Κατηφόρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Banned

Κατηφόρα

Καλησπέρα σας,
    Γυναίκα 26 ετών.
    Όσο γνωρίζω τον εαυτό μ από μικρή ήμουν πολύ δυνατός χαρακτήρας. Είχα πολύ αυτοπεποίθηση και ήμουν πολύ δυναμική, αποφασιστική και αθλήτρια. Ήμουν πολύ κοινωνική και μου άρεζε να έχω πολλούς φίλους και παρέες. Ένιωθα αποδεκτή και μαρεΖε αυτό. 2010 χωρίζουν οι γονείς μ. Ο πατέρας μ δεν βοηθάει οικονομικά τη μαμά σε τίποτα. Νοικιάζαμε από πάντα και χωρίζοντας ούτε διατροφή έδινε ούτε σε μένα στο χέρι ούτε για τα εξοδα μ. Η μαμά υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Πέρασα πανεπιστήμιο όμως το 2013, το έβγαλα με χίλια ζόρια (το 2019) μακριά από το σπίτι μ πηγαινοερχόμουνα μέρα παρά μέρα και δούλευα παράλληλα. Το 2018 δυστυχώς τσακώνομαι με τις δυο καλύτερες μ φίλες που με γέμιζαν σε κάθε μ δυσκολία, με άκουγαν, με ένιωθαν, με συμβούλευαν. Οι λόγοι ήταν απλά επειδή αυτές θέλανε ν κάνουν ταξίδια, εξόδους και εγω είχα αρκετά προβλήματα να πληρώνω σπίτι μ, να βοηθάω τη μαμά μ και να σπουδάζω, δεν μ περίσσευαν. Δυστυχώς όμως αυτή η αλλαγή στη ζωή μ, μου στοίχισε. Λίγο μετά που έχασα τις καλύτερες μ φίλες πέρασα βαριά θλίψη. Έπαθα τις πρώτες μ 3 κρίσεις πανικού και μετέπειτα ένιωθα συνεχώς σε μια κακιά ψυχολογία. Το 2020 προ κοβιντ κάνω σχέση με έναν που μας βρήκε η καραντίνα μακριά ο ένας από τον άλλο, κλειστήκαμε στους εαυτούς μας και τελικά δεν μας βοήθησε καθόλου. Κρατήσαμε τη σχέση αυτή για 3χρονια. Μέχρι που ήρθε το 2021, μπήκα σε μια δουλειά γραφείου 10 μηνες σύμβαση και για κάποιο ανεξήγητο λόγο άρχισα να νιώθω έντονο παρατεταμένο άγχος πάλι και καθημερινά. Έκανα συνεχώς overthinking κακές σκέψεις για την υγεία μ για τη ζωή μ και πήγαινα δουλειά μερικώς δυστυχισμένη. Χωρίζω με το αγόρι μ και λίγο μετά λήγει η σύμβαση εργασίας μ και μένω άνεργη. Από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα λοιπόν ξεκινώντας από τότε, αισθανόμουν έντονο καθημερινό άγχος. Ζαλάδες σαν να έχω πιει ποτά. Κεφαλαλγίες, στηθάγχη, υπνηλία, αύξηση βάρους. Πηγα σε οφθαλμίατρο με βρήκε αστιγματισμό. Δεν πέρασαν τα συμπτώματα ποτε. Εκεί ακόμα να με βασανίζουν. Μιλάω σε ανθρώπους νιώθω ότι δεν είμαι εκεί, νιώθω κάθε στιγμή ότι μπορεί να πάθω κρίση πανικού και κρατιέμαι. Δεν βγαίνω από το σπίτι μ, κοιμάμαι και αγχώνομαι για το εάν θα καταφέρω να ξανά δουλέψω. Φοβάμαι για αυτό και οι λογαριασμοί τρέχουν. Ταμείο δεν μπήκα και τρωω από τα λεφτά που τόσα χρόνια μάζεψα έστω και λίγο. Νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να βοηθήσω τη μαμά μ και κλαίω συνεχεία. Δεν νιώθω ευτυχισμένη και νιώθω πως κάθε μέρα που περνάει γίνομαι χειρότερα.
    Δεν θέλω να πάρω χάπια. Δεν παίρνω χάπια ούτε ασπιρίνη στη ζωή μ. Σκέφτομαι να πάω σε νευρολόγο αλλά δεν ξέρω εάν φταίει αυτό ή είναι ψυχογενείς αιτία. Προσεύχομαι κάθε μέρα. Νιώθω ότι είμαι τόσο νέα και αυτοκαταστρέφομαι.
    Είμαι στα χαμένα. Ξέρετε που μπορώ να βρω ψυχολόγο δωρεάν ;;;

Senior Member
    Δωρεάν ψυχολόγο έχει σε κέντρο ψυχικής υγείας

Senior Member
    Τι ενοεις δεν βγαίνεις από το σπίτι ? Καθόλου ? Δηλαδή ούτε για ψώνια ?

Banned
    Βγαινω μόνο για να βγάλω το σκυλί μ έξω και για να πάω στο σούπερ μάρκετ. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω εμβολιαστεί άρα δεν μπορώ να πάω πουθενά και δεν κάνω ραπιντ για να μην μπω σε εξοδα. Ναι κάθομαι σπίτι μ είναι η αλήθεια και διαβάζω κάτι βιβλία αλλά με πιάνει κατάθλιψη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina5 View Post
    Βγαινω μόνο για να βγάλω το σκυλί μ έξω και για να πάω στο σούπερ μάρκετ. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω εμβολιαστεί άρα δεν μπορώ να πάω πουθενά και δεν κάνω ραπιντ για να μην μπω σε εξοδα. Ναι κάθομαι σπίτι μ είναι η αλήθεια και διαβάζω κάτι βιβλία αλλά με πιάνει κατάθλιψη
    Πήγαινε σε ψυχολόγο ψάξε στην περιοχή σου ,στο ίντερνετ νομίζω ότι αν πάρεις στο νοσοκομείο θα σου πούνε το τηλέφωνο του κέντρου ψυχικής υγιεινής.Αν μου πεις την περιοχή που μένεις μπορώ να σου βρω έναν δωρεάν ψυχολόγο.Σεβομαι ότι δεν θες να πάρεις χάπια, εγω αν δεν έπερνα χάπια θα είχα αυτοκτονισει αλλά εγώ είμαι και χαζός και πήγα ειδικές δυνάμεις με λειτουργικό αυτισμό (Άσπεργκερ ) επειδή δεν το γνωρίζα τώρα έγινε η διάγνωση

Banned
    Δυτική Θεσσαλονίκη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina5 View Post
    Δυτική Θεσσαλονίκη
    231 331 0600 αυτό είναι το τηλέφωνο της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας της περιοχής σου πάρε αύριο το πρωί τηλέφωνο να κανονίσετε ραντεβού και όλα θα πάνε καλά στο υπόσχομαι διεύθυνση: Πατριάρχου Γρηγορίου Αμπελόκηποι