Results 1 to 6 of 6
Thread: Θέλω να μετακομισω
-
12-03-2022, 23:59 #1
Θέλω να μετακομισω
Λοιπόν να μοιραστώ κάτι που με βασανίζει το τελευταίο καιρό. Θέλω να μετακομίσω, όχι μονη μου, οικογενειακός με τους δικούς μου, δεν μου αρέσει η μοναξιά γι'αυτό και θελω να πάμε όλοι μαζί.
Ζούσαμε σε μια ήσυχη γειτονιά, ξέραμε τους γείτονες, φιλήσυχοι κτλ. Όλα όμως άλλαξαν όταν κάποιοι που τυφλώθηκαν από το χρημα αποφασισαν να χτισουν διαμερίσματα πάνω από τα σπίτια των γιαγιάδων τους, ή να χτίζουν 2οροφες πολυκατοικία ή 3οροφα που τα δήλωναν δυοροφα έξω το "υπογειο". Να φανταστείτε γύρω από το σπίτι μας έχει 8 διαμερίσματα, χωρίς την στοιχειώδη απόσταση αφου υποτίθεται ανακαινίζει υπάρχον σπίτι που ήταν κολλημένο πάνω στο δικό μας, παλιά γειτονιά βλέπετε, Κέντρο κέντρο.
Για γειτονιά σε χωριό έχει γίνει φοβερά πυκνοκατοικημένη. Κουραστηκα θελω να φύγω. Δεν μπορώ τα σπίτια τα κολλητά, να μη υπάρχει ιδιωτικότητα.
Να πω ότι το χωριό είναι χωριό κωμόπολη, που γνώρισε μεγάλη άνθιση το 2000 εξ ου και τα έκτροπα με τις εργοληπτικές εταιρείες και το δημαρχείο να κάνει τα στραβά μάτια. Το χωριό έχει γυμναστηριο, ταβέρνες, καφέ, μπυραριες, 3 φαρμακια, 3 σουπερ, ακομα και δικη του πιδοσφαιρικη ομαδα. Εγω κουραστηκα θελω να φυγω. Δεν μπορώ άλλο. Δεν ήμουν πάντα έτσι αντιμετώπισα μια μεγάλη ψυχολογική πίεση το 2019 και από τότε έχω κρίσεις πανικού και θελω ηρεμία.
Ξέρω κάποιοι θα κοροϊδέψουν, όμως για μενα η ηρεμια μου είναι σημαντική.ειδικα που τα νεύρα μου είναι χάλια. Να μην αναφέρω τα αυτοκίνητα όλη μέρα αλλά και το βράδυ, Βουρ βουρ σε κύριο δρόμο το σπιτι.
Οι δικοί μου δεν θέλουν να μετακομίσουν μάλιστα με βρίσκουν υπερβολική. Μόνο η αδελφή μου θέλει αλλά τώρα ειναι ανεργη και δεν μπορει να βοηθησει. Μονη μου κι όλας εγώ δεν.μπορω. Έχουμε ένα μικρό σπιτάκι αποθήκη λίγο έξω από το χωριό, λιγο φτιάξιμο και θα είναι οκ. Τα στοιχειώδη τουαλέτα και νερό.Μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Και να βρω κάπου αλλού.Last edited by Annna; 13-03-2022 at 07:57.
- 13-03-2022, 09:03 #2
Ηρεμία δεν σημαίνει να κουβαλάω παντού και πάντα στη ζωή μου τους δικούς μου γιατί δεν μπορώ χωρίς αυτούς και να πάω σε καμια βουνοκορφή να μη βλέπω άνθρωπο κατά τα άλλα. Να μου έλεγες ότι θέλω να πάω μόνη μου για ένα διάστημα σε αυτό το σπίτι έξω από το χωριό να τα βρω με τον εαυτό μου, να το καταλάβω, αλλά αγκαλιά με τους δικούς σου δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν μπορείς τη μοναξιά, βάλε κι άλλους ανθρώπους στη ζωή σου, παρέες, φίλους, συναδέλφους, σχέσεις. Η ηρεμία έχει να κάνει κυρίως με το μέσα μας όμως, μπορεί και στη μέση του πουθενά να σε ενοχλεί ό αέρας μέσα απ' τα δέντρα ξέρω κι εγώ αν τα νεύρα σου είναι τσατάλια.
13-03-2022, 13:09 #3
Σαφες πρόβλημα, σαφής λύση
Αγαπητή Άννα. Τα προβλήματα συνήθως γίνονται μεγάλα από 2 κύριους λόγους. Ο ένας οτι δεν βλεπουμε το πραγματικό, κυρίως πρόβλημα, και το μπερδεύουμε με άλλα δεύτερης ή τρίτης προτεραιότητας που μπορεί να συνδέονται με το κορυφαίο -και αν λυσουμε με κάποιο τροπο μπορεί να πυροδοτήσουν μσυνέπειες στα δευτερεύοντα- όμως δεν αναιρουν οτι το κορυφαίο πρεπει να λυθεί πρώτο. Γιατί αυτο είναι πιο σημαντικό για σένα οπότε η λύση του θα σου δώσει περισσότερη χαρα οποιες και αν θα είναι οι συνέπειες στα άλλα. Πχ κάποια γυναίκα χωρίζει τον άντρα της που την κακοποιεί. Εκείνος όμως είναι πλούσιος. Οπότε χάνει την καθημερινή πολυτέλεια χάνει επισης και την καθημερινή κακοποιηση. Σε κοίνην επαφίεται ποιο είναι το πιο σημαντικό, με ποιο πραγματικά δεν μπορει να ζήσει.
Απο τον απλό τρόπο που το παρουσιάζεις και μόνο νομίζω ότι την λυση οχι μόνον την έχεις αλλα την βλέπεις ήδη. Μη δισταζεις.
15-03-2022, 22:46 #4
Θα,αρχίσουμε επισκευές σύντομα, θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να μαζέυτουν και κάποια χρήματα. Ελπίζω γρήγορα.
15-03-2022, 22:49 #5
16-03-2022, 09:16 #6
υπαρχει ασφαλεια στην περιοχη που μενετε; οι περισσοτερες ερημικες περιοχες που ξερω, ρημαζονται απο διαρρηξεις. προσωπικα δεν θελω να μεινω σε ισογειο σπιτι η διαμερισμα , ουτε δωρεαν να μου το εδιναν, αποτ ον φοβο των διαρρηκτων...