Προβληματισμοί σε σχέση με τον σύντροφό μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Προβληματισμοί σε σχέση με τον σύντροφό μου

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Βρήκα τυχαία το φόρουμ και θα ήθελα να σας εκθέσω κάποια από τα πράγματα τα οποία με απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί ένα χρόνο με προοπτικές να συγκατοικήσουμε αλλά έχω πάρα πολλούς ενδοιασμούς για το μέλλον μας. Καταρχάς εκείνος προέρχεται από μια οικογένεια χωρισμένων γονιών , μένει με την μητέρα και τον αδελφό του σε ένα διαμέρισμα. Η μητέρα και ο αδελφός του είναι ψυχικά διαταραγμένοι και συχνά εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το κλίμα που επικρατεί στο σπίτι και πόσο πολύ θέλει να φύγει και να μείνουμε μαζί (ίσως για να γλιτώσει ; ). Ο μπαμπάς του είχε παράλληλη σχέση και έτσι έχει φύγει από το σπίτι τους εδώ και κάποια χρόνια. Η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι είναι άθλια. Έχει μια βαριά μυρωδιά , μούχλα στους τοίχους. Είναι φτωχή οικογένεια. Η μητέρα του κάνει χαμαλοδουλειες και το ίδιο και ο αδελφός του. Ζουν από τα επιδόματα του κράτους. Ο σύντροφός μου σπουδάζει και έτσι δε μπορεί να δουλεύει παράλληλα. Συχνά νιώθω ότι λόγω της οικογένειας του δε θα μπορέσω να προχωρήσω με αυτόν τον άνθρωπο. Δε μου αρέσει το κλίμα που επικρατεί εκεί πέρα, δε μου αρέσει που η οικογένειά του έχει θέματα ψυχικής υγείας. Δεν μου αρέσει η μιζέρια και η φτώχεια αν και εγώ δεν είμαι από πλούσια οικογένεια αλλά οι γονείς μου πάντα δούλευαν σκληρά για να μη μου λείψει τίποτα. Οι δικοί του βολεύονται με δουλειές με ελάχιστες απολαβές και δε θέλουν να ζοριστούν. Φοβάμαι ότι τέτοια τακτική θα ακολουθήσει και ο σύντροφός μου όταν αποφασίσει να βρει δουλειά. Φοβάμαι ότι θα αναγκαστώ να πληρώνω εγώ τα περισσότερα έξοδα μας και αυτός να μη συμβάλλει εξίσου. Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ γιατί σκέφτομαι ότι ίσως δεν κρατήσει για πάντα αν ακολουθήσει την τακτική της οικογένειας του. Δεν ξέρω αν έχουμε προοπτικές. Ενώ με αγαπάει και τον αγαπάω με προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί. Όλες οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες. Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας....

Senior Member
    Αν απο τώρα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα καλύτερα να το διαλύσετε νωρίς.

Senior Member
    Ο σύντροφός σου μένει σε διαμέρισμα . Εσύ μένεις σε μονακατοικία ; Έχεις πολυκατοικία δικιά σου ; Δικό σου διαμέρισμα προσωπικό ; Δεν μας είπες.
    Ο σύντροφός σου ζει με τη μητέρα του και τον αδελφό του στο ίδιο διαμέρισμα. Εσύ έχεις δικιά σου μονοκατοκία που ζεις μόνη σου ; Διαμέρισμα δικό σου ; Τα αδέλφια σου το ίδιο ; Δεν ζουν μαζί σου ;
    Η δική του οικογένεια είναι φτωχή. Η δική σου ; Έχει πχ καταθέσεις ; Πόσες; Έχετε καμιά 50ρια ακίνητα ;;; Εσύ τι θα πάρεις από την πατρική περιουσία ;
    Οι δικοί του βολεύονταν με ελάχιστες αμοιβές. Οι δικοί σου ; Μεγαλοκατασκευαστές ; Πλαστικοί χειρουργοί , καρδιοχειρουργοί , μεγαλοεργολάβοι , μεγαλέμποροι , ολιγάρχες με αλυσίδα σούπερ μάρκετ ;;

Θα πληρώνεις εσύ τα περισσότερα έξοδα με τι δουλειά ;;; Πόσα περισσότερα παίρνεις εσύ από αυτόν ;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by violetaki View Post
    Καλησπέρα σε όλους και όλες. Βρήκα τυχαία το φόρουμ και θα ήθελα να σας εκθέσω κάποια από τα πράγματα τα οποία με απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί ένα χρόνο με προοπτικές να συγκατοικήσουμε αλλά έχω πάρα πολλούς ενδοιασμούς για το μέλλον μας. Καταρχάς εκείνος προέρχεται από μια οικογένεια χωρισμένων γονιών , μένει με την μητέρα και τον αδελφό του σε ένα διαμέρισμα. Η μητέρα και ο αδελφός του είναι ψυχικά διαταραγμένοι και συχνά εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το κλίμα που επικρατεί στο σπίτι και πόσο πολύ θέλει να φύγει και να μείνουμε μαζί (ίσως για να γλιτώσει ; ). Ο μπαμπάς του είχε παράλληλη σχέση και έτσι έχει φύγει από το σπίτι τους εδώ και κάποια χρόνια. Η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι είναι άθλια. Έχει μια βαριά μυρωδιά , μούχλα στους τοίχους. Είναι φτωχή οικογένεια. Η μητέρα του κάνει χαμαλοδουλειες και το ίδιο και ο αδελφός του. Ζουν από τα επιδόματα του κράτους. Ο σύντροφός μου σπουδάζει και έτσι δε μπορεί να δουλεύει παράλληλα. Συχνά νιώθω ότι λόγω της οικογένειας του δε θα μπορέσω να προχωρήσω με αυτόν τον άνθρωπο. Δε μου αρέσει το κλίμα που επικρατεί εκεί πέρα, δε μου αρέσει που η οικογένειά του έχει θέματα ψυχικής υγείας. Δεν μου αρέσει η μιζέρια και η φτώχεια αν και εγώ δεν είμαι από πλούσια οικογένεια αλλά οι γονείς μου πάντα δούλευαν σκληρά για να μη μου λείψει τίποτα. Οι δικοί του βολεύονται με δουλειές με ελάχιστες απολαβές και δε θέλουν να ζοριστούν. Φοβάμαι ότι τέτοια τακτική θα ακολουθήσει και ο σύντροφός μου όταν αποφασίσει να βρει δουλειά. Φοβάμαι ότι θα αναγκαστώ να πληρώνω εγώ τα περισσότερα έξοδα μας και αυτός να μη συμβάλλει εξίσου. Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ γιατί σκέφτομαι ότι ίσως δεν κρατήσει για πάντα αν ακολουθήσει την τακτική της οικογένειας του. Δεν ξέρω αν έχουμε προοπτικές. Ενώ με αγαπάει και τον αγαπάω με προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί. Όλες οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες. Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας....
    δεν μας ειπες τις ηλικιες σας.
    δεν ξερω τι μπορει να σημαινει "τον αγαπω και με αγαπαει". τι αγαπας, δηλαδη; οταν αγαπας καποιον και θελεις να ζησετε μαζι, τον θαυμαζεις. εσυ, μονο θαυμασμο δεν νοιωθεις.
    εισαι ΜΟΝΟ ενδοιασμους. εναν καλο λογο δεν ειπες.
    γιατι να ζησετε μαζι, λοιπον; πες μας μερικους καλους λογους να ζησετε μαζι.

απο αυτα που λες, ειστε δυο φτωχοι νεοι (υποθετω νεοι) απο δυο φτωχες οικογενειες. η μια εργατικη και η αλλη, οχι και τοσο.
    οποτε, αν ζησετε μαζι, πρεπει να βασιστειτε στις δικες σας προσπαθειες. δεν εχετε να περιμενετε πολλες βοηθειες.
    αν επιπλεον δεν σου αρεσει να προσφερεις περισσοτερο απο τον αλλον, τοτε περιμενε κι αλλο. περιμενε να δεις αν θα βρει δουλεια, αν θα ειναι εργατικος οσο κι εσυ, αν μπορει να στηριξει μια συμβιωση, οσο κι εσυ. ποιος σου ειπε να μεινετε μαζι;
    ναι, σιγουρα η ζωη του δειχνει πολυ προβληματικη σε τετοιο περιβαλλον και δεν θα εισαι ποτε σιγουρη αν σε θελει ή θελει να γλυτωσει απο το σπιτι με την μουχλα, την φασαρια και τους αρρωστους συγγενεις.

ξεχασες σε ολους τους ενδοιασμους να προσθεσεις, οτι στο μελλον, μαλλον θα εχει και την φροντιδα του αδερφου του, αν οχι και της μανας του...

Meditation
    Guest
    Το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση.

Senior Member
    Για μία συγκατοίκηση χρείάζονται απαραίτητες προϋποθέσεις. Μία είναι να το θέλουν πραγματικά και οι δύο και να υπάρχουν δείγματα ότι τα βρίσκουν μεταξύ τους, μία άλλη πολύ βασική είναι να έχουν θέσει από την αρχή κανόνες και μία εξίσου σημαντική είναι να υπάρχει οικονομικό υπόβαθρο για να στηρίξεις αυτή την απόφαση.
    Όταν ο ένας σπουδάζει και δεν δουλεύει και δεν είναι εισοδηματίας ή κάτι, εξορισμού μία βασική προϋπόθεση δεν υπάρχει και όπως τα λες, οι υπόλοιπες παίζονται.

Γιατί βιάζεστε τόσο σε αυτή τη φάση;