Results 1 to 15 of 18
Thread: Παράλογο άγχος
-
26-06-2009, 16:25 #1
Παράλογο άγχος
Γεια σας!Εδώ και 2 μήνες ζω μες στην απελπισία!Αλλά ας τα πάρουμε απ'την αρχή..Είμαι 28 χρονών,έχω τελειώσει το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και αυτήν την περίοδο κάνω μεταπτυχιακό ενώ απο το Φλεβάρη είμαι και φαντάρος (θεώρησα καλό να κόψω την αναβολή μου και να τελειώνω και μ'αυτήν την υποχρέωση)..Αρχές του Απρίλη βγήκα κα απο μία 5μηνη σχέση που παρόλο που στην αρχή ήταν κάτι πολύ δυνατό..τελείωσε με πολύ άσχημο τρόπο!
Και ενώ αισθανόμουν αρκετά καλά..ξαφνικά 17 του Απρίλη έπαθα κρίση πανικού!Γνωρίζωντας τον όρο αυτό από τον αδερφό μου ο οποίος είχε βασανιστεί απο διαταραχή πανικού για περίπου 1,5 χρόνο (τώρα είναι μια χαρά χωρίς χρήση φαρμάκων) ήξερα ότι η κρίση που έπαθα δεν ήταν τόσο έντονη..Ωστόσο άρχισα να αγχώνομαι για το αν ξαναπάθω με αποτέλεσμα τις επόμενες 10 μέρες να μου συμβεί άλλες 2-3 φορές!Αφού κατάλαβα λοιπόν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και άρχισα να το ξεπερνάω ξαφνικά παράλογες σκέψεις άρχισαν να μου βομβαρδίζουν το μυαλό και να με βασανίζουν
απίστευτα..Τι να πρωτοπώ?Άρχισα να αγχώνομαι που βλέπω,που ακούω,που μιλάω,που σκέφτομαι,που κινούμαι..με αποτέλεσμα να νομίζω ότι θα τερλαθώ!Επισκέφτηκα 1 ψυχολόγο και μου είπε ότι πάσχω από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και ότι θα περάσει όσο πιο γρήγορα συμφιλιωθώ με τις ιδέες μου..Αυτό περίπου πριν ένα μήνα!Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τόσο χάλια όσο στην αρχή αλλά υπάρχουν μέρες που τα συμπτώματα του άγχους είναι αφόρητα καθώς αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα καθημερινά προβλήματα!Οι φοβίες που ανέφερα πριν έχουν πάρει
πιο συγκεκριμένη μορφή!πχ αγχώνομαι για το πως εναλάσσονται οι σκέψεις μέσα στο μυαλό μου,ότι δεν θα μπορώ να μιλήσω γιατί παράλληλα θα σκέφτομαι τις φοβίες μου με αποτέλεσμα να ξεχάσω τι θέλω να πω,ότι θα καταρρεύσω και άλλες τέτοιες αηδίες που ξέρω ότι μόνο άγχος μου δημιουργούν!Το αστείο είναι ότι παρόλο που και τις ώρες που είμαι πολύ αγχωμένος καταφέρνω να επικοινωνώ και να σκέφτομαι λογικά αν πιεστώ(πχ στο στρατό όπου είμαι σε μια αρκετά υπεύθυνη θέση,μέχρι τώρα κάνω τη δουλεία μου σωστά, δεν έχει καταλάβει κανείς τι περνάω και είμαι
και αρκετά αγαπητός) φοβάμαι ότι κάποια στιγμή δεν θα αντέξω και θα καταρρεύσω,θα πάθω αμόκ ή θα πεθάνω!Επίσης φοβάμαι πάρα πολύ ότι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ πουθενά και το τραγικό είναι ότι όταν καταφέρνω και ξεχνιέμαι για λίγο μετά απορώ για το πως έγινε αυτό και κάτι μέσα μου μου λέει ότι δεν θα τα ξανακαταφέρω!Α ξέχασα να αναφέρω ότι τώρα τελευταία με ενοχλεί και ένα άλλο είδος άγχους το οποίο στα συμπτώματα των αγχώδων διαταραχών αναφέρεται ως εξοπραγματικό!Εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν υπαρξιακό άγχος..Έχω δίκιο σ'αυτό?Παρόλο λοιπόν που τα
συμπτώματα είναι αρκετά προσπαθώ να μη δίνω σημασία και να συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά καθώς έχω πειστεί ότι δεν θα τρελαθώ απλά το μόνο που με απογοητεύει είναι το πως θα γίνει να ξυπνήσω μια μέρα και όλα αυτά θα έχουν φύγει?Άκομα και τις ώρες που είμαι ήρεμος το νιώθω ότι ο φόβος υπάρχει και όσο υπάρχει τα συμπτώματα θα ξαναεμφανιστούν!Σήμερα προσπάθησα να διαβάσω λίγο για το μεταπτυχιακό μου που το έχω παραμελήσει και παρόλο που είχα αρκετές ενοχλήσεις κάτι κατάφερα να κάνω..ωστόσο αυτό δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα καθώς έχω γίνει
αρκετά ανυπόμονος και θέλω γρήγορα τον εαυτό μου πίσω!Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν τα πράγματα παίζει να γίνουν χειρότερα και αν το χρονικό διάστημα των 2 μηνών είναι μεγάλο ή μικρό για τέτοιου είδους διαταραχές!
Sorry αν σας κούρασα..
Σας ςυχαριστώ!
ΥΓ:Δεν θέλω να καταφύγω σε θεραπεία με φάρμακα καθώς από μικρό με αγχώνουν με αποτέλεσμα να πιστεύω ότι δεν θα με βοηθήσουν.
- 26-06-2009, 17:29 #2
Γεια σου φιλε μου. Διαβαζοντας το ποστ σου ειναι σα να διαβαζω για τον εαυτο μου. Με ταλαιπωρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με σενα, οι ιδιες σκεψεις, οσο παραλογες κι αν ειναι, το ιδιο υπαρξιακο αγχος, ισως και χειροτερο. Κοντευουν τωρα 3 μηνες. ο γιατρος μου λεει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παθω κατι χειροτερο, αλλα εγω νιωθω χαλια, και οτι θα τρελαθω, οτι θα παψω να μπορω να βλεπω, να ακουω, να κινουμαι, αφου ολα αυτα με τρομαζουν, ακομα και η σκεψη μου οπως λες.Με τρομαζει η υπαρξη μου, η ζωη, ο θανατος... Εγω παιρνω αγωγη με φαρμακα και αν και βλεπω βελτιωση σε σχεση με τις αρχες, φοβαμαι οτι ποτε δεν θα με αφησει ησυχο ολο αυτο. Να ξερεις οτι σε καταλαβαινω απολυτα...
26-06-2009, 17:55 #3
Paidia etsi eimoun kai gw.Tha sas pw sta grigora ti tha kanete.Deite auto to videaki.
http://www.youtube.com/watch?v=m5bpe6fXuPk&feature=related
To na fovaste den einai lisi.Afiste tis skepseis na erxontai.Kako den kanoun.Kai gw exw skeftei ta pio asxima pragmata pou uparxoun eilikrina.Kai paliotera skeftosastan asxima senaria.Kai mporei kai pio asxima apo auta.Alla ok poios kathotan na asxolithei kai polu.
Vreite to panic away.
Einai ena vivlio pou to grapse enas pou xerei pragmatika ti ginete girw apo tous panikous.Gia opoion den to vriskei sas to stelnw ama thelete.Lysh den tha vreite pouthena giati lisi den uparxei ekei pou psaxnete.H lisi einai pathainw panikous,vlepw pws den pathainw tpt
kai iremw.Otan erthei h stigmi pou tha peis a enas akomi panikos erxete e kai ti egine? tote teliwse.Apo ekei kai pera to swma sas pernei ta inia kai se kapoies meres eiste kala.Xonepse to.Giati kai mena mou to legan gia polu kairo.Argisa omws polu na to katalavw.Kai oxi tpt edwsa kai ena swro lefta se kati vlakes pou theloun na legontai kai giatroi me phd.MY ASS!!!!
26-06-2009, 20:02 #4
Thanks για την κατανόηση!
Το κατέβασα το βιβλιαράκι..
Απλά ωρες ώρες αισθάνομαι ότι θα αναγκαστώ να αποσυρθώ από κάθε κοινωνική δραστηριότητα γιατί δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω σε τπτ..Τεσπά γενικότερα πάντα ήμουν αισιόδοξος οπότε λέω να μην σταματήσω τώρα!Ίσως βγει και σε καλό όλη αυτή ι ιστορία..Ακόμα και αν δε φύγει ποτέ τουλάχιστον ας ζούμε έντονα τις λίγες καλές μας στιγμές!!και ίσως όσο περισσότερο το βλέπουμε σαν σοβαρό πρόβλημα τόσο χειρότερα γίνεται..
28-06-2009, 16:54 #5
Originally posted by shifter
Giati kai mena mou to legan gia polu kairo.Argisa omws polu na to katalavw.Kai oxi tpt edwsa kai ena swro lefta se kati vlakes pou theloun na legontai kai giatroi me phd.MY ASS!!!!
28-06-2009, 16:57 #6
Ίσως τελικά να άργησες να το καταλάβεις γιατί έπρεπε να κάνει τον κύκλο του πρώτα..Δεν ξέρω απλά υποθέτω!Το βιβλίο πολύ καλό πάντως!Έχει βοηθήσει πολύ κ 2-3 μέρες τώρα νιώθω να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου!Το πολύ άγχος έχει φύγει ωστόσο ο φόβος υπάρχει ακόμα!Ελπίζω αν με ξαναπιάσει πολύ έντονα να μην απογοητευτώ!
29-06-2009, 01:21 #7
Μιλαμε για το panic away του Joe Barry?
29-06-2009, 01:21 #8
Xairomai polu pou se voithise alla prepei kai sy na kaneis to taxidi sou h mikro h megalo einai auto.Vasika se oti afora tous panikous kiniga tous gia na tous patheis.Mono etsi tha gineis kala.An sevosoun ton euato sou kai sy profanws na min eftanes ws edw.Alla afou eftases sevasou ton toulaxiston twra kai pare kapoio diastima na xalarwseis.
Kai metaxi mas epeidi vlepw na douleuei polu to mualo sou kai sena...kati pou einai dwro theou alla oxi na to xrisimopoieis enantia sou...ase pros stigmin ta \"poio einai to noima tis zwhs\" \"uparxw den uparxw\" ktl.Ektos tou oti exoume kai eixame dianoies na skeftontai tetoia erwtimata kata tous aiwnes ... mi kourazeis to kefalaki sou auti tin periodo ki allo me tetoiou eidous themata.Kai mena h skepsi me efage.
Kanonise kana gymnastiriaki,xalarwse,kane to kefi sou kai exeis xronia na skefteis ta alla.
To pan pisteuw einai na to dekteis.Giauto sou dwsa to videaki.Auto leei.Oute kontra,oute kai fovo.Dexou to.Apla sta logia men dyskola na orimasoun mesa sou kai na ta akolouthiseis.
29-06-2009, 01:48 #9
Shifter σου έστελα u2u
29-06-2009, 02:00 #10
shifter καλώς ήρθες!
Να σου πω ότι εδώ προτιμάμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες!
29-06-2009, 13:53 #11
Δυστυχώς λόγω στρατού μέχρι Οκτώβρη δεν με βλέπω να χαλαρώνω..δε βαριέσαι!Σίγουρα η τεχνική αυτή(κυνηγάω τους πανικούς) θέλει αρκετή προσπάθεια έτσι ώστε να την αφομειώσει το μυαλό και να την εφαρμόζει αυτόματα!Αυτό φαντάζομαι είναι κ ο τελικός στόχος..πχ χθες το βράδυ μ\'έπιασε ένα 3ωρο έντονου άγχους όπου κάθε προσπάθεια να μην φοβηθώ δεν έπιασε..Παρόλ\'αυτά βγήκα για ποτό κ προσπάθησα όσο μπορούσα!
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:Σε καταστάσεις έντονου άγχους όπως η χθεσινή, δεν έχω ταχυκαρδίες,δύσπνοιες και τέτοια!Απλά ένα κόμπο στο στήθος και την αίσθηση ότι θα χάσω τον έλεγχο!Αυτό είναι κρίση πανικού ή όχι?
Ναι το βιβλίο είναι το panic away του joe barry.
29-06-2009, 15:58 #12
μα τι λεει επιτελους αυτο το βιβλιαρακι;; ειναι δυνατο με ενα βιβλιαρακι να απελευθερωθεις απο το αγχος και τον πανικο;; λιγο επιπολαιο-επιφανειακο το βρισκω!
29-06-2009, 16:52 #13
Ακριβός αυτό είχα και εγώ.Ε ναί δέν είναι κρίση αλλά απο το πολύ άγχος και τον αγώνα που δίνεις κάθε μέρα ένα κόμπο στο στήθος θα τον έχεις. Εδώ έχουμε κόμπο στο στήθος για άλλα θέματα.Και δεν θα έχεις τώρα που είσαι κάπως φρικαρισμένος;
Ο στρατός είναι τέλειο περιβάλλον.Εγω μπήκα με πανικούς και μέσα σε 5 μήνες ήμουν καλά.Γιατί έχεις και εκεί υποχρεώσεις,παρέες κτλ και δεν σου δίνει περιθώρια να σκέφτεσαι τις βλακείες που σκέφτεσαι.
Antara ούτε το βιβλίο,ούτε γιατρός,ούτε φάρμακα θα σε βγάλουν απο το άγχος.Εσύ το κάνεις.Απλά πρέπει να μάθεις 2 πράγματα.Άλλος προτιμάει τον γιατρό άλλος διαβάζει κάτι κτλ. Το πρότεινω γιατί σε όποιον γιατρό και να πήγα δέν μου έδωσε να καταλάβω ακριβός τι γίνεται και τι πρέπει να κάνω.
Έχω ιδιαίτερο κόλλημα με τους ψυχολόγους γιατί πολύ σπάνια θα σεβαστούν μια άσχημη κατάσταση.Είναι πολύ εύκολο να χάσεις την δουλεία σου απο πανικούς και να μήν μπορείς να πληρώσεις το τρίμηνο τής θεραπείας.Μερικοί μάλιστα το τραβάνε και για χρόνια.Αρκετοί απο εμάς ξέρουμε αυτη τη κατάσταση.
Τώρα ποιός είναι πιο επιπόλαιος ο ξερόλας με το phd που κάθετε σε μια καρέκλα και λέει ότι νά ναι χωρίς να έχει πάθει ποτέ πανικό στην ζωή του ή ο άνθρωπος που το είχε τόσα χρόνια και είπε να βοηθήσει όπως μπορεί αυτό εσύ θα το κρίνεις.Τεσπά ειλικρινά δεν θέλω να μπώ σε διαμάχη είναι καλοί, δεν είναι.Είμαι σίγουρος πώς υπάρχουν παιδια εδώ μέσα που είναι στο ταμείο ανεργίας αυτή τη στιγμή και ψάχνουν απεγνωσμένα για μια λύση.Γιαυτούς τα λέω.
29-06-2009, 20:00 #14
Προφανώς και δεν σε σώζει 1 βιβλίο απ\'όλα αυτά..Εδώ καλά καλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς να το διαβάσεις!
..Απλά η λογική του δεν προσπαθώ να αντισταθώ στις σκέψεις μου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνω παρόλο που δεν το χω καταφέρει ακόμα!Κ αυτό είναι το πρώτο που αναφέρει αυτό το βιβλίο!
Όσον αφορά το στρατό δυστυχώς εμένα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα..Ίσως και να φταίει το ότι όλη αυτή η κατάσταση ξεκίνησε ενώ ήμουν ήδη μέσα!
29-06-2009, 23:33 #15
χμμμμμμμμμ..ναι...το συγκεκριμενο δεν το διαβασα αλλα εχω μαι βιβλιοθηκη με βιβλια αναλογου περιεχουμενου...ειναι μια καποια μικρη προσωρινη ανακουφιση....αν και ποτε δεν καταλαβα πως μπορεις να απαλλαγεις απο ενα προβλημα του ψυχισμου σου με τεχνικες , τυπου, \"οταν σου ερχεται μια καταστροφικη σκεψη, καλωσορισε την, πες, σε ευχαριστω Μυαλο που εκανες αυτη την καταστροφικη σκεψη, και ας την να επιπλεει μαζι με τις υπολοιπες...\" ΄ή \"επικεντρωσου στον πανικο, ανασανε μεσα σε αυτον , δωσε του χωρο μεσα σου...μπλα μπλα...
λες και προκειται για μαγειρικη συνταγη ή γυμναστικες ασκησεις..
δεν ξερω..αν καταφερνει καποιος να ασκει αυτες τις τεχνικες και να νιωθει καλυτερα..οκ...ο,τι ειναι καλυτερο για τον καθενα!
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία