Διπολική και σοβαρή ανηδονία (wellbutrin) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Ειμαι 33 και διεγνωσμενη με διπολικη.Σε ανηδονια δεν έπεσα ποτέ!!Παντα η λίμπιντος μου ήταν στα υψη!!
    Αν συνδυαστει το username με την υψηλη λιμπιντο.... Χμμμ. Με βαζει σε σκεψεις...

Junior Member
    Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση των χαπιών απαιτεί απίστευτη υπομονή, σε σημείο που μπορεί να τρελαθείς. εάν χρειαστεί να αλλάξετε φάρμακα, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα στέρησης που συνοδεύουν.
    Όλοι μας έχουμε τα δικά μας βάρη να σηκώσουμε και μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι χαλαρωτικό να συνομιλείς από αυτό το πλεονέκτημα.

free games

brian23
    Guest
    Το ίδιο αντιμετωπίζω με τον θεματοθετή και το wellbutrin δεν λύνει το πρόβλημα.το πήρα κάνα τρίμηνο φέρνει πολύ άγχος και δεν κάνει τιποτα

Junior Member
    Quote Originally Posted by gaparlam View Post
    Καλησπέρα σ' όλους,

Τους τελευταίους μήνες (4 τουλάχιστον) πάσχω από ανηδονία και μ΄ ανησυχεί πολύ. Όλα είναι αδιάφορα και επίπεδα σαν να έχουν εξαφανισθεί οι βιολογικές μου λειτουργίες. Δεν αισθάνομαι πείνα, επιθυμία για ύπνο και η σεξουαλική μου διάθεση είναι ανύπαρκτη. Όσον αφορά το τελευταίο δεν μπορώ ούτε να αυτοϊκανοποιηθώ και έχω βάσιμες υποψίες ότι έχει σταματήσει η σπερματογένεση. Δεν αισθάνομαι ατονία ή κάτι άλλο και κατά τ' άλλα είμαι μια χαρά, κανένα αρνητικό συναίσθημα, απλά λείπει αυτή η ενέργεια που μας κάνει ζωντανούς ανθρώπους, η επιθυμία για ύπνο, η διάθεση για γυμναστική/περπάτημα, το ζαβλάκωμα το πρωί, η απόλαυση ενός καφέ, η διέγερση και η όρεξη γενικά να το πω κ.α.

Το χειμώνα πέρασα μια κρίση υπερδιέγερσης π κράτησε δυο μήνες περίπου. Είχα αρκετή σεξουαλική διέγερση, έπινα αρκετό καφέ, περπατούσα πολύ, άκουγα μουσική, κατέγραφα πράγματα, έψαχνα στο ίντερνετ αρκετά, μιλούσα γρήγορα για πολύπλοκα θέματα, ήμουν καχύποπτος, είχα νεύρα αλλά σε λογικά πλαίσια, όχι κάτι ακραίο. Χωρίς χάπια πέρασε αυτή η υπερδιέγερση και την ακολούθησε η ανηδονία. Κάποιοι γιατροί λένε ότι έχω ήπια διπολική. Πάντως αυτό π περνάω πρώτη φορά μ έχει συμβεί.

Παίρνω το invega των 9 (για να μην έλθει ξανά η υπερδιέγερση μάλλον) και ο γιατρός μόλις του είπα τα συμπτώματα μ έγραψε το entact (20 mg) αλλά προς το παρόν δεν έχω δει το παραμικρό αποτέλεσμα. Μόνος μ έψαξα και βρήκα για το wellbutrin π ανεβάζει τη ντοπαμίνη και ένας χρήστης εδώ έγραφε ότι λειτουργεί πολύ καλά κατά της ανηδονίας.

Το ξέρω πώς σ' αυτό το φόρουμ περιγράφονται πολύ σοβαρότερα περιστατικά αλλά όλοι συμφωνούμε, νομίζω, πως και το ναμαστε σαν ζόμπι επηρεάζει επίσης την ποιότητα της ζωής μας. Έχει/είχε κάποιος τα παραπάνω συμπτώματα; Να περιμένω κάτι απ' το wellbutrin ή δεν υπάρχουν μαγικά χαπάκια; Ο γιατρός μ λέει να ενεργοποιήσω τη ντοπαμίνη φυσικά αλλά αυτό μ φαίνεται άστοχο όταν το βιολογικό είναι τελείως ανενεργό και δεν συμμετέχει. Ευχαριστώ πολύ.
    Λυπάμαι που περνάς αυτή τη δύσκολη φάση. Η ανηδονία που περιγράφεις είναι σίγουρα μια εξουθενωτική κατάσταση, και καταλαβαίνω πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι να νιώθεις ότι όλα έχουν γίνει "επίπεδα" χωρίς να μπορείς να απολαύσεις τα πράγματα που κάποτε σου έδιναν χαρά. Από αυτά που λες, φαίνεται ότι το invega πιθανότατα επιδρά στην ντοπαμίνη σου, και αυτή η επίδραση μπορεί να συνδέεται με την ανηδονία που βιώνεις. best sex dolls

Junior Member
    Καλησπέρα,

Συμπάσχω με αυτά που περιγράφεις και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ζεις με την ανηδονία. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανηδονία μπορεί να έχει πολλές αιτίες και συνήθως σχετίζεται με ψυχικές ή βιολογικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη ή η διπολική διαταραχή. Είσαι ήδη σε μια θετική κατεύθυνση με τη βοήθεια γιατρού και την έναρξη φαρμακευτικής αγωγής.
    people playground
    Όσον αφορά το Wellbutrin (μπουπροπιόνη), είναι ένα φάρμακο που έχει δείξει θετικά αποτελέσματα για την αύξηση της ντοπαμίνης και την ανακούφιση από την ανηδονία σε αρκετούς ανθρώπους, αν και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, όπως ανέφερες, δεν υπάρχουν "μαγικά" φάρμακα, και μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να δεις κάποια βελτίωση.

Προτείνω να είσαι υπομονετικός και να συνεχίσεις την παρακολούθηση με τον γιατρό σου, καθώς ίσως να χρειαστεί τροποποίηση της θεραπείας ή μια διαφορετική προσέγγιση. Επίσης, οι φυσικές μέθοδοι, όπως η σωματική άσκηση, η σωστή διατροφή και ο καλός ύπνος, μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του οργανισμού και στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Ελπίζω να βρεις την υποστήριξη και τις λύσεις που χρειάζεσαι για να αισθανθείς καλύτερα σύντομα!

Page 2 of 2 FirstFirst 12