Results 1 to 5 of 5
Thread: Αυχενικό και ζαλαδες
-
03-03-2022, 20:51 #1
Αυχενικό και ζαλαδες
Έχει κάποιος αυχενικό και να έχει ζαλάδες και ιλιγγους; έχω 3 κυλες στον αυχένα και με πιάνουν στιγμιαίες ζαλάδες, με αποτέλεσμα να είμαι χάλια μετά ψυχολογικά. Θα με βοηθούσαν πάρα πολύ δικές σας εμπειρίες. Ευχαριστώ.
- 04-03-2022, 00:42 #2
Αυχενικό δεν έχω,στν αρχή είχα πολλές ζαλάδες μετά έγιναν σαν τάσεις λιποθυμίας μετα λαχανιάζω με το κάθε τι τώρα πονάω στο στέρνο σαν φλεγμονή κ όλο ναυτίες κ εγώ χάλια ψυχολογικά όλο ψάχνω να δω τι έχω...τουλάχιστον εσύ ξέρεις τι είναι,είναι κ αυτό κάτι...καλή δύναμη κ μην το σκέφτεσαι όσο μπορείς!
04-03-2022, 10:42 #3
της αδελφης μου της περασε το αυχενικο με τοπικες ενεσεις οζοντος ........για τις κηλες πρεπει να το ψαξεις , εγω δεν θα τοκανα απο βαρεμαρα , ειναι κατι κυστες με υγρο, που διογκωνονται και πονουν σε ωρισμενες κινησεις ...........παλι με οζον θεραπευονται ........οχι , δεν εχω προμηθεια απ τον συγκεκριμενο γιατρο, αλλα οποτε τραυματιζομουν στα βαρη που εκανα , εκανε ενεσεις οζοντος
04-03-2022, 12:09 #4
100% μπορουν να οφειλονται σε αυχενικο.
εγω, χωρις κυστεις και ιδιαιτερο προβλημα, εχω μια ευαισθησια σε κρυωματα στον αυχενα, σε πιασιμο στον υπνο κλπ. αρχισα να εχω ιλιγγους μια εποχη που χρησιμοποιησα ενα αρκετα σκληρο μαξιλαρι, το οποιο καταλαβαινα οτι δεν με βολευε κιολας. αμεσως μολις αλλαξα μαξιλαρι περασαν αυτοματα οι ιλιγγοι.
παρατηρησε αν οι ιλιγγοι ξεκινανε με συγκεκριμενες κινησεις του κεφαλιου. εμενα ξεκινουσαν οταν εγερνα προς τα πισω κυριως.
17-03-2022, 15:43 #5
Εχω κ εγω 3 κηλες στον αυχενα,και ναι μπορουν να κανουν ζαλαδες.Στον αυχενα περνανε νευρα που φτανουν στην παρεγκεφαλιδα,οπου εκει ειναι το κεντρο της ισορροπιας,οποτε εαν οι κηλες δημιουργουν πιεση στο νωτιαιο καναλι δημιουργουν μεταξυ αλλων και ζαλαδες,αισθημα ασταθειας,ακομα και πτωσεις.Θελει προσοχη οταν οι κηλες δημιουργησουν τη λεγομενη αυχενικη μυελοπαθεια,εκει πας για χειρουργειο.