Επαναμβαλομενες αναμνήσεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Member

Επαναμβαλομενες αναμνήσεις

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαι ψυχολογικά πάρα πολύ πιεσμένη.Αρχικα στο μυαλό έρχονται συνεχώς έρχονται φράσεις ανθρώπων που με έχουν πληγώσει και τις συγκεκριμένες φράσεις έρχονται στο μυαλό μου συνεχώς, μπορεί και 10 φορές την ημέρα.Επισης κάνω συνεχώς συνειρμούς όταν προφέρω ή ακούω μια λέξη,ας πούμε ακούω μια λέξη με στερητικό α μου έρχεται η λέξη άχρηστη που μου είχε πει η μητέρα μου και ο πατέρας μου,ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορώ όλο αυτό να το διαχειριστω.

Ίσως γιατί δεν μπορείς να χωνέψεις ότι στο είπαν κ το λες κ το ξαναλες στον εαυτό σου μπας κ το χωνέψεις.
    Η επειδή είσαι σε αυτήν την άσχημη φάση το έχεις πιστέψει κ εσύ ότι είσαι π.χ. άχρηστη αλλά καταβαθος μέσα σου ξέρεις ότι δεν είσαι.
    Το έχω περάσει κ εγώ κ εγώ πίστευα ότι είχαν δίκιο κ σταμάτησε μάλλον όταν πεισμωσα κ είπα έχουν άδικο δεν με ξέρουν αν το πιστεύουν αυτό. Μπορεί να μην κάνω κάτι χρήσιμο για αυτούς η ακόμα κ για μένα αλλά ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω απλά έχω προβλήματα. Δεν είμαστε εμείς τα πρόβληματα μας εμείς είμαστε η ψυχή μας αυτά είναι απλά προβλήματα που λύνονται. Έχω ακούσει πολύ άσχημα λόγια.. λόγια που δεν λέγονται κ τους συνχωρουσα ( κυρίως το αγόρι μου) μετά τα έβαζα με τον εαυτό μου έλεγα έχει δίκιο είσαι άχρηστη τελειωμένη ******* κτλ δεν έχεις ελπίδα δεν αξίζεις να ζεις γιατί μου το έλεγε ένας άνθρωπος που δεν είχε ιδέα ποια είμαι .. τον έβλεπα να το πιστεύει τόσο πολύ όμως που το θεώρησα άδικο για τον εαυτό μου όταν θυμήθηκα ποια είμαι.. πρέπει να τα βάζουμε με αυτούς που μας τα λένε κ όχι με τον εαυτό μας. Δεν ζουν τον κόσμο σου δεν ξέρουν τα προβλήματα σου δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν δεν νοιάστηκαν πως νιώθεις.
    Το παιχνίδι του μυαλού που κάνεις με τις λέξεις μην το παίρνεις τόσο σοβαρα κ εγώ νόμιζα είχα τρελαθεί αλλά πέρασε.. πόσο να αντέξει κ το μυαλό

Member
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Senior Member
    Quote Originally Posted by Karelaki View Post
    Ίσως γιατί δεν μπορείς να χωνέψεις ότι στο είπαν κ το λες κ το ξαναλες στον εαυτό σου μπας κ το χωνέψεις.
    Η επειδή είσαι σε αυτήν την άσχημη φάση το έχεις πιστέψει κ εσύ ότι είσαι π.χ. άχρηστη αλλά καταβαθος μέσα σου ξέρεις ότι δεν είσαι.
    Το έχω περάσει κ εγώ κ εγώ πίστευα ότι είχαν δίκιο κ σταμάτησε μάλλον όταν πεισμωσα κ είπα έχουν άδικο δεν με ξέρουν αν το πιστεύουν αυτό. Μπορεί να μην κάνω κάτι χρήσιμο για αυτούς η ακόμα κ για μένα αλλά ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω απλά έχω προβλήματα. Δεν είμαστε εμείς τα πρόβληματα μας εμείς είμαστε η ψυχή μας αυτά είναι απλά προβλήματα που λύνονται. Έχω ακούσει πολύ άσχημα λόγια.. λόγια που δεν λέγονται κ τους συνχωρουσα ( κυρίως το αγόρι μου) μετά τα έβαζα με τον εαυτό μου έλεγα έχει δίκιο είσαι άχρηστη τελειωμένη ******* κτλ δεν έχεις ελπίδα δεν αξίζεις να ζεις γιατί μου το έλεγε ένας άνθρωπος που δεν είχε ιδέα ποια είμαι .. τον έβλεπα να το πιστεύει τόσο πολύ όμως που το θεώρησα άδικο για τον εαυτό μου όταν θυμήθηκα ποια είμαι.. πρέπει να τα βάζουμε με αυτούς που μας τα λένε κ όχι με τον εαυτό μας. Δεν ζουν τον κόσμο σου δεν ξέρουν τα προβλήματα σου δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν δεν νοιάστηκαν πως νιώθεις.
    Το παιχνίδι του μυαλού που κάνεις με τις λέξεις μην το παίρνεις τόσο σοβαρα κ εγώ νόμιζα είχα τρελαθεί αλλά πέρασε.. πόσο να αντέξει κ το μυαλό
    Karelaki πόσο καιρό σου κράτησε αυτό με την επανάληψη μεεσα στο μυαλό σου?
    έχω εγώ φοβηθεί με αυτή την επανάληψη που έχω μόνιμα φόβο κ προσπαθώ όλη μέρα να αποφύγω επαναλήψεις διαφόρων πχ φράσεων τραγουδιών κ οτιδήποτε σκεφτώ πχ να διαβάσω κάτι.
    Πόσο καιρό σου πήρε να σου φύγουν από το κεφάλι?
    Πήρες αγωγή?
    Εγώ ναι έχω ξεκινήσει πρόσφατα.

Senior Member
    έχω εγώ φοβηθεί με αυτή την επανάληψη που έχω μόνιμα φόβο κ προσπαθώ όλη μέρα να αποφύγω επαναλήψεις διαφόρων πχ φράσεων τραγουδιών κ οτιδήποτε σκεφτώ πχ να διαβάσω κάτι.
    Πήρες αγωγή?

Quote Originally Posted by Elena_38 View Post
    Πήρες αγωγή?
    Παίρνω αντικαταθλιπτικά μόνο εδώ κ 6 μήνες. Δεν σταμάτησε τελείως αλλά τουλάχιστον δεν θυμάμαι καν τα κακα λόγια όπως έλεγε η φίλη πιο πάνω αυτό σταμάτησε. Το μυαλό μου κολλάει ακόμα κ μπορεί να σκευτομαι όλη μέρα μια φράση όπως λες η ένα τραγούδι ή πχ. Όταν πάω στο μπάνιο κ κοιτάζομαι στον κάθρευτη εδώ κ 2 χρόνια νομίζω μου έρχεται μια φράση κάθε φορά που δεν ξέρω γιατί αυτή είναι " ονομάζομαι (όνομα κ επίθετο ) με φρικαρε αυτό παλιά έλεγα πάει το χασα τώρα απλά το προσπερνάω δηλαδή συνέβει κ χθες κ μου φάνηκε κάπως αστείο λέω γιατί ακόμα αυτό το πράγμα πως μου έχει έρθει.. κ δεν κολλάω πολύ στο αν είμαι τρελή απλά το προσπερνάω.. η αλήθεια είναι πως δεν έχω συζητήσει ποτέ αυτό το κομμάτι με τον ψυχίατρο η την ψυχολόγο.. εσύ το συζητήσες σου είπε γιατί συμβαίνει?? Εγώ που το έχω σκεφτεί μόνη μου πιστεύω πως απλά είναι αφηρημένο το μυαλό κ παίζει κάτι αυτόματα σαν ξεκούραση απτην σκέψη αλλά δεν ξέρω..

Έχω πολύ φόβο γιατί ζω σε μια βίαιη σχέση με έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις τι να περιμένεις οπότε προσπαθώ να μην κάνω σκέψεις φόβου ότι π.χ θα γίνει αυτό κ θα με σκοτώσει κ δεν με απασχολούν τόσο οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις χωρίς ουσία κ δεν τις παρατηρώ τόσο..κ λέω μήπως είναι ένας τρόπος "ξεκούρασης" να αποφύγεις τις κακές σκέψεις.

Επίσης επειδή μώλις διάβασα ένα άλλο ποστ σου κ αυτό το έχω νιώσει
    Λες ότι λες στον εαυτό σου " μην επαναλάβεις αυτήν την φράση" κ το κάνεις
    Επειδή φοβάσαι ότι θα το κάνεις δεν έχει διαφορά είναι σαν να του λες κάνε το. Μήπως πρέπει να το δεχτείς ότι συμβαίνει??
    Άμα π.χ. λες φοβάμαι τα φαντάσματα σκεύτεσαι τα φαντάσματα.
    Η άλλο παράδειγμα άμα σκεύτεις δεν πρέπει να καπνίσεις μην καπνίσεις σκεύτεσαι το τσιγάρο κ πάλι κ θα καπνίσεις μετά επειδή το σκεύτεσαι!!
    Δεν ξέρω αν κατάλαβες.. οπότε μήπως να το αφήσεις στην μοίρα του?? Υποθέσεις κάνω μπορεί να σου ακούγεται χαζό δεν ξέρω
    Last edited by Karelaki; 18-02-2022 at 01:32.

Senior Member
    Έχω πολύ φόβο γιατί ζω σε μια βίαιη σχέση με έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις τι να περιμένεις οπότε προσπαθώ να μην κάνω σκέψεις φόβου ότι π.χ θα γίνει αυτό κ θα με σκοτώσει κ δεν με απασχολούν τόσο οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις χωρίς ουσία κ δεν τις παρατηρώ τόσο..κ λέω μήπως είναι ένας τρόπος "ξεκούρασης" να αποφύγεις τις κακές σκέψεις.

Επίσης επειδή μώλις διάβασα ένα άλλο ποστ σου κ αυτό το έχω νιώσει
    Λες ότι λες στον εαυτό σου " μην επαναλάβεις αυτήν την φράση" κ το κάνεις
    Επειδή φοβάσαι ότι θα το κάνεις δεν έχει διαφορά είναι σαν να του λες κάνε το. Μήπως πρέπει να το δεχτείς ότι συμβαίνει??
    Άμα π.χ. λες φοβάμαι τα φαντάσματα σκεύτεσαι τα φαντάσματα.
    Η άλλο παράδειγμα άμα σκεύτεις δεν πρέπει να καπνίσεις μην καπνίσεις σκεύτεσαι το τσιγάρο κ πάλι κ θα καπνίσεις μετά επειδή το σκεύτεσαι!!
    Δεν ξέρω αν κατάλαβες.. οπότε μήπως να το αφήσεις στην μοίρα του?? Υποθέσεις κάνω μπορεί να σου ακούγεται χαζό δεν ξέρω
    εσένα αυτή η τεχνική σε βοήθησε ?

Senior Member
    Έχω και εγώ θέμα με εμμονές και επαναλαμβανόμενες αναμνήσεις
    Εμένα Μ κολλάνε σκέψεις από το παρελθόν
    Η ψυχίατρος Μ έδωσε ladose
    Αλλά προσπαθώ να κάνω δημιουργικά πράγματα και να αποσπαω το μυαλό μου και να μην σκέφτομαι πολύ
    Γιατί αν περιμένω μόνο από τα χάπια σωθηκα

Senior Member
    Quote Originally Posted by nightzer View Post
    Έχω και εγώ θέμα με εμμονές και επαναλαμβανόμενες αναμνήσεις
    Εμένα Μ κολλάνε σκέψεις από το παρελθόν
    Η ψυχίατρος Μ έδωσε ladose
    Αλλά προσπαθώ να κάνω δημιουργικά πράγματα και να αποσπαω το μυαλό μου και να μην σκέφτομαι πολύ
    Γιατί αν περιμένω μόνο από τα χάπια σωθηκα
    Πόσο καιρό το παίρνεις?
    Δεν σου έχουν εξασθενήσει οι σκέψεις?

niaouris
    Guest
    Quote Originally Posted by Janekr View Post
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαι ψυχολογικά πάρα πολύ πιεσμένη.Αρχικα στο μυαλό έρχονται συνεχώς έρχονται φράσεις ανθρώπων που με έχουν πληγώσει και τις συγκεκριμένες φράσεις έρχονται στο μυαλό μου συνεχώς, μπορεί και 10 φορές την ημέρα.Επισης κάνω συνεχώς συνειρμούς όταν προφέρω ή ακούω μια λέξη,ας πούμε ακούω μια λέξη με στερητικό α μου έρχεται η λέξη άχρηστη που μου είχε πει η μητέρα μου και ο πατέρας μου,ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορώ όλο αυτό να το διαχειριστω.
    μιλησε στον ψυχιατρο και ψυχολογο σου για αυτο να σου πουν τι πρεπει να κανεις.εμενα με βοηθησε πολυ να που πηγα στην εκκλησια και πηγα για εξομολογηση και κοινωνησα το σωμα και αιμα του Χριστου μας.να κοινωνεις συνεχεια και να πηγαινεις για εξομολογηση και ζητα και βοηθεια ψυχιατρου επισης πες το και στους γονεις σου συζητησε το. και εγω ειμαι με αντικαταθλιπτικα το παλευω

Banned
    σα να εχεις επικεντρωθει σε κατι που σκεφτεσε μιαζει ισως εχεις επικεντρωθει σε καπιες φρασεις γι αυτο τις σκεφτεσαι οτι σκεφτεσαι γινετε βιωμα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elena_38 View Post
    Πόσο καιρό το παίρνεις?
    Δεν σου έχουν εξασθενήσει οι σκέψεις?
    Έχω πάνω από ένα μήνα που παίρνω τα ladose
    Σιγά σιγά φεύγουν οι σκέψεις