιες γυναίκες δεν κοιτάνε κάποιον αν δεν έχει μαγαζί , 2 bmw/mercedes και μόνιμο τραπέζι στα τοπικά σκυλάδικα, δεν βλέπουν γυναίκα ούτε στη δορυφορική τηλεόραση και κυνηγάνε με κάθε τρόπο όποια "ξένη" περάσει από το χωριό τους , οπότε δασκάλες , καθηγήτριες, αγροτικοί ιατροί , ένστολες, κρατικοί υπάλληλοι κτλ , είναι οι πρώτοι στόχοι τους. Επειδή δεν έχουν δει γυναίκα ούτε στον ύπνο τους, κυνηγάνε πολυ , παρακαλάνε και κάνουν όλα τα χατήρια μέχρι να τυλίξουν κάποια και μετά την καταδικάζουν στο κορφοβούνι με τα γίδια. Θα είναι κρίμα, όπως έχουν πάθει πολλές, οι σπουδές και οι κόποι σου , να σε καταδικάσουν σε εξορία σε κάποιο ξεχασμένο μέρος.

Senior Member
    Αγαπητή θεματοθέτρια,
    το πρόβλημα που περιγράφεις έγκειται στα υψηλά στάνταρ και την τις πολύ υψηλές απαιτήσεις που έχεις για τον εαυτό σου ότι όταν θθα μιλήσεις με νέους ανθρώπους θα πρέπει να λες πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και επειδή αγχώνεσαι επειδή σκέφτεσαι αυτό μπλοκάρεις. Στην πραγματικότητα αυτό είναι μια παράλογη απαίτηση πεποίθηση. Οποιοσδήποτε από εμάς αν σκεφτόταν ότι πρέπει να λέει μόνο έξυπνα πράγματα και ενδιαφέροντα θα μπλόκαρε και χανόταν ο αυθορμητισμός του. Αυτό σχετίζεται με το ότι δεν πιστεύεις στον εαυτό σου όσο χρειάζεται και ότι είσαι βαρετή (θα έπρεπε να ήσουυν πιο τέλεια) - εσφαλμένη πεποίθηση.
    το πρόβλημα είναι καθαρά στο ότι εσύ δεν αισθανεσαι αρκετή έτσι όπως έισαι και όχι στους άλλους και το τι θα κάνεις στους άλλους.
    Με αποτέλεσμα, να μην νιώθεις αρκετή και να οδηγεί σε κοινωνικό άγχος.

Senior Member
    Εγω θα σου πω παλι βρες δρατσηριοτητες εκτος σχολης.Μηνν προσπαθεις με το ζορι να κανεις φιλιες στη σχολη.Αφου αυτο δεν εγινε 4χρονια τωρα δε θα γινει και δεν πειραζει ακι αν δε γινει.μη σε αγχωνει αυτο.Ουτε κι εγω εκανα φιλιες στη σχολη ,δεν ετυχε,δεν κολλησα,δεν θελησα,δεν τα καταφερα οπως θες παρτο.Οταν σιγα σιγα θ αμπεις στη δουλεια να ξερεις θα σου ειναι πιο ευκολο.Και στις δραστηριοτητες ειναι πιο ευκολο.πιο λιγα ατομα ,πιο εντονη η επαφη ,εχεις παντα να συζητησεις και για τη δραστηριοτητα οποτε δε αναλωνεσαι ν ααγχωνεσαι στο τι θ απεις.Και γενικα αποδεξου τον εαυτο σου,εχεις ηδη καταφερει πολλα και μπραβο σου.

Senior Member
    Να μαι στο φόρουμ μετά από μήνες και να που πέφτω πάνω σε θέμα που με περιγράφει σε μεγάλο βαθμό.

Γενικότερα οπότε βρίσκομαι με άτομα που θα γνωρίσω πρώτη φορά ή γνωρίζω λίγο καιρό ρε παιδί μου, με πιάνει μια ανασφάλεια και προσπαθώ να αποδείξω ότι είμαι ο σούπερ ντουπερ άνθρωπος. Η βλακεία είναι ότι είτε λάβω θετικό είτε αρνητικό feedback (που στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν υφίσταται καν feedback σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα), εγώ γυρνάω σπίτι και μελαγχολώ λες και έχω φάει χυλοπιτα.

Ενώ βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι έχω πολλά χαρακτηριστικά που αξίζουν, όταν έρθει η ώρα της επικοινωνίας, αισθάνομαι τελείως χαζός.

Οπότε απ'ότι καταλαβαίνεις περνάω μια από τα ίδια και όταν βρω λύση θα την πω και σε σένα...

Junior Member
    Ακριβώς αυτό…
    Κάθε συναναστροφή με νέα πρόσωπα με ρίχνει ακόμα πιο πολύ, νιώθω τελείως αντικοινωνική… δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο φοβερά δύσκολο να κάνω μια συζήτηση, παραμένω απλός παρατηρητής και δεν μπορώ να συμμετέχω. Το έχω προσπαθήσει, να μην μένω σιωπηλή, αλλά δεν τα καταφέρνω δεν ξέρω τι μου φταίει… είμαι τραγικά ανασφαλής μάλλον και φοβάμαι πως θα με κρίνουν..
    Δεν ξέρω αν ισχύει και στην περίπτωση σου αλλά αποφάσισα να δουλέψω την ανασφάλεια μου, δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το κάνω αλήθεια …
    Αλλά σκέφτηκα ότι αν δεν νιώσω καλά με εμένα και δεν με αποδεχτώ όπως είμαι απλά στάσιμη θα μένω, τι περιμένω και εγώ …

Senior Member
    Εγώ προτείνω να ψάξετε διέξοδο σε ερωτικές σχέσεις. Η ανέραστη ζωή είναι προβληματική.Φιλίες και κοινωνικές συναναστροφές , δεν προσφέρουν κάτι από μία ηλικία και μετά.

Junior Member
    Παιδιά, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού γενικά. Και εγώ έτσι έλεγα, ας βγάλω τη σχολή με άριστα και μετά στην δουλεία θα έρθουν και οι φίλοι και οι σχέσεις. Αμ δε όμως τα ίδια και τώρα, αν δεν κάνουμε κάτι εμείς για να αλλάξουμε την μοίρα μας δεν θα το κάνει κανείς για εμάς και επειδή βλέπω πολλούς να λένε για έκθεση σε νέο κόσμο, πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο όταν οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι έτη φωτός μπροστά από εμάς σε Social και Flerting Skills. Είναι σαν να πηγαίνεις να τρέξεις κατοστάρι στο στίβο έχοντας πατερίτσες, πιστεύω λοιπόν πως η έκθεση σε νέο κόσμο και δραστηριότητες είναι πιο ανώδυνη και εποικοδομητική όταν γίνεται μεταξύ ατόμων που έχουν παρόμοιο επίπεδο κοινωνικών δεξιοτήτων γιατί καταλαβαίνονται απόλυτα μεταξύ τους και δεν υπάρχει χάσμα στην επικοινωνία τους. Προτείνω λοιπόν να μαζευτούμε όλοι εμείς οι Ανασφαλείς – Ντροπαλοί του forum και να εξασκήσουμε τις δεξιότητές μας έως ότου πάψουν να είναι πια η Αχίλλειος πτέρνα μας.

Ακριβώς αυτό…
    Κάθε συναναστροφή με νέα πρόσωπα με ρίχνει ακόμα πιο πολύ, νιώθω τελείως αντικοινωνική… δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο φοβερά δύσκολο να κάνω μια συζήτηση, παραμένω απλός παρατηρητής και δεν μπορώ να συμμετέχω. Το έχω προσπαθήσει, να μην μένω σιωπηλή, αλλά δεν τα καταφέρνω δεν ξέρω τι μου φταίει… είμαι τραγικά ανασφαλής μάλλον και φοβάμαι πως θα με κρίνουν..
    Δεν ξέρω αν ισχύει και στην περίπτωση σου αλλά αποφάσισα να δουλέψω την ανασφάλεια μου, δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το κάνω αλήθεια …
    Αλλά σκέφτηκα ότι αν δεν νιώσω καλά με εμένα και δεν με αποδεχτώ όπως είμαι απλά στάσιμη θα μένω, τι περιμένω και εγώ …
    Καλησπέρα. Τσεκαρέ μήπως η ντροπαλότητα σου οφείλεται στην εσωστρέφεια σου,ψάξε ενα τεστ που λεγεται 16 προσωπικοτητες. Ισως σε διαφωτισει λιγο για τις πτυχές του εαυτού σου. Εμενα με βοήθησε λιγακι όταν το ανακάλυψα. Οχι οτι ξεπερασα και πολλα , ειμαι 44 και ακομα δυσκολευομαι. Αν το ειχα ανακαλυψει, οτι ετσι ειμαι και απλα μπορω να κανω βελτιωσεις πάνω στα δεδομένα που εχω ,ισως δεν με ακολουθουσαν τοσα προβληματα στις διαπροσωπικες μου σχεσεις. Το κλειδι ειναι να καταλαβεις και να αποδεχτεις τον εαυτο σου και να προσπαθησεις να κανεις μικρα βηματα ,πανω στον ιδιο σου τον εαυτο. Αν εισαι φυση ντροπαλη, μπορει να αποβει τραυματικο να προσπαθησεις να γινεις κατι πολυ εξω απο το χαρακτηρα σου. Όπως την επαθα κι εγω. Ειναι σαν να λες σε καποιον που δεν ντρεπεται γενικως, να φερθει συνεσταλμενα. Σκέψου πίεση που θα νιωσει. Ο καθε ανθρωπος αυτο που μπορει να κανει ,ειναι να γινει η καλυτερη εκδοχη του εαυτου του. Παντως αν τυχει και κανεις το τεστ και βγεις οντως εσωστρεφης, ψαψε στα αγγλικα και θα βρεις μεχρι και ανεκδοτα με την τροπαλοτητα, το αγχος, το να μην μπορεις να κανεις ενα τηλεφωνο...

Page 2 of 2 FirstFirst 12