Results 1 to 12 of 12
-
22-03-2022, 19:55 #1niaourisGuest
LADOSE και γνώμες για αντικαταθλιπτικά φάρμακα
καλησπέρα σε όλους έπειτα από τα πρόθυρα βλάβης στην καρδιά μου που έφτασα με το zoloft της pfizer το διέκοψα και πλέον είμαι 2 βδομάδες χωρίς αντικαταθλιπτικά. το πάλεψα πολύ να μείνω χωρίς φάρμακα αλλά δεν αντέχω άλλο λόγω των ισχυρών συμπτωμάτων στέρησης και ισχυρών κρίσεων πανικού οπότε αύριο ξεκινάω το ladose (φλουοξετίνη).έχει κανείς πρόσφατη γνώμη για αυτό το φάρμακο και συγκρίνοντάς το με τα υπόλοιπα αντικαταθλιπτικά (effexor,enlift,seroxat,zoloft κλπ.) πώς σας φάνηκε και τι παρενέργειες είχε; επίσης επειδή έχω πάρει πολλά κιλά καταπολεμάει όντως την βουλιμία όπως λέει; αύριο πάλι στον φαύλο κύκλο του φόβου λοιπόν με ξεκίνημα αντικαταθλιπτικού και δεν ξέρω αν έχω άλλο κουράγιο να παίρνω πλέον και να έχω αυτές τις παρενέργειες που προκαλούν. θα ήθελα και την γνώμη σας για τα αντικαταθλιπτικά γενικότερα αν είναι χρήσιμα ή όχι και αν σας βοήθησαν
- 22-03-2022, 21:21 #2
Καλησπέρα. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που αν και με έχουν βοηθήσει δεν θέλω να παίρνω φάρμακα οπότε παίρνω υποδοσεις με ο,τι καλό και κακό συνεπάγεται αυτή η πρακτική. Αυτό που πρέπει να σκεφτομαστε είναι ότι η αντίληψη αυτή ειδικά για τα αντικαταθλιπτικά είναι μέρος του προβλήματος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμη και το ότι γράφεις εδώ και μας ρωτάς τη γνώμη μας είναι εκδήλωση του άγχους και του ψυχαναγκασμου σου. Αφού ξέρεις εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα γράψουν θετικά κάποιοι αρνητικά σχόλια, στην τελική η δική σου εμπειρία μετράει μόνο. Αλλά χρειάζεται εμπιστοσύνη (όχι στον γιατρό και στο φάρμακο αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό που επιλέγεις αυτή τη λύση κι όχι ματζουνια και δεν ξέρω τι άλλο) και χρόνος να δράσει και να φύγουν κάποιες παρενέργειες που όλοι έχουμε ειδικά στην αρχή της θεραπείας. Καλό κουράγιο. Τελευταίο: προσοχή στα συμπληρώματα. Τις τελευταίες μέρες έχω πόνους στην καρδιά, ανησυχία και σαν ελαφρά κρίση πανικού από αλληλεπίδραση ενός συμπληρώματος με το αντικαταθλιπτικό. Τουλάχιστον σε αυτό το έχω αποδώσει.
22-03-2022, 21:29 #3niaourisGuestκαλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση.ήθελα πιο πολύ μια γνώμη του κοινού για το ladose να ξέρω τι παρενέργειες θα έχω τι θα αντιμετωπίσω και βέβαια μια γενικότερη γνώμη από εσάς για τα αντικαταθλιπτικά.οι γνώμες είναι θετικές και αρνητικές έτσι είναι.όμως το ότι με τα ζολοφτ έπεσα και χτύπησα από τις ισχυρές ζαλάδες που προκαλούν και μου είπε και ο ίδιος ο καρδιολόγος μου να μην τα ξαναπάρω γιατι θα έχω μακροχρόνια προβλήματα στην καρδιά μόνο φαντασία και ψυχαναγκασμός δεν είναι.αυτή ειναι η πραγματικότητα και πονάει.τα αντικαταθλιπτικά είναι επί το πλείστον 70-80% άχρηστα και δεν βοηθούν όπως και τα συμπληρώματα διατροφής.η γνώμη μου για τα αντικαταθλιπτικά είναι αν κάποιος τα πάρει αφού δεν υπάρχει άλλη λύση ας τα πάρει για λίγο χρονικό διαστημα και μετά να μπει αμέσως σε μια φόρμουλα ώστε να τα σταματήσει.χαπάκια για πάντα τέλος δεν υπάρχει αυτό το αφήγημα έχει καταρριφθεί πλέον και υπάρχουν και επίσημες μελέτες για αυτό.αντικαταθλιπτικά λοιπόν ναι αλλά μόνο για λίγο και σε μικρές δόσεις για μένα.
22-03-2022, 21:43 #4
Μπορείς να δεις πολλές κριτικές στο drugs.com.
Πάτα στην αναζήτηση fluoxetine και θα δεις κάπου 'user reviews'. Καλή δύναμη.
22-03-2022, 23:03 #5
για μενα ενα ηπιο σκευασμα σε παρενεργειες ειναι το cipralex... ειναι γενικα πιο ανεκτο απο πολλους εν συγκριση με ζολοφτ, λαντος, σεροξατ, dumurox
23-03-2022, 06:12 #6
23-03-2022, 11:23 #7
Παίρνω δύο ταυτόχρονα οπότε έκοψα το ένα για να καταλάβω ποιο από τα δύο είναι υπεύθυνο. Citicoline σύσταση του οφθαλμιάτρου για πρόληψη γλαυκώματος γιατί έχω προδιάθεση και μια πολυβιταμινη (που έχει όμως και rhodiola και Korean ginseng). Έκοψα citicoline και συνεχίζω τη πολυβιταμινη. Θα ξέρω σε λίγες μέρες. Εκτός αν το άγχος μου δεν έχει σχέση με τα συμπληρώματα και απλά αυξάνεται και μειώνεται χωρίς να συμβαίνει απαραίτητα κάτι ιδιαίτερο. Τι να πω, δεν ξέρω. Πάντως πιστεύω ότι είναι το citicoline γιατί είδα κι άλλες αναφορές στο ίντερνετ για εκτίναξη άγχους.
23-03-2022, 21:27 #8niaourisGuestπροσεξε μην παιρνεις αντικαταθλιπτικο και συπμληρωματα μαζι διοτι μπορει να προκληθει συνδρομο σεροτονινης δλδ μεγαλη αυξηση σεροτονινης και αυξηση αγχους και να εχεις ασχημες εμπειριες και η επισκεψη στα επειγοντα ειναι το λιγοτερο.ποιος γιατρος σου ειπε να τα παρεις και τα 2; ειναι ανεπιτρεπτο αυτο
24-03-2022, 13:19 #9
Μπα, αυτά τα κάνω μόνος μου, για να μην αυξάνω τη δόση των αντικαταθλιπτικών. Μην τα ρίχνουμε όλα στους γιατρούς. Αν και το συγκεκριμένο μου το σύστησε οφθαλμίατρος για πρόληψη γλαυκώματος. Ίσως να χρειάζεται απλά ρύθμιση, δηλαδή να μην το παίρνω κάθε μέρα. Θα δω. Ότι χρειάζεται προσοχή πάντως ισχύει.
Last edited by Niels; 24-03-2022 at 15:05.
24-03-2022, 13:41 #10niaourisGuest
24-03-2022, 13:49 #11
πρεπει ναρχισεις να δοκιμαζεις ενα ενα τα αντικαταθλιπτικα , κι εσυ θα βρεις ποιο σου παει, ουτε ενας γιατρος ξερει ποιο σου παει, μονο δοκιμαζοντας......
24-03-2022, 13:51 #12