Results 106 to 120 of 161
-
16-07-2009, 10:18 #106
krino, όταν ξεκινάμε μια σχέση, μια νέα ζωή, είναι σαφές ότι δεν έχουμε όλα τα δεδομένα και τη γνώση του τι θα συμβεί σε 10 χρόνια
αυτά που έχουμε εκείνη τη στιγμή είναι αρκετά για να μας δώσουν μια βάση να οικοδομήσουμε κάτι
κι αν θέλουμε παιδιά μέσα από αυτήν τη σχέση, θα τα κάνουμε
κανένας ποτέ δεν μπορεί να μας δώσει εγγυήσεις για το ότι η ζωή μας θα εξελιχθεί όπως την είχαμε φανταστεί
δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά και συνεπώς δεν κάνουμε κανένα βήμα γιατί μπορεί τελικά να μην ευωδοθεί
έτσι, όταν υπάρχουν παιδιά αλλά η κοινή ζωή των γονέων δεν είναι πια το επιθυμητό, δεν είναι πια καλή για κανέναν μας, θεωρώ ότι ένας ελεύθερος άνθρωπος όπως εσύ διατείνεσαι ότι είσαι, δεν θα δεσμεύσει το υπόλοιπο της ζωής του σε μια δυσλειτουργική σχέση επειδή υπάρχουν τα παιδιά.
Η \"δέσμευση\" του εαυτού μας εξαιτίας των παιδιών υπάρχει ούτως ή άλλως, και θα υπάρχει όσο ζούμε, αλλά στο επίπεδο που αφορά εμάς και τα παιδιά μας, όχι εμάς και τον άλλον γονέα.
κι αν όντως θέλουμε να κάνουμε αυτό που θα είναι \"καλύτερο για τα παιδιά\", φροντίζουμε να είμαστε καλά εμείς για να είναι καλά κι εκείνα.
γιατί να τα υποχρεώνουμε να ζούν σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι δυο γονείς καταριούνται τη μοίρα τους και η ατμόσφαιρα είναι μονίμως τεταμένη και αρνητική, ενώ μπορούν να έχουν δυο γονείς ήρεμους και ευχαριστημένους κι ας μην είναι κάτω από την ίδια στέγη;
αυτό φυσικά προϋποθέτει \"πολιτισμό\" και \"παιδεία\" και ... βάλε ό,τι \"...\" θες
όχι κατηγόριες εκατέρωθεν, όχι μικρότητες, όχι απόπειρες \"εκδίκησης\", όχι χρησιμοποίηση των παιδιών για επίτευξη των όποιων \"χαμηλών\" στόχων μας...
καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...
:)
- 16-07-2009, 10:22 #107
είχα βρει κάποτε αυτό και το είχα αντιγράψει, αλλά δεν θυμάμαι πια πού...
- Όσο δε για τις σκέψεις που καταναλώνουμε όταν έχουμε να πάρουμε μια απόφαση, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ εκτιμούν ότι η συνειδητή σκέψη είναι προτιμότερη σε δευτερεύουσες αποφάσεις της καθημερινότητας, ενώ η ασυνείδητη επεξεργασία των επιλογών είναι πιο αποτελεσματική σε περίπλοκα προβλήματα. Οι άνθρωποι που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις ακολουθώντας την «καρδιά» τους είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με τις επιλογές τους.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η συνειδητότητα έχει περιορισμένη «χωρητικότητα» και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξετάζει μόνο ένα μικρό υποσύνολο των διαθέσιμων δεδομένων. Το ασυνείδητο, από την άλλη πλευρά, ίσως μπορεί να επεξεργάζεται παράλληλα περισσότερα σετ πληροφοριών. Η μελέτη, υποστηρίζουν οι ερευνητές, ενισχύει την ιδέα ότι «μπορούμε να σκεφτόμαστε ασυνείδητα και ότι η ασυνείδητη σκέψη είναι ανώτερη από τη συνειδητή στις περίπλοκες αποφάσεις».
16-07-2009, 12:53 #108
Originally posted by TC
είχα βρει κάποτε αυτό και το είχα αντιγράψει, αλλά δεν θυμάμαι πια πού...
- Όσο δε για τις σκέψεις που καταναλώνουμε όταν έχουμε να πάρουμε μια απόφαση, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ εκτιμούν ότι η συνειδητή σκέψη είναι προτιμότερη σε δευτερεύουσες αποφάσεις της καθημερινότητας, ενώ η ασυνείδητη επεξεργασία των επιλογών είναι πιο αποτελεσματική σε περίπλοκα προβλήματα. Οι άνθρωποι που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις ακολουθώντας την «καρδιά» τους είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με τις επιλογές τους.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η συνειδητότητα έχει περιορισμένη «χωρητικότητα» και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξετάζει μόνο ένα μικρό υποσύνολο των διαθέσιμων δεδομένων. Το ασυνείδητο, από την άλλη πλευρά, ίσως μπορεί να επεξεργάζεται παράλληλα περισσότερα σετ πληροφοριών. Η μελέτη, υποστηρίζουν οι ερευνητές, ενισχύει την ιδέα ότι «μπορούμε να σκεφτόμαστε ασυνείδητα και ότι η ασυνείδητη σκέψη είναι ανώτερη από τη συνειδητή στις περίπλοκες αποφάσεις».
Στην περιπτωση μου, μαλλον εγω και καμμια δεκαπενταρια ιντερνετικοι φιλοι το φιλοσοφουμε και ασχολουμαστε με το θεμα μου, γιατι οταν πηγαινω σπιτι βλεπω το πληρες κενο σκεψης!!!!!
Κανενας προβληματισμος, κανενα αγχος, ενταξει μωρε........... να κανουμε χοντρα- χοντρα οτι ζηταει η μπου να μην εχουμε την γκρινια της και σημερα, και εχει ο Θεος και για αυριο.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
16-07-2009, 13:12 #109
γιατί βλέπεις αυτό το \"πλήρες κενό σκέψης\" ;
και θα αντιδράσω λιγάκι στο \"ενταξει μωρε........... να κανουμε χοντρα- χοντρα οτι ζηταει η μπου να μην εχουμε την γκρινια της \"
δεν μιλούσα γι αυτό που \"ζητάει\" αλλά γι\' αυτό που \"θέλει\"
δικιά σου είναι η ζωή
όσο γι\'αυτούς που αγιάσανε, ζούνε σε άλλο σύμπαν πλέον
εμείς ακόμα δεν...
16-07-2009, 13:34 #110
Originally posted by TC
γιατί βλέπεις αυτό το \"πλήρες κενό σκέψης\" ;
και θα αντιδράσω λιγάκι στο \"ενταξει μωρε........... να κανουμε χοντρα- χοντρα οτι ζηταει η μπου να μην εχουμε την γκρινια της \"
δεν μιλούσα γι αυτό που \"ζητάει\" αλλά γι\' αυτό που \"θέλει\"
δικιά σου είναι η ζωή
όσο γι\'αυτούς που αγιάσανε, ζούνε σε άλλο σύμπαν πλέον
εμείς ακόμα δεν...
Η μπου η γκρινιαρα ξαναρχισε παλι τη μουρμουρα!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
16-07-2009, 13:53 #111
Originally posted by TC
krino, όταν ξεκινάμε μια σχέση, μια νέα ζωή, είναι σαφές ότι δεν έχουμε όλα τα δεδομένα και τη γνώση του τι θα συμβεί σε 10 χρόνια
απο οσο καταλαβα,
τα ζευγαρια εδω δεν γνωριζεται 10 χρονια.
Εαν ειναι ετσι, τοτε σαφως και εχεις δικαιο.
αυτά που έχουμε εκείνη τη στιγμή είναι αρκετά για να μας δώσουν μια βάση να οικοδομήσουμε κάτι
οταν εισαι σε μια ηλικια, οπως εμεις, νομιζω η εμπειρια κατι πρεπει να σου λεει.
Ειναι σαφες, οτι τουλαχιστον σε επιπεδο συγκατοικησης εχει αναφερθει οτι ηταν καποιοι μηνες.
Οποτε πριν δοκιμασεις αν αυτο το μοντελο μπορει να δουλεψει, εκτιμω οτι παιρνεις πολλα ρισκα κανοντας ενα παιδι και στην συνεχεια ισορροπεις σε τεντωμενο σκοινι.
Φαινεται οτι οι υπολοιποι συγκάτοικοι εκαναν την βολη τους και σε οποιον αρεσει.
Κανενα αισθημα σεβασμου οτι υπαρχει ενας ανθρωπος που τρχει για παρτη μας.... και χεσε τον σεβασμο, θα μπορουσε να ειναι τουλαχιστον αναγνωριση που δεν κοστιζει και κατι.
Αντι αυτου εισπρατεται μια αυθαδεια που αν ημουν στη θεση της μπου, θα εκοβα και την καλημερα και οτι ηθελε προκυψει.
κι αν θέλουμε παιδιά μέσα από αυτήν τη σχέση, θα τα κάνουμε
κανένας ποτέ δεν μπορεί να μας δώσει εγγυήσεις για το ότι η ζωή μας θα εξελιχθεί όπως την είχαμε φανταστεί
εγγυησεις στα συναισθηματα δεν υπαρχουν....
Υπαρχουν ομως (η πρεπει να υπαρχουν) συζητησεις σε διαφορα θεματα, τεσταρισματα στην καθημερινοτητα, να δουμε τι ζηταει ο διπλα μας απο εμας και τι ζηταμε εμεις απο αυτον.
Αν πας ετσι χυμα στο κυμα, τοτε παιζεις ενα στοιχημα και οτι κατσει.
δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά και συνεπώς δεν κάνουμε κανένα βήμα γιατί μπορεί τελικά να μην ευωδοθεί
Πριν κανεις ενα βημα,
μπορεις να κανεις μικρα μικρα βηματακια για να δεις πως περπατας.
Κανεις που αρχισε να τρεχει ετσι γενικα και αοριστα δεν εφτασε στο τερμα που ηθελε.
Δεν το καταλαβαινω ομως αυτο,
εγω παιδι δεν εχω κανει οχι γιατι ειχα φοβους, αλλωστε ποτε δεν φοβηθηκα τιποτα. Δεν εκανα γιατι τα τεσταρισματα μου, δεν ανταποκρινοταν σε οτι ζηταγα σαν προπαιτουμενα.
Επρεπε δηλαδη να πω μην φοβασαι και κανε και εσυ ενα να εχεις να πορευεσαι?
Για πιο λογο?
Για να ειμαι και εγω στο κλαμπ των χωρισμενων με ενα παιδι?
Δεν ειμαι καλυτερα ετσι, και η ταδε που με χωρισε πηγε στο καλο και κανεις δεν ξερει τι κανει στη ζωη του σημερα?
έτσι, όταν υπάρχουν παιδιά αλλά η κοινή ζωή των γονέων δεν είναι πια το επιθυμητό, δεν είναι πια καλή για κανέναν μας, θεωρώ ότι ένας ελεύθερος άνθρωπος όπως εσύ διατείνεσαι ότι είσαι, δεν θα δεσμεύσει το υπόλοιπο της ζωής του σε μια δυσλειτουργική σχέση επειδή υπάρχουν τα παιδιά.
ειναι ενα διλημμα στο οποιο γενικα απαντω ναι,
αλλα μην το δενεις κομπο.
Ειμαι αρκετα ευαισθητος σε θεματα ανθρωπων που σχετιζονται αμεσα με τις επιλογες μου.
Δεν μπορω να προδικασω τιποτα,
μπορει εαν εκανα παιδι και με την μητερα του τα πηγαινα χαλια, να εκανα σκατα την ζωη μου για χαρη του.
Θα ημουν γεματος ενοχικα συνδρομα, οτι δεν μου επιτρεπεται να κανω αλλιως.
Αλλα ολα αυτα ειναι θεωριες και στη πραξη δεν ειμαι σιγουρος πως θα λειτουργουσα.
Ευτυχως μεχρι σημερα μπορεσα και τη σκαπουλαρα κατω απο χμμμ πολυ δυσκολες συνθηκες.
Θες τυχερος, θες προνοητικος, χαιρομαι που σημερα μπορω να καθομαι με ανεση αυτες τις γραμμες και να λεω οτι μου κατεβαινει στο κεφαλι.
Πιθανον αν ημουν με ενα παιδι, να μην εγραφα καν στο φορουμ σημερα.
κι αν όντως θέλουμε να κάνουμε αυτό που θα είναι \"καλύτερο για τα παιδιά\", φροντίζουμε να είμαστε καλά εμείς για να είναι καλά κι εκείνα.
σωστο.
Αν δεν ειμαστε εμεις καλα, τοτε θα υπαρχουν πρωτογενη προβληματα.
