Results 1 to 15 of 23
-
13-03-2022, 15:02 #1
Μου είναι δύσκολο να κάνω καινούργιες παρέες
Καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούργια στο φόρουμ.
Ο λόγος που σας γράφω είναι διότι μου είναι δύσκολο να κάνω καινούργιες παρέες, είμαι 29 χρόνων και μένω στην Αθήνα, οι περισσότεροι φίλοι που έχω έχουν κάνει οικογένειες και παιδιά ενώ εγώ είμαι ελεύθερη
Όπως καταλαβαίνετε οι τρόποι διασκέδασης μας διαφέρουν, γιατί τα παιδιά δεν έχουν τόσο χρόνο όπως παλιότερα.
Εγώ είμαι σε μια φάση ζωής που θέλω να πηγαίνω βόλτες κάποιο ταξίδι με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και βλέπω ότι στην ηλικία μου δεν είναι πολύ δεκτικός ο κόσμος στο να γνωρίσει κάποιο καινούργιο άτομο.
Πείτε μου και εσείς την γνώμη σας και όποιος είναι στην ίδια φάση θα χαρώ να μου στείλει ένα μήνυμα
- 13-03-2022, 15:58 #2
Καλησπέρα, είμαι και εγώ στην ίδια φάση με σένα. Έχουμε κοινα. Είμαι δραστήρια, μου αρέσει να κάνω πράγματα, εχω τελειώσει τις σπουδές μου, τους τελευταίους μήνες είμαι σε νεο εργασιακό περιβάλλον ,δουλεύω θέλω να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές, μου αρέσουν οι βόλτες, τα ταξίδια, οι έξοδοι, είμαι πρόσχαρος άνθρωπος όμως βιώνω μοναξια αυτή τη περίοδο.
Έχω όρεξη να κάνω πράγματα αλλα δεν εχω παρέα, εχω λίγους γνωστούς που δεν βλέπω συχνά, λόγω κορωνοιου ήταν δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια, απομακρύνθηκαν πολλά άτομα από κοντά μου, επίσης τελειώνοντας τις σπουδές μου έχασα και άλλους από δίπλα μου.
Εάν έχεις διάθεση μπορείς να μου στείλεις μνμ ινμποξ για χαλαρή κουβεντούλα
εγώ δεν μπορώ να σου στείλω γιατί πρέπει να συμπληρώσεις τουλάχιστον 50 ποστ στο φόρουμ.
Θα χαρώ να τα πούμε.
13-03-2022, 15:59 #3
Καλησπέρα! Αχ είμαι Ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα! Αν σε παρηγορεί καθόλου εγώ είμαι σε μια μικροσκοπική χωρίς επιλογές πόλη, ενώ έστω ζεις Αθήνα, ξέρω ότι μπορεί να σε εκνευρίζει να τα ακούς αλλά πίστεψέ με επειδή έχω ζήσει κι εκεί έχει έστω δύο προοπτικές παραπάνω. Ας πούμε εδώ αν βγεις μόνος μπας και γνωρίσεις και κανέναν άνετα σου κρεμάνε ταμπέλες...
Εμένα οι φίλοι μου δεν είναι παντρεμένοι όλοι ....ακόμα, αλλά γενικά έχουν πάει πολλά λάθος με φιλίες μου και στο τώρα μένω και μακριά από την πόλη που μεγάλωσα και όπως και να έχει η ηλικία μας μοιάζει πολύ δύσκολη για ανοίγματα σε φίλους αλλά λέω δεν μπορεί θα είναι και άλλοι στη φάση μας...προς το παρόν ακόμα με την ελπίδα είμαι.
Καλή δύναμη!
13-03-2022, 16:33 #4
Το θετικό με την Αθήνα είναι ότι έχεις επιλογές για να έρθεις σε επαφή με κόσμο.......όμως είναι μια πόλη που εύκολα απομονώνονται οι άνθρωποι στο μικρόκοσμο τους, δεν βολεύουν τα ωράρια, τρέχουν δουλειές και υποχρεώσεις, τα στέκια δεν είναι κοινά, οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες.....
13-03-2022, 17:02 #5
Έχω διαπιστώσει ότι όσοι μένουν Αττική και γκρινιάζουν ότι οι άλλοι είναι απορροφημένοι από τη ζωή τους, βαριούνται να έρθουν να σε δουν, ότι θέλουν να βγαίνουν μόνο όταν και όπου τους βολεύει και δεν είναι ανοιχτοί σε γνωριμίες, λίγο πολύ είναι αυτοί που κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Προσωπικά έχοντας μείνει Αττική ανα διαστήματα αλλά ζώντας και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού και σε πολλά μικρά μέρη στην Ελλάδα, έχω να πω ότι όποιος ψάχνει παρέες και φιλίες βρίσκει. Αλλά πρέπει να βγει από αυτό που λέμε comfort zone.
Η Αθήνα είναι πολύ μικρή αλλά και πολύ μεγάλη ταυτόχρονα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, εγώ μένω επαρχία αλλά είχα κάποιες δουλειές τον Ιανουάριο εκεί για δυο βδομάδες κι έτρεχα από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα σε τόσο διαφορετικές περιοχές όσο π.χ. τα Σπάτα και ο Πειραιάς. Ταυτόχρονα, από το απόγευμα και μετά, κυνήγησα να συναντήσω γνωστούς και φίλους κι όταν είχα κενό απόγευμα ή βράδυ, το αξιοποίησα βγαίνοντας μόνη μου. Δεν υπήρχε μέρα να μη γνωρίσω καινούριο κόσμο να μιλήσω. Μόνο στο κέντρο με το που πήγα δεύτερη φορά σε ένα μπαρ με χαιρετήσαν σαν παλιά γνώριμη. Δεν σου λέω ότι αυτές οι γνωριμίες θα έχουν όλες συνέχεια, από προηγούμενες εμπειρίες όμως σου λέω ότι πολλές μπορεί να έχουν.
Σύχναζε σε ένα στέκι στην περιοχή σου για κάποιο καιρό και θα γνωρίσεις κόσμο. Αν τους ξέρεις όλους κι έχεις βαρεθεί ή δεν σου κάθονται καλά σαν άνθρωποι, πήγαινε κάπου αλλού. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιοχές με "πιάτσες" καφέ και μπαρ όπου μπορεί να τρακάρεις κάποιους ανθρώπους παντού αλλά και πολλά καινούρια πρόσωπα. Επίσης γράψου σε κάποια δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει, από πεζοπορικές εξορμήσεις μέχρι σεμινάρια μαγειρικής ξέρω κι εγώ. Ακόμα κι αν δεν γνωρίσεις ελεύθερους 30αρηδες/30αρες έτοιμους για ταξίδια και εξόδους και δραστηριότητες άμεσα, θα γνωρίσεις κάποιους άλλους ποy μπορεί να σου τους γνωρίσουν αυτοί.
Κάνε κάτι όμως, αλλιώς πως να τις βρεις τις νέες γνωριμίες;
13-03-2022, 19:43 #6
Κοίτα , είναι σίγουρο ότι οι παλιοί σου φίλοι που έκαναν οικογένεια και παιδιά δεν θα σε κάνουν πλέον παρέα. Όχι μόνο επειδή δεν συμπίπτουν τα ωράρια και οι υποχρεώσεις, αλλά επειδή η ελληνική χωριατιά και στενομυαλιά , απαιτεί οι "παρέες" να είναι ίδια άτομα σε όλα. Δηλαδή θα έπαυαν να σε κάνουν παρέα και αν είχες τον ίδιο τρόπο ζωής, αλλά έβγαζεις περισσότερα λεφτά, αποκτούσες μεγαλύτερο σπίτι , οτιδήποτε σε διαφοροποιούσε από αυτούς.
Από την άλλη, στα 29 , είσαι σε μία ηλικία , που η μεγάλη παρέα , με πολλά άτομα, ίσως να μην σε καλύπτει πια. Δεν θα ήταν καλύτερα να δοκίμαζες να κάνεις σχέση ; Ερωτική ζωή έχεις ; Είχες ποτέ ;
13-03-2022, 20:45 #7
Γεια σου, ερωτική ζωή τώρα όχι δεν έχω, είχα μια μεγάλη σχέση πριν 2 χρόνια και χώρισα.. Τώρα είμαι δεκτική για κάτι καινούργιο αλλά και εκεί δεν φλερτάρει πλεον ο κόσμος έξω εύκολα, σε σαιτ γνωριμιών έχω μπει αλλά εκεί κυρίως είναι άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για σεξ.
Επίσης η ερωτική ζωή με την φιλιά είναι διαφορετικά πράγματα και σχέση να είχα δεν θα ήθελα να είμαι μόνο με τον σύντροφο μου, οι φίλοι είναι για να περνάς καλά, να μοιράζεσαι πράγματα κτλ
13-03-2022, 20:49 #8
13-03-2022, 22:09 #9
Είχες σχέση πριν 2 χρόνια ; Και 2 χρόνια τώρα δηλαδή , από τα 27 μέχρι τα 29 , δεν έχεις ερωτική ζωή ; Πιστεύεις ότι δεν φαίνεται περίεργο αυτό στους άλλους ; Ο κόσμος φλερτάρει , εκεί που πιστεύει ότι μπορεί να φλτερτάρει . Όσες δίνουν την αίσθηση ότι αν τις φλτερτάρει κάποιος θα τον κυνηγήσουν αποφεύγει να τις φλτερτάρει . Στα σαϊτ γνωριμιών που λες ότι είδες άτομα που ψάχνουν μόνο για σεξ , πως το κατάλαβες ότι έχουν τέτοια επιδίωξη ; Μήπως εσένα σε ενδιαφέρουν σχέσεις πλατωνικές, χωρίς σεξ ; Γιατί τέτοιες πιστεύω ότι κανείς δεν ψάχνει και μάλλον αποφεύγει όσες τις επιθυμούν . Γενικά το προφίλ φιλίας που ψάχνεις, στην ηλικία των 30 , μάλλον δεν υπάρχει , γιαυτό δεν μπορείς να βρεις παρέες όπως τις θέλεις. Ζητάς κάτι που δεν υπάρχει.
Last edited by Al_Bundy; 13-03-2022 at 22:35.
13-03-2022, 22:24 #10
Εάν έχεις μπει από την εφαρμογή του κινητού απλά πατάς πάνω στο username μου για να σου βγάλει το προφίλ μου και πατάς το κόκκινο κουμπί που λέει μήνυμα.
Εάν μπαίνεις από το σαιτ μέσω κινητού τότε πατάς το τετράγωνο κουμπί πάνω δεξιά στην οθόνη,δίπλα από τον φακό (κουμπί αναζήτησης) και σε βγάζει σε μια καρτέλα που λέει messages και σου δείχνει το αντίστοιχο εικονίδιο, το πατάς και αυτόματα μπαίνεις στα μηνύματα, μετά πατάς compose δηλαδή νέο μήνυμα και βάζεις το όνομα του χρήστη στον οποίο θες να στείλεις το μήνυμα . Γράφεις το μήνυμα και το στέλνεις πατώντας submit message
13-03-2022, 22:42 #11
Γιατι πάντα γενικεύεις; κατ'αρχάς η κοπέλα πουθενά δεν είπε ότι θέλει σχέση χωρίς σεξ. Ίσως λέει απλά ότι δεν της ταιριάζει το ίντερνετ ως μεσο ερωτικών γνωριμιών, δεν ταιριάζει στο προφίλ της σχέσης που θέλει να κάνει. Πολλά άτομα γνωρίζουν πιθανούς συντρόφους μέσα από γνωστούς, μέσα από παρέες μέσα από τη δουλειά, από οικεία περιβάλλοντα, με τα οποία έχουν συναναστραφει και τους είναι λίγο εως πολύ γνωστά.
Η κοπέλα δεν έχει παρέες και άρα δεν εχει μεγάλο κύκλο ούτε και πολλές ευκαιρίες να βγει έξω για να γνωρίσει κάποιον άγνωστο που θα την φλερτάρει. Το ένα πάει μαζί με το άλλο. Αν είχε παρέες πολύ πιθανο να είχε και σύντροφο.
Από που κατάλαβες εσύ ότι είναι ξινή και τη χαρακτηρίζεις έτσι; μη περνάς στερεότυπα λανθασμένα που έχεις στο μυαλό σου.
Επίσης τα δυο τελευταία χρόνια ήταν πολυ δύσκολα από την άποψη ότι όλος ο κόσμος λόγω κορονοιου ήταν αποκλειστικά σπίτι του (άντε και σε κάνα πάρκο). Σκληρή καραντίνα.
Μην προβαινεις σε χαρακτηρισμούς λοιπόν χωρίς να ξέρεις κάποιος άνθρωπος τι είναι και τι ζητάει. Έστω ότι η κοπέλα είναι επιλεκτική, αυτό δεν την κάνει ούτε ξινή ούτε περίεργη
13-03-2022, 23:09 #12
Και φυσικά είχα ερωτική ζωή αλλά με άτομο που μου έβγαζε κάποιο συναίσθημα και με κάλυπτε συναισθηματικά ώστε κάνω σεξ μαζί του, επίσης δεν με ενδιαφέρει πως θα φαίνομαι στους γύρω μου αν έχω ερωτική ζωή η όχι, ούτε κρίνουμε έναν άνθρωπο από αυτό.
Και απορώ εν έτη 2022 γιατί πρέπει για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει α έχεις σχέση μόνο.
Το να έχεις φίλους έχοντας κοινά ενδιαφέροντα είναι εντελώς διαφορετικό από την ερωτική σχέση, δηλαδή θέλει να μου πεις ότι όταν έχεις σύντροφο δεν χρειάζεσαι άλλη κοινωνική ζωή?
Επέτρεψε μου να διαφωνισω, μπορεί να είναι η δική σου γνώμη διότι όπως βλέπω οι απαντήσεις σου γενικά είναι με την προσκόλληση στις ερωτικές σχέσεις.
14-03-2022, 00:12 #13
δεν μπορω να το βρώ με τίποτα το κουμπι υπαρχει περιπτωση επειδη είμαι καινουργιο μέλος να μην μου επιτρέπει να σου στείλω μηνυμα?
14-03-2022, 00:26 #14
Που είδατε τη γενίκευση ; Για τη συγκεκριμένη είπα και δεν χρησιμοποίησα κανένα χαρακτηρισμό . Εσείς χρηστιμοποιήσατε. Τα γεγονότα που η ίδια αναφέρει , είναι ότι δεν έχει σχέση και ερωτική ζωή, τα τελευταία δύο χρόνια. Μεταξύ 27 και 29. Και δεν έχει και παρέες. Και μας λέει ότι δεν φταίει αυτή, δεν υπάρχει φλερτ , υπάρχουν μόνο σεξ μάνιακς, πιθανότατα δεν υπάρχουν άνδρες, ποιός ξέρει τι.
Για τα προξενιά, έχετε ωστόσο απόλυτο δίκιο. Στην ελλάδα, ο κύριος τρόπος γνωριμιών είναι το προξενιό . Η συμφοιτήτρια γνωρίζει τον αδελφό της σε συμφοιτήτρια , ο συνάδελφος τη συνάδελφο μέσω συναδέλφων , η άλλη το χωριανό της στην κολλητή, ο άλλος στον κολλητό του τη βαφτισιμιά του πατέρα του και κάπως έτσι . Τα περί φλερτ και γνωριμιών , είναι να είχαμε να λέγαμε . Αυτά όμως, τελειώνουν σε μικρές ηλικίες, μετά ασχολούνται με τα νυφικά , τα κτήματα για γάμους, τα κέντρα για βαφτίσια και ποιός είναι ο πιο μούρη παιδότοπος για γεννέθλια . Όποιος χάσει το τρένο των προξενιών νωρίς, έχει δυσκολίες !
Σχετικά με τους φίλους και τα κοινά ενδιαφέροντα , αν έχεις δραστηριότητες και χόμπυ , εκεί βρίσκεις γνωστούς και φίλους με κοινά ενδιαφέροντα . Πρώτα υπάρχουν τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητες και μέσω αυτών οι γνωριμίες. Πχ αν μου αρέσει να παίζω τέννις, παίζω τέννις και εκεί γνωρίζω κόσμο που του αρέσει το τέννις και κάνουμε παρέα και δραστηριότητες σχετικές με το άθλημα. Δεν περιμένω να περάσει κάποιος έξω από το σπίτι μου , να μου πει ότι του αρέσει το τέννις, να πάμε ναπαίξουμε μαζί ! Ούτε να τον πετύχω στην περιφορά του επιτάφιου ή σε μνημόσυνο και να ανακαλύψουμε το κοινό ενδιαφέρον για το ... τέννις ... για να πάμε σε κάποιο γήπεδο ή σύλλογο !!!!!
14-03-2022, 00:59 #15
Ναι μπορεί το φόρουμ να σε αφήνει να στείλεις μνμ αφού συμπληρώσεις έναν αριθμο σχολίων. (Νομίζω 50?)
Μπορείς να συμμετέχεις στο φόρουμ, να απαντάς σε αλλα θέματα για να συμπληρώσεις τον αριθμό σχολίων και να σου ξεκλειδώσει αυτη την δυνατότητα. Δεν είναι τόσο πολλά όσο φαίνονται
Δεν βρισκω κάτι περίεργο στα όσα λες και ζητάς.... και η γνώμη μου είναι ότι όντως οσο μεγαλώνεις είναι δύσκολο να δικτυωθεις γιατι πολλοί άνθρωποι έχουν τον κύκλο τους. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο δύσκολο ή απίθανο..
Αρκεί να έχεις τη διάθεση να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Χρειάζεται να κάνεις πράγματα και να θυσιασεις κάποια πράγματα.
Για παράδειγμα, θα πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς το Σάββατο το πρωί να πας στο ομαδικό μάθημα του γυμναστηρίου σου που θα έχει κόσμο , όσο και αν θες να αράξεις στο κρεβάτι και να κοιμηθείς. Θα πρέπει να τολμήσεις να βγεις μια εκδρομή με μια ομάδα αγνώστων που οργανώνουν επαγγελματικά εκδρομές, όσο και αν ντρέπεσαι να βρεθείς μόνη με αλλα άτομα που δεν ξέρεις. Θα πρέπει να πάρεις τις συγκοινωνίες και να φας μια ώρα στο μετρό και στα λεωφορεία για να συναντήσεις μια γνωστή σου που σου είπε να πάτε για καφέ αλλα μένει μακριά. Θα πρεπει να είσαι ανοικτή να γνωρίσεις ανθρώπους από οποιονδήποτε χώρο, είτε από τον δρόμο, είτε στο περίπτερο, είτε στο ίντερνετ, οπουδήποτε.
Άμα αντιθέτως βαριέσαι και περιμένεις όλα να σου έρθουν από την άνεση του καναπέ σου χωρίς να θες να "θυσιασεις" κάτι από τη καθημερινότητα σου για να κερδίσεις κάτι άλλο τότε μη περιμένεις να αλλάξουν πολλά. Μη περιμένεις απο το πουθενά να έρθουν ένα σωρό άτομα να σου πουν να βγείτε την ώρα που βολεύει εσένα, να πάτε στο μαγαζί που βολεύει εσένα, την μέρα που βολεύει εσένα, στη περιοχή που βολεύει εσένα. Αυτό δεν παίζει.
Και όταν λέω "εσένα" μη το παίρνεις προσωπικά. Μιλάω για όλη τη δική μας γενια ανθρώπων που λίγο πολύ δεν έχουμε μάθει να παλεύουμε για να αποκτήσουμε κάτι, και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη χάσουμε την "βολη"μας.