Results 31 to 45 of 61
-
02-07-2009, 17:13 #31
Originally posted by mariafound82
Aλεξανδρε γεια σου.Εισαι πολυ αυστηρος κ πολυ απολυτος στις θεωριες σου κ με μεγαλη ειδικοτητα να δημιουργεις ενοχες.Επειδη πιστευω οτι η γνωμη που εχουμε για τους αλλους ειναι παντα προβολες της δικης μας ζωης νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα για σενα να αναθεωρησεις ωρισμενες αποψεις περι αιωνιας δεσμευσης κ τιμωριας.
- 02-07-2009, 17:19 #32
Originally posted by alexandergreek
τον καημένο τον άντρα σου, σωπα εμεις ειμαστε εδώ για σενα\"... και να ενισχύουμε τον ακραίο εγωκεντρισμό της; Εγώ είμαι χειρότερος όλων και ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, εγώ έχω πιό πολλά ελαττώματα, όμως θέλω να είμαι ξεκαθαρος, ότι ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ να χωρίσει (για τέτοιους λογους) και θα ΣΚΟΤΩΣΕΙ μια ψυχή...
Δηλαδή ό\'τι λέω, το λέω με αγάπη αλλά χωρίς να μασαω τα λόγια μου.
εγωκεντρισμος?
Τεσπα,
αλεξ,
βλεπεις κατι καλυτερο απο το να συζητησουν ειλικρινα τι ενοχλει τον καθενα και αν αυτα που τους ενοχλουν μπορουν να τα αντεξουν επισης?
Τελικα μερικες φορες οι σχεσεις καταντουν εκβιασμος.....
02-07-2009, 17:24 #33
Σιγουρα κ εγω πιστευω οτι ο γαμος δεν ειναι κατι αστειο .πρεπει οι δυο συντροφοι να ειναι ειλικρινεις μεταξυ τους με αμοιβαιο σεβασμο κ ενδιαφερον.Η ειλικρινεια δεν σκοτωσε ποτε καμμια ψυχη,τα αισθηματα μπορει να αλλαξουν κ απο τους δυο η μονο απο τον ενα,αλλα σιγουρα ευθυνονται κ οι δυο.Η αγαπη Αλεξανδρε ειναι ζωντανος οργανισμος ,θελέι πολλη φροντιδα για να συνεχισει να ζει κ απο τους δυο ,οχι μονο απο τον ενα.Οταν πεθανει δεν ξαναζωντανευει.
02-07-2009, 17:28 #34
Originally posted by mariafound82
Σιγουρα κ εγω πιστευω οτι ο γαμος δεν ειναι κατι αστειο .πρεπει οι δυο συντροφοι να ειναι ειλικρινεις μεταξυ τους με αμοιβαιο σεβασμο κ ενδιαφερον.Η ειλικρινεια δεν σκοτωσε ποτε καμμια ψυχη,τα αισθηματα μπορει να αλλαξουν κ απο τους δυο η μονο απο τον ενα,αλλα σιγουρα ευθυνονται κ οι δυο.Η αγαπη Αλεξανδρε ειναι ζωντανος οργανισμος ,θελέι πολλη φροντιδα για να συνεχισει να ζει κ απο τους δυο ,οχι μονο απο τον ενα.Οταν πεθανει δεν ξαναζωντανευει.
02-07-2009, 17:31 #35
Τα ξαναβρηκαν Αλεξανδρε γιατι αυτο που τους ενωσε αρχικα ηταν ζωντανο.
02-07-2009, 17:39 #36
Που να ξέρω ο δόλιος; Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, στο θέμα της αγάπης...
Παντως εδώ μιλάμε για γάμο, οπότε υπάρχει και το στοιχείο της ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ, ειδικά αφού ο άντρας της την αγαπάει και δεν της εκανε κάτι ώστε να φταίει αυτός...
02-07-2009, 17:48 #37
Κοιτα στην συγκεκριμενη περιπτωση αν περνουν μια δυσκολη στιγμη[σε ολα τα ζευγαρια συμβαινει]θα τα ξαναβρουν εστω κ αν χωρισουν .
Εγω ειμαι αντιθετη σε οποιαδηποτε δεσμευση του γαμου κ συζυγικο καθηκον.Μιλαμε για ανθρωπους με αισθηματα κ οχι για ρομποτ.Μιλας για δεσμευση κ κατα συνεπεια για συμβολαιο κ ορους συμβολαιου.Ενα συμβολαιο παντα λυνεται οταν δεν υπαρχει αμοιβαια τηρηση των ορων που το απαρτιζουν.Αλλα ας το αφησουμε αυτο καλυτερα ειναι πολυ ψυχρο κ υπολογιστικο.
02-07-2009, 18:04 #38
Μαρια μου, συμβόλαιο δεν είναι, σωστα το λες, αλλά η φίλη μας ξεκίνησε κάπως \"με το μυαλο\": \"να βρώ ενα παιδι για μια ηρεμη σχεση κλπ κλπ. \". Είδες που οδηγηθηκε ομως; Ειμαι ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ οταν καποιος ξεκιναει \"με το μυαλό\" μια σχεση (κριτηρια, προδιαγραφες κλπ ).
Εγώ είμαι υπέρ της ΚΑΡΔΙΑΣ: Κι εδώ μπορεί να την πατήσεις, αλλά ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΞΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
Τελος παντων, το θεμα ειναι οτι καλως η κακως το παιδί ΠΙΣΤΕΨΕ οτι η φιλη μας τον αγαπαει, και τωρα θα εισπραξει μια ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, και ολα αυτα επειδη η φιλη μας πήγε \"με το μυαλό\";
Καποιος να σκεφτεί και ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΩΟ ΘΥΜΑ... Που πίστεψε οτι παντρευτηκε \"για μια ζωη\"
02-07-2009, 18:14 #39
Τοση ωρα μιλαω εγω.Πες μας εσυ πως θεωρεις τον γαμο κ βασικα τι εννοεις οτι ξεκιναει μια σχεση απο την καρδια?Μηπως εννοεις να πεφτεις με τα μουτρα σε μια σχεση ανεξαρτητα απο τα θελω σου κ τα πίστευω σου?Εγω πιστευω οτι η καρδια δεν σκεφτεται ,η καημενη απλως χτυπαει ακουραστα.
02-07-2009, 20:58 #40
Αλέξανδρε...πρέπει να έχεις καεί από χωρισμό έτσι?
Έλεος δηλαδή που φταίει η άλλη γιατί αποφάσισε να χωρίσει στα 32 της για τον οποιονδήποτε λόγο και δεν κάθεται μεχρι να γεράσει με έναν άνθρωπο που δεν θέλει πια!
Σου είπε κάτι η Σοφία παραπάνω αλλά δεν απάντησες ποτέ. Όλα αυτά κάνει μπαμ πως τα απευθύνεις σε δικό σου θέμα και όχι σε αυτό της θεματοθέτριας.
Σε ένα χωρισμό δεν φταίει ποτέ ένας και με ενοχές, κορώνες και συναισθηματικούς/ηθικούς εκβιασμούς δεν κάθεται ούτε ο σκύλος σου αν θέλει να φύγει.....
02-07-2009, 22:22 #41
Σοφία πολυ εύστοχη παρατήρηση.
02-07-2009, 22:27 #42
Γιωτα μου, ολοι πιστευω (αν κ αποφευγω το ολα κ το ποτε) εχουμε κανει κατι αναλογο. Δλδ μιλαμε σε καποιον μα ουσιαστικα απευθυνομαστε σε αλλες καταστασεις, σε αλλα ατομα, χανοντας απο μπροστα μας τον ανθρωπο που μας μιλα. Το δυσκολο νομιζω (τουλαχιστον για μενα σταθηκε κ δυσκολο κ μου πηρε χρονο) ειναι να συνειδητοποιησουμε ποτε το κανουμε. Με μια τετοια συνειδητοποιηση κ την αλλαγη που συνεπαγεται αυτη εχουμε τεραστιο κερδος: της χαρας της επικοινωνιας ή του διαλογου με τον απεναντι μας κ οχι με τον θυμο μας ή τα απωθημενα μας.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-07-2009, 22:47 #43
Σοφία είσαι αστέρι έχεις τόσο ταλέντο το πτυχίο της ψυχοθεραπεύτριας σου λείπει είσαι έτοιμη
02-07-2009, 23:40 #44
Αν μπορέσω να βοηθησω, να γινω σημειο του κυμματισμου (που λεει κ ο Γιαλομ) τοτε θα νιωσω πολυ ομορφα:)
Αφιερωμενο σε σενα γιωτα:) αλλα κ σε ολους μας:)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-07-2009, 23:46 #45
Originally posted by Sofia
Γιωτα μου, ολοι πιστευω (αν κ αποφευγω το ολα κ το ποτε) εχουμε κανει κατι αναλογο. Δλδ μιλαμε σε καποιον μα ουσιαστικα απευθυνομαστε σε αλλες καταστασεις, σε αλλα ατομα, χανοντας απο μπροστα μας τον ανθρωπο που μας μιλα. Το δυσκολο νομιζω (τουλαχιστον για μενα σταθηκε κ δυσκολο κ μου πηρε χρονο) ειναι να συνειδητοποιησουμε ποτε το κανουμε. Με μια τετοια συνειδητοποιηση κ την αλλαγη που συνεπαγεται αυτη εχουμε τεραστιο κερδος: της χαρας της επικοινωνιας ή του διαλογου με τον απεναντι μας κ οχι με τον θυμο μας ή τα απωθημενα μας.
Wall-e έλεγε αυτός
Μο έλεγε ο άλλος
(τα ονόματα τους δηλαδή..)
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή