Results 16 to 30 of 61
-
28-06-2009, 16:32 #16
Γιατί αισθάνομαι ότι με ψυχαναλύουν σήμερα;Το ίδιο κάνω και εγώ Σοφία αλλά δεν είναι έτσι.Προφυλάσσεις τον άλλον και αφήνεις τον εαυτό σου.Και για τον άλλον μπορεί να μην είναι τόσο επώδυνος ο χωρισμός ενώ για σένα είναι παραίτηση απο την ζωή το να μείνεις.
- 28-06-2009, 19:14 #17
Και εγώ το κάνω αυτό.... να μπαίνω στην θέση του άλλου τόσο πολύ... και μάλλον για αυτό φτάνω στο σημείο να νιώθω τόσο άσχημα που θέλω να χωρίσω γιατί σκέφτομαι και εγώ πως θα ένιωθα αν ήθελε να χωρίσουμε ένας άνθρωπος που αγαπώ... Αλλά με αγάπησε κιόλας ? δεν το ξέρω.... η αγάπη μου φαίνεται είναι κάτι άλλο από ότι μου έδειξε αυτά τα χρόνια εκείνος....
28-06-2009, 19:21 #18
Εννοιες οπως αγαπη, ελευθερια, συμπαθεια, ανεξαρτησια μπορει να μοιαζουν απλες ή κοινες για ολους μας, ομως δεν μεταφραζονται με τον ιδιο τροπο μεσα μας. Ουτε φυσικα εκφραζονται κ στη ζωη μας απο τον καθενα μας με κοινο τροπο....Αυτο ειναι ομορφο, αλλα καποιες φορες κ δυσαρεστο ή ασχημο.
Ετσι μπορει να λεμε ολοι \"σ αγαπω\" αλλα τί σημαινει για τον καθενα μας ξεχωριστα? Κ τί αλήθεια για τον σύντροφο μας? Κ το κυριοτερο, αυτο που λεμε, αυτο που υποστηριζουμε, το φέρουμε στην συμπεριφορα μας?Ποσο δλδ αληθινοι κ ειλικρινεις ειμαστε καταρχην με τον ιδιο μας τον εαυτο? Κ ποσο μπορουμε να δουμε αν κ ο συντροφος μας ειναι με τον εαυτο του κ εμας?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-06-2009, 00:23 #19
Ας πουμε οτι σε αγαπαει κ οτι εκφραζει την αγαπη του με εναν ιδαιτερο τροπο την στιγμη του χωρισμου μονο οταν το ποτηρι εχει ξεχειλισει.Σε καλυπτει αυτο το ειδος της αγαπης?Να περιμενεις μεχρι να αποφασισει να σου δωσει σημασια?
Η αποφαση ειναι δικια σου.Το μονο που μπορω να σου πω κ μιλαω απο προσωπικη πειρα φροντιζε κ αγαπα τον εαυτο σου.Μονο ετσι θα εισαι εσυ καλα κ στη συνεχεια οι αλλοι γυρω σου.
29-06-2009, 00:33 #20
Ετσι είναι.... συμφωνώ πολύ με αυτά που μου λέτε... το σίγουρο είναι ότι για εμένα έχει τελειώσει μέσα μου... δεν μπορώ καν να το διαπραγματευτώ με τον εαυτό μου να μείνω σε αυτή την σχέση.... απλά μένει να δυναμώσω, να πάψω να τρομάζω με όλα αυτά τα συναισθήματα, να νικήσω τις τύψεις και τις ενοχές που με πιάνουν και όντως να αγαπάω εμένα λίγο περισσότερο....... αλλά φαντάζουν ολα αυτά τόσο δύσκολα... αυτό που θα ήταν ιδανικό να συμβεί αλλά και δειλό από μεριά μου, θα ήταν να μπορούσα να άφηνα ένα γράμμα πίσω μου και να εξαφανιζόμουν... αλλά αυτό δεν είναι εφικτό... υπάρχουν πολλά διαδικαστικά και πρακτικά θέματα τα οποία δεν μπορώ να αφήσω έτσι..... και ξέρω πως αυτό δεν είναι η λύση, πρέπει επιτέλους να μάθω να αντιμετωπίζω και τα συναισθήματα μου και τους φόβους μου........
29-06-2009, 00:34 #21
Εγω θα σου προτεινα να το σηζητησετε καλα το θεμα με τον αντρα σου πριν χωρισετε,δεν ειναι ευκολος ενας χωρισμος και αφινει μεγαλες πληγες.το ξερω απο πρωτο χερι.να το σκευτεις πολυ καλα πριν παρεις τετια αποφαση γιατι συνηθως εμεις οι παθιασμενες δεν περναμε καλα με δυναμικους και εγωιστες αντρες.μηπως θα ηταν καλυτερα να ζησεις μεσα σε ενα ειρινικο και υσιχο περιβαλον π ειδη γνωριζεις πριν το αφισεις πισω σου?σου αρεσει ο αντρας σου ερωτικα η σου φενετε ασχημος.δεν εχω καταλαβει τι δεν σαρεσει πανω το εκτος οτι ειναι μαλλον κλειστος τυπος κλπ.για να στεναχωριεται ομως παει να πει οτι σε αγαπαει κ δεν θελει να σε χασει,πηπως να συνεχισεται να προσπαθησετε για αλλο παιδι?συνηθως ενα παιδι δενει το ζευγαρι.....
02-07-2009, 16:28 #22
Ο δολοφόνος φορούσε μέϊκ απ... Συγνώμη αλλά έτσι είναι. Επειδή εσύ αγαπητή φίλη, αποφάσισες μέσα στη ΛΟΓΙΚΗ και στη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, ότι θέλεις μια ησυχη σχέση, το ότι βρέθηκε αυτός ο άντρας στο δρόμο σου και πίστεψε στην αγάπη σου, τον καθιστά αυτομάτως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ; Δηλαδή τον κρατάμε και όταν η ... θεωρία μας ξεφτίσει, τον πετάμε σαν στιμμένο πορτοκάλι;
Αν το κάνεις αυτό, θα έχεις παίξει πολυ άσχημα με μια ψυχή... Ακόμα κι άν έκανες λάθος που προτίμησες την \"ησυχη σχέση\" απο το θυελλώδη έρωτα, ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΩΡΑ και θα κάτσεις εκεί που είσαι. Ο καημένος άνθρωπος ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ δε φταίει σε τίποτα να γίνει η ζωή του κομμάτια... επειδή εσύ άλλαξες θεωρία. Να το σκεφτόσουνα πιό πρίν. Να μην παντρευόσουνα. Απο τη στιγμή που είναι εντάξει απέναντί σου, εσύ έχεις το λάθος που τρώγεσαι με τα ρούχα σου, με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ κλπ.
Είναι ο άντρας σου. Τελεία. Ασχολήσου με τα επιμέρους και άσε τις θεωρίες για τρελλούς έρωτες κλπ. Ο γάμος δέν είναι για δοκιμή, η σχέση είναι για δοκιμή. Σου τονιζω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ απέναντι στη ζωή, στην καρδιά, στην ΕΥΤΥΧΙΑ ενός άλλου ανθρώπου, του άντρα σου, και μη ψάχνεις για αφορμές για να χωρίσεις. Να ψάχνεις τρόπους να τον αγαπήσεις πιό πολύ. Διότι είσαι λίγο εγωκεντρική, ή μου φαίνεται; (δε σε κρίνω, σε βοηθάω).
Το ότι \"σου πέρασε\" να το θεωρήσεις ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΔΥΝΑΜΙΑ και εγωκεντρικό τρόπο ανώριμης αγάπης. Αγάπη σημαίνει θυσία. Θυσιάσε λοιπόν το θέλημά σου να ... επαναστατήσεις και να χωρίσεις, και ΗΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ στη Θυσιαστική Αγάπη για το γάμο σου. Το άλλο είδος (αυτό που ... σου τέλειωσε) είναι η εγωκεντρική αγάπη, για την οποία, ο άλλος είναι ένα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Στο γάμο εξελισσόμαστε πρός μεγαλύτερες μορφές αγάπης...
02-07-2009, 16:31 #23
Originally posted by alexandergreek
Ο καημένος άνθρωπος ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ δε φταίει σε τίποτα να γίνει η ζωή του κομμάτια... επειδή εσύ άλλαξες θεωρία. Να το σκεφτόσουνα πιό πρίν. Να μην παντρευόσουνα.
Είναι ο άντρας σου. Τελεία. Ασχολήσου με τα επιμέρους και άσε τις θεωρίες για τρελλούς έρωτες κλπ. Ο γάμος δέν είναι για δοκιμή, η σχέση είναι για δοκιμή. Σου τονιζω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ απέναντι στη ζωή, στην καρδιά, στην ΕΥΤΥΧΙΑ ενός άλλου ανθρώπου, του άντρα σου, και μη ψάχνεις για αφορμές για να χωρίσεις. Να ψάχνεις τρόπους να τον αγαπήσεις πιό πολύ. Διότι είσαι λίγο εγωκεντρική, ή μου φαίνεται; (δε σε κρίνω, σε βοηθάω).πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-07-2009, 16:34 #24
Σοφάκι μου, θέλουμε να τη βοηθήσουμε την κοπέλα, ή να της λέμε \"εχεις δίκιο, είσαι καλό παιδί, πονάς πολύ που θές να το ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ τον καημένο τον άντρα σου, σωπα εμεις ειμαστε εδώ για σενα\"... και να ενισχύουμε τον ακραίο εγωκεντρισμό της; Εγώ είμαι χειρότερος όλων και ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, εγώ έχω πιό πολλά ελαττώματα, όμως θέλω να είμαι ξεκαθαρος, ότι ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ να χωρίσει (για τέτοιους λογους) και θα ΣΚΟΤΩΣΕΙ μια ψυχή...
Δηλαδή ό\'τι λέω, το λέω με αγάπη αλλά χωρίς να μασαω τα λόγια μου.
02-07-2009, 16:38 #25
συγγνωμη εγω δεν βλεπω πουθενα ακραιο εγωκεντρισμο, μιλαει για χωρισμο κ πονο.
δεν ειπα πώς εισαι ο χειροτερος ολων, ουτε μετραω ελαττωματα....επισης δεν γνωριζουμε, δεν μπορουμε να γνωριζουμε ποσο θα του στοιχισει. εσυ πώς ξερεις οτι θα τον σκοτωσει....μηπως κρινεις απο τον εαυτο σου κ πώς θα σουν εσυ σε μια σχεση?
λαθος κ εγκλημα ειναι για σενα, οχι για τον αντρα της που δεν ξερουμε. επισης οταν ο ενας απο τους δυο δεν αισθανεται καλα σε μια σχεση που νιωθει πώς δεν μπορει να μεινει αλλο, θεωρεις πώς πρεπει να μεινει για να μην πληγωσει το άλλο μελος? προσωπικα δεν θα θελα ποτε να μεινει μαζι μου ο αγαπημενος μου χαριστικα. Εσυ θα το θελες?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-07-2009, 16:50 #26
Σοφια μου, οταν η φίλη μας θέλει να χωρίσει επειδή... της πέρασε, και επειδή... δεν της βγήκε η θεωρία της \"ησυχης σχέσης\", αυτό είναι εγωκεντρισμός και αντιμετώπιση του άλλου ώς αντικείμενο για διασκέδαση. Βαρεθήκαμε το παιχνιδάκι μας, τώρα θέλουμε ποδηλατάκι, τον παρατάμε και φεύγουμε.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Αυτό είναι ο γάμος. Ναι, να μείνει μαζί του, ακόμα και αν της πέρασε, επειδή αυτός ο κακομοίρης νομίζει ότι είναι παντρεμένος... Αν έκανε λάθος, \"δικό της πρόβλημα\", ο άντρας της την ΠΙΣΤΕΨΕ, την αγάπησε και την παντρεύτηκε, έχουμε κάνει πιά το γάμο \"δοκιμαστικό θεσμό\" ενώ δεν είναι έτσι.
Σίγουρα ο πιό αρμόδιος να μιλήσει για το πόσο είναι ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΟΧΙ να τον χωρίσει... είναι ο ίδιος ο αντρας της. Πάντως, για να νιώθει τύψεις απο τώρα η κοπέλα, πάει να πεί ότι εκείνος την ΑΓΑΠΑΕΙ και εκείνη... τον αγαπάει σαν το παιχνίδι, που βαρέθηκε.... δεν είναι αυτό εγωκεντρική αγάπη;
Αγαπητή φίλη, δεν τσακώνομαι μαζί σου. Αλλά σου θυμίζω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ.. Και αφού παντρεύτηκες, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, και να θεωρήσεις δική σου αδυναμία να αγαπήσεις πραγματικά, το ότι \"σου πέρασε\". Ή ότι τον παντρεύτηκε χωρις να τον αγαπάς, απο την αρχή, και πάλι όμως ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ και αφού αυτός ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ και πλέον σε αγαπάει, πρέπει να κάτσεις εκεί ήσυχα ήσυχα...
02-07-2009, 16:57 #27
μαλιστα Αλεξανδρε, νομιζω πώς δεν μιλας με την φιλη μας ή με εμενα αλλα με αλλα ατομα εκτος φορουμ.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-07-2009, 17:01 #28
Αναφέρεσαι στον άντρα της; Ε, κάποιος πρέπει να μιλήσει και για εκείνον, Σοφία μου, αφού αυτός θα είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΥΜΑ... Απο ένα τέτοιο λάθος προσπαθώ να αποτρέψω τη φίλη μας, με βάση τη δική μου οπτική γωνία... Φυσικά δε λέω ότι είμαι αλάνθαστος, κάθε σχέση είναι τόσο μα τόσο ιδιαίτερη περίπτωση...
Αλλωστε και η φιλη μας ομολογεί ότι ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ (το πόσο θα πονέσει ο άντρας της όταν του μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά...)
02-07-2009, 17:05 #29
Aλεξανδρε γεια σου.Εισαι πολυ αυστηρος κ πολυ απολυτος στις θεωριες σου κ με μεγαλη ειδικοτητα να δημιουργεις ενοχες.Επειδη πιστευω οτι η γνωμη που εχουμε για τους αλλους ειναι παντα προβολες της δικης μας ζωης νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα για σενα να αναθεωρησεις ωρισμενες αποψεις περι αιωνιας δεσμευσης κ τιμωριας.
02-07-2009, 17:09 #30
Originally posted by alexandergreek
Αναφέρεσαι στον άντρα της;πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Τί να αποφεύγετε αν πάσχετε ή έχετε προϊστορία με ΓΑΔ και...
15-06-2025, 01:41 in Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία