Κενό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Thread: Κενό

Banned

Κενό

Νιώθω ότι είμαι σε μια περίοδο της ζωής μου που πρέπει να αναθεώρησω, τη ζωή και το νόημα της. Νομίζω ότι τόσο καιρό εστίαζα εμμονικα σε λάθος πράγματα τα οποία,ούτε πραγματοποίηθηκαν ούτε ήρθαν καν στο δρόμο μου. Δεν ξέρω που να στρέψω τη προσοχή μου για να νιώσω χαρά και πληρότητα σε αυτή τη ζωή. Πώς να βρω το κίνητρο για να είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη.

Senior Member
    Σε τι λαθος πραγματα εστιαζες δλδ και δεν ηρθαν?

Banned
    Quote Originally Posted by nicolina View Post
    Σε τι λαθος πραγματα εστιαζες δλδ και δεν ηρθαν?
    Σε λάθος πράγματα πράγματα που δεν προγραμματίζονται. Στον έρωτα που ήθελα να έχω,που είχα ονειρευτεί για να μου αλλάξει τη ρουτίνα, να μου ομορφύνει τη ζωή, που ειμαι άδεια.

Απλά πρέπει νομίζω, ήρθε η ώρα να εστιάσω αλλού, να βρω το κίνητρο σε κάτι άλλο. Να βρω ένα σκοπό σε αυτή τη ζωή.

Γιατι αξίζει να ζει κανείς;

δεν με ενδιεφερε ποτέ μια καριέρα , δεν ήμουν ποτέ πορωμενη ούτε με το τι δουλειά θα κάνω, ουτε με το τι υλικά αγαθά θα έχω, πως θα ντυθώ, πως θα βαφτω και που θα ξενυχτησω,δεν με ενδιεφερε ποτέ να κάνω φιγούρα, ούτε με ενδιεφερε ποτέ κάποιο άθλημα ή κάποιο χόμπυ. Μάλλον με ενδιεφερε ένα χόμπυ Αλλά για λίγο.

Πάντα πίστευα ότι η ευτυχία βρίσκεται στις σχέσεις. Με τους άλλους, στις ποιοτικες, τώρα όμως που δεν έχω από αυτές νιώθω δυστυχισμένη σαν τίποτα να μη μπορεί να μου γεμίσει το κενό. Σαν να μην επιθυμώ τίποτα περισσότερο.

Όμως είναι λάθος να ψάχνουμε την ευτυχία σε τέτοια πράγματα, γιατί δεν είναι στο χέρι μας.

Εγώ πως μπορώ τώρα που πρέπει, να αλλάξω στόχους, να κοιτάω αλλού, να βρω αλλού λόγο ύπαρξης;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Black_Opium View Post
    Σε λάθος πράγματα πράγματα που δεν προγραμματίζονται. Στον έρωτα που ήθελα να έχω,που είχα ονειρευτεί για να μου αλλάξει τη ρουτίνα, να μου ομορφύνει τη ζωή, που ειμαι άδεια.

Απλά πρέπει νομίζω, ήρθε η ώρα να εστιάσω αλλού, να βρω το κίνητρο σε κάτι άλλο. Να βρω ένα σκοπό σε αυτή τη ζωή.

Γιατι αξίζει να ζει κανείς;

δεν με ενδιεφερε ποτέ μια καριέρα , δεν ήμουν ποτέ πορωμενη ούτε με το τι δουλειά θα κάνω, ουτε με το τι υλικά αγαθά θα έχω, πως θα ντυθώ, πως θα βαφτω και που θα ξενυχτησω,δεν με ενδιεφερε ποτέ να κάνω φιγούρα, ούτε με ενδιεφερε ποτέ κάποιο άθλημα ή κάποιο χόμπυ. Μάλλον με ενδιεφερε ένα χόμπυ Αλλά για λίγο.

Πάντα πίστευα ότι η ευτυχία βρίσκεται στις σχέσεις. Με τους άλλους, στις ποιοτικες, τώρα όμως που δεν έχω από αυτές νιώθω δυστυχισμένη σαν τίποτα να μη μπορεί να μου γεμίσει το κενό. Σαν να μην επιθυμώ τίποτα περισσότερο.

Όμως είναι λάθος να ψάχνουμε την ευτυχία σε τέτοια πράγματα, γιατί δεν είναι στο χέρι μας.

Εγώ πως μπορώ τώρα που πρέπει, να αλλάξω στόχους, να κοιτάω αλλού, να βρω αλλού λόγο ύπαρξης;
    Προφανως υπηρξε μια προσφατη ερωτικη απογοητευση. Ποναει αλλα συμβαινει. Η συναισθηματικη μοναξια ειναι πολυ δυσκολη για πολλους ανθρωπους. Αναλογως και σε τι φεγγαρι ειμαστε.
    Εισαι στη φαση που πενθεις. Ζησε το πενθος σου με οποιο τροπο σε βολευει. Ο χρονος ισως σου γιατρεψει τις πληγες. Μπορει και οχι. Ο ερωτας με ερωτα περναει λενε.
    Σε πολλους δεν ερχεται ποτε ο ερωτας για διαφορους λογους. Ποναει. Ειναι απωθημενο. Αλλα ετσι ειναι η ζωη. Σε καποιους η φυση σταθηκε γαλαντομος και αλλους τους εκλασε.
    Που να βρεις αλλους στοχους; Περπατα. Περπατα ατελειωτα. Ειναι ενα απο τα καλυτερα αντικαταθλιπτικα.

Senior Member
    Ο έρωτας είναι κάτι πολύ όμορφο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τον απαρνηθείς ώστε να είσαι ευτυχισμένη.
    Ο έρωτας βρίσκεται σε πολλά πράγματα μικρά ή μεγάλα, αρκεί να μπορείς να τον δεις.
    Σίγουρα εάν επενδυείς την ενέργεια και τα όνειρά σου μόνο σε μία φαντασίωση έρωτος όπως τις ταινίες, τότε είναι κάπως δύσκολο να καλυφθείς συναισθηματικά από όλες τις άλλες πλευρές της ζωής.
    Ο έρωτας δεν είναι σανίδα σωτηρίας και πολλές φορές ο έρωτας φεύγει με την πάροδο των χρόνων όταν είσαι με κάποιον, τότε τι θα κάνεις; Μου ακούγεται σαν έναν φαύλο κύκλο.
    Επίσης δεν πιστεύω πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αντλήσει χαρά από αυτά που κάνει, από τις παρέες του, τις δημιουργίες του, τις τέχνες κλπ. Μήπως θα βοηθούσε να ψαχτείς λίγο παραπάνω στο τι σε κάνει λίγο πιο χαρούμενη στην καθημερινότητά σου, και να αρχίζεις να χτίζεις μια καθημερινότητα που κάνει πιο πλήρη όλο και περισσότερο.
    Γιατί και η εμμονή με τον μεγάλο έρωτα και οι φαντασιώσεις κάποιες φορές μπορεί να είναι μια μεγάλη αποφυγή στο να ζήσουμε και να επιλέγουμε συνειδητά.

Senior Member
    Ειναι πολυ σημαντικο το να μπορουμε να ειμαστε ευτυχισμενοι και μονοι μας ως οντοτητες.Να κανουμε ομορφα πραγματα και να αισθανομαστε ομορφα με τον εαυτο μας.Το να περιμενεις αν μπει καποιος αλλος στη ζωη σου και να σε κανει εκεινος αν εισαι ευτυχισμενη ειναι λαθος.Δε θα συμβει ποτε.Ακομα και αν συμβει θα ειναι για λιγο,για την αρχη.Στα πρωτα συννεφακια παλι δυστυχισμενη θα νιωσεις.Τι θα κανεις τοτε?ΘΑ ψαχνεις παντα καποιον αλλον να σε κανει ευτυχισμενη?Κακως δε σε ενδιαφερει η δουλεια σου ,τα χομπι σου,η διασκεδασή σου.Κακώς,κακιστα.Μεσα απο τη δουλεια και τις διαφορες ασχολιες μας καλυτερευουμε τον εαυτο μας.Δε γεμιζουμε μονο τις τσεπες μας.Γνωριζουμε ανθρωπους,αποκταμε αυτοπεποιθηση.Το τι ρουχα θα φορεσεις ,το αν θα βαφτεις δε ειμαι θεμα φιγουρας οπως λες.Ειναι και θεμα αγαπης και περιποιησης του εαυτου μας.Το ν αεχεις μια δουλεια,να εχεις καποια χρηματα ,να μπορεις να κανεις ενα ταξιδι να δεις ενα αλλο μερος.Ολα αυτα ειναι μεσα στη ζωη και ειναι πραγματα ομορφα.Αλλιως δλδ με τη λογικη σου αφου ολα αυτα δε σε ενδιαφερουν ν ακατσουμε να κλειστουμε μεσα να μην κανουμε τπτ και να περιμενουμε τον πρικιπα με το ασπρο αλογο να ερθει να μας βγαλει απο τη μιζερια μας.Και αντε και υπαρχει ο πριγκιπας...που να σε βρει αν εσυ εισαι κλεισμενη μεσα και δεν κανεις τπτ?

Παρε λιγο τα πανω σου και δες τα πραγματα λιγο πιο λογικα.Ωραια τα παραμυθια αλλα βγες και λιγο εξω,βρες ασχολιες,γραψου σε ενα γυμναστηριακι να ερθεις σε επαφη με κοσμο.Και μαθε να εισαι θετικος ανθρωπος και να γελας.Να σε βρει τουλαχιστον χαμογελαστη ο πριγκιπας.Και θα ερθει .

Banned
    Απλά έχω δει ανθρώπους παθιασμένους στο τι δουλειά θα κάνουν και τους βλέπω δραστήριους βάζοντας στόχους να τους κατακτήσουν. Λες και θα τους γεμίσει στη ζωή αυτό και είναι αυτοσκοπός . Εγώ ποτέ δεν πίστευα πως η ευτυχία κρύβεται εκεί.

Άλλες γυναίκες πάλι τις νοιάζει η διασκέδαση, τα ρούχα, το μακιγιάζ , και επικεντρώνονται εκεί, λες και τα λεφτά ή τα υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχία..

Δεν βρίσκω πουθενά τον λόγο που θα είσαι ευτυχισμένος. Να επικεντρωθώ ,κάπου να εστιάσω. Νόμιζα ότι η ευτυχία βρίσκεται στα συναισθήματα που μπορείς να νιώσεις μέσα από τη σχέση σου με ανθρώπους όμως όταν αυτα δεν υπάρχουν τοτε ποιος είναι ο λόγος να είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτή τη ζωή;

Λάθος focus τελείως. Και τώρα το νιώθω ότι πρέπει να βάλω άλλο στόχο για να είμαι χαρούμενη, γιατί αν περιμένω από εκεί που κοίταζα, σώθηκα. Πώς γίνεται κάποιος να αναθεωρήσει για τη ζωή, να κάνει νέα όνειρα και να βρει τον σκοπό μα τα κυνηγήσει.

Δεν ξέρω αν έχει περάσει κάποιος από αυτή τη φάση ποτέ

Junior Member
    Black_Opium διάβασα προσεκτικά τα κείμενα σου και θα έλεγα ότι είναι σαν να περιγράφεις με κάθε λεπτομέρεια εμένα...
    Ήμουν και είμαι σε αυτή την φάση και το βιώνω πιο έντονα όταν έρχεται το καλοκαίρι και ανοίγει ο καιρός.
    Τότε είναι που θέλω και πιο ουσιαστικές επιλογές στην καθημερινότητα μου όπως αυτές που αναφέρεις που να με 'ιντριγκάρουν' λίγο εσωτερικά πάντα.
    Τα άλλα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι τα βλέπω σε πιο δευτερεύουσα θέση όπως τα περιγράφεις και εσύ και δεν με ικανοποιούν τόσο όσο και αν προσπαθώ να τα δω από άλλη οπτική γωνία.

Senior Member
    εχεις ζησει ποτε εναν αμοιβαιο ερωτα που τελειωσε καποια στιγμη, ή δεν ειχες ποτε ερωτικη σχεση με καποιον;

Banned
    Quote Originally Posted by chris2022 View Post
    Black_Opium διάβασα προσεκτικά τα κείμενα σου και θα έλεγα ότι είναι σαν να περιγράφεις με κάθε λεπτομέρεια εμένα...
    Ήμουν και είμαι σε αυτή την φάση και το βιώνω πιο έντονα όταν έρχεται το καλοκαίρι και ανοίγει ο καιρός.
    Τότε είναι που θέλω και πιο ουσιαστικές επιλογές στην καθημερινότητα μου όπως αυτές που αναφέρεις που να με 'ιντριγκάρουν' λίγο εσωτερικά πάντα.
    Τα άλλα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι τα βλέπω σε πιο δευτερεύουσα θέση όπως τα περιγράφεις και εσύ και δεν με ικανοποιούν τόσο όσο και αν προσπαθώ να τα δω από άλλη οπτική γωνία.
    Νομίζω είναι και θέμα προσωπικότητας στο τι θα εστιάσεις. Και τι θα σε παθιαζει σε αυτή τη ζωή. Μόνο που εγώ εστιάζω σε καταστάσεις που δεν μπορώ να ζήσω γιατί δεν είναι στο χέρι μου.

Ίσως αν εστίαζα αλλου, σε υλικά αγαθά, σε καριέρα ή σε κάτι που κατακτιεται με προσωπική προσπάθεια να ήμουν απορροφημένη εκεί και να μπορούσα να το αποκτήσω με κάποιον τρόπο.

Για να εισαι καλός πχ στη δουλειά σου απαιτεί ωρες προσωπικής προσπάθειας,διάβασμα ασχολία σε αυτό , επικέντρωση....είναι στο χέρι μας κατά ένα μέρος η επίτευξη του σχεδίου.

Αν ήθελα λεφτά, κουνιομουν σε κάποιον φραγκατο ή θα κηνυγουσα τα λεφτά με κάθε κόστος και μετά θα έκανα στορυ στη Μύκονο, με τα ακριβά μου κοσμηματα σε πισίνες και έλεγα ότι είμαι ευτυχισμένη και έχω βρει το νόημα της ζωής.

Εγώ, αυτό που ήθελα ήταν να ζήσω, να ζήσω πάθος, ένταση συναισθήματα, σε σχέσεις με ανθρώπους, να δεθω με ανθρώπους ,να ερωτευτώ, να αγαπήσω,.....να δώσω,... να πάρω...
    ομως είναι και θέμα τύχης. Και μένα με έχει χεσει η δική μου για τα καλά

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εχεις ζησει ποτε εναν αμοιβαιο ερωτα που τελειωσε καποια στιγμη, ή δεν ειχες ποτε ερωτικη σχεση με καποιον;
    Έχω κάνει σχέση και φάσεις που δεν ήμουν συναισθηματικά αφοσιωμένη εκεί. Όλα κάτι μου έδωσαν, δεν μετανιώνω για τίποτα ούτε θα ήθελα να σβήσω κάτι. Αλλά έρωτα με κάποιον που να είμαι μαζί, όχι δεν έχω νιώσει. Έχω ποθησει, έχω στεναχωρηθεί για άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ στη ζωή μου και ήταν κατά κάποιον τρόπο μη προσβάσιμα.

Έχω κάνει και ψυχοθεραπεία όπως έχω πει Αλλά δεν έχω βοηθηθεί...νιώθω ότι πρέπει να πάρω εγώ το τιμόνι της ζωής μου αντί να πληρώνω τσάμπα πενηνταευρα, ομως δεν ξέρω που μπορώ να στραφώ για να βρω την ευτυχία και την πληρότητα.

Senior Member
    Η κυρια πηγη των προβληματων των περισσοτερων ανθρωπων ειναι ο ερωτας και το σεξουαλικο κομματι. Αν ο ανθρωπος δε τα ζησει αυτα σε μεγιστο βαθμο, ειδικα σε νεες ηλικιες, τοτε γινεται προβληματικος. Ολα του φταινε. Ο ανθρωπος πρεπει να γεμισει ερωτικα, σεξουαλικα για να μπορεσει ισως να εχει μια ευτυχισμενη ζωη. Οχι οτι δεν υπαρχουν και αλλα προβληματα αλλα τα παντα κινουνται γυρω απο τον ερωτα και το σεξ.

Banned
    Quote Originally Posted by oubna1 View Post
    Η κυρια πηγη των προβληματων των περισσοτερων ανθρωπων ειναι ο ερωτας και το σεξουαλικο κομματι. Αν ο ανθρωπος δε τα ζησει αυτα σε μεγιστο βαθμο, ειδικα σε νεες ηλικιες, τοτε γινεται προβληματικος. Ολα του φταινε. Ο ανθρωπος πρεπει να γεμισει ερωτικα, σεξουαλικα για να μπορεσει ισως να εχει μια ευτυχισμενη ζωη. Οχι οτι δεν υπαρχουν και αλλα προβληματα αλλα τα παντα κινουνται γυρω απο τον ερωτα και το σεξ.
    Χαίρω πολύ. Δεν διαφωνώ, Αλλά λέω σε περίπτωση που δεν μπορείς να ζησεις πληρότητα στη σχέση σου είτε γιατί δεν έχεις σχέση είτε γιατί δεν νιώθεις έντονα συναισθήματα για τη σχέση, τότε τι κάνεις; δεν είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου αυτά τα πράγματα. Και εγώ έχω χαοθει.....δεν θέλω να εστιάζω τηνν ευτυχια μου σε έρωτες και παραμύθια που μπορεί να έρθουν πολύ αργά ή να μην έρθουν ποτέ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Black_Opium View Post
    Χαίρω πολύ. Δεν διαφωνώ, Αλλά λέω σε περίπτωση που δεν μπορείς να ζησεις πληρότητα στη σχέση σου είτε γιατί δεν έχεις σχέση είτε γιατί δεν νιώθεις έντονα συναισθήματα για τη σχέση, τότε τι κάνεις; δεν είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου αυτά τα πράγματα. Και εγώ έχω χαοθει.....δεν θέλω να εστιάζω τηνν ευτυχια μου σε έρωτες και παραμύθια που μπορεί να έρθουν πολύ αργά ή να μην έρθουν ποτέ
    Τι κανεις; Παιρνεις αντικαταθλιπτικα και γραφεις εδω μεσα. Αυτο ειναι μια καποια λυση. Δεν το λεω για σενα. Αλλοι βρισκουν αλλες λυσεις. Βρισκουν διεξοδο σε χομπι, φιλιες, παιδια, γατια, σκυλια κλπ. Δεν υπαρχει μαγικη λυση. Ολοι ειμαστε διαφορετικοι και εχουμε διαφορετικο τροπο που αντιλαμβανομαστε τη δυσκολια μας. Η συναισθηματικη μοναξια ειναι δυσβασταχτη. Σε προσωπικο επιπεδο αλλοτε με ενοχλουσε πολυ, αλλοτε οχι. Δυστυχως πορευομαστε με τη μιζερια μας. Προτιμω να ειμαι μονος μου και ας υποφερω παρα να εχω κατι ετσι για να ξεγελαω τη μοναξια μου.

Senior Member
    Θα πρεπει να παραδεχτεισ καποια πραγματα πρωτον οτι δεν ειναι τα παντα σαρκικα οτι δεν ειναι τα παντα πλατωνικα πρεπει να αγαπησεισ πρωτα εσυ και μετα να προσπαθησεισ να δημιουργησεισ την ποιοτικη σχεση που θεσ αν αγαπησεισ θα καταλαβεισ τι πρεπει να κανεισ εγω εχω την ευτυχια αγαπαω υποσυνειδητα με την πρωτη ματια

Page 1 of 2 12 LastLast