Υπάρχουν γυναίκες που τους αρέσει αυτός ο τύπος άντρα; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 116
    Senior Member
    Originally posted by panikoula
    ρε παιδια πορτοκαδα πινει στην τουαλετα η τρωει φρουτκρεμα?
    Πορτοκαλαδίτσα
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Αγαπητή Jane, αυτή του η συνήθεια, έρχεται όπως λες να σου θυμίζει, οτι \" δεν είναι άντρας αλλά ένα παιδί\".

Και αναρωτιέσαι, είμαι εγώ υπερβολική που ταυτίζω την συνήθειά του αυτή, δεδομένης της προιστορίας της, με παιδικότητα και έλλειψη αντρισμού
    ή όντως, είναι ισχυρή ένδειξη για κάτι τέτοιο?

Ρωτάς λοιπόν τις γυναίκες ιδίως, αν θα ξενέρωναν με έναν τέτοιο άντρα.

Θέλεις να ενισχύσεις την δική σου ενόχληση με την ταμπέλα του \"φυσιολογικού\" ( η πλειοψηφία των γυναικών θα ξενέρωνε) ώστε να γίνεις ακόμα πιο σίγουρη για τον εαυτό σου και να το φτάσεις ακόμα πιο πέρα ενδεχόμενα...

Τι έχω να σου πώ εγώ πάνω σε αυτό.
    Πιστεύω οτι, ειδικά στην Ελλάδα, οι άντρες πάσχουν συχνότερα απο αυτό που λέω, \"το σύνδρομο του παιδιού της μαμάς\".
    Το πρόβλημα είναι, οτι συχνά, παράλληλα με τα στοιχεία αρρενωπότητας, οι άντρες, διατηρούν κάποια στοιχεία κακώς νοούμενης παιδικότητας, με διαφόρου τύπου ανάλογες συμπεριφορές.

Επόμένως, το να διεκδικεί ενας άντρας μέσα στο σπίτι τον ρόλο του φροντιζόμενου \"παιδιού\" είτε απο τη σύζυγο, είτε απο το υπηρετικό προσωπικό, δεν μου κάνει εντύπωση.
    Ισα ίσα που το θεωρώ ένα συχνό χαρακτηριστικό της διαμορφωθείσας ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας.

Κατά τη γνώμη μου, αρνητικό χαρακτηριστικό.
    Αλλά στον, κατά κάποιο τρόπο, ευνουχισμό αυτό των αντρών, συμβάλλουν και οι ίδιες οι γυναίκες, οι οποίες αναπαράγουν την στάση της μητέρας τους απέναντι στον πατέρα τους που σε πολλές περιπτώσεις, έχει φροντιστικά στοιχεία.

Προσωπικά, πιστεύω οτι πίσω απο το ξενέρωμά σου, υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο έχεις διαλευκάνει.

Οσον αφορά την πρακτική λύση που έχω να προτείνω, προσφέρσου να του προτείνεις ένα εξίσου θρεπτικό πρωινό, εναλλακτικό της φρουτόκρεμας.....

Να δεις τι στάση θα τηρήσει. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι αρνητικός, αντιδρώντας στην δική σου επιμονή να τον αλλάξεις.

Τέλος, αν στην ζυγαριά σου βαραίνει κάτι το οποίο δεις οτι δεν μπορείς να αλλάξεις, σαν λύση βλέπω την φυγή.

Το όλο θέμα εξαρτάται αποκλειστικά απο το πού θα θέσεις τον πύχη εσύ.
    Πρόκειται για την δική σου ζωή, τα δικά σου αισθήματα, την δική σου ευτυχία.

Φιλικά :)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by nature
    Originally posted by sabb
    Originally posted by imagine
    Sabb, γνώμη ζήτησε η θεματοθέτρια, γνώμη της έδωσα...
    Και, για να πω κάποιον \"μαμάκια\" θα πρέπει να παρουσιάζει πολλά περισσότερα συμπτώματα απο μια φρουτόκρεμα. Σόρι, αλλά ένας άντρας/ άνθρωπος γενικότερα που είναι τόσο πετυχημένος στη δουλειά του και επίσης καλός πατέρας σημαίνει πως ξεκόλησε απο τη φούστα της μάνας του, πήρε τα ρίσκα του, έκανε τις κινήσεις του, χάραξε την πορεία του στη ζωή ΔΥΝΑΜΙΚΑ όπως αυτός την ήθελε.
    Το να επιθυμεί να τον φροντίζουν στο σπίτι- τη στιγμή που έχει να διευθύνει μια επιχείρηση με 400 υπαλλήλους- είναι κάτι όχι κατακριτέο μα το αντίθετο. Αναγκαίο.
    Συμφωνώ ότι η μάνα του ξεπέρασε τα όρια όταν ήταν μικρότερος αλλά αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί η συμπεριφορά της μάνας του αλλά του ιδίου, σωστα????? Ο οποίος μια χαρά άντρας βγήκε τελικά παρόλα τα χαζονταντέματα και τα τριψίματα στην πλάτη (μπράβο του!!!). Και , επίσης, δεν ζητά απο τη γυναίκα του να του αλέσει τα φρούτα. Πληρώνει οικιακή βοηθό με τα λεφτά που Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΈΙΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ!!!!!

Εχω 2 παιδιά, ένα γιο 11 και μια κόρη στα 7. Φυσικά και τρώνε μόνα τους, πλένονται, ντύνονται κλπ και είναι αυτόνομα, οκ?
    Συγγνώμη αλλά μύγα σε τσίμπησε ? Μιλάς για τον σύζυγο της Jane σαν να τον ξέρεις χρόνια...
    Τέτοια διαφήμιση περί αδαμάντινου, στιβαρού, οικονομικά ανεξάρτητου, οικογενειάρχη κλπ, ο άνθρωπος ούτε για τον εαυτό του ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει.
    Το θέμα είναι πως η Jane έχει πρόβλημα μ\' αυτού του είδους τη συμπεριφορά - γεγονός που έχει επίπτωση στη διαπροσωπική / συζυγική της σχέση...

Όσο για το αν κάποιος πληρώνει κάποιον για να του ετοιμάσει τη φρουτόκρεμα του, υπάρχουν δύο τινά:
    1. Ένα θετικό, καθώς δίνει δουλειά σε κάποιον
    2. Ένα αρνητικό, καθώς η δουλειά που του δίνει είναι κατάλοιπο αποικιοκρατικών συμπεριφορών.

Προφανώς βλέπεις μόνο το θετικό...
    Συγνώμη Sabb, αλλά νομίζω ότι εσένα σε τσίμπησε μύγα.
    Κατ\'αρχάς συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπες, όπως ότι τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις. Επίσης είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι είναι καλό να είναι αυτάρκεις.
    Ομως απαξιώνεις μία τεράστια επαγγελματική επιτυχία ενός άντρα καθώς και την οικονομική επιτυχία και τις ανέσεις που αυτή συνεπάγεται.

Συγνώμη και πάλι αλλά δεν το βρίσκω ειλικρινές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εργαζόμενος άνθρωπος με παιδιά που να λέει ότι δεν θα ήθελε οικιακή βοηθό!!!!

Προσωπικά, έχω οικιακή βοηθό, εσωτερική, με 1 ρεπό την εβδομάδα και σε διαβεβαιώ δεν με κάνει ούτε αποικιοκράτη, ούτε κότα. Η συμπεριφορά μου, οι συνήθειες, το ντύσιμο, κλπ, είναι ενός πάρα πολύ απλού και καθημερινού ανθρώπου. Η οικιακή βοηθός μου δίνει την ελευθερία να δουλεύω, να παιζω με τα παιδιά μου, να κάνω τα χόμπυ μου, να είμαι και μία κατά το δυνατόν ξεκούραστη σύζυγος.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν καλύτερη η ζωή μου αν μετά τη δουλειά, είχα ρίξει και 2 απλώματα στην ταράτσα και ένα σφουγγάρισμα όλο το σπίτι και ένα σκούπισμα στον κήπο, να είχα πλύνει και τα πιάτα και μία ηλεκτρική στο σαλόνι και τα δωμάτια.....
    Ασε που αν έχεις σήμερα παιδιά και δεν έχεις που να τα αφήσεις αναγκάζεσαι να ζητάς βοήθεια από τις γιαγιάδες και αυτές μετά σου κάνουν κουμάντο.
    Η, αν δεν τα αφήνεις ούτε σε οικιακή βοηθό, ούτε σε γιαγιάδες και τα παίρνεις παντού μαζί, χαλάει και η σχέση του ζευγαριού, αλλά κάνουμε κακό και στα παιδιά.
    Προσωπικά με ενοχλεί πολύ το θέαμα των ελληνόπουλων τα καλοκαίρια, που ξεροσταλιάζουν μέχρι τις 1-2 το πρωί σε ταβέρνες, γάμους, πανηγύρια μέσα σε καπνούς και καψουροτράγουδα!!!
    Αν έδινα ένα άλλο όνομα στην οικιακή βοηθό μου, θα την βάφτιζα
    \"εισητήριο για την ελευθερία μου\"

Senior Member
    Originally posted by nature
    Sabb, γνώμη ζήτησε η θεματοθέτρια, γνώμη της έδωσα...
    Και, για να πω κάποιον \"μαμάκια\" θα πρέπει να παρουσιάζει πολλά περισσότερα συμπτώματα απο μια φρουτόκρεμα. Σόρι, αλλά ένας άντρας/ άνθρωπος γενικότερα που είναι τόσο πετυχημένος στη δουλειά του και επίσης καλός πατέρας σημαίνει πως ξεκόλησε απο τη φούστα της μάνας του, πήρε τα ρίσκα του, έκανε τις κινήσεις του, χάραξε την πορεία του στη ζωή ΔΥΝΑΜΙΚΑ όπως αυτός την ήθελε.
    Το να επιθυμεί να τον φροντίζουν στο σπίτι- τη στιγμή που έχει να διευθύνει μια επιχείρηση με 400 υπαλλήλους- είναι κάτι όχι κατακριτέο μα το αντίθετο. Αναγκαίο.
    Συμφωνώ ότι η μάνα του ξεπέρασε τα όρια όταν ήταν μικρότερος αλλά αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί η συμπεριφορά της μάνας του αλλά του ιδίου, σωστα????? Ο οποίος μια χαρά άντρας βγήκε τελικά παρόλα τα χαζονταντέματα και τα τριψίματα στην πλάτη (μπράβο του!!!). Και , επίσης, δεν ζητά απο τη γυναίκα του να του αλέσει τα φρούτα. Πληρώνει οικιακή βοηθό με τα λεφτά που Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΈΙΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ!!!!!

Εχω 2 παιδιά, ένα γιο 11 και μια κόρη στα 7. Φυσικά και τρώνε μόνα τους, πλένονται, ντύνονται κλπ και είναι αυτόνομα, οκ?
    Συγγνώμη αλλά μύγα σε τσίμπησε ? Μιλάς για τον σύζυγο της Jane σαν να τον ξέρεις χρόνια...
    Τέτοια διαφήμιση περί αδαμάντινου, στιβαρού, οικονομικά ανεξάρτητου, οικογενειάρχη κλπ, ο άνθρωπος ούτε για τον εαυτό του ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει.
    Το θέμα είναι πως η Jane έχει πρόβλημα μ\' αυτού του είδους τη συμπεριφορά - γεγονός που έχει επίπτωση στη διαπροσωπική / συζυγική της σχέση...

Όσο για το αν κάποιος πληρώνει κάποιον για να του ετοιμάσει τη φρουτόκρεμα του, υπάρχουν δύο τινά:
    1. Ένα θετικό, καθώς δίνει δουλειά σε κάποιον
    2. Ένα αρνητικό, καθώς η δουλειά που του δίνει είναι κατάλοιπο αποικιοκρατικών συμπεριφορών.

Προφανώς βλέπεις μόνο το θετικό...
    Συγνώμη Sabb, αλλά νομίζω ότι εσένα σε τσίμπησε μύγα.
    Κατ\'αρχάς συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπες, όπως ότι τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις. Επίσης είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι είναι καλό να είναι αυτάρκεις.
    Ομως απαξιώνεις μία τεράστια επαγγελματική επιτυχία ενός άντρα καθώς και την οικονομική επιτυχία και τις ανέσεις που αυτή συνεπάγεται.

Συγνώμη και πάλι αλλά δεν το βρίσκω ειλικρινές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εργαζόμενος άνθρωπος με παιδιά που να λέει ότι δεν θα ήθελε οικιακή βοηθό!!!!

Προσωπικά, έχω οικιακή βοηθό, εσωτερική, με 1 ρεπό την εβδομάδα και σε διαβεβαιώ δεν με κάνει ούτε αποικιοκράτη, ούτε κότα. Η συμπεριφορά μου, οι συνήθειες, το ντύσιμο, κλπ, είναι ενός πάρα πολύ απλού και καθημερινού ανθρώπου. Η οικιακή βοηθός μου δίνει την ελευθερία να δουλεύω, να παιζω με τα παιδιά μου, να κάνω τα χόμπυ μου, να είμαι και μία κατά το δυνατόν ξεκούραστη σύζυγος.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν καλύτερη η ζωή μου αν μετά τη δουλειά, είχα ρίξει και 2 απλώματα στην ταράτσα και ένα σφουγγάρισμα όλο το σπίτι και ένα σκούπισμα στον κήπο, να είχα πλύνει και τα πιάτα και μία ηλεκτρική στο σαλόνι και τα δωμάτια.....
    Ασε που αν έχεις σήμερα παιδιά και δεν έχεις που να τα αφήσεις αναγκάζεσαι να ζητάς βοήθεια από τις γιαγιάδες και αυτές μετά σου κάνουν κουμάντο.
    Η, αν δεν τα αφήνεις ούτε σε οικιακή βοηθό, ούτε σε γιαγιάδες και τα παίρνεις παντού μαζί, χαλάει και η σχέση του ζευγαριού, αλλά κάνουμε κακό και στα παιδιά.
    Προσωπικά με ενοχλεί πολύ το θέαμα των ελληνόπουλων τα καλοκαίρια, που ξεροσταλιάζουν μέχρι τις 1-2 το πρωί σε ταβέρνες, γάμους, πανηγύρια μέσα σε καπνούς και καψουροτράγουδα!!!
    Αν είναι όσοι διατηρούν οικιακό προσωπικό να με πυροβολούνε, πρώτα θα πρέπει να διαβάσουν καλά τι λέω...
    Μετά μπορούν να βγάλουν τις καραμπίνες από τη θήκη και να στοχεύσουνε...

Το ότι έχεις οικιακό προσωπικό nature κάνει ας πούμε τον άντρα σου πιο \"αρσενικό\" ή εσένα πιο καλή σύζυγο ?

Γιατί το θέμα άπτεται συμπεριφορών κι όχι οικονομικών ανέσεων.

Το πως έφτασε να αλαλάζουν κρώζωντες οι έχοντες οικιακό προσωπικό, προφανώς έχει να κάνει με αυτό που εγώ κρίνω σαν αποικιοκρατικό κατάλοιπο, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ, το να μου φέρει o υπηρέτης (και μόνο ο όρος με ανατριχιάζει...) στη τουαλέτα την ώρα που κι ο βασιλιάς θέλει να είναι μόνος του, τον στιμένο χυμό ή τη φρουτόκρεμα μου ή να μου κάνει αέρα την ώρα που κοιμάμαι ή να μου κόβει τα νύχια των ποδιών.

Οικιακό προσωπικό για να καθαρίσει , να σιδερώσει, να πλύνει και να σκουπίσει, να μαγειρέψει , να νταντέψει, διατηρούν χιλιάδες ανά την υφήλιο. Κι αν θέλεις - παρότι δεν με βρίσκει σύμφωνο η δική μου συγκρότηση - εφόσον κάποιοι έχουν τα χρήματα και μπορούν να δώσουν δουλειά σε κάποιους που την έχουν ανάγκη, καλώς το κάνουν.
    Δεν γεννήθηκαν όλοι πλούσιοι και κάποιοι έχουν ανάγκη να κάνουν αυτή τη δουλειά.
    Επειδή όμως στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αυτοί που κάνουν τους εργοδότες, διατηρούν τέτοιου είδους προσωπικό κατά βάση αλλοδαπούς, κατά ένα περίεργο τρόπο αποφεύγουν και να τους έχουν και πλήρως ασφαλισμένους ούτως ώστε να μιλάμε για ισότιμη ανταπόδοση εργοδοσίας / εργασίας.

Η παρέμβαση μου αφορά αυτού του είδους τις καταστάσεις, που δυστυχώς είναι ουκ ολίγες...
    Αν ήθελες να κοινοποιήσεις εν πάσι περιπτώσει πως έχεις οικιακό προσωπικό, θα μπορούσες να το κάνεις χωρίς να πυροβολείς ανεξέλεγκτα...

Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας καλή μου nature....

Banned
    ναι εκει εχει δικιο ο Σαββας.και εμενα το υπηρετης μου χτυπαει καπως ασχημα.και καλα καποιος ειναι αυτος.εναν σκλαβο κατι...

Senior Member
    Originally posted by panikoula
    ναι εκει εχει δικιο ο Σαββας.και εμενα το υπηρετης μου χτυπαει καπως ασχημα.και καλα καποιος ειναι αυτος.εναν σκλαβο κατι...
    Ποιος μίλησε για υπηρέτη βρε παιδιά?

Σάββα, ούτε αλλαλάζω ούτε κράζω. Απλά θέλησα να αποενοχοποιήσω την έννοια της οικιακής βοηθού, παρουσιάζοντας κάποια καλά που αυτή προσφέρει στις οικογένειες με παιδιά. Νομίζω βιάστηκες να απαξιώσεις την προσφορά τους στις δύστυχες τις εργαζόμενες γυναίκες-μαμάδες. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την αντιπαράθεση σ\' αυτό το θέμα. Μπορούμε να ανοίξουμε άλλο άλλη στιγμή....

Περιμένω και εγώ με αγωνία νέα της Jane!
    Και μου έχει κάνει εντύπωση το παζλ των απαντήσεών μας.
    Αν θυμάμαι καλά μόνο ο Σάββας, ο velvet και λίγο ο κρίνο ενοχλήθηκαν από τους άντρες. Από γυναίκες σχεδόν καμία εκτός από μένα.
    Jane, πώς νοιώθεις?

Senior Member
    πολύ περίεργο που συνεχίζει τα ίδια ενώ στο σπίτι υπάρχουν και παιδιά. τα παιδιά σου τπώνε το ίδιο πρωινό? μήπως έχει κολλήσει ακριβώς επειδή σε χαλάει? βρήκε τι σε ξενερώνει και ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε να πετύχει? πέραν του πρωινού οι σχέσεις με τους γονείς πως πάνε?

Banned
    Σάββα, το να διατηρείς οικιακή βοηθό δε σημαίνει ότι συμπεριφέρεσαι άσχημα/υποτιμητικά. Σημαίνει πως έχεις τα λεφτά να ξεφορτωθείς δουλειές που δεν προσθέτουν τπτ στην εξέλιξη του χαρακτήρα σου ή την ευχαρίστησή σου και να έχεις χρόνο για πιο δημιουργικά/ευχάριστα πράγματα.
    Ίσως υπερέβαλλα λίγο υπέρ του συζύγου αλλά αυτά τα δι\'αβασα στο ποστ της θεματοθέτριας, δεν τα βγαλα απο το νου μου!! Η ίδια μας έγραψε πως είναι επιχειρηματίας, πως 400 οικογένειες τρώνε ψωμί απ αυτόν, πως είναι καλός μπαμπάς. Να μην τα λάβω υπ όψιν???
    Στην τελική η γνώμη μου είναι η εξής. Τον βαρέθηκε, θέλει να τον σουτάρει και ψάχνει δικαιολογία στη φρουτόκρεμα. Εκτός κι αν υπάρχουν και άλλες συμπεριφορές - όπως πχ να εισβάλλει η μάνα του στο σπίτι για να τον ταίσει αβγό μελάτο ή να του τηλεφωνεί κάθε πρωί για να τον ξυπνήσει γλυκά ή να ρωτάει αυτός τη γνώμη της μάνας του για τα πάντα- που δεν μας τις έγραψε η Jane οπότε το πράγμα αλλάζει. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα όμως δε βλέπω να στηρίζεται με την καμμία η άποψη περό \"μπούλη\".
    Η γνώμη μου, πάντα φιλικά :)
    Imagine δεν υπερέβαλλες. Σωστά τα αντιλήφθηκες. Μπορεί να μην τα είπα λιανά αλλά τα άφησα να εννοηθούν. Ο άντρας μου είναι πολύ όμορφος, με αγαπάει πολύ, με ποθεί και με φροντίζει. Μου λύνει επαγγελματικά ζητήματα, ψυχολογικά, κοινωνικά. Επίσης αγαπητός σε όλους τους φίλους και συγγενείς. Επίσης καλός πατέρας όσο αφορά στις γνώσεις που μεταφέρει στα παιδιά και τον ποιοτικό χρόνο που τους αφιερώνει.
    Απλά μου δίνει την εντύπωση ότι μέσα στο σπίτι δεν είναι ενήλικας. Δεν θα σκεφτεί ποτέ ότι τα παιδιά πρέπει να φορέσουν μπουφάν πριν βγούν έξω ή να βάλουν αντηλιακό στον ήλιο. Αν δεν είμαι εκεί, είναι ικανός να τα βγάλει στο χιόνι με το κοντομάνικο. Αυτά, που καταλαβαίνω ότι είναι ασήμαντα, μαζί με τη φρουτόκρεμα και την πορτοκαλάδα, μου θυμίζουν τη μητέρα του που του φερόταν τόσο μωρουδίστικα.
    Ισως κάθε πρωί να θυμάμαι αυτή τη συμπεριφορά της και να κουρδίζομαι. Και θυμώνω που του έκανε αυτό το κακό. Που έναν τέτοιον άντρα, τον έριχνε τόσο πολύ στα μάτια της φιλενάδας του. Και ήρθαν και οι συνθήκες έτσι που μπορεί να συνεχίζει αυτή τη προσβλητική για τον εαυτό του τακτική όχι πια με τη μαμά, αλλά με το προσωπικό που πράγματι με την οικονομική του επιφάνεια μπορεί να διατηρεί.
    Διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι γελάσατε. Δεν με πειράζει. Γελάω και εγώ. Και αυτός μερικές φορές. Και οι φίλοι μας γιατί το συζητάω ανοιχτά και με τους κοντινούς μας φίλους (χωρίς να το εντοπίζω στη μητέρα του για να μην παρεξηγηθεί). Θα σας πω και άλλο ένα στοιχείο της καθημερινότητας και θα γελάσετε ακόμα πιο πολύ.
    Λέγεται –ο πόλεμος του πορτοκαλιού-
    Επειδή το πρωινό θέαμα με τρελλαίνει έχω πει στις κοπέλες του προσωπικού να μην του κάνουν πορτοκαλάδα κάθε-κάθε πρωί, μπας και συμβάλλω στην απεξάρτηση. Να λένε ότι τελείωσαν τα πορτοκάλια, ή ότι ήπιαν πιο πολύ τα παιδιά, κλπ. Η φροντίζω να έχουν τελειώσει πίνοντας και εγώ μια πορτοκαλαδίτσα παραπάνω. Ο άντρας μου τότε παίρνει το αυστηρό του και τους λέει ότι είναι δικό τους λάθος που δεν φρόντισαν να έχουν αγοράσει. Οι κοπέλες αγχώνονται, φροντίζουν να εφοδιαστούν. Μετά από μερικές μέρες επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Κάποια φορά τι είδαν τα ματάκια μου; Μαντέψτε.
    Βρήκα πορτοκάλια, κρυμμένα σε ένα καλάθι κάτω από το κρεβάτι μιας κοπέλας! Τι γυρεύουν αυτά εδώ; Ρώτησα. Είναι για τον κύριο αν μας κάνει παρατήρηση πως τελείωσαν και δεν μπορεί χωρίς πορτοκαλάδα!
    Πάντως δεν περίμενα τόση συμμετοχή στο θεματάκι μου. Οι περισσότερες γυναίκες με παρηγόρησαν πολύ. Τα λόγια σας με έκαναν να δω πιο χαλαρά τον άντρα μου και να ηρεμήσω αν και δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενό μου ήταν η αναζήτηση της αλήθειας. Αν είναι τα νεύρα μου σε αυτό το πρωινό θέαμα, μία άρρωστη εμμονή μου, μία υγιής εμμονή μου ή απλά περιττά.

Έξισελίδες πριν ρώτησα τη θεματοθέτρια πως τα πάνε στον σεξουαλικό τομέα.Δεν μου απάντησε ποτέ.

Θεωρώ τελείως ανάξιολόγου την φρουτόκρεμα το πρωί ή το προσωπικό στο σπίτι. Δεν είμαι πλούσια αλλά και στα δυο σπίτιαμου έχω εξωτερικές οικιακές βοηθούς. Κάποιος είπε πως αυτό είναι εισιτήριο για την ελευθερία μαςκαι έχει απόλυτο δίκιο.

Τζέιν, κάπου διάβασα πως έχεις θίξει το θέμα της φρουτόκρεμας ακόμη και μπροστά σε άλλους προκειμένου να \"ανασκουμπωθεί\". Τεράστιο λάθος,αλλά μπορώ να κατανοήσω γιατί έφτασες μέχρι εκεί.

Εχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ σας και ψάχνεις σανίδα σωτηρίας στον έξω κόσμο.
    Θεωρώ πως έχει αποκοπεί καιρό απ\' το συζυγικό κρεββάτι και ψάχνεις να βρες πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει αντί να δεις τηνπραγματικότητα

Banned
    Originally posted by Θεοφανία
    Έξισελίδες πριν ρώτησα τη θεματοθέτρια πως τα πάνε στον σεξουαλικό τομέα.Δεν μου απάντησε ποτέ.

Θεωρώ τελείως ανάξιολόγου την φρουτόκρεμα το πρωί ή το προσωπικό στο σπίτι. Δεν είμαι πλούσια αλλά και στα δυο σπίτιαμου έχω εξωτερικές οικιακές βοηθούς. Κάποιος είπε πως αυτό είναι εισιτήριο για την ελευθερία μαςκαι έχει απόλυτο δίκιο.

Τζέιν, κάπου διάβασα πως έχεις θίξει το θέμα της φρουτόκρεμας ακόμη και μπροστά σε άλλους προκειμένου να \"ανασκουμπωθεί\". Τεράστιο λάθος,αλλά μπορώ να κατανοήσω γιατί έφτασες μέχρι εκεί.

Εχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ σας και ψάχνεις σανίδα σωτηρίας στον έξω κόσμο.
    Θεωρώ πως έχει αποκοπεί καιρό απ\' το συζυγικό κρεββάτι και ψάχνεις να βρες πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει αντί να δεις τηνπραγματικότητα
    Απάντησα, αλλά ίσως χάθηκες με το δίκιο σου μέσα στον χείμαρρο των ποστ. Είπα ότι έχω ξενερώσει, το θεωρώ λίγο συζυγικό καθήκον ενώ αυτός με ποθεί πολύ. Είπα επίσης ότι το ξενέρωμά μου, το αποδίδω στο ότι ξυπνάει στο μυαλό μου η περίπτωση μπούλη κάθε πρωί όταν θυμάμαι τη συμπεριφορά της μητέρας του, μολονότι στη ζωή του κάθε άλλο παρά μπούλης είναι.

Senior Member
    Originally posted by Jane
    Ο άντρας μου είναι πολύ όμορφος, με αγαπάει πολύ, με ποθεί και με φροντίζει. Μου λύνει επαγγελματικά ζητήματα, ψυχολογικά, κοινωνικά. Επίσης αγαπητός σε όλους τους φίλους και συγγενείς. Επίσης καλός πατέρας όσο αφορά στις γνώσεις που μεταφέρει στα παιδιά και τον ποιοτικό χρόνο που τους αφιερώνει.
    Απλά μου δίνει την εντύπωση ότι μέσα στο σπίτι δεν είναι ενήλικας.
    Σου παραθέτω (με σχετική μετάφραση) αποσπάσματα από το άρθρο της wikipedia πάνω στο θέμα της ικανοποίησης (το οποίο μου άρεσε αρκετά).

“Ben Zoma said: Who is rich? Those who are happy with their portion.”

Ο Ben Zoma είπε: ποιος είναι πλούσιος? εκείνος που είναι ευχαριστημένος με το κομμάτι του.

Who seeks more than he needs, hinders himself from enjoying what he has. Seek what you need and give up what you need not. For in giving up what you don’t need, you’ll learn what you really do need.

http://en.wikipedia.org/wiki/Contentment

Δεν μπορεί λοιπόν,όταν είναι τόσο άντρας σε όλα να σε ενοχλεί κάτι τέτοιο, (πάντα κατά τη γνώμη μου).
    Μήπως έχεις κάποιο θέμα με τη μητερα του και σου βγαίνουν απωθημένα?

Senior Member
    Τζέιν, εγώ επιμένω πως το πρόβλημά σου είναι πολύ πιο βαθύ. Όταν μας τελειώνουν τα αισθήματα, τα ελαττώματα του συντρόφου φαίνονται διογκωμένα.
    Το γιατί τελείωσαν τα αισθήματα δν το ξέρω. Κρίση ηλικίας ίσως? (συνομίληκη είμαι κ ξέρω)

Senior Member
    Τζέιν, εγώ επιμένω πως το πρόβλημά σου είναι πολύ πιο βαθύ. Όταν μας τελειώνουν τα αισθήματα, τα ελαττώματα του συντρόφου φαίνονται διογκωμένα.
    Το γιατί τελείωσαν τα αισθήματα δν το ξέρω. Κρίση ηλικίας ίσως? (συνομίληκη είμαι κ ξέρω)
    Συμφωνώ απόλυτα...
    Στο τελευταίο της πόστ η Jane με λίγα λόγια παραδέχεται πως τελικά μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα και ίσως και να υπερέβαλε και πως μπορεί και να είναι απλά μια δική της εμμονή - άρρωστη ή υγιής, το πρόβλημα είναι δικό της...

Άρα για άλλη μια φορά - όλα καλά όλα ανθηρά, μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι τον ύπνο του δικαίου..
    Απλά πιστεύω πως για μια μικρούλα εμμονή φίλη μου Τζέιν κανείς δεν ανοίγει θέμα, για ακόμη μια φορά θα σου συστήσω να δεις το ίδιο χαλαρά αλλά σε μεγαλύτερο βάθος τον δικό σου εαυτό και τις ανάγκες του...

Και θεωρώ πως πράγματι , οι απόψεις που διάβασες εδώ μέσα, ίσως κατά κάτι να σε βοήθησαν να προσεγγίσεις το ζήτημα πιο εμπεριστατωμένα.

Senior Member
    [Στο τελευταίο της πόστ η Jane με λίγα λόγια παραδέχεται πως τελικά μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα και ίσως και να υπερέβαλε και πως μπορεί και να είναι απλά μια δική της εμμονή - άρρωστη ή υγιής, το πρόβλημα είναι δικό της...
    Και εγώ αυτό νομίζω τελικά...

Όχι τίποτα άλλο, έχω μια συνήθεια από παιδί να στίβω κάθε μέρα ένα χυμό πορτοκάλι...
    Και μάλλον αν είχα προσωπικό στο σπίτι μια φρουτόκρεμα με φρούτα εποχής χαλαρά θα την έτρωγα...

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast