Ιγμορίτιδα, άγχος, αυπνίες, φόβος, θλίψη..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Ιγμορίτιδα, άγχος, αυπνίες, φόβος, θλίψη..

Καλησπέρα σε όλους, είχα κόψει επιτυχώς τα αντικαταθλιπτικά πριν 1,5 χρόνο (Enlift) ξαφνικά έχω προβλήματα και μάλιστα χειρότερα από αυτά που είχα πριν 3 χρόνια.
    Πριν ένα χρόνο έκανα εγχείρηση Fess που υποτίθεται θα βελτίωνε τη χρόνια ιγμορίτιδα, όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο, από τότε έχω χειρότερα συπτώματα χωρίς οι γιατροί να μπορούν να κάνουν τίποτα, πλέον εδώ και 2 μήνες δεν μπορώ να δουλέψω.. Υπάρχει άραγε κάποιος στο φόρουμ με έντονη χρόνια ιγμορίτιδα;

Πριν περίπου 1 βδομάδα είχα δυνατό πονοκέφαλο με τάση για ζαλάδα έως και σύγχυση (μάλλον από ιγμορίτιδα). Ταυτόχρονα με έπιασε άγχος και φόβος και ενώ κοιμόμουν κάπως καλά τις πρωινές ώρες, πλέον κοιμάμαι ελάχιστα ενώ τις βράδυνες ώρες αισθάνομαι φόβο ίσως και θλίψη.. Ακόμα και αν ξεκίνησε από σωματικό πρόβλημα πλέον έγινε και ψυχολογικό..

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αυπνία αλλά και η διάθεση το βράδυ.
    Το παλεύω με 0,5 έως 0,75 ζάναξ το βράδυ χωρίς καλά αποτελέσματα..
    Θέλω να αποφύγω τα αντικαταθλιπτικά, θα ξεκινήσω μελατονίνη και βαλεριάνα, παίρνω ω3 και πολυβιταμινες.
    Έχει βρεθεί κάποιος σε αντίστοιχη κατάσταση και πως το αντιμετώπισε;

Senior Member
    Δοκίμασε τη μελατονίνη μήπως σε βοηθήσει. Εγώ την έπαιρνα σε σκεύασμα με βαλεριάνα μαζί γιατί μόνη της μου προκαλούσε αϋπνία πλήρη. Για κάποιο διάστημα με βοήθησε λίγο, μετά άρχισα να μην κοιμάμαι καθόλου. Κι έτσι πήρα ρεμερον (αντικαταθλιπτικό) που στα 15mg λειτουργεί ως υπναγωγο.

Senior Member
    Άργησα να δω την απάντηση σου, σε ευχαριστώ, πηρα μελατονινη αλλα ισως να ηταν και χειροτερα, βαλεριανα δεν δοκιμασα, και δεν θελω να παρω αντικαταθλιπτικά, ακόμα και το ρεμερον. Πηρα βιταμινη Β12 η οποια με βοηθησε γενικα στη διαθεση και στον υπνο, ο οποιος υπνος βελτιώθηκε, ακομα ομως παιρνω ζαναξ 0,5 και παω για μειωση του σταδιακά. Εκανα το λαθος και πηγα σε ψυχίατρο να μου γράψει ζαναξ, αφου ειπα οτι δεν θελω να ξαναπάρω αντικαταθλιπτικά μου εκανε κυρηγμα και οτι ειμαι προκατειλημμένος.. Και μου ειπε οτι πρεπει οπωσδηποτε να κανω εστω ψυχοθεραπεια (και αντικαταθλιπτικα φυσικα) κ.α. Ολα αυτα τα καταλαβε σε 5-10 λεπτα.. Δεν ειμαι κατα των ψυχιατρων, απλως ειπα την προσφατη εμπειρια μου.

niaouris
    Guest
    καλησπέρα είμαι σε παρόμοια θέση έπαιρνα enlift και αργότερα zoloft για 3 χρόνια περίπου.τα σταμάτησα πριν λίγες μέρες διότι αντί να μου θεραπεύσουν την κατάθλιψη με κάναν χειρότερα.προσωπικά προσπαθώ πλέον με 5htp και κάποια ηρεμιστικά φυτικά χάπια για τον ύπνο τα οποία κάνουν κάποια δουλειά αλλά τα συμπτώματα απόσυρσης απτα αντικαταθλιπτικά ακόμα επιμένουν.μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.αν πάρω τα αντικαταθλιπτικά μου βγάζουν θέματα με την καρδιά μου και ταχυπαλμίες είμαι σε κατάσταση τρομου και φόβου όλη μέρα ενώ αν δεν τα πάρω όπως τώρα έχω τα συμπτώματα απόσυρσης ζαλάδες φοβερή βουλιμία όρεξη για τίποτα ούτε να περπατήσω δεν μπορώ ούτε τίποτα είμαι σαν ζόμπι.δεν ξέρω πως να παλέψω αυτή την κατάσταση.

Senior Member
    Καλησπέρα φίλε, αν τα σταματησεις αποτομα σου κανουν θεμα τα ιδια τα αντικαταθλιπτικα, πως τα σταματησες; σε συνεργασια με το γιατρο; Εγω εκανα 6+μηνες σταδιακη μειωση και για 2 χρονια ημουν Οκ. Υπαρχουν φορουμ στην Αμερικη ειδικα μονο για τα συμπτωματα απορσυσης, λενε οτι η Ω3 σε μεγαλυτερες δοσεις βοηθαει, εμενα με βοηθησε η Β12, ειχα 250 στην εξεταση, σχετικα χαμηλα και οντως με βοηθησε μετα απο 2-3 χαπια που ξεκινησα, ειναι και στον καθενα διαφορετικα, παντως τα αντικαταθλιπτικα δεν ειναι απλα και ευκολα φαρμακα, θελουν προσοχη ειδικα στο ξεκινημα και διακοπη, οσοι εχουν εμπειρια εδω μεσα το ξερουν, για αυτο και ειπα για το ποσο ευκολα μου τα προτεινε η ψυχιατρος, βεβαια για καποιους ειναι αναγκαια και βοηθουν, παντα αναλογα την κατασταση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Άργησα να δω την απάντηση σου, σε ευχαριστώ, πηρα μελατονινη αλλα ισως να ηταν και χειροτερα, βαλεριανα δεν δοκιμασα, και δεν θελω να παρω αντικαταθλιπτικά, ακόμα και το ρεμερον. Πηρα βιταμινη Β12 η οποια με βοηθησε γενικα στη διαθεση και στον υπνο, ο οποιος υπνος βελτιώθηκε, ακομα ομως παιρνω ζαναξ 0,5 και παω για μειωση του σταδιακά. Εκανα το λαθος και πηγα σε ψυχίατρο να μου γράψει ζαναξ, αφου ειπα οτι δεν θελω να ξαναπάρω αντικαταθλιπτικά μου εκανε κυρηγμα και οτι ειμαι προκατειλημμένος.. Και μου ειπε οτι πρεπει οπωσδηποτε να κανω εστω ψυχοθεραπεια (και αντικαταθλιπτικα φυσικα) κ.α. Ολα αυτα τα καταλαβε σε 5-10 λεπτα.. Δεν ειμαι κατα των ψυχιατρων, απλως ειπα την προσφατη εμπειρια μου.
    Καλά έκανες. Η b12 είναι σημαντική όπως και άλλες βιταμίνες. Δεν αρκεί να είναι στα χαμηλότερα φυσιολογικά, χρειάζεται ενίσχυση. Δεν απορώ με τον γιατρό σου, κι ο δικός μου δεν πιστεύει στα συμπληρώματα. Εγώ κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία, βοηθάει αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται ενδεχομένως να πάρει κάποιος αγωγή. Εφόσον σε βοηθάνε τα συμπληρώματα μείνε σε αυτά. Ξαναπηρα κι εγώ πρόσφατα μελατονίνη αλλά όχι μόνο για τον ύπνο αλλά και για τη διάθεση με τη σύμφωνη γνώμη ενός δεύτερου ψυχιάτρου που συμβουλεύομαι αλλά μετά από ενάμιση μήνα η διάθεσή μου ήταν ο,τι να ναι οπότε την έκοψα αν και μου είχε πει να πάρω για δύο τρεις μήνες.

niaouris
    Guest
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Καλησπέρα φίλε, αν τα σταματησεις αποτομα σου κανουν θεμα τα ιδια τα αντικαταθλιπτικα, πως τα σταματησες; σε συνεργασια με το γιατρο; Εγω εκανα 6+μηνες σταδιακη μειωση και για 2 χρονια ημουν Οκ. Υπαρχουν φορουμ στην Αμερικη ειδικα μονο για τα συμπτωματα απορσυσης, λενε οτι η Ω3 σε μεγαλυτερες δοσεις βοηθαει, εμενα με βοηθησε η Β12, ειχα 250 στην εξεταση, σχετικα χαμηλα και οντως με βοηθησε μετα απο 2-3 χαπια που ξεκινησα, ειναι και στον καθενα διαφορετικα, παντως τα αντικαταθλιπτικα δεν ειναι απλα και ευκολα φαρμακα, θελουν προσοχη ειδικα στο ξεκινημα και διακοπη, οσοι εχουν εμπειρια εδω μεσα το ξερουν, για αυτο και ειπα για το ποσο ευκολα μου τα προτεινε η ψυχιατρος, βεβαια για καποιους ειναι αναγκαια και βοηθουν, παντα αναλογα την κατασταση.
    ουτε β12 ουτε βιταμινες ουτε τιποτα.ο ψυχιατρος μου δεν μου ειπε τιποτα απο αυτα.το μονο που κανω ειναι να πηγαινω εκει να κανονιζουμε τι χαπια θα παρω και να πληρωνω 50 ευρω οπως οι περισσοτεροι πλεον.τι χαπια β12 επαιρνες;τελικα πως τα πηγες με την διακοπη τα σταματησες τελειως με επιτυχια;

Senior Member
    Φιλε niaouris καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και ο καθενας κανονιζει τι θα κανει, ειδικα με τα φαρμακα θα ελεγα με καποιον γιατρο που εμπιστευετε, εγω αυτον το καιρο αντιμετωπιζω καποια θεματα υγειας που επιδεινωνουν την ψυχολογικη μου κατασταση αρκετα, θελει ψυχραιμια και προσοχη στο τι και πως παιρνουμε, ακομα και οι βιταμινες. Τη Β12 μου την ειπε ψυχιατρος, αν κανεις τεστ αιματος σου λενε οτι πανω απο 200 ειναι ΟΚ, αλλα για ψυχολογια, ειναι καλυτερα να ειναι πανω απο 500 η τιμη αυτη, και τα παιρνεις και μαζι με αντικαταθλιπτικα, εγω παιρνω τη φιξ, σε μενα πιανει, ειχα 250 οταν ξεκινησα, γενικα ειναι στον ανθρωπο ακομα και οι βιταμινες σε αλλον βοηθουν σε αλλο οχι. Ναι, τα σταματησα με επιτυχια μεχρι τωρα, η πολυ σταδιακη διακοπη βοηθαει για μετα, οπως λενε καποιοι που το εκαναν ετσι, αλλα εξαρτατε απο τη καθε περιπτωση.