γιατί να τα υποχρεώνουμε να ζούν σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι δυο γονείς καταριούνται τη μοίρα τους και η ατμόσφαιρα είναι μονίμως τεταμένη και αρνητική, ενώ μπορούν να έχουν δυο γονείς ήρεμους και ευχαριστημένους κι ας μην είναι κάτω από την ίδια στέγη;
εαν υπαρχει τεταμενη ατμοσφαιρα, σαφως και πρεπει να υπαρχει χωρισμος, δεν το συζητω.
αυτό φυσικά προϋποθέτει \"πολιτισμό\" και \"παιδεία\" και ... βάλε ό,τι \"...\" θες
όχι κατηγόριες εκατέρωθεν, όχι μικρότητες, όχι απόπειρες \"εκδίκησης\", όχι χρησιμοποίηση των παιδιών για επίτευξη των όποιων \"χαμηλών\" στόχων μας...
καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...
παρακαταλαβαινω μαλιστα.
Οι μηχανοραφιες σε τετοια ζευγαρια, συνηθως δινουν και παιρνουν.....
:)
16-07-2009, 13:56 #112
Originally posted by boubourina
εκεινος διαλεξε τη μερα να παει στους φιλους του απο την ποδοσφαιρικη ομαδα απο τις 9 και να γυρισει στη 1
μηπως εισαι με λαθος αντρα?
Σορρυ κιολας,
αλλα υπαρχουν γυναικες που τετοια συμβαντα δεν τους ενοχλουν.
Ειτε τα συζητας και αν μπορειτε αλλαζει εκει που νομιζει ο καθενας (πραγμα απιθανο) ειτε δεν παιζει και το διαλυεται....
16-07-2009, 14:17 #113
Originally posted by krino
εκεινος διαλεξε τη μερα να παει στους φιλους του απο την ποδοσφαιρικη ομαδα απο τις 9 και να γυρισει στη 1
μηπως εισαι με λαθος αντρα?
Σορρυ κιολας,
αλλα υπαρχουν γυναικες που τετοια συμβαντα δεν τους ενοχλουν.
Και το ωραιο ειναι οτι του το ειπα κιολας.
Ας παντρευοταν μια απο το χωριο του, που μετα τον τριτο χρονο γαμο εχουν ηδη 3 παιδια και ο παπας απο εκει και περα απογορευσει το σεξ γιατι δεν θα ειναι για τεκνοποιηση, και οι αντρες ειναι στο καφενειο, και οι γυναικες τους ειναι σπιτι ευτυχισμενες που δεν τον ειχαν στα ποδια τους και σημερα ολη μερα!!!
Εγω θελω αλλα. Δεν τον παντρευτηκα για να κανω παρεα τα βραδια με τα παιδια του, ουτε τον πηρα για να ειναι οι μοναδικες μας εξοδοι απο το σπιτι σε γαμο ή βαφτισια, και στο κατω κατω τον ειχα ρωτησει ποση ωρα θα εκανε και μου ειχε πει 1-1,5 το πολυ! Εγω ανα ηταν να αργησω θα ειχα κανει τουλαχιστον ενα τηλεφωνο. Για να μην βαζω και βγαζω μετα τα νεγκλιζε απο τα νευρα μου.
Και Κρινο συμπληρωνω στο προηγουμενο μηνυμα:
ειμαστε 11 χρονια ζευγαρι, τα ειχαμε 5 χρονια, μετα συζησαμε 1 χρονο μονοι μας, μετα 2,5 χρονια με τα παιδια και μετα παντρευτηκαμε και κλεινουμε 3 χρονια τελος του μηνα.
Σαν βηματα δοκιμης καλα τα ειχαμε παει, μετα το γαμο αλλαξαν ολα!!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
16-07-2009, 14:42 #114
ειμαστε 11 χρονια ζευγαρι, τα ειχαμε 5 χρονια, μετα συζησαμε 1 χρονο μονοι μας, μετα 2,5 χρονια με τα παιδια και μετα παντρευτηκαμε και κλεινουμε 3 χρονια τελος του μηνα.
Σαν βηματα δοκιμης καλα τα ειχαμε παει, μετα το γαμο αλλαξαν ολα!!!!!
πολυ κλασικο οσο και εξοργιστικο.....
11 χρονια ζευγαρι και ανακαλυπτεις οτι εισαι με αλλο ανθρωπο?
τι να σου πω.....
απορω και που λετε καλημερα.
ΥΓ........ να κανω και εγω την αυτοκριτικη μου.
Δεν με θεωρω το πιο σωστο δειγμα αντρα.
Ειμαι και εγω λιγο τεμπελης και μερικες φορες σεξιστης.
Μην νομιζεις ομως οτι η λατρεια μου καθεται ετσι.
Αμα φανει οτι λουφαρω με στηνει στο νεροχυτη και μου τα χωνει.
Και πιστευω οτι καλως κανει η καλως κανω οταν πρεπει σε αλλο θεμα να της τα χωσω εγω.
Εκεινο που δεν δεχομαι με τιποτα, ειναι αλλα να λεμε σημερα και αλλα να κανουμε αυριο, ειτε αυτος ειμαι εγω ειτε η συντροφος μου.
Και το πιο σιχαμερο πια ειναι αυτο που ειπες: παντρευεσαι και αλλαζουν ολα..... ιστοριες για ποταπους ανθρωπους.
16-07-2009, 14:56 #115
Σαν βηματα δοκιμης καλα τα ειχαμε παει, μετα το γαμο αλλαξαν ολα!!!!!
πολυ κλασικο οσο και εξοργιστικο.....
11 χρονια ζευγαρι και ανακαλυπτεις οτι εισαι με αλλο ανθρωπο?
τι να σου πω.....
απορω και που λετε καλημερα.
Και να σου την αληθεια Κρινο, 4-5 πριν μεινω εγκυος του ειχα γραψει και ενα γραμμα οτι μην σκεφτει ποτε οτι επειδη παντρευτηκαμε ή εαν κανω ενα παιδι οτι αυτο για εμενα σημαινει αιωνια δεσμα no matter what!.
Του εγραφα οτι θεωρω πως για παντα πρεπει να διεκδικουμε ο ενας τον αλλον αν θελουμε αυτος ο γαμος να πετυχει,Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
16-07-2009, 15:03 #116
ναι βρε αντε ολα να τα πουμε υπερ σου.....
αντε εσυ εχεις δικαιο κλπ κλπ.....
Το κοκκινιστο γιατι το εκανες, μου λες?
:P
16-07-2009, 15:12 #117
ναι βρε αντε ολα να τα πουμε υπερ σου.....
αντε εσυ εχεις δικαιο κλπ κλπ.....
Το κοκκινιστο γιατι το εκανες, μου λες?
Νιαου, νιαου βρε γατουλα, με τη ροζ μυτουλα............... αλλα .........ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!!!!!! ΤΣΑ ΤΣΑ ΤΣΑΜα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
16-07-2009, 15:27 #118
Νιαου, νιαου βρε γατουλα, με τη ροζ μυτουλα............... αλλα .........ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!!!!!! ΤΣΑ ΤΣΑ ΤΣΑ
http://img195.imageshack.us/img195/5003/dsc00245lco.jpg
οριστε ο βικτωρας
με ροζ μυτουλα και με ουρα σουπερ και μουστακια ελαφρως μπεζ και με πανεμορφα γαλαζια ματια.... (τα οποια τα πηρε απο το παππου του απο το jumbo)
Μεγας μαστροχαλαστης τα θελει ολα εδω και τωρα...
16-07-2009, 15:30 #119
Εγά πάλι γιατί νομίζω ότι δεν είχε καθόλου να κάνει με \"δέσιμο γαϊδάρου\" ;;;
Περισσότερο γέρνω προς τη \"ζήλια\", για το καινούριο παιδί σε συνδυσμό με την \"ανικανότητα\" που μπορεί να νοιώθει όταν εσύ τα καταφέρνεις όλα κι εκείνος θεωρεί ότι μοιάζει μικρός μπροστά σου...
είναι πολύ πιο εύκολο να το γυρίσει στο στυλ \"αποστασιοποιημένος πασσάς\" από το να \"παλέψει\" με τις ανασφάλειές του...
και δεν μιλάω μόνο για τον συγκεκριμένο...
το έχω δει το έργο γύρω μου άπειρες φορές...
16-07-2009, 15:31 #120
krino, άμα μεγαλώσει ο βίκτορας θα με κάνεις προξενιό?
ή δεν με θες για νυφούλα σου???
:P:P:P
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία