Ζαλίζομαι συνέχεια και δεν σταματάει ούτε στιγμη…
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Junior Member

Ζαλίζομαι συνέχεια και δεν σταματάει ούτε στιγμη…

Γειααα!!! Μετά από κάποιου είδους "ξύλο" που έφαγα -έχασα τον πατέρα μου ,τσακώθηκα με φίλους κι έναν χωρισμό,άρχισα να εχω ζαλάδες,εμβοές και να νιώθω ότι κουνιούνται ελαφρώς όλα όπου και να κοιτάξω..εννοειται πήγα νοσοκομείο νομίζοντας πως παθαίνω εγκεφαλικό καρδιά η κάτι παρόμοιο.εκανα μαγνητική εγκεφάλου εξετάσεις αίματος πέρασα από ωρλ νευρολόγο και ότι άλλη ειδικότητα υπαρχει .διάγνωση κριση πανικου!!μ δώσαν Xanax και κάπως μετρίαζε την εντονη ζάλη μου.οκ λέω πάμε…
    Έκανα ψυχοθεραπεία,μετά πήγα και σε ψυχίατρο γιατί δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα μου έδωσε το seroxat..δυστυχώς τίποτα.απλά ένιωθα πιο βαρύς κι έβαλα και κάποια κιλάκια ..μετά από 7 μήνες το σταμάτησα με συνεργασία ψυχιάτρου σαφώς και είπα τέλος εφ όσον δεν με πιάνει θα το παλέψω με ψυχοθεραπεία μόνο..να συμπληρώσω πως αυτή η ιστορία κρατάει 7 χρόνια και ότι αναφέρομαι στα πρώτα 3.(2χρόνια ψυχοθεραπεία και μετα το χαπάκι κι η διακοπή) .στο δια ταύτα και σορρυ για τον μεγάλο πρόλογο.επειδή δεν αντέχεται να ζαλίζομαι όλη την ώρα νιώθοντας κόπωση και βλέποντας τα παντα ελαφρως ασταθή σαν ίλιγγο είπα να ξαναδοκιμασω κάτι μπας και νιώσω καλα όντας πιο συνειδητοποιημένος πλέον ότι δεν είναι κάτι παθολογικό κι έτσι μου έγραψε ένας παθολόγος το Zoloft .έχουν περάσει 4 μήνες που το παίρνω 0,50mg και μόνο χειρότερα νιώθω.όταν το παίρνω με βαραίνει πιο πολύ και δεν νιώθω καθόλου βελτίωση .είναι καλός και συνεργάζεται και με ψυχίατρο κι επιμένει να το συνεχίσω . Ρε παιδιά έχει κανένας ανάλογη εμπειρία;;μήπως πρέπει να το κόβω σιγά σιγά σε συνεργασία σαφώς με κάποιον ψυχίατρο ;η υπαρχει κάποιος εδώ που άρχισε να νιώθει καλα μετά από 6 μήνες ας πούμε και μέχρι τότε του είχε αλλάξει τα φώτα;

Senior Member
    Καλησπέρα,όσο αναφορά τη ζαλάδα κ εγώ όλη μέρα σβημάρα...περπατάω θολούρα στο κεφάλι αγκομαχάω λαχανιάζω δύναμη για τίποτα.ψυχοθεραπεία τίποτα σήμερα 1η μέρα αγωγής με ζολοφτ..

Senior Member
    Ξεκινησα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα πριν 20 χρονια. Ακομα συνεχιζω να παιρνω. Ολα αυτα τα χρονια χωρις παρακολουθηση γιατρου, εκτος των πρωτων μηνων. Προσαρμοζω τη δοση μονος μου επι χρονια. Υπηρχαν περιοδοι που για χρονια ημουν καλα και επαιρνα 1 seroxat 20mg ανα 2-3 μερες και xanax 0,25 οποτε αισθανομουν οτι θα παθω κριση πανικου την οποια δεν μπορουσα να ελεγξω. Αλλες φορες ανεβαζα τη δοση στο 1 seroxat 20mg καθε μερα οταν ερχοταν περιοδος που καταλαβαινα οτι δεν ημουν καλα. Κρισεις πανικου παθαινω σπανια πλεον.
    Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Γι' αυτο χρειαζεται παρακολουθηση ψυχιατρου για να σε κατευθυνει. Καλα θα ηταν να μη χρειαζεται να παιρνει κανεις μας χαπια, αλλα αυτο πολλες φορες δε γινεται. Προσωπικα χωρις χαπια δεν ξερω που θα ειχα φτασει. Με βοηθησαν να ειμαι λειτουργικος επαγγελματικα τουλαχιστον.

Senior Member
    Κ εγώ δοκίμασα διάφορα εναλλακτικά αλλα είναι μονόδρομος έχω πολλά ψυχοσωματικά δεν είμαι λειτουργική ζορίζομαι να βγώ απ το σπίτι κ να εργαστώ είμαι μ αναρρωτική οπότε δεν έχω άλλη επιλογή δυστυχώς

Senior Member
    Κάτι απλά κολπακια για την ψυχοσωματική ζάλη που δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε.
    Έχουμε σταθερά τα δύο πόδια στο πάτωμα είτε είμαστε όρθιοι είτε καθιστοί χωρίς να σηκώνουμε τη φτέρνες ή να καθόμαστε σταυροπόδι.
    Όταν μας πιάνει ζάλη ή φοβία δοκιμάζουμε τη μέθοδο 3+3+3. Ονομάζουμε τρία πράγματα που βλέπουμε, 3 πράγματα που ακούμε και κουνάμε 3 μέλη του σώματος μας.
    Επίσης δεν έχουμε το κεφάλι σκυφτό όταν περπατάμε, καθώς και ο θώρακας και η πλάτη πρέπει να είναι ίσιες σαν να έχουμε καταπιεί καλάμι. Αποφεύγουμε οσο μπορούμε το scrolling στα κινητά ειδικά με το κεφάλι σκυφτό επειδή κουράζουμε και τον αυχένα και τα μάτια, και αυτά μπορούν να προκαλέσουν ζάλη.
    Last edited by Nikolas73; 10-03-2022 at 10:18.

Junior Member
    Medusa Καλη αρχή !!!κι εγώ είχα άδεια όταν τα ξεκίνησα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Medussa View Post
    Κ εγώ δοκίμασα διάφορα εναλλακτικά αλλα είναι μονόδρομος έχω πολλά ψυχοσωματικά δεν είμαι λειτουργική ζορίζομαι να βγώ απ το σπίτι κ να εργαστώ είμαι μ αναρρωτική οπότε δεν έχω άλλη επιλογή δυστυχώς
    Medusa Καλη αρχή !!!κι εγώ είχα άδεια όταν τα ξεκίνησα.θα τις παλέψεις τις παρενέργειες!!σ εμένα έβγαλε περισσότερη μαστουρα κ δεν μπορούσα να φάω στην αρχή όταν το κούμπωνα αλλά μετά από 5-6 ώρες έτρωγα κανονικά.να το παιρνεις με αγάπη και αισιοδοξία και το πιο πιθανό είναι πως θα σε πιάσει δως του λίγο χρονο

Junior Member
    Quote Originally Posted by oubna1 View Post
    Ξεκινησα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα πριν 20 χρονια. Ακομα συνεχιζω να παιρνω. Ολα αυτα τα χρονια χωρις παρακολουθηση γιατρου, εκτος των πρωτων μηνων. Προσαρμοζω τη δοση μονος μου επι χρονια. Υπηρχαν περιοδοι που για χρονια ημουν καλα και επαιρνα 1 seroxat 20mg ανα 2-3 μερες και xanax 0,25 οποτε αισθανομουν οτι θα παθω κριση πανικου την οποια δεν μπορουσα να ελεγξω. Αλλες φορες ανεβαζα τη δοση στο 1 seroxat 20mg καθε μερα οταν ερχοταν περιοδος που καταλαβαινα οτι δεν ημουν καλα. Κρισεις πανικου παθαινω σπανια πλεον.
    Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Γι' αυτο χρειαζεται παρακολουθηση ψυχιατρου για να σε κατευθυνει. Καλα θα ηταν να μη χρειαζεται να παιρνει κανεις μας χαπια, αλλα αυτο πολλες φορες δε γινεται. Προσωπικα χωρις χαπια δεν ξερω που θα ειχα φτασει. Με βοηθησαν να ειμαι λειτουργικος επαγγελματικα τουλαχιστον.
    Αφου σε βοηθανε κάτι είναι κι αυτό !!keep walking!!!

Junior Member
    Το θέμα μου είναι μήπως πρέπει να αλλάξω χάπι γιατί θεωρώ πως έχει περάσει πολύς καιρός και όταν το παίρνω νιώθω χειρότερα ..απ ότι διαβάζω κάνει το πολύ 2 μήνες να σε πιάσει κι εγώ του χω δώσει 4 και δεν είμαι καν στη φάση το παίρνω και δεν νιώθω τπτ με βαραίνει πολύ το ρημαδι

Junior Member
    Quote Originally Posted by Nikolas73 View Post
    Κάτι απλά κολπακια για την ψυχοσωματική ζάλη που δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε.
    Έχουμε σταθερά τα δύο πόδια στο πάτωμα είτε είμαστε όρθιοι είτε καθιστοί χωρίς να σηκώνουμε τη φτέρνες ή να καθόμαστε σταυροπόδι.
    Όταν μας πιάνει ζάλη ή φοβία δοκιμάζουμε τη μέθοδο 3+3+3. Ονομάζουμε τρία πράγματα που βλέπουμε, 3 πράγματα που ακούμε και κουνάμε 3 μέλη του σώματος μας.
    Επίσης δεν έχουμε το κεφάλι σκυφτό όταν περπατάμε, καθώς και ο θώρακας και η πλάτη πρέπει να είναι ίσιες σαν να έχουμε καταπιεί καλάμι. Αποφεύγουμε οσο μπορούμε το scrolling στα κινητά ειδικά με το κεφάλι σκυφτό επειδή κουράζουμε και τον αυχένα και τα μάτια, και αυτά μπορούν να προκαλέσουν ζάλη.
    Εχω δοκιμάσει διαφορα θα δοκιμάσω κι αυτό μπας και μειωθεί καπως αλλά εχω στο νου μου να κρατάω σωστή στάση σώματος και να κάνω πράγματα που να ξεχνιέμαι κι επισης προσπαθώ να κοιτάω μακριά κι όχι κοντά κινητό κλπ .thanks

Senior Member
    Και εγώ φοβάμαι πολύ σηκώθηκα απο το κρεβάτι κ τ έστρωνα κ πάλι ένιωσα κάτι με την αιμάτωση στο κεφάλι στο ύψος τς μύτης στο βάθος κάτι στιγμιαίο σα να τζούζει σα να πέφτει το αίμα δεν ξέρω...κ μετά πιανει κατι σαν πονοκεφαλος δεν ξέρω τι είναι να πέφτει η πίεση;δεν αντέχω άλλο

niaouris
    Guest
    Και εγώ φοβάμαι πολύ σηκώθηκα απο το κρεβάτι κ τ έστρωνα κ πάλι ένιωσα κάτι με την αιμάτωση στο κεφάλι στο ύψος τς μύτης στο βάθος κάτι στιγμιαίο σα να τζούζει σα να πέφτει το αίμα δεν ξέρω...κ μετά πιανει κατι σαν πονοκεφαλος δεν ξέρω τι είναι να πέφτει η πίεση;δεν αντέχω άλλο
    σημερα πως νιωθεις??

Senior Member
    Σήμερα το πρωί με έπιασε αυτό κ μ έχει πίασει κ άλλες 2 φορές κ τ 1 πήγα κ επείγοντα...δεν ξέρω τι είναι πιάνει στιγμιαίο

niaouris
    Guest
    Σήμερα το πρωί με έπιασε αυτό κ μ έχει πίασει κ άλλες 2 φορές κ τ 1 πήγα κ επείγοντα...δεν ξέρω τι είναι πιάνει στιγμιαίο
    πηρες ζολοφτ;κριση πανικου ειναι δεν ειναι κατι μην φοβασαι.με το ζολοφτ πως πας τι παρενεργειες εχεις;ψυχολογικο ειναι δεν ειναι κατι.με πιανει κ μενα καθε μερα σχεδον.

Senior Member
    Ημουν απόλυτα ήρεμη οτι ειχα σηκωθεί απ το κρεβάτι κ ούτε με έπιασε τρεμούλα κ φοβία εκείνη την ώρα για να πω κριση πανικού..δεν ξέρω σα να πέφτει-στερευει το αιμα γ λίγο εκεί που αρχίζει η μύτη μας κ στο βάθος...κ πάντα με έχει πιάσει αυτό πρωί.να πάω και σε ωριλά;ζολοφτ πηρα χθες μισο του μισου 1η μερα θα δειξει η πορεια...

Page 1 of 2 12 LastLast