Results 16 to 23 of 23
-
14-03-2022, 01:05 #16
Όχι καταλαβαίνω αυτό που λες, το σκ δυστυχώς δουλεύω γιατί όντως θα ήθελα να πάω εκδρομές με γκρουπ έστω και μόνη.
Και κοινωνική είμαι και πολύ εξωστρεφής, για παράδειγμα πιάνω κουβέντες και με πελάτες στη δουλειά (δουλεύω σε ανθοπωλείο) και έχουμε ανταλλάξει ινσταγκραμ από εκεί με δική μου πρωτοβουλια αλλά μετά δεν είναι δεκτικοί και εκείνοι τόσο ώστε να πάμε για ένα καφέ. Για αυτό λέω ότι στην ηλικία μου είναι πιο δυσκολο.
- 14-03-2022, 08:46 #17
Βγες βράδυ σε μέρη που ο κόσμος είναι πιο χαλαρός και έχει βγει για να ξεσκάσει.
14-03-2022, 12:47 #18
Στο παράδειγμα που αναφέρεις δεν παίζει μόνο η ηλικία αποτρεπτικό παράδειγμα.
Είναι δύσκολο να πιάσεις φιλίες από πελάτες που έχουν έρθει μια ή δύο φορές να πάρουν λουλούδια. Έρχετε κόσμος από όλες τις περιοχές της Αθήνας , για έναν συγκεκριμένο σκοπό και χωρίς να έχει κάτι κοινό με σένα. Και εγώ αν ερχόμουν πελάτισσα στο ανθοπωλειο σου δύσκολα θα επεδιωκα παραπανω επαφή. Όχι επειδή δεν θα ήσουν συμπαθητική και πολύ γλυκιά αλλα δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό. Θα επαιρνα ότι ήθελα να πάρω θα έλεγα δύο κουβέντες με σένα, θα σκεφτόμουν ότι είσαι πολύ συμπαθητική, όμως για να δημιουργήσεις κάτι παραπάνω χρειάζονται πολλά περισσότερα.
Εδώ ειναι δύσκολο να βγεις για καφέ με άτομα που βλέπεις κάθε μέρα επειδή δουλεύετε στον ίδιο χώρο, και με τα οποία μιλάς συνέχεια σε καθημερινή βάση λόγω δουλειάς ,όχι τώρα να έρθει ένας πελάτης μια, δύο φορές και να τον κάνεις φιλο.
Εσύ καλά κάνεις όμως και μιλας και κοινωνικοποιεισαι, και φέρνεις και με τον τρόπο σου πελάτες στο μαγαζί. Συνέχισε να είσαι επικοινωνιακή, μόνο κακο δεν κάνει. Όμως χρειάζονται παραπάνω πραγματα για να σε φέρουν κοντά με άλλα άτομα. Ξεκινά μια δραστηριότητα ή εθελοντισμό....
14-03-2022, 13:01 #19
Άσε που δεν σήμαινει ότι όλοι αυτοί με τους οποίους μιλάς καταλαβαίνουν αυτό που πραγματικά θες. Αν ήμουν πελάτισσα σου και ανταλλασαμε δύο τρεις κουβέντες στο μαγαζί σου και ανταλλασαμε και ινστα μπορεί να νόμιζα ότι πρώτον είσαι πολύ ομιλητικος άνθρωπος και ότι δεύτερον προσπαθείς να προωθήσεις τη δουλειά σου και να αυξήσεις τη πελατεία σου με αυτόν τον τρόπο.
Μη νομίζεις ότι έχουν καταλάβει πως εσύ ψάχνεις για παρέα.
14-03-2022, 13:07 #20
Η συγκεκριμένη δουλειά δεν προσφέρεται για γνωριμία με πελάτες. Εκτός αν βρεθεί κάποιος άνδρας πελάτης με ερωτικό ενδιαφέρον , αλλά αυτούς τους απορρίπτεις, δεν είναι ζητούμενο . Το μόνο που θα μπορούσε να βγει σε επίπεδο γνωριμίας από τέτοια δουλειά, είναι με εργαζόμενους σε παρακείμενα καταστήματα , αν υπάρχουν , μαγαζιά από τα οποία παίρνετε καφέδες/κολατσιά κτλ !
15-03-2022, 10:31 #21
Glo, Φαίνεται πως αγνοείς τα μηνύματά μου, αλλά σου λέω ότι σαν άτομο που αναγκαστικά λόγω δουλειάς άλλαζα τόπο πολύ συχνά, κατάφερα να κάνω πολλές γνωριμίες, πολλές παρέες, αλλά και κάποιες φιλίες δεκαετιών με τους τρόπους που σου λέω πιο πάνω. Και ξεκολλάτε λίγο από τα social αν δεν συνεχίζετε κάποια επικοινωνία μετά, το να έχεις κάποιον απλά στη λίστα επαφών σου και να μην έχεις επαφή, δε λέει κάτι.
17-03-2022, 10:49 #22
Δεν αγνόησε μόνο το μήνυμα σου.
Αγνόησε όλα όσα τις γράψαμε. Ήρθε γράφοντας το πρόβλημα της και ενώ της προτειναμε λύσεις εξαφανίστηκε.
Αυτό έλεγα πριν ότι δεν θέλουν οι περισσότεροι να χάσουν την βολη τους και δεν θα έκαναν καμία προσπάθεια να αλλάξουν τη κατάσταση τους, που οι ίδιοι λένε ότι δεν τους αρέσει.
Για να ξεπεράσουμε ένα πρόβλημα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε νέες λύσεις. Και να το προσπαθούμε από παντού.
Μακάρι έστω να το διάβασε και να βοηθήθηκε ή να το διαβάσει κάποιος άλλος στο μέλλον με το ίδιο πρόβλημα και να βοηθηθεί
18-03-2022, 11:17 #23