ΥΠΑΡΧΕΙ \"ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ\" ΔΙΑΖΥΓΙΟ; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 161
    Banned
    Originally posted by nature
    Originally posted by krino
    .................................

Κρινω σκοπιμο να σου πω οτι τσουλησες την ζωη σου με λαθος σειρα.
    Το παιδι επρεπε να ειναι το τελευταιο στην σειρα των οσων εκανες.
    Το να κανεις μια σχεση και να παει στραφι εχει συμβει σε ολους μας.
    Αν καναμε και απο ενα παιδι, το μονο θετικο θα ηταν οτι θα μειωνονταν η υπογεννητικοτητα στην ελλαδα.
    .........................
    .
    Το να χωρίζουν οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, το βλέπεις σαν τη συντέλεια του κόσμου, μία παρατήρηση που έχω κάνει από πολλά ποστ σου. Σε διαβεβαιώ πως δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο έτσι.
    Υπάρχουν και πολλά θετικά σ΄αυτό τον ισολογισμό (της απόφασης διαζυγίου εννοώ).
    Αναρωτιέμαι γιατί το βλέπεις με τόσο τρομακτική αίσθηση.....

γιατι ειναι αδιαμφησβητητο γεγονος,
    (κατα την δικη μου θεωρηση των πραγματων)
    οτι τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν και με τους δυο γονεις και μαλιστα σε αρμονια.

Αν εχεις αλλη αποψη ευχαριστως να την διαβασω.

Banned
    Originally posted by boubourina
    .................................

Κρινω σκοπιμο να σου πω οτι τσουλησες την ζωη σου με λαθος σειρα.
    Το παιδι επρεπε να ειναι το τελευταιο στην σειρα των οσων εκανες.
    Το να κανεις μια σχεση και να παει στραφι εχει συμβει σε ολους μας.
    Αν καναμε και απο ενα παιδι, το μονο θετικο θα ηταν οτι θα μειωνονταν η υπογεννητικοτητα στην ελλαδα.
    .........................
    .
    Το να χωρίζουν οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, το βλέπεις σαν τη συντέλεια του κόσμου, μία παρατήρηση που έχω κάνει από πολλά ποστ σου. Σε διαβεβαιώ πως δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο έτσι.
    Υπάρχουν και πολλά θετικά σ΄αυτό τον ισολογισμό (της απόφασης διαζυγίου εννοώ).
    Αναρωτιέμαι γιατί το βλέπεις με τόσο τρομακτική αίσθηση.....
    Θα συμφωνησω με την nature. Δεν το βρισκω τραγικο. Φτανει οι γονεις του παιδιου να κρατουν ενα επιπεδο και να μην σκοτωνονται για το σπιτι στη Μυκονο που εμεις ουτως ή αλλως δεν εχουμε.
    Δεν μετανιωνω με τιποτα που εφερα στον κοσμο το μωρακι μου. Και θα κανω οτι περναει απο το χερι μου να μην το μετανιωσει και αυτο που ηρθε σε αυτον τον κοσμο!!!

διαφωνω με την nature,
    και δεν το βρισκω τοσο απλο,
    το βρισκω ενα τυπο - τυπισα,
    κανω παιδια και μετα δεν τα βρισκουμε και χωριζουμε.

Φυσικα δεν εννοω οτι πρεπει να κατσεις σωνει και καλα μαζι του,
    αλλα δεν μπορεις να προχωρας σε τετοια βηματα και μετα να λες απλα δεν πηγε κατι καλα.

Λες οτι θα κανεις οτι περναει απο το χερι σου για να μην το μετανιωσει το παιδι σου - και το πιστευω.
    Μερικα πραγματα ομως δεν εχουν να κανουν καθολου με εσενα.

Banned
    Να τα θιξω ολα ή οχι;
    Να τα ταρακουνησω, μηπως συνελθουν, ή να τα παω με το μαλακο;

δεν μπορω να καταλαβω,
    γιατι ανακατευεσαι σε ζητηματα που δεν σε αφορουν....
    δεν μπορω να καταλαβω, γιατι θες να κανεις την μαμα με το ζορι....

Εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις,
    οτι αυτα που φανταζομαι οτι θες να πετυχεις,
    δεν θα τα καταφερεις.

Senior Member
    πιστευω πως το προβλημα αποτελει κοινωνικο φαινομενο

συζυγοι γαλουχημενοι απο μαμαδες τους να τα εχουν ολα

συνεχιζουν να τα εχουν ολα απο τις γυναικες τους

γυναικες που μεγαλωσαν με το να αισθανονται πως ειναι μη ισοτιμες και πρεπει να δωσουν και κατι παραπανω

απο ενα σημειο και μετα να ξυπνανε

και να αισθανονται οτι δινουν πολυ περισσοτερα

απο οσα αντεχουν η θα ηθελαν

αντρες που δε λαμβανουν το μυνημα

και απλα εχουν να πουν πως της τη βαρεσε στα καλα καθουμενα και σηκωθηκε και εφυγε...

τετοια ητανε...τετοια....

ο γειτονας μου ειναι ενας τετοιος

τωρα τον τρεφει ξανα η μανουλα του

και ο ιδιος βριζει την πρωην γυναικα του

και μπροστα στα παιδια

τι κριμα.

boubourina θα μπορεσετε λες να συννενοηθειτε;

ελπιζω και το ευχομαι

μη κοιτας αυτα που γραφω

απλα μου ρθανε γενικως

Senior Member
    Εχω άλλη άποψη krino.
    Δεν είναι της παρούσης να σου το τεκμηριώσω, αλλά κράτα αυτό μόνο.
    Εχω άλλη άποψη. Και δεν το λέω από καπρίτσιο, ούτε έτσι για να πω κάτι. Μη ξεχνάς ότι έχω και εγώ παιδιά. Επι πλέον οι γονείς μου έχουν χωρίσει.
    Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ή να μην κάνει παιδιά και απόλυτα σεβαστό, αν το λέει γιατί δεν θέλει να χάσει την ελευθερία του. Η άποψη όμως που κατά καιρούς έχεις εκφράσει ότι για να κάνεις παιδιά πρέπει να έχεις περίπου συμβόλαιο με το Θεό ότι δεν θα χωρίσεις ποτέ και ότι δεν θα απολυθείς ποτέ από τη δουλειά και δεν θα γίνει πόλεμος ποτέ και δεν θα μεγαλώσει άλλο η τρύπα του όζοντος, μου φαίνεται πολύ αγχωτική.
    Μου θυμίζει το ανέκδοτο που κάποια κοπέλλα είχε κατέβει στο υπόγειο για να πάρει λίγο κρασί και δεν επέστρεφε. Αφού αργούσε ανησύχησαν οι δικοί της και πήγαν να δουν τι απέγινε. Τότε την βρήκαν κλαμένη γιατί πάνω στον τοίχο είχε βρει κρεμασμένο ένα τσεκούρι. Γιατί κλαίς για το τσεκούρι, την ρώτησαν.... -Κλαίω γιατί αν αγαπήσω κάποιον και τον παντρευτώ και κάνω παιδί και το παιδί κατέβει στο υπόγειο για να πάρει κάτι και πέσει εκείνη την ώρα το τσεκούρι, μπορεί να το σκοτώσει....
    Πιστεύω πως πρέπει να ζούμε τη ζωή μας, όπως είναι χωρίς πρόσθετα άγχη. Αν χωρίσουμε και έχουμε παιδιά δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου. Ασε που μπορεί να βγούν και πιο δυνατά από τα υπόλοιπα. Αν θέλω παιδιά και έχω να δώσω αγάπη, γνώσεις και ό,τι άλλο κρίνω σημαντικό, δεν θα αγχωθώ για την ανθρώπινη περίπτωση ότι μπορεί κάποτε να χωρίσω... ολα είναι μέσα στη ζωή, αρκεί να τα εισπράτουμε και να τα διαχειριζόμαστε με στωικότητα και φυσικότητα.

Senior Member
    ασχετο αλλα απο εναν οικογενειακο θεραπευτη προσφατα ακουσα το εξης

εαν θες λεει να παραμεινεις με το συντροφο σου

μην ακους αυτα που λεει μονο

αλλα και το συναισθημα που βγαινει

αναμεσα απο τα λογια

κουραση

απογοητευση

πονο θυμο

η και το συναισθημα ελα πιο κοντα μου

πολυ με αρεσε!

Senior Member
    boubourina

μηπως σιγα σιγα μπορει να αλλαξει κατι?

φοβαμαι το η ολα η τιποτα....

αλλα ετσι ισως ειμαι εγω

και εσυ μονο αλλιως να μπορεις

δεν ξερω

Senior Member

γιατι ειναι αδιαμφησβητητο γεγονος,
    (κατα την δικη μου θεωρηση των πραγματων)
    οτι τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν και με τους δυο γονεις και μαλιστα σε αρμονια.

Αν εχεις αλλη αποψη ευχαριστως να την διαβασω.
    Κρινο, νομιζω οτι η αποψη σου ειναι μια αντρικη αποψη φτιαγμενη απο αντρες για αντρες.

Και επι γενεες ολοκληρες οι γυναικες δεν χωριζαν γιατι επρεπε να ανεχτουν τα παντα απο τους αντρες τους, επειδη ειχαν παιδια. Αλλιως η κοινωνια τις απερριπτε ως τσουλες, αμυαλες, και ανικανες να επιβιωσουν στον γαμο τους. Ουτε πισω στους γονεις τους δεν τολμαγαν να γυρισουν ως χωρισμενες.
    Και αν ο αντρας σου σε κερατωνε εφταιγες που δεν μπορουσες να τον κρατησεις.
    Και αν σε χτυπαγε, τα ηθελε ο κωλος σου.
    Και αν τα επινε καθε βραδυ στην ταβερνα, αντρας ειναι και θα πιει και κανα ποτηρι παραπανω και θα πει και καμμια κουβεντα παραπανω.

Μια γυναικα που αποφασιζει να χωρισει, εχει μετρησει πολλα πριν και νιωθει σιγουρη για την δυναμη της να μεγαλωσει μονη της το παιδι της.
    Ενας αντρας που χωριζει, ειναι σιγουρος οτι η γυναικα του θα βρει τη δυναμη να μεγαλωσει μονη της το παιδι της, ή θα βρει μια αλλη γυναικα να μεγαλωσει το παιδι του.

Υπαρχουν και εξαιρεσεις φυσικα αλλα ειναι σπανιες

Εσυ γνωριζεις καποια σχεση η οποια ηταν εξ αρχης διασφαλισμενο οτι θα παει καλα για μια ζωη, αρμονικα και αγαπημενα, τα οικονομικα τους θα ειναι παντα ανθηρα, και τα σεμιναρια τους στην κοινωνιολογια - ψυχολογια θα ηταν αρκετα ωστε να μην υποπεσουν σε κανενα λαθος σαν γονεις ωστε να μεγαλωσουν τα παιδια τους χωρις κανενα βιωμα και κανενα ψυχολογικο ψεγαδι;
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Banned
    Εχω άλλη άποψη krino.
    Εχω άλλη άποψη. Και δεν το λέω από καπρίτσιο, ούτε έτσι για να πω κάτι. Μη ξεχνάς ότι έχω και εγώ παιδιά. Επι πλέον οι γονείς μου έχουν χωρίσει.
    Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ή να μην κάνει παιδιά και απόλυτα σεβαστό, αν το λέει γιατί δεν θέλει να χάσει την ελευθερία του. Η άποψη όμως που κατά καιρούς έχεις εκφράσει ότι για να κάνεις παιδιά πρέπει να έχεις περίπου συμβόλαιο με το Θεό ότι δεν θα χωρίσεις ποτέ και ότι δεν θα απολυθείς ποτέ από τη δουλειά και δεν θα γίνει πόλεμος ποτέ και δεν θα μεγαλώσει άλλο η τρύπα του όζοντος, μου φαίνεται πολύ αγχωτική.
    Μου θυμίζει το ανέκδοτο που κάποια κοπέλλα είχε κατέβει στο υπόγειο για να πάρει λίγο κρασί και δεν επέστρεφε. Αφού αργούσε ανησύχησαν οι δικοί της και πήγαν να δουν τι απέγινε. Τότε την βρήκαν κλαμένη γιατί πάνω στον τοίχο είχε βρει κρεμασμένο ένα τσεκούρι. Γιατί κλαίς για το τσεκούρι, την ρώτησαν.... -Κλαίω γιατί αν αγαπήσω κάποιον και τον παντρευτώ και κάνω παιδί και το παιδί κατέβει στο υπόγειο για να πάρει κάτι και πέσει εκείνη την ώρα το τσεκούρι, μπορεί να το σκοτώσει....
    Πιστεύω πως πρέπει να ζούμε τη ζωή μας, όπως είναι χωρίς πρόσθετα άγχη. Αν χωρίσουμε και έχουμε παιδιά δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου. Ασε που μπορεί να βγούν και πιο δυνατά από τα υπόλοιπα. Αν θέλω παιδιά και έχω να δώσω αγάπη, γνώσεις και ό,τι άλλο κρίνω σημαντικό, δεν θα αγχωθώ για την ανθρώπινη περίπτωση ότι μπορεί κάποτε να χωρίσω... ολα είναι μέσα στη ζωή, αρκεί να τα εισπράτουμε και να τα διαχειριζόμαστε με στωικότητα και φυσικότητα.

ειναι σαφες οτι εχουμε διαφορετικη γνωμη αλλα και αξιες.

1. εχω την αποψη οτι δεν μας φταινε σε τιποτα αλλοι ανθρωποι για να ικανοποιησουμε δικα μας βιτσια.

2. Οι συνθηκες που υπαρχουν σημερα, δεν ευνοουν για να αποκτησεις παιδια.

3. στην τελικη και παιδια να μην κανεις, καλο προσφερεις παρα κακο.
    Ο ανθρωπος (μεταξυ αυτων εγω και εσυ) ευθυνεται στο 100% του για την καταστροφη του πλανητη.
    Αν σταματουσαν οι ανθρωποι να κανουν παιδια, θα καθαριζε ο πλανητης, μηπως και βγει καποιο αλλο ον, που θα ειναι λιγοτερο καταστροφικο.

Γενικα δεν βλεπω ενα γεγονος μικροσκοπικα, αλλα οσο πιο ευρυτερα μπορω.

Banned

Κρινο, νομιζω οτι η αποψη σου ειναι μια αντρικη αποψη φτιαγμενη απο αντρες για αντρες.

εχεις λαθος, γιατι πολυ απλα δεν την γνωριζεις.

Και επι γενεες ολοκληρες οι γυναικες δεν χωριζαν γιατι επρεπε να ανεχτουν τα παντα απο τους αντρες τους, επειδη ειχαν παιδια.
    Αλλιως η κοινωνια τις απερριπτε ως τσουλες, αμυαλες, και ανικανες να επιβιωσουν στον γαμο τους. Ουτε πισω στους γονεις τους δεν τολμαγαν να γυρισουν ως χωρισμενες.
    Και αν ο αντρας σου σε κερατωνε εφταιγες που δεν μπορουσες να τον κρατησεις.
    Και αν σε χτυπαγε, τα ηθελε ο κωλος σου.
    Και αν τα επινε καθε βραδυ στην ταβερνα, αντρας ειναι και θα πιει και κανα ποτηρι παραπανω και θα πει και καμμια κουβεντα παραπανω.

και βεβαιως διαφωνω με το ολο σκεπτικο,
    ουτε πιστευω οτι οι γυναικες πρεπει να ειναι σωνει και καλα με τον αντρα τους χαρην των παιδιων τους.

Μια γυναικα που αποφασιζει να χωρισει, εχει μετρησει πολλα πριν και νιωθει σιγουρη για την δυναμη της να μεγαλωσει μονη της το παιδι της.

Ενας αντρας που χωριζει, ειναι σιγουρος οτι η γυναικα του θα βρει τη δυναμη να μεγαλωσει μονη της το παιδι της, ή θα βρει μια αλλη γυναικα να μεγαλωσει το παιδι του.

τοση ωρα μου μιλας για τον αντρα - την γυναικα του ζευγαριου,
    για το παιδι ουτε κουβεντα....
    αστο εκει στη γωνια, αυτο ξερει.

Υπαρχουν και εξαιρεσεις φυσικα αλλα ειναι σπανιες

Εσυ γνωριζεις καποια σχεση η οποια ηταν εξ αρχης διασφαλισμενο οτι θα παει καλα για μια ζωη, αρμονικα και αγαπημενα, τα οικονομικα τους θα ειναι παντα ανθηρα, και τα σεμιναρια τους στην κοινωνιολογια - ψυχολογια θα ηταν αρκετα ωστε να μην υποπεσουν σε κανενα λαθος σαν γονεις ωστε να μεγαλωσουν τα παιδια τους χωρις κανενα βιωμα και κανενα ψυχολογικο ψεγαδι;

κανεις δεν μπορει να προδικασει το μελλον.
    Ωστοσο ολοι μπορουν να κανουν καποια τεστ πριν προχωρησουν ετσι σε ενα παιδι.

Πες μου εσυ (μιας και μιλαμε) ποσα και ποια τεστ εκανες πριν το παιδι.

Πχ ποσο καιρο εζησες την σημερινη κατασταση που ζεις πριν το παιδι?
    Μπορεσες να καταλαβεις αν η καθημερινοτητα σου ειναι βατη ετσι ωστε να προχωρησεις ενα βημα παραπερα, ενα παιδι δηλαδη?

Με συγχωρεις ολα οσα εχεις αναφερει,
    φαινεται αδυνατο να μπορεσεις να κανεις οικογενοια με τον ανθρωπο που εισαι εκτος αν κανεις την παραδουλευτρα.....

ποσο μαλλον για να αποκτησεις και παιδι συν τοις αλλοις....

Οσο με αφορα,
    εφοσον δεν διαπιστωσω οτι οι συνθηκες δεν ειναι αυτες που θελω για να πληρουνται τα κριτιρια που εχω βαλει,
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να κανω παιδια.

Δεν ειμαι κουνελοπαραγωγος,
    και ειναι προφανες οτι υπαρχει παρεξηγηση στις εννοιες και πως τις ερμηνευει ο καθενας.

Senior Member

ειναι σαφες οτι εχουμε διαφορετικη γνωμη αλλα αξιες.

1. εχω την αποψη οτι δεν μας φταινε σε τιποτα αλλοι ανθρωποι για να ικανοποιησουμε δικα μας βιτσια.

Ο ανθρωπος (μεταξυ αυτων εγω και εσυ) ευθυνεται στο 100% του για την καταστροφη του πλανητη.
    Αν σταματουσαν οι ανθρωποι να κανουν παιδια, θα καθαριζε ο πλανητης, μηπως και βγει καποιο αλλο ον, που θα ειναι λιγοτερο καταστροφικο.

Και στην ακομα πιο τελικη, σταματα να βοηθας ανθρωπου6ς να ξεπερνουν τα προβληματα τους ψυχολογικα- κοινωνικα - οικογενειακα, μπας και απελπιστουν μια ωρα νωριτερα και πεσουν απο τον Ισθμο, και καθαρισουμε γρηγοροτερα τον πλανητη.
    Ακομα πιο ευρεια και μακροσκοπικη αποψη!!!!
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Banned

Και στην ακομα πιο τελικη, σταματα να βοηθας ανθρωπου6ς να ξεπερνουν τα προβληματα τους ψυχολογικα- κοινωνικα - οικογενειακα, μπας και απελπιστουν μια ωρα νωριτερα και πεσουν απο τον Ισθμο, και καθαρισουμε γρηγοροτερα τον πλανητη.
    Ακομα πιο ευρεια και μακροσκοπικη αποψη!!!!

δεν εχεις αδικο.....
    :P:P:P
    στατιστικα ομως δεν επιβεβαιωνεσαι....
    κανεις δεν φουνταρει απο τον ισθμο οσο και να ηθελε.
    Ο καθενας εχει τους λογους του.

Απο την παραλλη, δεν ειναι κακο να βαλεις στον αλλον,
    μια οπτικη που ισως δεν την ειχε στο μυαλο του.
    Και αν θες αυτος ειναι ο λογος που γραφω.

Αγνοω βεβαια τι εχω πετυχει με την μεχρι σημερα συμμετοχη μου εδω μεσα....
    Παντως ο λογος και ο αντιλογος παντα βοηθανε.
    ;)

Senior Member
    Εχω άλλη άποψη krino.

ειναι σαφες οτι εχουμε διαφορετικη γνωμη αλλα και αξιες.

Μήπως ανήκεις στην VEHS?

Senior Member
    vehs??
    Τιν τουτο??
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    σωστος ο κηπ,
    κατσε να μαθουμε τι σημαινει να δω και εγω αν ανηκω....

:cool:

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast