Κρίσεις Πανικού! Μπορείς Πραγματικά να Τις Σταματήσεις ; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 35 of 35
    Member
    Αχ, αυτοί οι πανικοί... Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική θεραπεία έχετε δοκιμάσει; Ξέρω άτομα που έτσι κατάφεραν είτε να το μειώσουν τόσο που να μην το φοβούνται πια, είτε να μην τους εμφανιστεί ξανά.

Senior Member
    λενε ναι οτι βοηθαει αλλα μονο βραχυπροθεσμα.
    εγω παντως λεω να δωσω μια δευτερη ευκαιρια στην ψυχοθεραπεια συνεχιζοντας την μετα να κανω ομοιοπαθητικη και αν ουτε αυτο δεν πιασει γνωσιακη-συμπερ.
    το προβλημα ειναι με τι λεφτα θα τα κανω ολα αυτα.
    αν οσα λεφτα εχω ξοδεψει σε γιατρους τα ειχα επενδυσει στη γνωση θα ημουν πανεπιστημονας!
    αχ!

Member
    Χαχα! Αυτό ισχύει για όλους μας!
    Δεν ξέρω αν βοηθά βραχυπρόθεσμα, αλλά σίγουρα ως ψυχοθεραπεία δεν κρατά πολύ. Διδάσκεσαι πως κάποια σωματικά συμπτώματα δεν είναι απαραίτητα παθολογικά και μαθαίνεις να τα ερμηνεύεις έτσι. Με αυτό τον τρόπο επιβάλλεσαι στο αυτόνομο νευρικό σύστημα που ενεργοποιείται όταν ξεκινά ο πανικός σου και έτσι τον μπλοκάρεις. Αλλά και πριν φτάσεις σε αυτό το στάδιο μαθαίνεις τεχνικές ελέγχου (όπως αναπνοή από το διάφραγμα, να φυσάς σε σακούλα κ.ά., που γενικά έχουν φανεί αποτελεσματικές). Καλή τύχη εύχομαι! Α, και για τη γνωσιακή υπάρχουν κέντρα δημόσια που την παρέχουν (για την ποιότητα δεν εγγυώμαι, ουδέν οίδα).

Senior Member
    Εγω πάλι βλέπω πώς οταν κάποιος εχει εντονο αγχος, ή στρεσσάρεται με καποιο τροπο αντανακλαστικα πιανει το τσιγάρο. προφανως κ ειναι ενας τροπος διαχειρισης του, αναρωτιεμαι ομως ποσο βοηθητικος κ ωφελιμος ειναι τελικα!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Kαθολου...Εγω προσωπικα οταν στρεσσατομαι και καπνισψ γινομαι 100 φορες χειροτερα...Εξω δεν καπνιζω ποτε μα ποτε.....με χαλαει τρελα και ειμαι σε φαση να το κοψω κιολας..

Page 3 of 3 FirstFirst 123