Κενό - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Κενό

Senior Member
    Καταλαβαίνω τη ψυχολογία σου και συμφωνώ σχεδόν με όλους τους σχολιαστές. Μήπως έχεις περάσει τα 30 και νιώθεις πιο έντονα όλο αυτό το ανεκπλήρωτο των συναισθημάτων σου και σε καταπιέζει συγχρόνως με τον άλφα ή βήτα τρόπο και ο περίγυρός σου;

Junior Member
    Νοιώθω το ίδιο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Black_Opium View Post
    Νομίζω είναι και θέμα προσωπικότητας στο τι θα εστιάσεις. Και τι θα σε παθιαζει σε αυτή τη ζωή. Μόνο που εγώ εστιάζω σε καταστάσεις που δεν μπορώ να ζήσω γιατί δεν είναι στο χέρι μου.

Ίσως αν εστίαζα αλλου, σε υλικά αγαθά, σε καριέρα ή σε κάτι που κατακτιεται με προσωπική προσπάθεια να ήμουν απορροφημένη εκεί και να μπορούσα να το αποκτήσω με κάποιον τρόπο.

Για να εισαι καλός πχ στη δουλειά σου απαιτεί ωρες προσωπικής προσπάθειας,διάβασμα ασχολία σε αυτό , επικέντρωση....είναι στο χέρι μας κατά ένα μέρος η επίτευξη του σχεδίου.

Αν ήθελα λεφτά, κουνιομουν σε κάποιον φραγκατο ή θα κηνυγουσα τα λεφτά με κάθε κόστος και μετά θα έκανα στορυ στη Μύκονο, με τα ακριβά μου κοσμηματα σε πισίνες και έλεγα ότι είμαι ευτυχισμένη και έχω βρει το νόημα της ζωής.

Εγώ, αυτό που ήθελα ήταν να ζήσω, να ζήσω πάθος, ένταση συναισθήματα, σε σχέσεις με ανθρώπους, να δεθω με ανθρώπους ,να ερωτευτώ, να αγαπήσω,.....να δώσω,... να πάρω...
    ομως είναι και θέμα τύχης. Και μένα με έχει χεσει η δική μου για τα καλά
    Έχω κάνει σχέση και φάσεις που δεν ήμουν συναισθηματικά αφοσιωμένη εκεί. Όλα κάτι μου έδωσαν, δεν μετανιώνω για τίποτα ούτε θα ήθελα να σβήσω κάτι. Αλλά έρωτα με κάποιον που να είμαι μαζί, όχι δεν έχω νιώσει. Έχω ποθησει, έχω στεναχωρηθεί για άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ στη ζωή μου και ήταν κατά κάποιον τρόπο μη προσβάσιμα.

Έχω κάνει και ψυχοθεραπεία όπως έχω πει Αλλά δεν έχω βοηθηθεί...νιώθω ότι πρέπει να πάρω εγώ το τιμόνι της ζωής μου αντί να πληρώνω τσάμπα πενηνταευρα, ομως δεν ξέρω που μπορώ να στραφώ για να βρω την ευτυχία και την πληρότητα.
    πολυ περισσοτερο απο θεμα τυχης, ειναι θεμα ψυχικης και συναισθηματικης ισορροπιας...
    μιλας πολυ για "εστιαση" και "στοχους".
    στο θεμα των σχεσεων, δεν χωρανε οι "στοχοι". ετσι οπως το βλεπεις, εχει ακτι καταναγκαστικο, που κι εσενα ταλαιπωρει κι απογοητευει και εξω βγαινει σαν κατι ζορισμενο και δυσαρεστο.
    απωθητικο , δηλαδη...
    οι σχεσεις δεν ειναι κατι στο οποιο "στοχευουμε". και για μενα ειναι το πιο σημαντικο στην ζωη η σχεση, το παθος κι οε ρωτας. αυτα ομως δεν προκυπτουν επειδη τα στοχευουμε.
    αλλα τα ελκυουμε οταν ειμαστε εμεις αξιεραστοι και ποθητοι, οποτε και πληρεις και ισορροπημενοι ψυχικα... δεν θα ερθει καποιος για να μας σωσει η να μας δωσει κινητρο να ζησουμε. πρεπει να το εχουμε και θα ερθει επειδη ειμαστε πληρεις και ελκυστικοι..
    και για να ειμαστε, θα εχουμε και ενδιαφεροντα, και διαβασματα και εμπειριες ζωης και οτι αλλο κανει εναν ανθρωπο ελκυστικο. αλλωις γιατι να ερθει ο αλλος; για να σε βγαλει απ την μιζερια;

επισης, επαναλαμβανεται σε σενα το μοτιβο του να επιθυμεις ανθρωπους που ειτε δεν σε θελουν, ειτε δεν ειναι ελευθεροι.
    αυτο, απο μονο του ειναι συνταγη αποτυχιας στις σχεσεις και πρεπει οπωσδηποτε να διερευνησεις στην ψυχοθεραπεια σου αν το κανεις επιτηδες η ειναι τυχαιο. το εψαξες; εχεις καταληξει;

και τελος, μιλας σαν ενας ανθρωπος στο τελος της ζωης του, ενω εισαι νεα ακομα.
    αν εχεις τεοτια αισθηση για σενα, ετσι θα σε βλεπουν κι οι αλλοι και μπορει οντως να καταληξεις προς το τελος της ζωη σου και να λες τα ιδια...

η γνωμη μουε ιναι να συνεχισεις την ψυχοθεραπεια, κι αν δεν σου ταιριαξε ο ψυχ, να βρεις καποιον αλλο να σε βοηθησει περισσοτερο.

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    πολυ περισσοτερο απο θεμα τυχης, ειναι θεμα ψυχικης και συναισθηματικης ισορροπιας...
    μιλας πολυ για "εστιαση" και "στοχους".
    στο θεμα των σχεσεων, δεν χωρανε οι "στοχοι". ετσι οπως το βλεπεις, εχει ακτι καταναγκαστικο, που κι εσενα ταλαιπωρει κι απογοητευει και εξω βγαινει σαν κατι ζορισμενο και δυσαρεστο.
    απωθητικο , δηλαδη...
    οι σχεσεις δεν ειναι κατι στο οποιο "στοχευουμε". και για μενα ειναι το πιο σημαντικο στην ζωη η σχεση, το παθος κι οε ρωτας. αυτα ομως δεν προκυπτουν επειδη τα στοχευουμε.
    αλλα τα ελκυουμε οταν ειμαστε εμεις αξιεραστοι και ποθητοι, οποτε και πληρεις και ισορροπημενοι ψυχικα... δεν θα ερθει καποιος για να μας σωσει η να μας δωσει κινητρο να ζησουμε. πρεπει να το εχουμε και θα ερθει επειδη ειμαστε πληρεις και ελκυστικοι..
    και για να ειμαστε, θα εχουμε και ενδιαφεροντα, και διαβασματα και εμπειριες ζωης και οτι αλλο κανει εναν ανθρωπο ελκυστικο. αλλωις γιατι να ερθει ο αλλος; για να σε βγαλει απ την μιζερια;

επισης, επαναλαμβανεται σε σενα το μοτιβο του να επιθυμεις ανθρωπους που ειτε δεν σε θελουν, ειτε δεν ειναι ελευθεροι.
    αυτο, απο μονο του ειναι συνταγη αποτυχιας στις σχεσεις και πρεπει οπωσδηποτε να διερευνησεις στην ψυχοθεραπεια σου αν το κανεις επιτηδες η ειναι τυχαιο. το εψαξες; εχεις καταληξει;

και τελος, μιλας σαν ενας ανθρωπος στο τελος της ζωης του, ενω εισαι νεα ακομα.
    αν εχεις τεοτια αισθηση για σενα, ετσι θα σε βλεπουν κι οι αλλοι και μπορει οντως να καταληξεις προς το τελος της ζωη σου και να λες τα ιδια...

η γνωμη μουε ιναι να συνεχισεις την ψυχοθεραπεια, κι αν δεν σου ταιριαξε ο ψυχ, να βρεις καποιον αλλο να σε βοηθησει περισσοτερο.
    Δεν έχω διάθεση για άλλον ειδικό. Έχω περάσει από πολλούς και νιώθω ότι κανένας δεν με βοηθάει. Τσάμπα διαδικασία να γνωριστεις πάλι από την αρχή. Τσάμπα λεφτά και χρόνος.
    Τα πονάω τόσα χρήματα να τα δίνω σε αυτούς και να μην με έχουν ξεκολλήσει από κάποια προβλήματα.

Εσύ πως τα κατάφερες αφού στη ζωή σε ενδιαφέρει και σένα πολύ το κομμάτι της αγάπης και του έρωτα να βρεις αυτό που θες;

εγώ σε κάθε περιβάλλον νέο που πάω το βλέπω σαν ευκαιρία Για κάτι νέο, το οποίο δεν έρχεται ποτέ. Δεν ξέρω πώς οι καταστάσεις της ζωής μου τα φέρνουν έτσι που η ζωή μου μένει στάσιμη. Είμαι πχ σε νεα δουλειά δεν έχω κάνει ούτε γνωστούς που να βγω για έναν καφέ μια στο τόσο ας πούμε , πόσο μάλλον φίλους ή μια ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία. Δεν λέω ότι θα τύχουν όλα...αλλα κάτι από όλα αυτά.....Και όχι ούτε μουντρουχα είμαι ούτε μίζερη με τους άλλους, κρύβω καλά την απογοήτευση μου.

Νιώθω ότι η τύχη δεν με βοηθάει ώστε να ανοίξω πόρτες. Φυσικό δεν είναι να απογοητευτω στο τέλος; πόση ελπίδα και αισιοδοξία μπορεί να έχει κανείς;

Θέλω να ξεκινήσω μια νέα δραστηριότητα Αλλά τώρα με αυτή τη δουλειά δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο.

Πρέπει απλά να στοχευσω αλλού. Να βρω ενδιαφέρον και νόημα ζωής σε κάτι άλλο. Και να μην σκέφτομαι όπως είπες και εσύ τον ιππότη στο άσπρο άλογο ( τον αντρα που θα βάλει λίγη χαρά στη ζωή μου).
    Γιατί τα χρόνια περνάνε, αυτός δεν έρχεται , η ζωή φεύγει, και είναι κρίμα ένας άνθρωπος να είναι δυστυχισμένος ή κενός.

Κανείς δεν μας υποσχέθηκε σε αυτή τη ζωή ότι θα έχουμε ό,τι ποθούμε.

Κάτι ηλίθια όνειρα που έχω και εγώ. Ακούς εκεί, έρωτες και κολοκύθια τούμπανα. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλω μυαλό ίσως,και να δω πιο ρεαλιστικά τη ζωή και τις καταστάσεις.

Senior Member
    Δεν έχω διάθεση για άλλον ειδικό. Έχω περάσει από πολλούς και νιώθω ότι κανένας δεν με βοηθάει. Τσάμπα διαδικασία να γνωριστεις πάλι από την αρχή. Τσάμπα λεφτά και χρόνος.
    Τα πονάω τόσα χρήματα να τα δίνω σε αυτούς και να μην με έχουν ξεκολλήσει από κάποια προβλήματα.

Εσύ πως τα κατάφερες αφού στη ζωή σε ενδιαφέρει και σένα πολύ το κομμάτι της αγάπης και του έρωτα να βρεις αυτό που θες;

εγώ σε κάθε περιβάλλον νέο που πάω το βλέπω σαν ευκαιρία Για κάτι νέο, το οποίο δεν έρχεται ποτέ. Δεν ξέρω πώς οι καταστάσεις της ζωής μου τα φέρνουν έτσι που η ζωή μου μένει στάσιμη. Είμαι πχ σε νεα δουλειά δεν έχω κάνει ούτε γνωστούς που να βγω για έναν καφέ μια στο τόσο ας πούμε , πόσο μάλλον φίλους ή μια ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία. Δεν λέω ότι θα τύχουν όλα...αλλα κάτι από όλα αυτά.....Και όχι ούτε μουντρουχα είμαι ούτε μίζερη με τους άλλους, κρύβω καλά την απογοήτευση μου.

Νιώθω ότι η τύχη δεν με βοηθάει ώστε να ανοίξω πόρτες. Φυσικό δεν είναι να απογοητευτω στο τέλος; πόση ελπίδα και αισιοδοξία μπορεί να έχει κανείς;

Θέλω να ξεκινήσω μια νέα δραστηριότητα Αλλά τώρα με αυτή τη δουλειά δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο.

Πρέπει απλά να στοχευσω αλλού. Να βρω ενδιαφέρον και νόημα ζωής σε κάτι άλλο. Και να μην σκέφτομαι όπως είπες και εσύ τον ιππότη στο άσπρο άλογο ( τον αντρα που θα βάλει λίγη χαρά στη ζωή μου).
    Γιατί τα χρόνια περνάνε, αυτός δεν έρχεται , η ζωή φεύγει, και είναι κρίμα ένας άνθρωπος να είναι δυστυχισμένος ή κενός.

Κανείς δεν μας υποσχέθηκε σε αυτή τη ζωή ότι θα έχουμε ό,τι ποθούμε.

Κάτι ηλίθια όνειρα που έχω και εγώ. Ακούς εκεί, έρωτες και κολοκύθια τούμπανα. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλω μυαλό ίσως,και να δω πιο ρεαλιστικά τη ζωή και τις καταστάσεις.

το να μην εχεις αλλο διαθεση για ειδικους, το καταλαβαινω αφου οπως λες δεν εχεις δει καμια βελτιωση, αλλα η φραση σου οτι δεν "σε εχουν ξεκολλησει" απο τα προβληματα.
    ειναι περιπου η ιδια αντιμετωπιση που εχεις και για "την σχεση".

περιμενεις την σχεση για να "σε ξεκολλησει" απο την μιζερια και απο εναν ειδικο να "σε ξεκολλησει" απο τα προβληματα.
    κανεις δεν θα σε ξεκολλησει απο πουθενα.
    μονη σου πρεπει να βρεις κινητρο και κουραγιο να ξεκολλησεις τον εαυτο σου...
    ο ειδικος σου δειχνει σημεια και δρομους, αλλα την δουλεια πρεπει να την κανεις εσυ.
    ισως γι αυτο δεν σου καθησε κανεις (ειδικος). δεν υπαρχει αυτος που μαγικα θα σε ξεκολλησει ενω εσυ εισαι αρνητικη η επαναλαμβανεις προβληματικες συμπεριφορες...

αφου με ρωτας προσωπικα, εχω βρει πανω απο μια φορα μεγαλο ερωτα εκει που κινηθηκα.
    ποια ειναι η διαφορα μας; τον ηθελα, αλλα δεν τον εψαχνα. σε ενα νεο περιβαλλον οπως ειπες, ειχα συγκεκριμενο λογο που ημουν που ηταν ειτε εκπαιδευση, ειτε δουλεια ειτε διασκεδαση. εγω ασχοληθηκα με τον λογο που πηγα εκει, οχι με τον ερωτα. και ο ερωτας, ηρθε γιατι εκτιμησε κατι πανω μου, πανω στην ολη συναναστροφη. εγω ποτε δεν εβαλα καποιον στοχο. εγω ημουν ο στοχος.. και φυσικα και δεν ενδιαφερθηκαν ΟΛΟΙ οσοι μου εχουν αρεσει. δεν με ενοιαζε. εμενα με νοιαζει τι γινεται με καποιον που μ αρεσει κιε χουμε κατι, οχι τι γινεται με μια γνωριμια που δενε χουμε τιποτε. δεν απασχολω το μυαλο μου και την διαθεση μου με ανυπαρκτες για την ζωη μου σχεσεις..
    ενδιαφερθηκαν ομως καποιοι απο οσους μου εχουν αρεσει κι εγιναν και μεγαλοι μου ερωτες.
    και να σου πω, οτι δεν ειμαι μοντελο.

αυτο, οσον αφορα τους μεγαλους ερωτες. οι γνωριμιες για φιλιες και για καφεδες ομως που λες εσυ, δεν προκυπτουν απο το πουθενα. προκυπτουν απο το ποσο επικοινωνιακος εισαι, απο το ποσο ενδιαφερουσα παρεα εισαι κλπ. αυτο, δεν εξρω πως δουλευεται, αλλα σιγουρα αν νοιωθεις μιζερος και δυστυχης και δεν βρισκεις κινητρο για να ζεις, δεν θα εισαι η καλυτερη απρεα για διασκεδαση και για καφε..
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΟΥ για να εισαι καλη παρεα, για να εισαι γοητευτικη για μια σχεση.
    δεν θα ερθει να σε παρει κανεις απο το χερακι, ενω εσυ εισαι θλιμμενη και κλεισμενη στο προβλημα σου.
    δεν "θα βαλει" ο ιπποτης χαρα στην ζωη σου. εσυ πρεπει να την βαλεις, για να θελει ενας ιπποτης να μπει στην ζωη σου. δεν σου λεω να εισαι χαζοχαρουμενη, αλλα να μην περιμενεις κανεναν να σε σωσει η να σου δωσει κινητρα.
    εσυ πρεπει να τα βρεις.

Senior Member
    Κι εγώ το ίδιο θέμα με τη νηματοθετρια έχω... Θέλω κάποιον να με πιάσει από το χέρι... Γτ να συμβαίνει αυτό? Στην περίπτωση μ νμζ υπερπροστατευτικοι γονείς

Senior Member
    Εγώ έχω καταλάβει ότι είμαι εξαρτητικη προσωπικότητα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και λίγο Νάρκισσος

Ταυτίζομαι απόλυτα με το θέμα της θεματοθέτριας.... Απόλυτο κενό και στεναχώρια όταν κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας στιγμές ώστε να μας βγάλει από τη μιζέρια. Και τεράστια απογοήτευση όταν βρεθεί κάποιος άνθρωπος διαθέσιμος όμως εμείς δεν νοιώθουμε τον ίδιο ενθουσιασμό. Αναρωτιέμαι υπάρχει τελικά αμοιβαίος έρωτας μεταξύ των δύο? ή πάντα ο ένας από τους δύο πάντα νοιώθει κάτι παραπάνω...? Και γιατί θεωρούμε πως η απόλυτη ευτυχία και ολοκλήρωση είναι πάντα μέσα στις ερωτικές σχέσεις και όχι στις φιλικές , επαγγελματικές οικογενειακές...?

Senior Member
    Quote Originally Posted by nicolina View Post
    Ειναι πολυ σημαντικο το να μπορουμε να ειμαστε ευτυχισμενοι και μονοι μας ως οντοτητες.Να κανουμε ομορφα πραγματα και να αισθανομαστε ομορφα με τον εαυτο μας.Το να περιμενεις αν μπει καποιος αλλος στη ζωη σου και να σε κανει εκεινος αν εισαι ευτυχισμενη ειναι λαθος.Δε θα συμβει ποτε.Ακομα και αν συμβει θα ειναι για λιγο,για την αρχη..Και μαθε να εισαι θετικος ανθρωπος και να γελας.Να σε βρει τουλαχιστον χαμογελαστη ο πριγκιπας.Και θα ερθει .
    ποσο σωστα ειναι αυτα που γραφεις , nicolina , η ευτυχια ειναι κατι
    που πηγαζει απο μεσα μας, αν δεν ειμεθα οι ιδιο ευτυχεις , κανεις δεν θα μας κα;νει να αισθανομεθα ετσι , κανεις εκ των εξωτερων , απλα αυτος θα μας συμπληρωσει , ας μουυ επιτραπει η εκφραση , να ολοκληρωσουμε την ευτυχια μας .....

niaouris
    Guest
    Σε λάθος πράγματα πράγματα που δεν προγραμματίζονται. Στον έρωτα που ήθελα να έχω,που είχα ονειρευτεί για να μου αλλάξει τη ρουτίνα, να μου ομορφύνει τη ζωή, που ειμαι άδεια.

Απλά πρέπει νομίζω, ήρθε η ώρα να εστιάσω αλλού, να βρω το κίνητρο σε κάτι άλλο. Να βρω ένα σκοπό σε αυτή τη ζωή.

Γιατι αξίζει να ζει κανείς;

δεν με ενδιεφερε ποτέ μια καριέρα , δεν ήμουν ποτέ πορωμενη ούτε με το τι δουλειά θα κάνω, ουτε με το τι υλικά αγαθά θα έχω, πως θα ντυθώ, πως θα βαφτω και που θα ξενυχτησω,δεν με ενδιεφερε ποτέ να κάνω φιγούρα, ούτε με ενδιεφερε ποτέ κάποιο άθλημα ή κάποιο χόμπυ. Μάλλον με ενδιεφερε ένα χόμπυ Αλλά για λίγο.

Πάντα πίστευα ότι η ευτυχία βρίσκεται στις σχέσεις. Με τους άλλους, στις ποιοτικες, τώρα όμως που δεν έχω από αυτές νιώθω δυστυχισμένη σαν τίποτα να μη μπορεί να μου γεμίσει το κενό. Σαν να μην επιθυμώ τίποτα περισσότερο.

Όμως είναι λάθος να ψάχνουμε την ευτυχία σε τέτοια πράγματα, γιατί δεν είναι στο χέρι μας.

Εγώ πως μπορώ τώρα που πρέπει, να αλλάξω στόχους, να κοιτάω αλλού, να βρω αλλού λόγο ύπαρξης;
    καλησπερα μην στηριζεστε ποτε στις σχεσεις διοτι στις σχεσεις υπαρχουν ανθρωποι και αυτοι δεν ειναι αξιοπιστοι.στηριξτε την ελπιδα σας στον Θεο και πλησιαστε τον και δεν θα απογοητευτειτε ποτε.οι καριερες οι μεγαλες ζωες κλπ ειναι ματαιες εγω δεν πιστεψα ποτε σε αυτες.αλλα σας λεω οτι αν πατε να εξομολογηθειτε και να κοινωνησετε και να ειστε κοντα στον Θεο θα αλλαξει σιγουρα η ζωη σας.μη στηριζεστε σε ανθρωπους

Page 2 of 2 FirstFirst 12